Inntektsfall for LVMH

Luksuskonsernet rapporterer om en god start på året, selv om veksten bremset opp i første kvartal.

Klesdelen av LVMH, her representert ved Louis Vuitton-butikken i Oslo, er den klart største i luksuskonsernet.
Publisert:

Luksusgiganten LVMH åpnet regnskapsbøkene for første kvartal tirsdag.

Inntektene endte på 20,7 milliarder euro i første kvartal, ned fra 21,035 milliarder i første kvartal 2023. Det tilsvarer en forsiktig nedgang på to prosent.

LVMH skriver at de hadde en god start på året, til tross for geopolitisk uro og økonomisk usikkerhet.

Les på E24+

Slik blir du rik i 2024

Bokstavene i navnet representerer motehuset Louis Vuitton, champagneprodusenten Möet et Chandon og konjakkprodusenten Hennessy.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de opplever vekst i både Europa, USA og Japan i løpet av kvartalet. Kinesiske kunders kjøpekraft i Europa og Japan har også bidratt positivt, skriver selskapet.

Svakere omsetningsvekst

Salget til LVMH bremset opp på starten av året, ettersom velstående kunder har begrenset pengebruken på blant annet vesker og cognac.

Selskapet hadde inntekter på 1,4 milliarder euro fra vin og sprit i kvartalet. Champagnesalget falt som følge av normalisering av etterspørselen etter pandemien, skriver LVMH.

– Hennessy Cognac ble nok en gang hemmet av en forsiktig
holdning blant forhandlere, noe som begrenset bestillingene i USA, skriver selskapet.

Den organiske omsetningsveksten innenfor divisjonen for mote og skinnprodukter steg med kun to prosent i kvartalet. For ett år siden var veksten på 18 prosent, ifølge Bloomberg.

Dette er den svakeste veksten for et første kvartal siden 2016, med unntak av 2020, da koronapandemien lammet økonomien, ifølge nyhetsbyrået.

– Louis Vuitton hadde en utmerket start på året, nok en gang drevet av kreativiteten og kvaliteten på produktene, skriver selskapet.

LVMH er partner for OL i Paris denne sommeren. Medaljene er designet av den parisiske gullsmeden Maison Chaumet, som er eid av konsernet. Her jobbes det med en koffert til medaljene, designet og produsert av Louis Vuitton.

Selv om salget i Asia utenom Japan falt med 6 prosent, steg etterspørselen fra kinesiske kunder på motevarer og lær med nesten 10 prosent globalt.

Kinesiske forbrukere har kuttet pengebruken på luksusvarer som følge av økt arbeidsledighet og et svakt boligmarked, skriver Bloomberg.

Ledet av verdens rikeste

LVMH er verdens største luksuskonsern og står bak eksklusive merker som Louis Vuitton, Christian Dior, Celine, Fendi og Marc Jacobs.

Det er ledet av den 75 år gamle franskmannen Bernard Arnault, som nok en gang er tilbake på toppen av Bloombergs milliardærindeks.

Han er god for 215 milliarder dollar, og dermed verdens rikeste, ifølge indeksen.

Bernard Arnault er toppsjef i luksuskonsernet LVMH.

Europas nest største

LVMH er notert på børsen i Paris.

Tirsdag endte aksjen med en nedgang på 1,69 prosent til en kurs på 781,4 euro per aksje.

Det gir selskapet en markedsverdi på drøye 391 milliarder euro, som tilsvarer rundt 4.560 milliarder norske kroner.

LVMH er et av Europas største selskaper, kun slått av den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk.

Luksusgiganten fikk 974 milliarder kroner i inntekter i fjor. Mens selskapet hadde nedgang i salg av vin og sprit, økte inntektene fra mote og skinnprodukter med ni prosent. Sistnevnte ga inntekter på 42 milliarder euro i fjor - 476 milliarder norske kroner.

I resultatene skriver selskapet at Louis Vuitton hadde et «utmerket år».

Så langt i år er aksjen opp rundt åtte prosent.

Les også

LVMH-arving kjøper luksusvilla i Saint-Tropez

Publisert: