Hopp til innhold

Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

– Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Germany Soccer Champions League

Siste nytt

• Toni Kroos legger opp etter EM

Den tyske fotballspilleren Toni Kroos skriver på Instagram at han legger opp etter sommeren EM.

Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
  • Norges dobbeltfirer klare for OL - nedtur for Borch

Dobbeltfireren med Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Jonas Juel og Erik André Solbakken var best i OL-kvalifiseringen i sveitsiske Luzern tirsdag.

Brun og Helvig kapret i fjor en norsk OL-plass i dobbeltsculler, men for bare en måneds tid siden ble de to og den andre dobbeltsculleren, Juel og Solbakken, satt sammen til en dobbeltfirer.

Dermed hadde de én sjanse til å kapre en OL-plass, en mulighet de tok vare. I tirsdagens finale i OL-kvalifiseringen tok ledelsen tidlig og holdt unna hele veien.

De norske roerne var avhengig av å ende topp to for å kapre en OL-plass, og de vant 1,3 sekunder foran Estland og 1,4 sekunder foran USA.

Like bra gikk det ikke for Kjetil Borch. Veteranen har slitt med formen de siste månedene, men viste prov på formstigning i forsøket. I finalen i OL-kvalifiseringen kjempet han lenge like bak de to beste. Borch la inn en sluttspurt, men det holdt «bare» til en fjerdeplass.

Dobbeltfireren er den fjerde båten Norge kvalifiserer til OL. Fra tidligere er altså dobbeltsculleren og dobbeltsculleren i lettvekt for menn kvalifisert, samt dobbeltsculleren på kvinnesiden.

Brun
  • Siri Nordby blir NFFs nye toppfotballsjef

Siri Nordby (45) er ansatt som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund.

Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

Siri Nordby kommer fra en lederstilling som i Microsoft Norge.

Hun har en lang karriere som fotballspiller bak seg, fra oppstart i Øvrevoll Ballklubb til Røa. I Røa spilte hun 353 kamper, var sentral i å etablere klubben i toppen av norsk fotball og bidro til 5 seriegull og 5 cupgull som kaptein for Røa.
    Nordby har 43 landskamper, inkludert mesterskapserfaring fra EM 2005, VM 2007 og OL 2008. Etter spillerkarrieren var hun medlem av toppfotballkomiteen for kvinnefotball i NFF i perioden 2013-2016. Hun har også vært sportslig leder i Vestre Aker SK, samt styremedlem i Røa. Hun har også fungert som fotballekspert i NRK og TV 2.