Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

AnbefalingHer er de beste TV-kjøpene akkurat nå

Dette er de aller beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå

Vi har samlet de råeste tilbudene.

Montasje, Tek.no
Ole Henrik Johansen

Før du handler

Høsten banker nå på døren, og det betyr at mange TV-kanaler og strømmetjenester slipper drøssevis med nye serier og filmer.

De fleste av årets nye modeller har funnet veien til butikkhyllene, og det åpner opp for gode tilbud på utgående modeller – samtidig som de store kjedene kriger om å ha den beste prisen på nyhetene.

På de neste sidene har vi samlet våre aller beste kjøpsanbefalinger, som skal passe for alle typer lommebøker. Legg merke til at vi ikke har testet alle disse modellene, men vi føler likevel at vi kan gi gode kjøpetips, selv i den laveste priskategorien hvor vi har testet minst.

PS: Husk at flere av modellene vi tipser deg om også kommer i flere størrelser. Så her kan du enten legge på noen kroner for å få noe større TV, eller spare penger på å kjøpe en mindre utgave.

5 tips før du handler:

  1. Finn ut hvor stor TV du trenger. I snitt sitter vi rundt 2,5 meter unna TV-en. Skal du for det meste se på innhold i høy kvalitet, kan du trygt velge 55 tommer uten at det byr på noen som helst problemer med tanke på sitteavstanden din.
  2. Finn ut om du skal henge TV opp eller sette den på et bord. Ofte har de ulike modellene det samme type veggfeste, men fotens utforming kan variere veldig. Noen trenger derfor et bredere bord enn andre. En rask oppmåling kan spare deg for noen overraskelser når du kommer hjem med ny TV under armen.
  3. Bestem deg på forhånd for hvor dyr TV du har tenkt å kjøpe. Ta med deg en grense inn i butikken så slipper du å betale mer enn du hadde tenkt. Det er nemlig fort gjort å la seg rive med i kampens hete, og da blir for ferien litt kjipere enn nødvendig.
  4. Finn ut om hva du skal bruke TV-en til. For det meste er det kun Smart-TV-er på markedet, men om du ikke har noe behov for apper, eller kanskje kjører dette på en ekstern kilde, så kan du spare noen kroner på å kjøpe en TV uten smart-funksjonen, eller som kanskje ikke har så kraftig maskinvare.
  5. Finn ut hvor høy oppløsning du trenger. Stadig flere skjermer kommer nå med 4K-oppløsning, og en av fordelene disse drar med seg er at de oppskalerer vanlig innhold slik at bildet blir noe bedre. Dog er det ikke alltid like lurt å kjøpe de aller billigste modellene med denne oppløsningen, da de ofte kan være av eldre dato, og derfor ikke ha støtte for alle de nye funksjonene.

TV-en din kan bli bedre med enkle grep

Med en ny skjerm i hus så er det noen enkle grep som skal til for å få det beste ut av TV-en din. En kjapp tur inn i menyene kan gi deg en bildekvalitet som er langt bedre enn den du får rett ut av esken.

I lenken ovenfor finner du en rekke enkle grep du kan ta, rangert etter vanskelighetsgrad. Uansett vil du få et bedre resultat enn rett fra fabrikk. TV-ene er ofte stilt inn slik at de skal virke forlokkende i butikkhyllene, og gir ikke det beste resultatet hjemme i stuen din.

Billige TV-er under 6000 kroner

TV under 6000 kroner

Du må ikke bruke masse penger på en TV for å få et godt bilde. Om du kan nøye deg med fjorårets modell, er disse på tilbud rundt om i butikkene akkurat nå.

Selv TV-er som koster under 6000 kroner er nå såkalte smart-TV-er, og kommer med en rekke ekstrafunksjoner. Samtlige modeller i listen kommer med innebygde applikasjoner, som Netflix eller Facebook, og TV-ene er kraftige nok til at menyer og apper laster raskt inn.

De siste par årene har oppløsningen på TV-er økt til såkalt 4K (UHD), som er fire ganger så høy oppløsning som den du får med 1080p (HD).

Selve oppløsningen er nødvendigvis ikke så viktig for de fleste, noe vi også oppdaget i vår blindtest av Full HD mot 4K. Der så vi at det var vanskelig å se forskjell på Full HD og 4K på en 55 tommer stor TV, selv når du satt relativt nært skjermen.

Men i tillegg til bedre oppløsning har mange TV-er også såkalt HDR (high dynamic range), som gir deg bedre og flere farger, og mye høyere lysstyrke. Dette er noe du vil ha.

Samtidig vil disse TV-ene oppskalere vanlige TV-sendinger til det bedre. Du får ikke et like godt resultat som om du ser på ekte 4K med HDR, men likevel er resultatet bedre enn utgangspunktet.

