Ny næringsminister: – Politikken har ikke endret seg

Cecilie Myrseth (Ap) spaserte fredag ut på Slottsplassen som ny næringsminister. Men hva tenker hun om rikingenes Sveits-flukt, formuesskatten og lederlønninger?

Cecilie Myrseth (Ap) mottar en bukett og sitt nye nøkkelkort fra regjeringens nye helseminister Jan Christian Vestre.
Publisert:

– Hvilken retning vil du dra næringslivspolitikken i, og hvordan skal regjeringen fremstå mer næringsvennlige?

– Jeg mener regjeringen er næringsvennlig, og jeg vil fortsette på den samme kursen, sier Støres ferske næringsminister til E24 et par timer etter at hun overtok nøkkelkortet til sitt nye kontor.

– Men nå har jeg vært i jobben i rundt to timer, så først og fremst skal jeg sette meg inn i mine oppgaver, og bli kjent med folkene rundt meg, legger Cecilie Myrseth til.

Fredag stablet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om på regjeringen. Ut på slottsplassen tråkket tidligere næringsminister Jan Christian Vestre som ny helseminister, Marianne Sivertsen Næss som ny fiskeriminister, og Cecilie Myrseth som ny næringsminister. Det skjedde etter at Ingvild Kjerkol måtte gå av som helseminister etter mastergradsjuks. Myrseth kommer fra stillingen som fiskeriminister.

– Hva tenker du om alle som har flyttet til Sveits, vil du prøve å få dem hjem igjen? Hvordan skal du hindre at flere drar?

– Norge skal være et bra og godt sted å skape verdier i og å jobbe i. Vi har vekst i sysselsetting, og lav ledighet, og vi har mye å være stolte av i dette landet. Det har jeg lyst til å bidra til å bygge opp videre.

Cecilie Myrseth (Ap) sier hun vil fortsette på den samme kursen som forgjenger Vestre har gjort.

– Bør vi justere på formuesskatten?

– Regjeringen sin skattepolitikk ligger fast og styres av Finansdepartementet. Men vi vet at det er viktig å ha et samfunn med små forskjeller, og da er formuesskatten viktig. Det kan være aktuelt å se på innretningen, men vi kommer fortsatt til å ha formuesskatt i Norge, sier næringsministeren.

Vestre har igjen og igjen tatt opp at han vil stanse lederlønnsgaloppen i statens selskaper.

– Er dette like viktig for deg som det har vært for Vestre?

– Det er absolutt viktig for meg også. Vestre har gjort en viktig jobb der, og også med å få sikret mer likestilling i styrer blant annet. Jeg kommer til å være like tydelig på dette.

– Hva sier du neste gang et selskap departementets eierskapsportefølje ber om å øke lønnen til toppsjefen langt mer enn til de ansatte i selskapet?

– Det får vi komme tilbake til når det skjer. Nå skal jeg først komme i gang med jobben. Men, politikken har ikke endret seg fra i går til i dag.

Mens Myrseth går fra en statsrådspoststatsrådspostFiskeri- og havminister i Nærings- og fiskeridepartementet til en annenannenNæringsminister i Nærings- og fiskeridepartementet i samme departement, kom forgjenger Jan Christian Vestre fra Vestre AS, familiens møbelbedrift. Da var han god for over 50 millioner kroner.

– Hvordan er det å være denne regjeringens til nå fattigste næringsminister?

– Haha, jeg har det veldig fint, og har ikke så mye å si utover det. Jeg føler meg ikke fattig.

– Hvordan vil du sette ditt preg på rollen? Hvordan vil næringslivet oppleve forskjellen mellom å ha deg eller Vestre som minister?

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og å komme meg ut for å treffe alle de folkene som holder Norge gående, sier Myrseth.

– Målet er at næringslivet skal oppleve trygghet og stabilitet. Regjeringens politikk ligger fast, og jeg ser frem til å ta fatt på det arbeidet, og de prosjektene som Vestre har satt i gang.

Publisert: