Nyheter:

  • I dag kl. 13.21

    Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp: – Kom som et sjokk

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner. Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag. Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være. – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier Sandefjord-spilleren i en uttalelse. Han legger ikke skjul på at erkjennelsen har vært tung å svelge. – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren. Har ikke orket å være oppe på Jotun Arena i det hele tatt, og jeg har rett og slett rømt landet. Når jeg har fått roet meg ned er det klart at jeg ikke vil risikere noen ting, sier van der Spa. Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader. – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen. Ut på nyåret kjente han imidlertid at noe var galt i kneet. Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

  • I dag kl. 13.16

    Fire nye uker varetekt for siktede i drapssaken i Løten

    Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap i Løten, ble i dag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i fire nye uker. Det var 27. januar at politiet bekreftet at de hadde funnet brente levninger av Ole Andreas Sønstvedt (37) fra Grenland, på en gård i Løten i Innlandet.

  • I dag kl. 13.08

    Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag: – Alt går bra

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

  • I dag kl. 13.01

    Trafikkulykke i Larvik

    En moped skal ha kjørt inn i en tilhenger. Trolig ikke alvorlig personskade, melder politiet.

  • I dag kl. 12.59

    No kjem elbussane til bygda

    Skyss har tildelt kontraktane for lokalbussrutene for Hardanger/Voss, Modalen/Vaksdal og i Nordfjord for dei neste ti åra. I alt fem selskap konkurrerte i det som er første anbodsrunda for buss i Vestland fylke. Tide Buss fekk rutene i Hardanger/Voss, medan Modalen/Eksingedalen Billag fekk rutene i Modalen/Vaksdal. Firda Billag skal køyre i Nordfjord. Kontraktane legg opp til betydelege reduksjonar i klimagassutsleppa. Reduserer selskapa desse med 90 prosent, kan kontraktane forlengast med tre år. – Elbussane tar endeleg steget frå byen til bygda, seier fylkesordførar Jon Askeland (Sp).

  • I dag kl. 12.57

    En zlatans pris

    Norge kan fort gå glipp av den neste på nivå med Haaland eller Ødegaard. Eller Zlatan!

  • I dag kl. 12.52

    Bortvist mann slo etter kvinne i Bergen

    En mann tok seg inn i en bedrift i Sandviken der han var uønsket. Da han ble fulgt ut slo han etter en kvinne, melder Vest politidistrikt. Ingen er skadet etter hendelsen. Politiet er på stedet for å undersøke nærmere, og snakke med de involverte partene.

  • I dag kl. 12.52

    Rykker ut til gressbrann i Klæbu

    Nødetatene rykker ut til gressbrann ved Klæbu ungdomsskole. 110-operatør Fred Mælen sier til NRK at det er en større gressbrann. – Det er en del vind og tørt i gresset, så det kan spre seg fort. Situasjonen er uavklart, sier Mælen.

  • I dag kl. 12.44

    Prøvde å slå mann i Bergen

    Vest politidistrikt melder om en mann som slo etter en annen mann på Minde i Bergen. Mannen traff ikke, og vekter som var på stedet tok kontroll på mannen. Politiet er på stedet og undersøker hva som har skjedd. Ingen er skadd etter hendelsen.

  • I dag kl. 12.43

    Angrepet på Iran: – Israel har fått veldig streng beskjed fra USA

    Situasjonen er farlig og kan komme ut av kontroll. Men ingen av partene i Midtøsten ønsker en regional krig, mener ekspert.

  • I dag kl. 12.42

    Fire nye uker varetekt for siktede i drapssaken i Løten

  • I dag kl. 12.42

    TV-anmeldelse «Evig singel»: Lite sex og ufrivillig singelliv

    Typete typer og vellykket tragikomikk.

  • I dag kl. 12.41

    Rykker ut til gressbrann i Inderøy

    Nødetatene rykker ut til en gressbrann i Inderøy. Ifølge 110-sentralen skal brannen ha spredd seg fra gress til en skogkant. 110-operatør Fred Mælen sier at de har begynt å slukke brannen. Klokken 12:54 kom meldinga om at brannvesenet har kontroll på brannen.

  • I dag kl. 12.40

    En person alvorlig skadet etter voldshendelse på Vålerenga

    En person er alvorlig skadet etter en voldshendelse på Vålerenga i Oslo.

  • I dag kl. 12.40

    Oslo: En person skadet etter voldshendelse på Vålerenga

    En person er skadet og det fremstår alvorlig. Den skadde fraktes til sykehus. Ingen personer er foreløpig pågrepet.

  • I dag kl. 12.37

    Tesla tilbakekaller nesten 3.900 Cybertrucks-pickuper

    Bilprodusenten skal ordne opp i problemer med gasspedalen, ifølge amerikanske myndigheter.

  • I dag kl. 12.29

    Avisa Lofoten sier opp alle ansatte

    Det bekrefter konstituert redaktør i Avisa Lofoten, Ole Gunnar Onsøien, til Lofotposten. Avisen består av to journalister og redaktøren. Årsaken for oppsigelsene er at det ikke lenger er økonomi til videre drift. Det betyr likevel ikke at avisen legges ned umiddelbart. – Vi har mulighet til å trekke oppsigelsene hvis situasjonen bedrer seg, sier Onsøien til Lofotposten.

  • I dag kl. 12.25

    Farevarsel om snø i delar av Trøndelag

    Meteorologane melder fredag at dei har sendt ut eit gult farevarsel om snø i Møre og Romsdal og delar av Trøndelag natt til, og delar av laurdag. Det er venta mellom fem og ti cm snø, og i høgda kan det bli meir. Meteorologane minner om å bruke riktige dekk og køyre etter forholda.

  • I dag kl. 12.23

    Mange unge rogalendinger er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse

    71 prosent av 18-åringene i Rogaland er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det er over landsgjennomsnittet som er på 61 prosent. – Årsaken til at så mange er vaksinert i Rogaland kan skyldes at flere kommuner tilbyr vaksinen gratis, sier overlege Sara Viksmoen Watle i Folkehelseinstituttet. Det kan også være en sammenheng med at en ungdomsskoleelev som fikk smittsom hjernehinnebetennelse i Stavanger i fjor. En 18-åring døde av smittsom hjernehinnebetennelse i 2019. – Når noen i nærområdet rammes øker bevisstheten om sykdommen og muligheten for beskyttelse gjennom vaksinasjon. Folkehelseinstituttet mener vaksinen bør være gratis og en del av barnevaksinasjonsprogrammet.

  • I dag kl. 12.16

    Svakeste krone siden før jul

    Kronen er på sitt svakeste siden før rentehevingen i desember, målt mot Norges viktigste handelspartneres valutaer.

  • I dag kl. 12.12

    Fant smuglersprit, sigaretter og narkotika på Jæren

    To personer ble pågrepet i en politiaksjon på Jæren i går kveld. Politiet fant narkotika, 300 liter smuglersprit og flere tusen sigaretter på den aktuelle adressen. Politibetjent Morten Slettebø sier til Jærbladet at de hadde tillatelse fra retten for å gjøre ransakelsen. Personene skal avhøres fredag.

  • I dag kl. 12.11

    Elkjøp nektet å reklamere på ødelagte ørepropper

    – Dessverre skjedd en feil, sier Elkjøp.

  • I dag kl. 12.10

    Kongen er tilbake på jobb på mandag

    Det bekrefter kongehuset overfor VG.

  • I dag kl. 12.08

    Regjeringspartiene enige med høyresiden om kvotemeldingen – SV reagerer

    Trass i advarsler fra SV, har regjeringspartiene blitt enige med Høyre, Frp, Venstre og KrF om kvotemeldingen for fiskerinæringen.

  • I dag kl. 11.59

    Vil forlenge kollektiv beskyttelse for ukrainere

    Justisdepartementet fremmer fredag forslag om at man utvider midlertidig kollektiv beskyttelse for ukrainere fra tre til fem år.

