Til hovedinnhold

Altibox-direktør blir sjef i Electrocompaniet: – Skal satse mer på massemarkedet

Electrocompaniet
Stein Jarle Olsen

Da nyheten om at Electrocompaniet kom til å gjenoppstå etter konkursen kom i går, ble det også klart at den tidligere produktdirektøren i Altibox, Øyvind Lundbakk, ville ta over som administrerende direktør.

Tidligere direktør Mikal Dreggevik går på sin side over til jobben som sjef for forretningsutvikling. Lundbakk sier han kommer til å fortsette som rådgiver for Altibox i en overgangsfase.

– Store planer

– Vi har store planer for Electrocompaniet. Fokuset nå er å ferdigstille en rekke nye produkter og raskt få dem ut i butikken, sier Lundbakk til tek.no.

Øyvind Lundbakk kommer til Electrocompaniet fra stillingen som produktdirektør i Altibox. Han sier de har store planer, spesielt for ECLIving-serien. Bilde: Ole Henrik Johansen, Tek.no

Investor, styregrossist og mangemillionær Roy Gausaker ble navngitt som selskapets redningsmann i pressemeldingen som ble sendt ut i går.

– Det er kommet inn en ny eier som har tilført selskapet frisk kapital. Det gjør at vi får arbeidsro til å fokusere på å lage gode produkter. Når du driver den type produktutvikling som Electrocompaniet gjør, så er du avhengig av relativt mye kapital, sier Lundbakk.

– Kommer produksjonen fortsatt til å skje i Norge?

– Ja, i aller høyeste grad. Dette kommer til å fortsette å være en høykvalitetsproduksjon som skjer i Norge, inkludert den kvalitetssjekken Electrocompaniet har hatt i produksjonslinjene i alle år. Det kommer vi ikke til å ta lett på, kvaliteten på produktene som selskapet er kjent for er noe av det aller viktigste, sier Lundbakk, som også fremhever at «hjernen» bak Electrocompaniet-produktene, Mikal Dreggevik, fortsetter i selskapet.

– Dyktige og heldige

Fredrik Bie.
Hammervold Pind

Bostyrer Fredrik Bie i advokatfirmaet Hammervold Pind sier de var både dyktige og litt heldige som var i stand til å få dette landet såpass raskt.

– Før konkursen hadde DNB hatt en runde med selskapet for å få oversikt over lokaliteter, varelager og slikt, så vi hadde en viss peiling før vi startet. Allerede første dag i konkursen innledet vi forhandlinger, og etter mye om og men klarte vi å få en investor på banen som var villig til å kjøpe virksomheten som gående.

– Vi kom til at dette var den beste løsningen, i samråd mellom boet og panthaverne. Spesielt lykkelig er det at de fleste ansatte får beholde jobben sin, noe som for konkursboet er et veldig sentralt spørsmål. Jeg ser for meg at vi lukker saken på mandag, og da vil bedriften være oppe og gå igjen i full form, sier Bie til Tek.no.

Han fremhever at det ikke hadde vært mange dagene uten drift som hadde skullet til før det sannsynligvis hadde vært betraktelig vanskeligere å selge bedriften som gående.

– Det er også verdt å fremheve at investoren som kom inn, er en person som er kapitalsterk og har tilstrekkelige midler til å drive en fornuftig virksomhet.

Mer massemarked

Lundbakk sier også at det vil komme flere produkter i ECLiving-serien med strømmehøyttalere.

– Betyr dette at dere i mindre grad kommer til å produsere highend-produkter?

– Selvfølgelig skal vi fortsette å levere det alle beste til markedet for audiofile, men vi kommer også til å fokusere hardt på å få ut den gode lyden vår til et større massemarked, blant annet gjennom et større samarbeid med Elkjøp, sier den nye Electrocompaniet-sjefen.

– Det er en del av sjelen og misjonen til Electrocompaniet å å bringe virkelig god lyd til et bredere publikum, og da må vi være der kundene er, altså tilby god lyd friksjonsfritt tilgjengelig for kunden via deres strømmetjenester.

annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her