Modellene vi har funnet frem kom alle på markedet i 2016, og disse gir deg mye for pengene selv om de er utgående modeller.

Prisene er hentet inn den 14.9.2017

TV til under 20 000 kroner

TV-er under 20 000 kroner

I Norge har vi størrelsen på TV-en vi kjøper stadig økt. Nå er det TV-er fra 55 tommer og oppover som er mest populært.

Nå skal vi ta for oss anbefalinger i prisklassen mellom 6000 og 20 000 kroner, altså den prisgruppen hvor mange vurderer å kjøpe TV.

I denne kategorien får du noen av de bedre TV-ene på markedet, hvor du bør forvente både meget god bildekvalitet og en solid brukeropplevelse.

I denne kategorien finner du også to ulike teknologier; LCD eller OLED.

LCD-skjermene bruker en ny teknologi som bruker kvanteprikker, ørsmå prikker som hjelper teknologien med å gi deg mer lysstyrke og flere farger. Denne teknologien egner seg godt til omgivelser der det er mye lys, nettopp fordi disse skjermen byr på rikelig med lysstyrke.

OLED på sin side har ikke like kraftig lysstyrke, men har noen egenskaper LCD bare kan drømme om. En av de største styrkene er sortnivået, som er helt bunnløst på grunn av måten teknologien fungerer på. Pikslene på en OLED-skjerm lager nemlig sitt eget lys, og på den måten kan slukkes separat i de områdene hvor det skal vises sort. Samtidig er disse skjermene uhyre tynne og slanke – en viktig faktor for deg som setter pris på god design.

Under har vi samlet anbefalte modeller du kan kjøpe akkurat nå. Vi har tatt utgangspunkt i TV-er mellom 55 og 65 tommer, og noen av disse modellene har vi også testet. Prisene er hentet inn den 8.9.2017.

QLED til under 20 000 kroner

Samsung QE55Q7FAMTXXC

Samsung QE55Q7FAMTXXC

Samsung satser knallhardt på LCD med kvanteprikker, og nå er den tredje generasjonen klar i butikkene. Disse er nå samlet under det selskapet kaller QLED.

Q7-modellen i denne nye serien får du nå kjøpt som 55 tommer til under 20 000 kroner. I tillegg til skyhøy lysstyrke og gode farger, får du også tredje generasjon av Tizen-plattformen, som etter vår mening er markedets enkleste og mest brukervennlige system.

Dessuten har TV-en en smart løsning i hvordan du kobler til kabler, og ikke minst hvor enkelt du skjuler dem. TV-en har nemlig en separat bok som tar seg av alt av innganger, og fra denne trenger du kun en syltynn optisk kabel for å overføre signalet til selve TV-en. Sammen med denne kabelen trenger skjermen kun strøm, og begge disse kan males over dersom du henger skjermen på veggen.

PS: TV-en leveres også i andre størrelser, hvor du for noen tusenlapper til kan øke størrelsen til 65 tommer.

Les testen av Samsung UQ65Q7 her »

Samsung QE55Q7FAMTXXC
Samsung QE55Q7FAMTXXC

God bildekvalitet

Panasonic TX65EX700E

Panasonic TX65EX700E

Panasonic er en produsent som ofte gjør det godt i tester, hvor de ofte utmerker seg med meget god bildekvalitet.

Den japanske produsenten satser i år på både OLED og LCD, og denne modellen er en av de beste LCD-TV-ene fra årets 2017-kolleksjon.

Her får du en TV som leverer 4K-oppløsning med full HDR-støtte, og som samtidig har en enkel brukeropplevelse i Firefox OS. Denne TV-en har vi ikke fått testet ennå, men det vi fikk se av den tidligere i år ga et solid og godt inntrykk.

I tillegg har skjermen et særpreg når det kommer til design, hvor du blant annet får en tøff og original fot.

Sjekk ut alle Panasonics 2017-modeller her »

Panasonic TX65EX700E
Panasonic TX65EX700E

TV til entusiasten

TV-er til entusiasten (20 000 kroner og oppover)

Så har vi kommet til deg som setter bildekvaliteten fremfor alt annet. Som bilde-entusiast så er det viktigere å få det beste sortnivået eller de beste fargene.

I denne kategorien er det knivskarp konkurranse mellom to ulike teknologier; OLED og LCD.

Den største forskjellen på disse skjerm-teknologiene ser du i sortnivået. Her er nemlig OLED helt overlegen, og det smitter også over på gjengivelse av farger. Flere produsenter er nå på banen med nye modeller, og selv om alle bruker LG sitt panel, er det fortsatt forskjeller i både pris og ytelse.