  • I dag kl. 11.59

    Tom Cato Karlsen fortsetter som statsforvalter i Nordland

    Tom Cato Karlsen er utnevnt som statsforvalter fra 1. januar 2025. Det kommer frem på regjeringens nettsider. Det betyr at den tidligere Frp-politikerne fortsetter i jobben som statsforvalter i Nordland i seks år til. – Karlsen er en erfaren og engasjert statsforvalter i Nordland, og vi er glade for at han ønsker en ny åremålsperiode, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung om Karlsen. Han tiltrådte jobben i 2019 og er inne i sitt sjette år som statsforvalter. Karlsen har tidligere vært varaordfører i Bodø og statssekretær i Samferdselsdepartementet.

  • I dag kl. 11.58

    Begravelse for Stavern-kvinne

    I dag begraves kvinnen som for en drøy måned siden ble funnet død i Larvik. Kvinnen hadde da vært savnet siden samboeren hennes ble funnet død i parets leilighet i Stavern den 2. januar. Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som har skjedd. Kvinnen ble tidlig siktet i saken, men politiet har senere uttalt at mistanken mot henne er svekket.

  • I dag kl. 11.56

    Innbrudd i kiosk på Birkeland

    Det har vært et innbrudd på Mix-kiosken på Birkeland der det skal ha blitt stjålet verdier til flere tusen kroner. Det skriver Agderposten. En patrulje var på stedet fredag formiddag og gjennomførte åstedsundersøkelse, skriver politiet i Agder på Twitter/X.

  • I dag kl. 11.55

    Trafikkulykke i Skogafjelltunnelen

    Det har vært en trafikkulykke rett etter inngangen til Skogafjelltunnelen på Halhjem-siden, melder Vest politidistrikt. To biler var involvert i en påkjørsel bakfra. Ingen er meldt skadet etter hendelsen. Den ene bilen har behov for bilberger, den andre er kjørbar. Skogafjelltunnelen i retning Bergen er åpnet igjen.

  • I dag kl. 11.54

    Eliteseriespiller fra Bodø tvunget til å legge opp tidlig

    Andreas van der Spa (25) signerte for eliteserieklubben Sandefjord foran årets sesong etter å ha lagt bak seg flere gode sesonger i 1. divisjon. Men nå må midtstoppreren legge skoene på hylla tidligere enn forventet, skriver Sandefjords Blad. Årsaken er en alvorlig skade som oppsto etter det som skulle være en ukomplisert kikhullsoperasjon. Om han fortsetter som toppidrettsutøver kan han risikere å ødelegge kroppen, forteller bodøværingen. – Jeg har vært langt nede, og følt meg helt utenfor alt. Jeg har på mange måter mistet litt identiteten min, som er å være proff fotballspiller, sier han til avisen. Likevel velger han å se positivt på fremtiden. – Alt det negative man opplever vil gå over med tiden. Det handler bare om å prøve å finne sin vei, og finne de andre tingene som gir glede. Van der Spa tilbrakte ungdomsårene i Bodø/Glimt, før ferden gikk videre til Øygarden og Sogndal i 1. divisjon. Han har også spilt for Alta og Arendal på lån.

  • I dag kl. 11.52

    Uvanlig mye vann i Mjøsa

    Den siste uka har vannstanden i Mjøsa økt med opp mot 80 centimeter. Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) sier det uvanlig mye vann for årstida og ber folk rense sluk og grøfter, flytte unna løsøre, campingvogner og rundballer. Det skriver OA. I Østerdalen er det mindre vann enn vanlig, mens det er litt over normalt sør i gamle Oppland.

  • I dag kl. 11.43

    Tidligere Gjensidige-ansatt dømt for grovt bedrageri

    En tidligere ansatt i forsikringsselskapet Gjensidige er i Hordaland tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for grovt bedrageri.

  • I dag kl. 11.42

    Trafikkulykke på Forus

    Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke på Kanalarmen på Forus. To biler er involvert. Det er større materielle skader på kjøretøyene. Airbag er utløst, men de involverte fremstår som uskadde. Ingen trafikale utfordringer.

  • I dag kl. 11.34

    I dag legger Støre fram den nye regjeringskabalen – Vestre blir trolig ny helseminister

    Statsminister Jonas Gahr Støre varsler endringer i regjeringen klokken 15.

  • I dag kl. 11.32

    Raudt krev lokal makspris på straum i Bergen

    Partiet Raudt i Bergen meiner bergensarane bør få makspris på straum. Dei viser til at Lærdal har vedteke ein fastprisavtale på 32 øre per kilowattime. Forslaget til Raudt skal opp i bystyret i løpet av året, og partiet håper det blir ei tidleg julegåve til bergensarane. Dette gjer dei i protest mot at regjeringa vil innføre EUs fjerde energimarknadspakke, som Raudt meiner vil hindre lokal sjølvråderett og gjere det vanskeleg å få ned nettleiga. Forslaget får støtte sentralt i partiet. – Det er på tide å ta tilbake kontrollen over krafta og straumprisane, seier Sofie Marhaug, andre nestleiar i energikomiteen på Stortinget.

  • I dag kl. 11.30

    Sjøfuglene i kraftig nedgang

    Sjøfuglreservatene i Vestfold og Telemark opplever en alarmerende nedgang på grunn av forstyrrelser under hekkesesongen. Det skriver Sandefjords Blad. Statsforvalteren oppfordrer alle til å respektere forbudet mot å nærme seg land mer enn 50 meter i sjøfuglreservatene fra 15. april til 15. juli. Dette er for å beskytte truede arter som hettemåke og makrellterne. Det oppfordres også til å vise hensyn til hekkende fugler utenfor verneområdene. Forstyrrelser kan føre til stress og energitap hos fuglene, som allerede lider av sviktende mattilgang.

  • I dag kl. 11.26

    Rådmannen i Iveland er oppsagt

    Ivelands rådmann Sten Albert Reisænen ble torsdag kveld oppsagt og fratatt sine arbeidsoppgaver i kommunen. Kommunestyret har enstemmig vedtatt oppsigelsen, skriver ordfører Jan André Myhren (H) i en pressemelding. Vedtaket ble gjort bak lukkede dører i kommunestyret torsdag kveld. I pressemeldingen kommer det frem at oppsigelsen er begrunnet i kommunestyrets manglende tillit til rådmannen som kommunens øverste administrative leder. Kommunestyret har ikke lenger tillit til at rådmannen kan sikre et godt og forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte. Fædrelandsvennen har tidligere meldt at rådmannen avviser disse anklagene. Reisænen har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag formiddag.

  • I dag kl. 11.26

    Rådmannen i Iveland oppsagt med øyeblikkelig virkning

    Ivelands rådmann Sten Albert Reisænen ble torsdag kveld oppsagt med øyeblikkelig virkning og fratatt sine arbeidsoppgaver i kommunen. Kommunestyret har enstemmig vedtatt oppsigelsen, skriver ordfører Jan André Myhren (H) i en pressemelding. Vedtaket ble gjort bak lukkede dører i kommunestyret torsdag kveld. I pressemeldingen kommer det frem at oppsigelsen er begrunnet i kommunestyrets manglende tillit til rådmannen som kommunens øverste administrative leder. Kommunestyret har ikke lenger tillit til at rådmannen kan sikre et godt og forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte. Fædrelandsvennen har tidligere meldt at rådmannen avviser disse anklagene. Reisænen har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag formiddag.

  • I dag kl. 11.22

    Tide vant milliardkontrakt for rutebusskjøring i Hardanger og Voss

    Busselskapet Tide får en kontrakt på 13 år for rutebusskjøring i Hardanger og Voss på Vestlandet. Kontrakten har en samlet verdi på 5,2 milliarder kroner.

  • I dag kl. 11.18

    Truet med halshugging

    En mann i 30-åra er i Østre Innlandet tingrett dømt for trusler. I oktober i fjor sendte han bilde av en kniv til en person og truet med å kutte halsen hans og drepe ham. Tiltalte erkjente seg skyldig i retten og forklarte at truslene skjedde i forbindelse med stort inntak av alkohol. Han ble dømt til 21-dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner.

  • I dag kl. 11.16

    Selg disse aksjene før resultatrapporten kommer

    Tre aksjer peker seg ut som svært risikable å eie de neste dagene.

