Nyheter:

  • I dag kl. 20.46

    «Hvorfor i helvete gjorde jeg det?»

    Får ros for åpenhet.

  • I dag kl. 20.24

    Politiet mener gutt (18) ble drept: – Veldig tungt

    Nesten fem måneder etter at 18-åringen ble funnet død, ble en mann (22) siktet for drap. – Det kom overraskende på de pårørende, sier bistandsadvokaten.

  • I dag kl. 20.23

    Pasient døde på sykehus i Tynset – åpner tilsynssak

    Statsforvalteren i Innlandet har åpnet tilsynssak etter at en pasient døde på Sykehuset Innlandet Tynset. Det skriver avisa Arbeidets Rett. I januar ble Statens helsetilsyn varslet om en alvorlig hendelse ved sykehuset i Tynset, hvor en pasient døde etter å ha utviklet multiorgansvikt. Pasienten ble innlagt i alvorlig tilstand og hadde økende behov for intensiv behandling. Helsetilsynets inntrykk er at pasienten muligens ikke fikk optimal behandling og burde vært flyttet til et sykehus med høyere funksjonsnivå tidligere. Kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, sier at sykehuset avventer Statsforvalterens behandling av saken og at de uavhengig av utfallet, følger opp uønskede hendelser for å forbedre pasientsikkerhet og kvalitet.

  • I dag kl. 20.23

    Åpner tilsynssak etter at pasient døde på sykehus

    Statsforvalteren i Innlandet åpner tilsynssak etter at en pasient døde på Sykehuset Innlandet Tynset. Det skriver avisa Arbeidets Rett. I januar ble Statens helsetilsyn varslet om en alvorlig hendelse ved sykehuset i Tynset, hvor en pasient døde etter å ha utviklet multiorgansvikt. Pasienten ble innlagt i alvorlig tilstand og hadde økende behov for intensiv behandling. Helsetilsynets inntrykk er at pasienten muligens ikke fikk optimal behandling og burde vært flyttet til et sykehus med høyere funksjonsnivå tidligere. Statsforvalteren i Innlandet åpnet derfor i februar en tilsynssak mot sykehuset i Tynset for å vurdere om helse- og omsorgslovgivningen ble brutt. Kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, sier at sykehuset avventer Statsforvalterens behandling av saken og at de uavhengig av utfallet, følger opp uønskede hendelser for å forbedre pasientsikkerhet og kvalitet.

  • I dag kl. 20.03

    Tatt på fersk gjerning i villreinområde: – Svært alvorlig

    Statens naturoppsyn (SNO) ser alvorlig på ulovlig motorferdsel i sårbare områder. Etter kontroll natt til torsdag anmeldes fem personer.

  • I dag kl. 20.02

    Fem politimelde etter snøscooterkøyring

    Fem personar vart tekne på fersk gjerning i å ha køyrd ulovleg på snøskuter i eit villreinområde på Vikafjellet. Det melder Statens naturoppsyn, SNO, som natt til torsdag var ute på kontroll. Dei fem blir politimelde, skriv SNO i ei pressemelding. Så langt i vinter har SNO politimeld 87 personar for ulovleg køyring, dermed bikkar talet no 92 politimeldingar. – Ulovleg snøskuterkøyring i villreinområde er svært uheldig på denne tida av året, seier Ole Morten Sand, seksjonsleiar i Statens naturoppsyn (SNO). Han viser til at det er rett før villreinkalvinga, og dermed ekstra alvorleg med ulovleg motorferdsel.

  • I dag kl. 20.00

    Dristig og desperat! Bokanmeldelse: Edy Poppy: «Iggy»

    «Iggy» er en intens roman fra talentfulle og dristige Edy Poppy, en gjennomarbeidet velskrevet tekst, i partier desperat direkte.

  • I dag kl. 19.56

    Iuel tar grep etter fødselen: – Jeg må det nå

    Amalie Iuel (30) reiser «jorda rundt» for comebacket lørdag.

  • I dag kl. 19.55

    Regjeringen: Ønsker kontroversielle EU-regler om pant velkommen

    Bryggeriene fortviler over nye krav, men klima- og miljøministeren vil ikke legge press på EU.

