FIS-dokument: Norge får verdenscuprenn i alpint på Hafjell

Verdenscupen i alpint skal tilbake til Hafjell for første gang på 19 år. Norge kan få åtte renn til sammen den kommende sesongen.

Det viser utkastet til terminliste fra Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) som NTB har fått tak i.

Terminlisten blir spikret når FIS har vårmøte i slovenske Portoroz 6. til 9. mai.

I utkastet ligger det an til at Kvitfjell skal være arrangør for tre fartsrenn for kvinnene i overgangen februar/mars. For mennene blir det utfor og super-G 8. og 9. mars før teknikkrenn venter uken etter.

Det blir første gang siden 2006 at det skal kjøres slalåm og storslalåm i verdenscupen på norsk jord. I tillegg er Kvitfjell ført opp som erstatningsrenn i utfor eller super-G 14. mars. (NTB)

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G

Siste nytt

• Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

• Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

– Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

– Hvorfor gjør du ikke det på banen?

– Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

– Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)