  • I dag kl. 11.14

    Historisk semje i bussoppgjeret

    For første gong sidan bussbransjen vart innført, vart partane i lønsforhandlinga samde utan mekling. – Vi hadde forventa det skulle gå til mekling, så det er gledeleg, seier Tore Even Øvretvedt, bussjåfør i Firda Billag og hovudtillitsvalt i Yrkestrafikkforbundet. Bransjen får auka timeløna med 11 kroner. Auka per time består av eit generelt tillegg på sju kroner pluss eit normallønstillegg på fire kroner. Resultatet er i tråd med frontfaget si råme på 5,2 prosent. Sjåførane er nøgde med resultatet. – Vi skal hugse på at innan kort tid blir dette sendt til uravstemming, så vi er ikkje hundre prosent sikre. Men eg blir veldig forundra om dette ikkje går igjennom, seier Øvretvedt.

  • I dag kl. 11.12

    Leter etter truende person i Trondheim

    Politiet leter etter en person som har vært verbalt truende mot en ansatt inne i en kiosk i sentrum av Trondheim. Det skriver Adresseavisen. – Jeg kjenner ikke til hva som er blitt sagt, annet enn at språkbruken skal ha vært stygg. Da vi ankom stedet, hadde mannen forlatt kiosken. Vi har fått en beskrivelse av vedkommende, og søker etter ham i Trondheim sentrum. Det sier operasjonsleder Øystein Volden til avisa.

  • I dag kl. 11.09

    Bjerke travbane blir ny, stor konsertarena

    Byrådet i Oslo har bestemt seg. Verdensstjernenes storkonserter skal skje på Bjerke travbane i framtida. Det var VG som omtalte saken først. Overfor NRK bekrefter byrådet at Bjerke travbane forplikter til å være vertskap for de store stadionkonsertene for en 10-årsperiode. – For oss har det vært viktig å få dette på plass, og kjapt, fordi byen trenger det, sier byråd for finans, Hallstein Bjercke (V), sier VG.

  • I dag kl. 11.00

    Mannen som ble funnet død i Arendal er formelt identifisert

    Mannen som ble funnet død i vannet på Krøgenes i Arendal 2. april er nå formelt identifisert. Det skriver Agderposten. Det dreier seg om en mann i 30-årene, og rutinemessig etterforsker politiet fortsatt saken som et mistenkelig dødsfall. Avsnittsleder ved Arendal politistasjon Halvor Øymoen sier til avisen at det foreløpig ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe straffbart.

  • I dag kl. 11.00

    Byrådet vil ruste opp Bjerke travbane til storkonserter

    En håndfull millioner skal på ny kunne dra verdens mest populære artister til Oslo, mener byrådet, som har sett seg lei på at söta bror får «alle».

  • I dag kl. 10.59

    Kjerkol vurderer fortsatt klage – advokaten kritisk til mediene

    Avtroppende helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vurderer fortsatt å klage på vedtaket om annullering av mastergraden. Hennes advokat reagerer på at en oppblåst plagiatkontroll ble fremhevet i mediene.

  • I dag kl. 10.59

    Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann (36) fortsetter som Tysklands fotballandslag også etter EM.

  • I dag kl. 10.59

    Røykutvikling på skole på Lillestrøm

    Nødetatene er på vei til Volla skole på Lillestrøm. Skolen er under rehabilitering og det er derfor ingen elever på skolen. – Brannen fremstår udramatisk. Det er trolig kun snakk om røykutvikling, ser ingen åpne flammer. Brannvesenet undersøker videre, skriver politiet.

  • I dag kl. 10.56

    Dette sier tallene om Haaland-våren: – Går gjennom en vanskelig periode

    Han involverer seg mer i spillet, men foran mål er det stor forskjell på Erling Braut Haaland (23) fra i fjor til i år.

  • I dag kl. 10.51

    Gult farevarsel for snø

    «Her kommer vintern», men vi er jo langt ut i april?

  • I dag kl. 10.47

    Varmepumper stjålet på Vinstra

    I løpet av natta har det vært innbrudd på en byggeplass på Vinstra i Nord-Fron. Det er stjålet utedeler til to Toshiba Signatur 25 varmepumper. Har du tips eller opplysninger ring politiet på tlf. 02800.

  • I dag kl. 10.45

    Lover havvind fra 2030 dersom Aasland leverer

    Hvis energiminister Terje Aasland holder tempoet oppe, lover vinneren av auksjonen om norsk havvind å starte opp i 2030.

  • I dag kl. 10.35

    Fortsatt skimuligheter i Oslomarka

    Det prepareres fortsatt skiløyper i Oslomarka og mange vet å benytte seg av dem. Selv om det har smeltet mye snø, er det også mye igjen. Med kuldegrader om natta smelter det lite, og det er godt nytt for de skiglade. Natt til fredag kom det også noen centimeter nysnø. Fredag formiddag er det ferskpreppede skiløyper fra Frognerseteren, Movatn, i Lommedalen, i Mylla-området og fra Grua/Brovoll. Bildet er fra Skjennungen i Nordmarka denne uka. I Østmarka er det ikke skiføre lenger, men i Nordmarka, Vestmarka, på Krokskogen og i Romeriksåsene er det mulig å finne snø og løypetraseer å gå i. Dessuten er det fint i Lygna-traktene. – Se etter lysegrønne streker i føremeldingen, sier NRKs markareporter Nina Didriksen. – Kanskje du kan få deg en siste skitur nå til helgen, oppfordrer hun.

  • I dag kl. 10.31

    Signerte havvindkontrakt for Nordsjøen: – En milepæl

    Energiministeren deltok fredag på en symbolsk kontraktsignering for å markere at Ventyr får den historiske oppgaven med utbygging av havvind i Nordsjøen.

  • I dag kl. 10.31

    «Ibelin» passerer 100.000 kinobesøk

    Bare seks uker etter premieredatoen er den norske dokumentarfilmen «Ibelin» den 3. største kinodokumentar de siste tyve årene.

  • I dag kl. 10.29

    Lando Norris ble fratatt bestetiden – men fikk den tilbake

    Det var både brann og regnvær under kvalifiseringen til sprintløpet i Kina.

  • I dag kl. 10.26

    Flere tatt i fartskontroll i Moss

    UP har i morgentimene hatt fartskontroll på Ekholt i Moss. I en 50 sone i Dyreveien fikk ti førere reaksjoner, hvorav en er anmeldt og fått førerkortet tatt i beslag, opplyser politiet. Høyeste hastighet politiet målte var 84 km/t i 50-sone.

  • I dag kl. 10.19

    Får igjen penger for feilparkering ved Sognsvann

    Mange har fått parkeringsbot på den store utfartsparkeringen på Sognsvann i Oslo, og nå lover kommunen endringer. Merkingen ble gjort om for to år siden, men mange har misforstått og fått bot for feilparkering, skriver Nordre Aker Budstikke. Nå har bymiljøetaten gitt 85 personer pengene tilbake. Etaten innrømmer at oppmerkingen kan være vanskelig å skjønne og sier at den blir endret i løpet av våren.

  • I dag kl. 10.18

    Når ekstremhøyre går til krig mot «woke»

    Den nye sesongen av den norske spenningsserien «Furia» handler om et Europa som rystes til grunnvollene av høyreekstreme. Bør vi være redde?

  • I dag kl. 10.15

    Mann dømt til fengsel for deling av over 600 videoer som seksualiserer barn

    En mann i 20-årene er dømt til fengsel i seks måneder i Salten og Lofoten tingrett for besittelse og deling av 627 videoer som seksualiserer barn. Forholdet skjedde juni i 2022 da tiltalte var sent i tenårene. På det sosiale mediumet Snapchat delte han over 600 videoer via skylagre. Mannen er bosatt i en kommune i Nordland. Videoene viser blant annet voldtekt av barn, barn i seksuelle positurer, barn som har seksuell omgang med hverandre og barn som har seksuell omgang med dyr. Retten har også beslaglagt tiltaltes telefon og finner det bevist at kontoen videoene ble delt fra tilhører tiltalte.

  • I dag kl. 10.14

    Drapssiktet i 60-åra har fortsatt ikke forklart seg

    Mannen i 60-årene som er siktet for drapet på apotekansatte Miriam Daniela Ayres Cea (35) 2. april, har fortsatt ikke forklart seg for politiet. Det opplyser mannens forsvarer Joakim Boye. Mannen sitter nå i varetekt i full isolasjon. – Han har benyttet seg av sin rett til å ikke forklare seg overfor politiet. Tiden vil vise om det blir noen endring på dette eller ei, sier Boye til NRK.