  • I dag kl. 19.51

    Slutt: Vipers 40 – 19 Fredrikstad

    Vipers hadde full kontroll og ledet 20–8 til pause. Kampen endte med 40–19 seier til Vipers som etter kampen fikk løfte pokalen og utdelt medaljer for ligamesterskapet. Oceane Sercien-Ugolin ble Vipers sin topscorer med 11 mål.

  • I dag kl. 19.51

    Vipers løftet pokalen da de slo Fredrikstad 40 – 19

    Vipers hadde full kontroll og ledet 20 – 8 til pause. Kampen endte med 40–19 seier til Vipers som etter kampen fikk løfte pokalen og utdelt medaljer for ligamesterskapet. Oceane Sercien-Ugolin ble Vipers sin topscorer med 11 mål.

  • I dag kl. 19.48

    Elverum slet seg til sluttspill-semifinale

    Elverum fikk knalltøff motstand på vei mot semifinalen og tok en knepen borteseier, 29-28, mot Bergen i returkampen. I siste sekund reddet Morten Nergaard et straffekast og sørget for seier for Elverum. Dermed tok Elverum den siste semifinaleplassen.

  • I dag kl. 19.44

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    Gamle ferjer skaper problem for funksjonshemmede. Mange funksjonshemmede gir derfor opp både dobesøk og kafébesøk om bord i ferjene. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • I dag kl. 19.36

    Sjå TV-sendinga torsdag

    Demonstrasjon i Haugesund, skuffa bønder og Erling Braut Haaland, som slit med å finna tilbake til scoringsforma. Dette er noko av det du får i dagens TV-sending.

  • I dag kl. 19.29

    Ble kjærester under «Love Island»: Dette er status i dag

    – En lykkelig mann, sier Lenny Langhelle (21).

  • I dag kl. 19.27

    Samisk dans og drag på Nord universitet

    Neste uke kommer Ola Stinnerbom til Nord universitet for å undervise i samisk dans. Ola Stinnerbom er samisk artist og scenekunstner. Dansen skal læres bort igjennom en obligatorisk workshop fordelt på tre dager. Deltagerne er omtrent 40 studenter og lærere. Dragartist Nabi Yeon Geisha / Remi Johansen Hovda kommer til universitet for rå vise frem en DKS - produksjon. Tema er identitet. Dette er et samarbeid mellom DKS Nordland, Nord universitet Fakultet for lærerutdanning og kunst og kulturfag, Kulturtanken og Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen/Forskningsgruppa.

  • I dag kl. 19.23

    Ny milliarddonasjon til Ukraina

    Ukraina har også fått artillerigranater av Norge.

  • I dag kl. 19.22

    Wrexham-stjernen sang at han «hater kongen» – nekter å beklage

    Den tidligere Premier League-spilleren James McClean (34) er i hardt vær. Igjen.

  • I dag kl. 19.21

    Artist tiltalt for grov vold mot ekskone

    En kjent artist er tiltalt for grov kroppskrenkelse mot sin tidligere ektefelle.

  • I dag kl. 19.05

    Fyrrom i garasje skadet etter brann

    Sent torsdag ettermiddag ble det meldt om røykutvikling fra et teknisk rom i en garasje på Gjøvik. Et fyringsanlegg var årsak til røykutviklinga, og et fyrrom ble skadet etter brannen. Ingen personer ble skadet. Garasjen ble heller ikke skadet.

  • I dag kl. 18.56

    Trøndelag: Bil fløy over tre kjørefelt på E6

    En mann i 30-årene er sendt til sykehus etter at bilen hans fløy opp mot 50 meter gjennom lufta, over tre felt på E6, før den havnet på et jorde.

  • I dag kl. 18.49

    Død elg skaper problemer på E6

    På E6 Gunstadmoen i Ringebu er det redusert fremkommelighet på grunn av en død elg som ligger i vegbanen. Politiet og viltnemnda er underveis, melder Vegtrafikksentralen øst.

  • I dag kl. 18.47

    Dalseidtunnelen i Vaksdal stengt

    Dalseidtunnelen på E16 i Vaksdal er stengt inntil videre grunnet at et skilt ligger ute i vegbanen. Entreprenør er varslet. Det melder Vegtrafikksentralen vest. – Vi vet på nåværende tidspunkt ikke når tunnelen vil åpne igjen, sier de.