Med inntoget av HDR tilspisser kampen seg. For mens OLED kan by på de siste prosentene ned til helt sort, kan LCD på sin side gi deg langt bedre lysstyrke i den andre enden, spesielt ved hjelp av kvanteprikker. Her har Samsung gått i spissen med sine nye QLED-TV-er, som altså er tredje generasjon LCD som bruker kvanteprikker til å fremheve bildekvaliteten

I denne kategorien har vi tatt utgangspunkt i 65-tommere. Igjen kan du velge å spare noen kroner på 55-tommers utgavene, eller svi av langt mer penger på enda større størrelser. Prisene er hentet inn den 8.9.2017.

En toppmodell med helt unikt design

Sony Bravia KD-65ZD9

Sony Bravia KD-65ZD9

Vil du ha en LCD-skjerm som samtidig skiller seg kraftig ut i fargekombinasjon og utforming, bør du ta en nærmere kikk på ZD9 fra Sony.

Dette er er fortsatt Sony sin toppmodell i LCD-segmentet. Selv om skjermen kom på markedet i 2016, er det fortsatt en høyaktuell TV som kan ta opp kampen med de aller fleste alternativer på markedet.

Her kombinerer Sony et stilig materialvalg i rammene med en inside som har en av de aller beste bildebehandlingene på markedet. Resultatet er en av de absolutt beste LCD-ene på markedet, som også fint kan kjempe med OLED i lyse omgivelser.
Les hele testen av Sony ZD9 her »

Sony Bravia KD-65ZD9
Sony Bravia KD-65ZD9

QLED på sitt aller beste

Samsung QE65Q9F

Samsung QE65Q9F

Samsung tviholder på sine kvanteprikker, og denne modellen er det ypperste selskapet har å tilby med denne teknologien. Her får du blant annet en lysstyrke som OLED-skjermer bare kan drømme om.

Denne toppmodellen kan i korte perioder dytte ut hele 2000 nits med lysstyrke på områder av skjermen.

Samtidig gir denne skjermen deg meget gode farger, hvor Samsung har gjort endringer som blant annet gir langt bedre gulfarger. I tillegg er dette en lynkjapp skjerm når det kommer til bevegelse, pluss at den også fint kan brukes som spill-skjerm om du spiller på TV-en.

Her får du Tizen-plattformen til Samsung, som etter vår mening har den beste og enkleste brukeropplevelsen du finner på markedet.

Les hele testen av Samsung QE65Q9 her »

Samsung QE65Q9F
Samsung QE65Q9F

Et smykke av en OLED

Sony Bravia KD-65A1

Sony Bravia KD-65A1

Sony har først i år kommet med sin første OLED-TV. Men for et produkt den japansk produsenten har kommet med.

Her får du et design som skiller seg fra alt annet på markedet. Her settes skjermen rett på benken uten noen fot, og lenes bakover ved hjelp av en støtte på baksiden – som også inneholder portene du bruker for å koble til utstyr som dekoderen din.

En annen ting som er imponerende er hvordan den gir deg lyden. Hele fremsiden av skjermen er nemlig et element, hvor ørsmå svingninger i glasset gjengir lyden fra det du ser på. Men det er kun de lyseste tonene som lages her. Ellers ville du sett at bildet ristet. I støtten på baksiden av skjermen sitter det i tillegg et basselement.

Det er ikke bare designen og måten lyden er løst på som er imponerende med denne TV-en. Bildekvaliteten du får fra denne skjermen er den aller beste vi har testet i vår lab. Her får du rått sortnivå som sammen med meget presise farger gir deg en bildekvalitet du kan nyte i time eller time.

Les hele testen av Sony KD-65A1 her »

Sony Bravia KD-65A1
Sony Bravia KD-65A1

TV-en du tapetserer rett på veggen

LG OLED65W7V

LG OLED65W7V

LG har gått i bresjen for OLED, og er per i dag eneste produsent av slike paneler i store størrelser. Under årets CES-messe fikk vi endelig se en salgs-klar versjon av «tapet-TV-en».

Denne skjermen er tynnere enn mobilen din, og kan altså nærmest klistres rett på veggen. TV-en har en «wow»-faktor ingen andre kan matche, og vil du overgå naboens nye flatskjerm vil denne få jobben gjort.

W7 har det samme panelet som G7, altså det aller beste LG har å by på. Vi ha dessverre ikke fått testet modellen enda, men ut i fra de gangene vi har fått kikket på den, er det ingen tvil om at denne vil være med å kjempe om den gjeveste tittelen når det kommer til bildekvalitet.

I tillegg gir denne TV-en deg meget god lyd. Grunnen er at skjermen leveres med en egen lydplanke som også huser tilkoblingene til TV-en. Ved hjelp av en flat kabel sendes signalene videre opp til panelet.

Her kan du se bilder fra vårt første måte med W7 »

LG OLED65W7V
LG OLED65W7V
annonse
Tek.no er en del av Schibsted.Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her