  • I dag kl. 10.14

    Ine Marie Wilmann: – Ligner mye på en skremmende sanntid

    Sesong to av serien «Furia» tar opp virkelighetsnær og skremmende tematikk, mener hovedrolleinnhaverne.

  • I dag kl. 10.02

    Kristine Stavås Skistad gjør sjokkretur på landslaget

    Men hun skal ikke delta på noen landslagssamlinger.

  • I dag kl. 9.57

    Retrospill-revolusjon på iPhone

    Nå kan du spille Nintendo-klassikerne på telefonen.

  • I dag kl. 9.56

    BT: Mann skal ha kjørt på politiet

    En 19 år gammel mann er siktet for vold og trusler mot politiet etter at han kjørte bil uten førerkort. Det melder BT. 19-åringen kjørte inn i en sivil politibil. Politiet forteller til BT at det har vært en gjentagende problem at vedkommende kjører vil uten førerkort.

  • I dag kl. 9.55

    Besøksforbud pålagt voldssiktede i Halden

    De fem som er siktet etter en voldsepisode i Halden for en drøy uke siden er ilagt besøksforbud overfor personen de er tiltalt for å ha brukt vold mot. En mann i 40-årene ble kjørt til sykehus etter at politiet oppsøkte en privat bolig i Tistedal, rundt klokken 18:30 den 9. april. – Politiet er ferdige med å granske åstedet, men fortsetter med avhør av de siktede og annen etterforskning, sier etterforskningsleder Håvard Strand. Han går ikke i detaljer om hva etterforskningen har avdekket så langt, men sier politiet begynner å danne seg et bilde av hva som har skjedd og hvorfor det skjedde. – Alle personer er knyttet til et miljø politiet kjenner fra før, sier Strand.

  • I dag kl. 9.53

    Bil inn i autovernet i Vindafjord

    Politiet fikk melding om et trafikkuhell på Saudaveien i Nedre Vats i Vindafjord i dag morges. En bil har kjørt inn i et autovern. Det er ingen personskade. Fører av bilen fremstod som påvirket. Vedkommende ble kjørt til legevakt hvor det ble foretatt blodprøve av siktede. Førerkortet er ikke beslaglagt i påvente av resultatet av blodprøven. Sak er opprettet, skriver politiet i deres logg.

  • I dag kl. 9.47

    Matapour blei stoppa i bilen bak Sian-leiaren

    22. april 2022 var det varsla at Sian skulle halde markering samtidig som fredagsbønna i Stovner Moske. Dei skulle då mellom anna brenne ein koran. Sian-leiar Lars Thorsen heldt fast på at han skulle gjennomføre markeringa, trass i motstand frå politiet. – Vi får då melding av ein sivil politibil om Arfan Bhatti at han følger etter Lars Thorsen, forklarer politibetjenten Kristoffer Andre Skavås i retten. Arfan Bhatti og Zaniar Matapour blir stoppa. Bhatti køyrde bilen, og Matapour sat i baksetet. Der politiet fant to knivar. – Bhatti er høgt oppe og snakkar i munnen på oss. Han er ganske hissig. Bhatti gir ulike forklaringa, mellom anna at dei to skulle på fisketur. – Bhatti seier då «det kjem til å skje noko ein anna plass». Eg tenker då på Sian-markeringa, forklarar Skåvas. – Korleis var Matapour i dennes situasjonen? spør aktor Sturla Henriksbø. – Eg huskar han var veldig roleg. Han var merkverdig roleg og stille. Det syns eg var mistenkeleg. Bhatti blir sett i varetekt, medan Matapour blir sendt vekk med ei bortvising, forklarar politibetjenten.

  • I dag kl. 9.45

    Israels angrep mot Iran

  • I dag kl. 9.45

    Ingen tog mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn

    Det er stengt mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn på grunn av en hendelse ved sporet.

  • I dag kl. 9.42

    Gardermobanen: Lillestrøm - Oslo lufthavn stengt

    Det er stengt mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn, melder Bane Nor, som avklarer situasjonen nå, skriver de på nettsidene sine. Toglinjer som kan påvirkes: Flytoget Drammen - Oslo lufthavn Drammen - Lillehammer, Dovrebanen Skien - Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Kongsberg - Eidsvoll, Gardermobanen Oslo S - Trondheim S, Dovrebanen Flytoget Stabekk - Oslo lufthavn

  • I dag kl. 9.42

    Trafikken går som normalt igjen på Gardermobanen

    En liten periode var togtrafikken stengt mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn. Nå skriver Bane Nor på sine nettsider at trafikken går som normalt igjen. Reisende må likevel være forberedt på mulige forsinkelser utover dagen.

  • I dag kl. 9.39

    Flere utenlandske skiturister

    Flere utenlandske skiturister velger Innlandet. I vinter har det vært en økning på over 40 prosent av tilreisende internasjonale gjester sammenlignet med forrige sesong. Det skriver Alpinco, som eier Hafjell og Kvitfjell alpinanlegg i en pressemelding. Sikre snøforhold og hvitkledde fjell i naturlige omgivelser er den viktigste grunnen for reisevalget.

  • I dag kl. 9.36

    «Jegertvilling» er blitt mamma

    Johanne Thybo Hansen – kjent som en av «Jegertvillingene» er blitt mamma.

  • I dag kl. 9.33

    Han blir den nye Aker-sjefen i Verdal

    Leiv Låte (52) blir ny verftsdirektør for Aker Solutions i Verdal. Det skriver selskapet i en pressemelding. Fra tidligere har han flere års erfaring fra ledelse innenfor olje, gass og fornybar energi. – I Låte får vi en tydelig og erfaren leder som vil bygge videre på verftet sin stolte historie, men samtidig ha fokus på å utvikle verftet videre med tanke på å sette en tydelig retning i henhold til det grønne skiftet, men også for Aker Solutions sin hovedstrategi. Det sier Jan Ertesvåg som er leder for de fire verftene i Aker Solutions. – Jeg ønsker Leiv Låte hjertelig velkommen, og gleder meg til å få han om bord, sier Ertesvåg.

  • I dag kl. 9.25

    UNN over 25 millioner i minus

    Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) endte med et negativt budsjettavvik på 25,7 millioner kroner i mars. Det kommer frem i sakspapirene til styret i UNN. Høye kostnader knyttet til fristbruddpasienter via Helfo, medisinske forbruksvarer og reisekostnader for pasienter var hovedårsakene til det negative budsjettavviket. – Fristbruddkostnadene gjennom Helfo var på 18,7 mill. kroner i mars, som er 11,0 mill. kroner høyere enn budsjettert. Kostnaden er den høyeste for en enkeltmåned foruten desember 2023, som viser at utviklingen er negativ, skriver UNN. Så langt i år har det oppstått 269 nye fristbrudd.

  • I dag kl. 9.25

    Vil vite hvorfor Andersen fortsatte å omgås Kristiansen

    Dagen etter drapene sier Jan Helge Andersen at han var sammen med Viggo Kristiansen. Aktor Andreas Schei vil vite hvorfor. – Dette er jo en person som skal ha truet deg på livet. Til å begå det verste du noensinne har gjort, sier Schei og stiller spørsmål: – Tvang han deg til å henge sammen med ham? Du kunne jo på en måte ha trukket deg litt unna, sagt at du hadde andre planer? Eller reist bort litt, eller et eller annet? – Nei, for han var mer... Hvis jeg husker riktig, nå, så var han mer frampå i tida etter. Og hvis jeg husker, det pappa sa, så var han ofte og tok kontakt lenge før jeg var kommet hjem fra skole og jobb. – Du sier at han på en måte overvåket deg nærmest? Eller hadde litt kontroll på deg, i hvert fall? – Det er iallfall sånn som mine foreldre ser på, da, sier Andersen. – Hvis det var dere to som på fredagen gjorde disse fæle ugjerningene sammen i Baneheia. Dere var ikke litt redde for å bli sett gående rundt sammen? – Vi burde vel ha vært det, sier Andersen.