  • I dag kl. 18.47

    Dalseidtunnelen i Vaksdal åpnet igjen

    Dalseidtunnelen på E16 i Vaksdal er åpnet etter å ha vært stengt grunnet at et skilt som lå ute i vegbanen. Det melder Vegtrafikksentralen vest.

  • I dag kl. 18.46

    Norges håndballkvinner møter Østerrike, Slovenia og Slovakia i EM

    Norge havnet i gruppe med vertsnasjonen Østerrike, samt Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

  • I dag kl. 18.37

    Sterke inntrykk fra Ukraina: – Det er et skikkelig slaktehus

    Russland presser nå Ukraina hardt. Prisen er store tap. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) kaller situasjonen ved fronten for et «slaktehus».

  • I dag kl. 18.37

    «Sikade-geddon»: – En unik opplevelse 

    Nå ventes flere tusen milliarder av to sjeldne typer sikader å «invadere» deler av USA.

  • I dag kl. 18.36

    To personer har gått seg fast i Myrkdalen på Voss

    To personer har gått seg fast grunnet snø og dårlig sikt i Myrkdalen på Voss. Det melder Vest politidistrikt. En skipatrulje fra Myrkdalen bistår i aksjonen. Hovedredningssentralen er orientert og politiet koordinerer aksjonen. De to er lokalisert av skipatruljen. Det er tett tåke og mye snø i området. Personene er en mann og en kvinne i midten av 50-årene.

  • I dag kl. 18.20

    TMZ: Kanye West mistenkt for vold

    Ifølge kjendisnettstedet skal West ha slått en mann som seksuelt trakasserte Bianca Censori, konen til artisten.

  • I dag kl. 18.20

    TMZ: Kanye West mistenkt for vold

    Den kjente artisten er mistenkt for vold mot en annen mann i Los Angeles, ifølge TMZ.

  • I dag kl. 18.09

    Brann i Asker: To personer har fått i seg røyk

    Nødetatene er i Asker etter et branntilløp på et kjøkken. Det opplyser politiet på X. – To personer har fått i seg røyk. Det er kontroll på åstedet. Klokken 18.00 er brannvesenet på stedet.

  • I dag kl. 18.08

    Allman Brothers-vokalist er død

    Dickey Betts ble 80 år.

  • I dag kl. 18.08

    Allman Brothers-vokalist er død

    Dickey Betts ble 80 år.

  • I dag kl. 18.01

    Vestkantungdom med egne cannabisregler: – Viktig hva andre mener

    For å fjerne seg fra stigmaet rundt rusmisbruk har vestkantungdommen sine egne uskrevne regler for bruk av cannabis.

  • I dag kl. 17.56

    Slagsmål i Bergen sentrum

    Politipatruljer og ambulanse har rykket ut til melding om slagsmål i Bergen sentrum. Det melder Vest politidistrikt. Politiet har kontroll på stedet.

  • I dag kl. 17.54

    Mopedulykke på Notodden

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke på Notodden. Ei ung jente som driver med kjøreopplæring på moped har kjørt inn i en fortauskant. Operasjonsleder Tom Richard Skuggedal opplyser at mopedføreren blir tatt med til legevakta. Jenta er forslått, men trolig ikke alvorlig skadet. Mopeden har trolig sklidd på grus som lå på veien.

  • I dag kl. 17.52

    Trafikkulykke i Lyngdalsveien

    Det skal være to biler og to personer involvert i en trafikkulykke på Lyngdalsveien. Begge de involverte skal være våkne og nødetatene er på vei til stedet.

  • I dag kl. 17.51

    MankeGard: – Tallenes tale er klokkeklar. Vi gutta snakker for lite om overgrep

    Amnesty og en rekke kjente influencere skal løfte stemmene til de som har blitt utsatt for overgrep foran Stortinget.

  • I dag kl. 17.21

    Ruud håver inn - vant igjen i Barcelona

    Casper Ruud fortsetter sin sterke start på 2024.

  • I dag kl. 17.21

    Ytterveggen på Børsen i København har rast sammen

    En del av ytterveggen på historiske Børsen i København har rast sammen etter brannen, melder dansk TV 2.

  • I dag kl. 17.12

    Beslutningen rundt Frivoll skole i Grimstad utsettes

    Frivoll skole i Grimstad er i fare for å bli lagt ned, og nå har beslutningen blitt utsatt. Formannskapet valgte å utsette behandlingen slik at kommunestyret tar endelig beslutning i neste uke. Kommunedirektørens forslag til vedtak er at barneskolen burde legges ned. Det var Grimstad Adressetidene som omtalte saken først.