  • I dag kl. 9.24

    Jan Helge Andersen: – Offer kan jeg ikke kalle meg

    Jan Helge Andersen (43), som er tiltalt i Baneheia-saken, fortsetter sin forklaring for retten fredag.

  • I dag kl. 9.24

    Skyldte på lynnedslag

    En kvinne i 50-årene bosatt i Vestoppland er tiltalt for å forsikringsbedrageri. Kvinnen skal ha oppgitt til et forsikringsfirma at en vaskemaskin, en tørketrommel, en hårføner og en PC til en samlet verdi av litt over 40.000 hadde blitt ødelagt av et lynnedslag i juli i fjor. Ifølge tiltalen skal ikke dette ha skjedd. Hun må derfor møte i Vestre Innlandet tingrett i mai.

  • I dag kl. 9.21

    Tøffe tider for Teater Innlandet

    Skuespillerne ved Teater Innlandet har fått beskjed om at deres åremålsstilling ikke forlenges fra neste sommer, skriver HA. Årsaken til kuttene er økonomiske underskudd både i 2022 og 2023. For første gang siden Teater Innlandet ble etablert 1. april 2010, så vil det sommeren 2025 ikke være ansatte skuespillere i staben.

  • I dag kl. 9.19

    BT: Mann pågrepet for skyting mot Krohnengen skole

    En mann i slutten av 40-årene er pågrepet i forbindelse med skytingen mot Krohnengen skole i Bergen, opplyser stasjonssjef ved Bergen sentrum politistasjon Lars Morten Lothe til BT. I løpet av påsken ble 13 ruter på skolen skutt med luftgevær. Det var verken barn eller voksne til stede på skolen da vinduene ble skutt. – Vi oppdaget hull i 13 ruter. Et vitne har sett noen skyte med luftgevær, sier fungerende rektor Anders Bøhn.

  • I dag kl. 9.17

    To påhengsmotorar stolne i natt

    I løpet av natt har to påhengsmotorar forsvunne frå to båtar ved Vanylvsfjorden i Stad kommune. Ifølgje politiet er det ein 60 hk Suzuki, og ein 50 hk Yamaha. Båtane låg på to forskjellige stader, om lag to kilometer frå kvarandre. I begge tilfella er kablane frå motorane kappa av. Politiet ser desse hendingane i samanheng, og utelukkar ikkje at også fleire motorar er stolne, ifølgje operasjonsleiar Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt. Lokalt politiet følgjer opp saka.

  • I dag kl. 9.15

    Opplysninger til VG: Nye ministre utnevnes klokken 15

    Støre-regjeringen skal ha hele to statsråd fredag. På det siste, med kronprinsen til stede, får Norge ministre.

  • I dag kl. 9.13

    «Mystiske» Julian Ryerson (26) er siste nordmann i Champions League

    – Den norske spilleren som nok har hatt størst fremgang siste 18 månedene, sier Ståle Solbakken.

  • I dag kl. 9.05

    Støtter skotsk flytende havvind: – Har kommet langt

    Statlige Eksfin gir garantier til Vårgrønns satsing på storskala flytende havvind i Skottland. – Vi ser store muligheter, sier Anders Gerlach Nielsen i Eksfin.

  • I dag kl. 8.59

    Storaksjon mot ulovlig fiske i Østfold

    Kystvakten, Fiskeridirektoratet, Statens naturoppsyn og politiet var ute med fem båter på en storaksjon i Østfold i går. Aksjonen førte til tolv anmeldelser. Aksjonen var rettet mot ulovlig fiske i gyteområder og fredningsområder for hummer. Skipssjef på kystvaktskipet KV Nornen, Stig André, som kun kan oppgi fornavn, sier de fant overraskende mange ulovlige fiskeredskaper. – Vi har tatt opp 74 teiner, og de er alle hentet opp fra de store gytefeltene på Hvaler, sier skipssjefen.

  • I dag kl. 8.58

    Bygningsbrann i Egersund

    Brannvesenet rykker ut på melding om en bygningsbrann i Veshovdaveien i Egersund. Ifølge brannvesenet skal det være snakk om røykutvikling i en garasje. Politiet skriver i deres logg at det ikke er sett åpne flammer på stedet. .

  • I dag kl. 8.54

    Reuters: Iran har ingen umiddelbare planer om å gjengjelde angrepet

    Iran har ingen umiddelbare planer om å svare på Israels angrep, ifølge en høytstående iransk embetsperson.

  • I dag kl. 8.54

    Tiltalte i retten: – Han er klar for dag to

    I dag fortsetter tiltalte Jan Helge Andersen sin forklaring fra klokken 9. – Han er klar for dag to i retten og vil forklare seg i dag som han gjorde i går, sier medforsvarer Celine Krogh Fornes til NRK. I går svarte Andersen ofte at han ikke kunne huske detaljer, og aktor Andreas Schei ville vite hvorfor han ikke husker det mest ekstreme han har vært med på i livet. – Han forklarte seg etter beste evne i går, sier han, etter det han husker den dagen, sier medforsvareren. Dagen i går ble avsluttet med detaljer om hva Andersen gjorde de siste timene før drapene. Aktor skulle til å starte med spørsmål om turen innover i Baneheia mot badeplassen, når klokkeslettet nærmer seg 19 og siste observasjon av jentene. – Det var åpenbart at det var en krevende dag for han. Det var svært tunge temaer som ble behandlet i retten i går, sier medforsvareren.

  • I dag kl. 8.54

    Tiltalte forklarer seg videre

    I dag fortsetter tiltalte Jan Helge Andersen sin forklaring fra klokken 9. – Han er klar for dag to i retten og vil forklare seg i dag som han gjorde i går, sier medforsvarer Celine Krogh Fornes til NRK. I går svarte Andersen ofte at han ikke kunne huske detaljer, og aktor Andreas Schei ville vite hvorfor han ikke husker det mest ekstreme han har vært med på i livet. – Han forklarte seg etter beste evne i går, sier han, etter det han husker den dagen, sier medforsvareren. Dagen i går ble avsluttet med detaljer om hva Andersen gjorde de siste timene før drapene. Aktor skulle til å starte med spørsmål om turen innover i Baneheia mot badeplassen, når klokkeslettet nærmer seg 19 og siste observasjon av jentene. – Det var åpenbart at det var en krevende dag for han. Det var svært tunge temaer som ble behandlet i retten i går, sier medforsvareren.

  • I dag kl. 8.52

    Eksen kan ha krav på pensjonen din

    Selv om du har samboer eller er gift på nytt, kan eksen fortsatt ha krav på pensjonen etter deg.

  • I dag kl. 8.50

    Richard Heiberg styreleder i Sparebankstiftelsen

    Richard Heiberg er valgt til ny styreleder i Sparebankstiftelsen Hedmark. Stiftelsen har siden 2017 gitt gaver for over 700 millioner kroner til idrett, friluftsliv, kultur. Richard Heiberg etterfølger Nils Arne Nordheim som har vært styreleder siden Stiftelsen ble opprettet i 2015. Heiberg gikk nylig av som konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet.

  • I dag kl. 8.45

    GV Reklame kjøper Sats & Trykk AS

    GV Reklame i Verdal har fortsatt trua på papiret. Nå kjøper de verdalsbedriften Sats & Trykk AS. GV Reklame har i dag kunder over hele Norge og betjener årlig ca. 3.500 ordrer innen reklameproduksjon. Firmaet skriver i ei pressemelding at de allerede har investert i nye maskiner og utstyr som skal bli en del av trykkeriavdelinga. Etter oppkjøpet blir det 20 ansatte i bedriften.

  • I dag kl. 8.38

    Arbeidsulykke på Ålgård

    Politiet har fått inn melding om arbeidsulykke på Ålgård. Personen er ikke alvorlig skadet. Han har blitt ivaretatt av helse. Politiet er på vei til stedet for å foreta undersøkelser.

  • I dag kl. 8.28

    Til sykehus for sjekk etter trafikkulykke

    En person kjøres med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter å ha kjørt av veien på Ålefjærveien. Det er mistanke om ruskjøring, ifølge politiet. Trafikken dirigeres manuelt forbi stedet. Bilberger er bestilt.