  • I dag kl. 17.09

    Fotball-oasen i Holmenkollen

    Hos Julian Madsen og Heming IL er treningsavgiften på nærmere 20.000 – per barn.

  • I dag kl. 17.07

    Mann anmeldt etter gressbrann i Dovre

    En mann er anmeldt etter en gressbrann i Dovre torsdag ettermiddag. Mannen anmeldes for å ha mistet kontroll over gressbrenning. Én garasje brant ned, og ett mindre uthus ble skadet i brannen.

  • I dag kl. 17.00

    Filmanmeldelse «Civil War»: Rystende intens

    Amerikansk karmageddon.

  • I dag kl. 16.55

    Mistanke om køyring i ruspåverka tilstand

    Kl. 1542 vart ein bilførar stansa i fartskontroll på Varhaug. Førar vart teken i 93 km/t i 60 sone. Førar av bilen, ein mann i 30 åra verka rusa. Han kunne ikkje vise gyldig førarkort. Mannen blei køyrt til legevakt og nødvendige prøver er tatt. Politiet opprettar sak. Det var Utrykkingspolitiet som utførte fartskontrollen. Det vart skrive ut 16 forenkla førelegg og tidlegare nemnde hadde høgst fart.

  • I dag kl. 16.41

    Trafikkulykke på E6 i Malvik

    En mann i 30 -årene er sendt til sykehus etter en trafikkulykke på E6 i Malvik. Bilen skal ha kommet i stor fart fra Storsand og ikke klart svingen i påkjøringsrampa. – Bilen har kjørt inn i autovernet og fløyet 40 til 50 meter i lufta over til den andre siden av E6, og havnet på taket, sier operasjonsleder Trond Hangaas til NRK. Mannen er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med ukjent skadeomfang, men han skal ha vært bevisst.

  • I dag kl. 16.41

    Bilulykke på E6 i Malvik

    Én bil er involvert i trafikkulykke på E6 i Malvik. Ifølge politiet skal det være snakk om en utforkjøring som følge av høy fart. Det skal ha vært én person i bilen. Vedkommende får helsehjelp på stedet, men skadeomfanget er ukjent. Det skal være kø i nordgående retning.

  • I dag kl. 16.41

    Seam og Bergen Engines bidreg til hydrogen-ferjer

    Selskapet Seam på Stord og Bergen Engines skal vere med på å bygge hydrogenferjene som skal gå over Vestfjorden, melder Teknisk Ukeblad. Ferjene skal gå over Noregs lengste ferjestrekning mellom Bodø og Lofoten frå 2026. Seam og Bergen Engines blir leverandørar til Myklebust Verft i Møre og Romsdal, som i dag skreiv under kontrakten for bygginga.

  • I dag kl. 16.41

    Bygger hydrogenskip i Norge

    Myklebust verft skal bygge to av verdens største hydrogenskip til fergestrekningen Bodø-Moskenes. – Stort løft for det norske teknologi- og verftsmiljøet, sier Torghatten-sjef.

  • I dag kl. 16.34

    Kutter leie med 2 millioner for Frisk Asker

    Husleia til hockey-laget Frisk Asker kuttes med over 2 millioner. Det skriver Budstikka. Politikerne i Asker har i dag bestemt seg for å senke leia for å hjelpe klubben som sliter økonomisk. Det er Asker kommune som eier Varner Arena, hvor blant annet Frisk Asker trener. Hittil har de betalt 4,5 millioner kroner årlig i leie. Men nå blir summen nesten halvert.

  • I dag kl. 16.32

    Mann i 20 åra mista førarkortet

    Politipatrulje i Hillevåg i Stavanger stansa ein bilførar for bruk av mobiltelefon under køyring. Den unge mannen i 20 åra vart meldt og mista førarkortet grunna for mange prikkar.