  • I dag kl. 8.25

    Går mot millionunderskudd i Verdal kommune

    Det ble het debatt i formannskapet i Verdal i går, etter at politikerne fikk varsel om at de styrer mot et underskudd på 26,4 millioner kroner i år. Det skriver avisa Innherred. Det skisseres blant anna et overforbruk på 8,8 millioner kroner i skolesektoren, og nok en gang ble skolestrukturen i kommunen diskutert.

  • I dag kl. 8.20

    Oslo Børs snur ned – tynges av olje- og energiaksjer

    Det er nedgang på Oslo Børs etter meldinger om Israel-angrep i Iran: – Mer uro nå, sier investeringsdirektør.

  • I dag kl. 8.20

    Oslo Børs snur ned

    Det er nedgang på Oslo Børs etter meldinger om Israel-angrep i Iran: – Mer uro nå, sier investeringsdirektør.

  • I dag kl. 8.20

    Tror Oslo Børs åpner ned

    Oslo Børs faller fra start fredag, tror analytikere.

  • I dag kl. 8.19

    Røykutvikling på malinglager

    Røykdykkere er sendt inn på et lager i Sandefjord på grunn av røykutvikling. Bygget er evakuert og ingen personer skal være skadet. Årsaken er varmgang i en elektromotor, ifølge politiet. Det har ikke vært åpne flammer.

  • I dag kl. 8.13

    Enighet i bussoppgjøret

    Etter nesten to døgn med forhandlinger kom partene frem til en forhandlingsløsning på Bussbransjeavtalene.

  • I dag kl. 8.08

    Trafikkulykke i Kristiansand

    En bil har kjørt av veien på Ålefjærveien i Kristiansand, melder politiet. Personen som var i bilen beskrives som oppegående. Det må regnes med kø etter ulykken, ifølge politiet. Trafikken dirigeres manuelt på stedet.

  • I dag kl. 8.07

    Luftfartstilsynet har ikke mottatt informasjon om stengingen av Rana Lufthavn

    Tirsdag ble det kjent at Rana lufthavn holder stengt i hele juli. Luftfartstilsynet, som er landets øverste myndighet på luftfart, fikk ikke vite om stengingen på forhånd, skriver Rana Blad. – Luftfartstilsynet har ikke mottatt noe formell informasjon om saken fra Avinor og vil eventuelt komme tilbake til dette senere, sier Henning R. Tennes, seksjonssjef for flyplass og flysikring til avisen. Avinor svarer på sin side at de har gitt forhåndsvarsler til sentrale aktører, inkludert Luftfartstilsynet. – Det er nå arbeidet starter med formelle henvendelser. I tiden fremover skal vi ha dialog med de enkelte aktørene for å sikre en god og forutsigbar gjennomføring gjennom sommeren, sier selskapet i en kommentar til Rana Blad.

  • I dag kl. 8.04

    Fire fekk førelegg etter kontroll på E39

    Politiet hadde laserkontroll på E39 i Våtedalen torsdag kveld. Det resulterte i fire forenkla førelegg for høg fart. Høgaste hastigheit i 80-sonen vart målt til 107 km/t.

  • I dag kl. 8.00

    Togforsinkelser på Østlandet grunnet feil med sporveksel

    Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen grunnet feil på en sporveksel mellom Oslo S og Nationaltheatret. – Vi jobber med å rette feilen. Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. Linjene L1, R12, R13, R14, L2, R21, R22, F4, F5, RE10, RE11, FLY1 og FLY2 er rammet.

  • I dag kl. 8.00

    Togforsinkelser på Østlandet

    Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen grunnet feil på en sporveksel mellom Oslo S og Nationaltheatret. Bane Nor håper feilen vil være rettet innen klokken 10.30, skriver de i en oppdatering ved 9-tiden. Feilen rammer linjene L1, R12, R13, R14, L2, R21, R22, F4, F5, RE10, RE11, FLY1 og FLY2.

  • I dag kl. 7.58

    Endelig nei til oppdrett i Oppdal

    Driva Aquaculture AS er svært skuffa over Mattilsynets endelige avslag på selskapets søknad om etablering av landbasert oppdrett i Oppdal. Selskapet skriver i ei pressemelding at det har vært en langvarig kamp får lov til å etablere et av verdens tryggeste og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg for ørret på land. Med dette mister Oppdal kommune og regionen muligheten for 40 nye arbeidsplasser og betydelige økonomiske ringvirkninger, ifølge selskapet. Mattilsynet begrunner avslaget med risiko for spredning av fiskesykdommer, som kan skade villaksen i Driva.

  • I dag kl. 7.58

    Endelig nei til oppdrett Oppdal

    Driva Aquaculture AS er svært skuffa over Mattilsynets endelige avslag på selskapets søknad om etablering av landbasert oppdrett i Oppdal. Selskapet skriver i ei pressemelding at det har vært en langvarig kamp får lov til å etablere et av verdens tryggeste og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg for ørret på land. Med dette mister Oppdal kommune og regionen muligheten for 40 nye arbeidsplasser og betydelige økonomiske ringvirkninger, ifølge selskapet. Mattilsynet begrunner avslaget med risiko for spredning av fiskesykdommer, som kan skade villaksen i Driva.

  • I dag kl. 7.54

    Togtrafikk til Gardermoen går som normalt igjen

    Trafikken mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn går som normalt igjen. Men det er fortsatt feil på en sporveksel mellom Oslo S og Nationaltheatret.

  • I dag kl. 7.49

    Bil med stans på Nye Nygårdsbro i Bergen

    Det er meldt om en bil med stans på Nye Nygårdsbro. Det er passasje, og en patrulje er nå på stedet for å undersøke hva som har skjedd. Det skriver Vest politidistrikt på X. Bilen er nå fjernet, og veien er åpen for normal trafikk.

  • I dag kl. 7.40

    Biljakt i Kongsvinger

    En mannlig sjåfør i 30-åra ble pågrepet av politiet i Kongsvinger i natt etter at han nektet å stanse for kontroll. Bilen ble funnet igjen ved en bolig hvor mannen befant seg. Sjåføren fremsto ruspåvirket og kjørte uten gyldig førerkort. Han er fremstilt for blodprøve. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 7.39

    Snø på fleire fjellovergangar

    På fleire av fjellovergangane i Vestland er det godt med snø fredag morgon. Webkamera til Statens vegvesen viser snø, både på Rv. 7 over Hardangervidda, E134 Haukelifjell og Seljestad og E16 Filefjell. Statsmeteorolog Haldis Berge seier til NRK at snøgrensa no er på rundt 300 meter. På Austlandet er det også snø i lågare område, og der åtvarar meteorologane mot sommardekk. April er ofte kalla ein «luremånad»

  • I dag kl. 7.37

    Snøværet tilbake: Advarer mot bruk av sommerdekk

    Våren er på vei, men snøen har likevel kommet tilbake til Østlandet. – Har du sommerdekk så må du la være å kjøre. Det er vinterlige forhold på noen av vegene, sier meteorologen.

  • I dag kl. 7.35

    Skydekket sprekker i løpet av dagen

    Skydekket over Agder skal sprekke opp i løpet av dagen, ifølge statsmeteorolog John Smiths. Det blir perioder med sol, men det kan også komme en ettermiddagsbyge.

  • I dag kl. 7.28

    Laber interesse for kontroll

    Hver vår tilbyr Statens vegvesen gratis sikkerhetssjekk av russebusser. Hittil i år har bare tre russebusser benyttet seg av tilbudet på Risløkka trafikkstasjon i Oslo. Det er et mye lavere antall enn før pandemien. Kontorsjef Ben Haakon Tveit sier at det er mye som kan gjøres under en sikkerhetssjekk, for å bedre trafikksikkerheten.

  • I dag kl. 7.26

    Midtøsten-uro og statsrådsutskiftninger

    Markedene vil fortsette å følge nøye med på uroen i Midtøsten.

  • I dag kl. 7.26

    Rødt vil ha buss-svar fra de rødgrønne

    Rødt mener det forrige byrådet må svare for busskaoset i Oslo og faren for konkurs i Unibuss. Nå går partiet sammen med Frp og en uavhengig representant for å kreve en høring. – Vi må finne ut hvordan dette kunne skje, sier Rødt Oslos samferdselspolitiske talsperson, Mari Rise Knutsen. På onsdag kalte Ap, MDG og SV samferdselsbyråden inn på teppet for å svare om krisen. Men kontraktene for bussene som slet i vinter, ble inngått under det forrige, rødgrønne byrådet. Dermed bør de svare i saken, mener Rødt. – Vi er ikke så opphengt i å få plassert skylda på tidligere MDG-byråd. Men vi vil jo høre hvilke vurderinger og hva slags kommunikasjon som har vært, sier Rødt Oslos samferdselspolitiske talsperson, Mari Rise Knutsen. Vinterens snøkaos skjedde kort tid etter at nytt byråd hadde tiltrådt. – Det skjedde ikke på Marit Veas vakt at det plutselig gikk gærent. Det er beslutninger som er tatt i de siste åra, sier Knutsen.

  • I dag kl. 7.26

    Rødt krever busshøring

    Rødt mener det forrige byrådet må svare for busskaoset i Oslo og faren for konkurs i Unibuss. Nå går partiet sammen med Frp og en uavhengig representant for å kreve en høring. På onsdag kalte Ap, MDG og SV samferdselsbyråden inn på teppet for å svare om krisen. Men kontraktene for bussene som slet i vinter, ble inngått under det forrige, rødgrønne byrådet. Dermed bør de svare i saken, mener Rødt.

  • I dag kl. 7.21

    Bråkete russ i Fredrikstadnatta

    Meldinger om høy musikk og mye bass fikk politiet til å sende ut en patrulje til Bjørndalsdammene i Fredrikstad i halv ett-tiden i natt. Politiet traff der det de kaller «en større ansamling unge voksne som var godt i gang med sin avgangsmarkering». Flere av deltakerne var allerede på vei bort fra stedet da patruljen kom fram, og det ble ikke meldt om mer støy etterpå.

  • I dag kl. 7.19

    Unge vrakes til fordel for veteranene i Formel 1: «Drive to Survive» får skylden

    Hvorfor velger Formel 1-teamene å satse på gamlegutta Lewis Hamilton (39) og Fernando Alonso (42) fremfor unge talenter?

  • I dag kl. 7.16

    Jerusalem: Bevæpner seg i frykt for nye angrep

    I kjølvannet av Irans angrep opplever israelere en endret og mer utrygg hverdag.

  • I dag kl. 6.59

    Forhandlinger om byvekst fortsetter

    Forhandlingene om byvekstavtale for Kristiansandsregionen, som skal gi en kraftig satsing på kollektivtransporten, fortsetter i Vennesla i dag. Byvekstavtalen baserer seg på fem viktige virkemidler, hvor nullvekstmålet i personbiltrafikken er overordnet. Ordfører Nils Olav Larsen mener Vennesla treffer på alle målene og tror de vil få økt sin pott i avtalen.

  • I dag kl. 6.57

    Sunndal: Pågrepet etter voldshendelse

    En mann i slutten av tenårene er pågrepet i Sunndal i Møre og Romsdal.

  • I dag kl. 6.56

    Vil ha 30.000 i Lindesnes innen 2030

    Det nyetablerte næringsrådet i Lindesnes har satt som mål at kommunen skal nå 30.000 innbyggere innen seks år, skriver avisen Lindesnes. Næringsrådet har fått 300.000 kroner av kommunen for å jobbe med en tiltaksplan som skal være klar før sommeren. Næringssjef i kommunen Kjell Rune Olsen sier dette er et hårete mål, men at det er realistisk hvis ting gjøres riktig. Kommunen har i dag rundt 23.700 innbyggere, ifølge SSB.

  • I dag kl. 6.53

    Strategisk bombefly skal ha styrtet i Russland

    Et strategisk bombefly har styrtet i Stavropol-regionen i Russland, ifølge det russiske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået Interfax.

  • I dag kl. 6.52

    Under halvparten er vaksinert

    Under halvparten av 18-åringene i Agder er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse. Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er 46 prosent av avgangselevene i fylket vaksinert. Landsgjennomsnittet er 61 prosent. FHI mener vaksinen bør tilbys ungdom som en del av barnevaksinasjonsprogrammet, sier overlege Sara Viksmoen Watle.

  • I dag kl. 6.34

    Het debatt om tysk strømmarked

    Tyskland er under press for å opprette flere prisområder for strøm, slik blant andre Norge har.

  • I dag kl. 6.31

    Fredag 19. april: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 6.14

    Harald Eia bekrefter AI-generert intervju

    Dagbladet avpubliserte et intervju med komikeren etter mistanke om at det var AI-generert.

  • I dag kl. 6.07

    Meldinger om israelsk angrep på Iran – oljeprisen hopper og Asia-børser faller kraftig

    Oljeprisen hopper etter meldinger om israelsk angrep på Iran.

  • I dag kl. 6.07

    Meldinger om israelsk angrep på Iran

    Oljeprisen stiger og det er børsfall i Asia etter meldinger om israelsk angrep på Iran.

  • I dag kl. 6.00

    Krangel med drosjesjåfør i Bergen sentrum

    En ruset kvinne i 20-årene har vært i krangel med en drosjesjåfør, melder Vest politidistrikt på X. Kvinnen skal ha sparket i biler og slått mot forbipasserende. Ingen er skadet etter hendelsen. Kvinnen ble tatt hånd om av politipatrulje og brakt til legevakten. Etter tilsyn fra lege ble hun plassert i drukkenskapsarrest, og vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • I dag kl. 5.55

    Færder-ordfører uttaler seg om bråk i eget parti

    Konflikten i Færder Høyre er negativ for både lokallaget og lokalpolitikken generelt. Det sier ordfører Tom Mello til Øyene om situasjonen i eget parti. Flere politikere har meldt seg ut og pekt på det de mener er en ukultur i lokallaget. Mello sier til avisa at han ikke ser bort fra at problemene kan skade rekrutteringen til Færder Høyre.

  • I dag kl. 5.55

    Elverum i semifinale i håndball

    Elverum møter ØIF Arendal i semifinalene i sluttspillet i håndball for menn. Det er klart etter at Kolstad valgte Drammen som sin motstander. I går kveld vant Elverum 29–28 borte mot Bergen og sikret seg semifinalespill.

  • I dag kl. 5.52

    Vil ha Vennesla inn i kjernekraftforening

    Lokalpolitikerne i Vennesla vil at kommunen skal bli medlem av foreningen Norske kjernekraftkommuner, skriver Vennesla Tidende. Foreningen har som mål å være en pådriver for å avklare mulighetene og forutsetningene for kjernekraft i Norge. Kommunestyret skal ta den endelig beslutningen i saken 25. april.

  • I dag kl. 5.49

    Sykehjem på Saltrød tidligst ferdig i 2028

    Et nytt sykehjem på Saltrød i Arendal kan tidligst stå ferdig i 2028, skriver Agderposten. Det nye sykehjemmet vil koste rundt en milliard kroner og var planlagt å stå ferdig et år tidligere. Ifølge Arendal Eiendom vil ikke dette la seg gjøre fordi prosjektet ikke kan legges ut på anbud før i 2025.

  • I dag kl. 5.48

    Foreslår nasjonalt bruprogram

    Fylkesordfører Thomas Breen foreslår et nasjonalt bruprogram slik det Norge har hatt på tunnel og ras, skriver GD. Innlandet har 1264 fylkesvegbruer og mange begynner å bli slitt. Thomas Breen mener et nasjonal bruprogram vil bedre flyten av gods på de viktigste fylkesvegene både i Innlandet og på tvers av fylkesgrenser. Torsdag deltok en delegasjon fra Innlandet fylkeskommune på høring i Stortinget om Nasjonal transportplan (NTP).

  • I dag kl. 5.41

    Marte Bratberg har født: – Trodde jeg skulle dø

    Programleder Marte Bratberg (34) forteller at hun fødte datteren uten bedøvelse.