  • I dag kl. 16.31

    Kun fire av 11 kommuner gir gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse

    Bare fire av kommunene på Romerike tilbyr gratis vaksine mot infeksjonen som kan gi hjernehinnebetennelse. Det skriver Romerikes Blad. Russepresident ved Jessheim videregående skole, Leander Hagberg, er kritisk til det. – Hva skal vi med dyre møbler og utstyr på skolen, om ikke kommunen har råd til å dekke vaksiner som potensielt kan redde liv, sier han til avisa. I august 2023 døde en 18-åring fra Bærum av infeksjonen, som han fikk etter en russetur til utlandet. I Ullensaker kommune må russen betale 300 kroner for å bli vaksinert. Hagberg mener at russen burde fått vaksinen gratis. – Det å ta vare på russen er viktig, sier han, og påpeker at regjeringen tar intiativ til å forbedre russetiden, uten å inkludere vaksinering. – Dersom vi skal være mer inkluderende, handler det ofte om å invitere flere på fest. Smittefaren øker, uten at det gjøres tiltak for å motvirke det og beskytte oss I Eidsvoll vaksinerer de alle sine elever gratis i løpet av 10. klasse. Det synes russepresidenten i Eidsvoll, Lars Lunder, er en fin ting å gjøre. – Det er bra at kommunen tar ansvar, særlig med tanke på hvor smittsomt det er og hvor farlig infeksjonen kan bli, sier han til RB.

  • I dag kl. 16.14

    Elevar og klassar strøymer mot bergensområdet

    Dei vidaregåande skulane i bergensområdet har 500 fleire søkarar enn i fjor. Desse skulane får 7,5 fleire klassar neste skuleår, vedtok opplæringsutvalet i Vestland i dag. I resten av fylket blir det 9 færre klassar: 4,5 færre i Hardanger/Voss, 2 i Nordfjord, 2 i Sunnhordland, og 1,5 i «HAFS-kommunane», altså Ytre Sogn og Ytre Sunnfjord. Medan inntaksområdet Sogn/Sunnfjord får 1 klasse meir neste skuleår. Nordhordland har 90 fleire søkarar enn i fjor, men får ikkje fleire klassar. Også Indre Sogn får uendra klassetal. Fylkesadministrasjonen hadde samla sett føreslått 6 færre klassar i Vestland, men politikarane reduserte kuttet til 1,5 klasse. (På biletet: Amalie Skram vidaregåande skule i Bergen.)

  • I dag kl. 16.09

    Gressbrann i Trondheim

    Like over klokken 16 meldte politiet om gressbrann i Trondheim med fare for spredning til en låve. Klokken 16.15 sier operasjonsleder Trond Hangås at det ikke lenger er fare for spredning. – Brannvesenet har fått på vann og det er ikke fare for spredning til låven. Han opplyser at det er mellom 200 og 300 kvadratmeter som har vært i brann, etter det som trolig har vært en bråtebrann som ikke gikk etter planen. Klokken 16.30 melder politiet at brannen er slukket.

  • I dag kl. 16.08

    Trafikkuhell i Grimstad

    En personbil skal være kjørt på bakfra av en varebil på Rykenveien i Grimstad. Fem personer er involvert, og det skal være redusert fremkommelighet på stedet. Politi og ambulanse har rykket ut til stedet.

  • I dag kl. 16.05

    Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag. Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse. Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia. Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek). Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

  • I dag kl. 15.59

    Større park på Økern

    Byrådet vil at den planlagte parken på Økern blir 6.800 kvadratmeter større enn planlagt. Det tilsvarer størrelsen på en fotballbane. I fjor sommer vedtok Oslo bystyre den store utbyggingsplanen for det tidlige grønnsaktorget på Økern, som lenge har ligget brakk (bildet). Planen omfattet 900 boliger, en park på 39 dekar, ungdomsskole, flerbrukshall og barnehage. Flere partier ønsket mer grønt også den gang, blant annet Venstre, som i dag er en del av byrådet. Også lokalmiljøet har engasjert seg sterkt for å få mer grønt og flere idrettsflater i et område som er preget av sterk utbygging. – Vi vil også at nye idrettsflater blir vurdert i utvidelsen av parken, sier byutviklingsbyråd James Stove Lorentzen (H) i en pressemelding. Skolen, flerbrukshallen, barnehagen og parken skal stå ferdig i 2027. Større park kan gå på bekostning av antall boliger.

  • I dag kl. 15.59

    Vil ha fylkeshus til Ski

    Fylkeshuset i Akershus bør flyttes til Ski. Det mener follo-ordførerne, ifølge en pressemelding Østlandets blad gjengir. I dag ligger fylkeshuset i Galleri Oslo, midt i hovedstaden. Men det må flytte i løpet av noen år. Og da bør det ende i Ski, mener follokommunene. Som mener Ski er et knutepunkt, og peker på nærheten til Oslo og universitet i Ås.

  • I dag kl. 15.59

    Åpner for Johaug til friidretts-EM – får avslag

    Therese Johaug (35) skal prøve seg på EM-kravet på halvmaraton.

  • I dag kl. 15.59

    Bergensk rap-duo gir ut musikk med Conan O’Brien

    Det melder Stereogum. Sangen skal hete «Velkommen til klubben», og er et samarbeid med den bergenske rap-duoen E.D.A. For nesten et år siden begynte talkshowverten og komikeren Conan O’Brien å snakke om sin reiseserie «Conan O’Brien Must Go». I en trailer fra showet viser de at O’Brien reiste til Bergen og spilte inn med duoen. I dag har reiseserien premiere.

  • I dag kl. 15.59

    BT: Drapssiktet mann varetektsfengsles i fire uker

    Onsdag siktet politiet en mann i starten av 20-årene for forsettlig drap av en 18-åring. Nå blir mannen varetsktsfengslet i fire uker, melder BT. 18-åringen døde av en overdose i Bergen i fjor. I dag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling, men møtte selv ikke opp i retten. – Vi har bedt om fire uker med brev og besøksforbud. To uker i isolasjon, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK. Mannen er fra før involvert i en pågående rettssak i forbindelse med et ran, og pådro seg i den anledning en tredje siktelse som gjelder trusler. – Da han var i retten i går, i forbindelse med en ranssak, motsatte han seg videre fengsling og kom med trusler. Truslene ble rettet mot politiet, og ikke privatpersoner, sier Valheim til NRK. Valheim vil ikke kommentere hva truslene gjaldt. NRK har ikke lykkes i å få en kommentar fra mannens forsvarer, advokat Agnieszka Bulat.

  • I dag kl. 15.59

    Drapssiktet mann truet politiet

    Onsdag siktet politiet en mann i starten av 20-årene for forsettlig drap av en 18-åring. 18-åringen døde av en overdose i Bergen i fjor. I dag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling, men møtte selv ikke opp i retten. – Vi har bedt om fire uker med brev og besøksforbud. To uker i isolasjon, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK. Mannen er fra før involvert i en pågående rettssak i forbindelse med et ran, og pådro seg i den anledning en tredje siktelse som gjelder trusler. – Da han var i retten i går, i forbindelse med en ranssak, motsatte han seg videre fengsling og kom med trusler. Truslene ble rettet mot politiet, og ikke privatpersoner, sier Valheim til NRK. Valheim vil ikke kommentere hva truslene gjaldt. NRK har ikke lykkes i å få en kommentar fra mannens forsvarer, advokat Agnieszka Bulat.

  • I dag kl. 15.59

    Drapssiktet mann varetektsfengsles i fire uker

    Onsdag siktet politiet en mann i starten av 20-årene for forsettlig drap av en 18-åring. Nå blir mannen varetektsfengslet i fire uker. Det får NRK bekreftet. – Ja, han er fengslet i fire uker. Det er begrunnet med gjentakelsesfare. Vi fikk ikke medhold i bevisforspillelsesfare, så da fikk vi ikke medhold i isolasjon eller brev- og besøksforbud, sier politiadvokat Tone Solfjell Pedersen. 18-åringen døde av en overdose i Bergen i fjor. I dag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling, men møtte ikke selv opp i retten. Mannen er fra før involvert i en pågående rettssak i forbindelse med et ran, og pådro seg i den anledning en tredje siktelse som gjelder trusler. – Da han var i retten i går, i forbindelse med en ranssak, motsatte han seg videre fengsling og kom med trusler. Truslene ble rettet mot politiet, og ikke privatpersoner, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK. Valheim vil ikke kommentere hva truslene gjaldt. NRK har ikke lykkes i å få en kommentar fra mannens forsvarer, advokat Agnieszka Bulat. BA meldte først om varetektsfengslingen i fire uker.

  • I dag kl. 15.49

    Disse skal dømme: – Ingen Trump-velgere

    En kreftsykepleier, to advokater og en mann uten fritid, er noen av jurymedlemmene som skal avgjøre Trumps skjebne.