  • I dag kl. 5.34

    Gjøvik kommune gir penger til Gaza

    Gjøvik Kommunestyre vedtok i går kveld å gi 100 000 kr til Redd Barna for humanitær innsats i Gaza. Forslaget til vedtak var at inntil 20.000 kroner av potten kan brukes som reisestipend dersom det er frivillige fra Gjøvik vil delta i arbeidet. Dette gikk Venstre imot. Kommunestyrerepresentant Omar Svendsen-Yagci i Gjøvik Venstre skriver i en pressemelding at de anser det som uforsvarlig å reservere en femdel av potten til reisestipend når situasjonen i Gaza er så forferdelig som den er.

  • I dag kl. 5.34

    Vil fortsatt ha camping i Kristiansand

    Areal- og miljøutvalget i Kristiansand vil at det fortsatt skal være mulig å campe i Baneheia, Jegersberg og på Odderøya, skriver Fædrelandsvennen. Parkvesenet i kommunen mener campingen medfører slitasje og forsøpling og vil ha et forbud i områdene. Bystyret skal avgjøre saken neste uke.

  • I dag kl. 5.32

    Forsvarsministeren åpner Øvelse Nord

    Forsvarsminister Bjørn Arild Gram tar med seg den nye forsvarsplanen til åpningen av Øvelse Nord ved Nord universitet i Bodø. Øvelse Nord er en fullskala beredskapsøvelse der aktører innenfor beredskap trener på håndtering av store hendelser og kriser. Nytt av året er tematikken kritisk infrastruktur, pluss totalforsvarssamling. I alt tilbys det 15 arrangement under Øvelse Nord-paraplyen. – For et par uker siden la regjeringen frem den største satsingen på Forsvaret på 70 år. Da er det lite som passer bedre enn å presentere denne planen på Nordens største sivile fastlands beredskapsøvelse i Bodø, sier Gram i en pressemelding. Nord universitet samarbeider med mange ulike instanser under øvelsen, blant annet Hovedredningssentralen, politiet, brannvesen, kommuner, fylkeskommunen, legevakt, sykehus, Heimevernet, frivillige organisasjoner og Kystvakten. Flere hundre studenter på bachelor- og masternivå deltar i øvelsen, som arrangeres for 29. gang i neste uke fra 22. april.

  • I dag kl. 5.31

    Turister kaster søppel og gjør fra seg i hager – vil ha regjeringen på banen: – Skuffelse

    Lofoten er et paradis for turister. For innbyggerne har det budt på problemer.

  • I dag kl. 5.21

    Til sykehus etter trafikkulykke

    En person er fraktet til sykehus etter å ha vært involvert i en trafikkulykke på Torridalsveien i Kristiansand natt til fredag, melder politiet. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er ukjent. Personen ble beskrevet som bevisst etter ulykken.

  • I dag kl. 5.18

    Førerkortbeslag i fartskontroll

    To førerkortbeslag og seks forenkla forelegg ble resultatet i en fartskontroll som UP holdt på Leinstrandvegen i Trondheim i går kveld. Høyeste hastighet ble målt til 94 km/t i 60-sona.

  • I dag kl. 5.16

    Gutter anmeldt for vold mot politi

    Politiet pågrep to gutter i Hamar sentrum i går kveld etter mistanke om salg av narkotika. Guttene, som var i slutten av tenårene og i 20-åra, gjorde kraftig motstand og blir dermed anmeldt for vold mot politiet. Ingen ble alvorlig skadd, melder Politiet på X.

  • I dag kl. 5.15

    Uten gyldig førerkort

    En mann er anmeldt etter at han ikke kunne vise fram gyldig førerkort. Han ble stansa i bil på Kongsvegen på Heimdal.

  • I dag kl. 5.13

    Mistenkes for ruskjøring

    En mann er mistenkt for ruskjøring på Klett i Trondheim kommune. Han ble innbrakt til politistasjonen for bevissikring. Han blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

  • I dag kl. 4.44

    To menn pågrepet etter pistolfunn i bil

    Politiet i Oslo stanset ved 2.30-tiden natt til fredag en bil på Hasle. I bilen fant patruljen en pistol og ammunisjon. To menn ble pågrepet. Det var fire personer i bilen, to menn og to kvinner. Mennene ble pågrepet og kvinnene dimittert, opplyser politiet. – Bilen tok en snarvei i motgående felt i en rundkjøring. En patrulje fattet derfor interesse og stanset bilen. Funn og omstendigheter på stedet gjorde at vi valgte å ransake bilen og da ble det funnet en pistol og noe ammunisjon, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

  • I dag kl. 3.40

    Medier: Israelske missiler har truffet mål i Iran

    Det er meldt om eksplosjoner, men omfanget er ennå uklart.

  • I dag kl. 3.25

    Kjørte i motgående felt med pistol

    Fire ble stoppet i en bil, to av dem er arrestert.

  • I dag kl. 3.13

    Arrestert for å hjelpe russere med mulig attentat

    En polsk mann er siktet for å ha hjulpet Russlands etterretningstjenester, og jobbet som dobbeltagent.

  • I dag kl. 3.06

    Mann siktet for Mortensrud-drap fengslet

    Drapssiktede Visar Avdyli (34), som ble pågrepet i Kosovo i februar og utlevert til Norge onsdag, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, melder NTB. 34-åringen er sammen med sin bror siktet for drap eller medvirkning til drap på Hamse Hashi Adan (20) utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo 7. oktober 2021.

  • I dag kl. 2.34

    Nødlandet etter bombetrussel

    Et fly på vei fra Wroclaq i Polen til Hurghada i Egypt måtte nødlande i Romania.

  • I dag kl. 1.39

    To menn pågrepet for vold mot politiet

    To menn er pågrepet av politiet i Hamar natt til fredag. De var mistenkt for narkotikasalg, og gjorde ifølge politiet kraftig motstand. Ingen ble alvorlig skadet.

  • I dag kl. 1.36

    Kvinne pågrepet i Arendal

    En kvinne er natt til fredag pågrepet i Arendal etter at hun var på en adresse hun ikke var ønsket. Hun skal ifølge politiet ha truet og utøvd vold mot politiet, og nektet å forlate stedet. Hun er pågrepet og satt i arrest.

  • I dag kl. 1.21

    USA stanset palestinsk FN-medlemskap – Norge beklager

    USA la som varslet ned veto i Sikkerhetsrådet mot palestinsk FN-medlemskap. Norges utenriksminister beklager og sier at Norge ville ha stemt for.

  • I dag kl. 1.18

    Mann stjal politiets lasermåler

    Da en politipatrulje la seg på hjul etter en bilist som ikke ville stoppe for kontroll i Rælingen torsdag, stakk en annen bilist av med politiets lasermåler.

  • I dag kl. 1.12

    Mann stjal politiets lasermåler

    Da en politipatrulje la seg på hjul etter en bilist som ikke ville stoppe for kontroll i Rælingen torsdag, stakk en annen bilist av med politiets lasermåler. En beboer i området ble vitne til at en mann stoppet og tok med seg laseren, skriver Romerikes Blad. – Vitneopplysningen førte til at patruljen kunne nøste seg fram til en mistenkt. Laseren er ennå ikke funnet, men politiet er i kontakt med den mistenkte mannen, sier operasjonsleder Hatlen.

  • I dag kl. 1.12

    Tror stjålet lasermåler er kastet i innsjø

    Da en politipatrulje la seg på hjul etter en bilist som ikke ville stoppe for kontroll i Rælingen torsdag, stakk en annen bilist av med politiets lasermåler. En beboer i området ble vitne til at en mann stoppet og tok med seg laseren, skriver Romerikes Blad. – Vitneopplysningen førte til at patruljen kunne nøste seg fram til en mistenkt. Laseren er ennå ikke funnet, men politiet er i kontakt med den mistenkte mannen, sier operasjonsleder Hatlen. Fredag morgen opplyser politiet til NRK at laseren fremdeles er forsvunnet, og de tror at tyven kan ha kastet den i Øyeren. To personer har innrømmet å ha hatt noe med tyveriet å gjøre. – Her lukter det erstatningsansvar, sier operasjonslederen til NRK.

  • I dag kl. 0.47

    Politiet beklager feil i etterforskningen av «Babes in the Wood»-drapene

    Politiet i Sussex har formelt beklaget feil i den opprinnelige etterforskningen av drapene på de ti og ni år gamle jentene Nicola Fellows og Karen Hadaway i 1986.