  • I dag kl. 15.45

    Eidsvågtunnelen åpnet igjen etter trafikkulukke

    Eidsvågtunnelen var stengt i nordgående retning grunnet et trafikkuhell, men er nå åpnet igjen. Det er to biler involvert i ulykken, skriver Vest politidistrikt. Tre personer er involvert i hendelsen. Det er ikke meldt om personskade, og det skal ha vært et mindre sammenstøt.

  • I dag kl. 15.45

    Eidsvågtunnelen stengt etter trafikkulukke

    Eidsvågtunnelen er stengt i nordgående retning grunnet et trafikkuhell. Det er to biler involvert i ulykken, skriver Vest politidistrikt. Tre personer er involvert i hendelsen. Det er ikke meldt om personskade, og det skal ha vært et mindre sammenstøt.

  • I dag kl. 15.45

    Eidsvågtunnelen stengt etter trafikkuhell

    Nordgåande løp i Eidsvågtunnelen i Bergen er stengt etter eit trafikkuhell med to bilar. Tre personar er involvert i hendinga. Ambulanse på staden ser til ein av personane, som er vaken og medviten. Det er uklart når vegen blir opna igjen, ifølgje vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 15.44

    Skifte av strømlinjer i Blixtunnelen kan koste 225 millioner kroner

    Arbeidene med å bytte ut strømliner i Blixtunnelen på Follobanen har startet. Prislappen kan ende på 225 millioner kroner. Togene i Blixtunnelen får i dag strøm fra aluminiumsliner i taket av tunnelen. Aluminiumen er sårbar for drypp av alkalisk vann og må skiftes til kobber, skriver Bygg.no. – Entreprenør kompenseres etter utført arbeid under denne kontrakten, og vi estimerer kontraktsverdi til mellom 175 og 225 millioner kroner, opplyser prosjektdirektør Martin Rosenlund i Follobaneprosjektet til Byggeindustrien. Hvem som sitter igjen med den endelige regningen til slutt, er ifølge Bane Nor en del av tvisten med entreprenøren AGJV. Mandag ble det ene tunnelløpet på Follobanen stengt for å skifte strømlinene. Arbeidene skal skje til desember og gjennomføres i ett tunnelløp av gangen. Det andre tunnelløpet skal holdes åpent for togtrafikk. ©NTB

  • I dag kl. 15.43

    Felles retnings­linjer for fusk kommer i juni 

    I juni skal Universitets- og høgskolerådet (UHR) komme med felles veiledende retningslinjer for behandling av fuskesaker til sine medlemsinstitusjoner, skriver Khrono. UHR er en medlemsorganisasjon for alle de akkrediterte 32 universitetene og høgskolene i Norge. Dette skjer fordi regjeringen ønsker at de skal samordne reglene og praksisen. Det gjorde den klart da den la fram forslag til ny universitets- og høgskolelov i fjor.

  • I dag kl. 15.34

    Aftenposten: Christian Tybring-Gjedde gir seg i politikken

    Christian Tybring-Gjedde (Frp) gir seg i politikken etter nær 20 år. – Jeg er ikke motivert til å ta en ny periode på Stortinget, sier han til Aftenposten. Tybring-Gjedde har sittet på Stortinget siden 2005. Der har han markert seg som en av Frps mest innvandringskritiske stemmer.

  • I dag kl. 15.33

    Aftenposten: Christian Tybring-Gjedde (Frp) gir seg i politikken

    – Jeg er ikke motivert til å ta en ny periode på Stortinget, sier han til Aftenposten.

  • I dag kl. 15.32

    Blandet på Wall Street – Nasdaq fortsetter nedturen

    Strømmegiganten Netflix legger frem resultat etter stengetid torsdag.

  • I dag kl. 15.32

    Wall Street åpner opp

    De amerikanske aksjemarkedene snur den negative trenden fra i går og stiger fra start.

  • I dag kl. 15.32

    Wall Street snur ned

    Strømmegiganten Netflix legger frem resultat etter stengetid torsdag.

  • I dag kl. 15.32

    Oppgang på Wall Street

    Strømmegiganten Netflix legger frem resultat etter stengetid torsdag.

  • I dag kl. 15.31

    Flaks eller dyktighet i aksjemarkedet?

    Jeg har kategorisert 58 av mine private aksjeinvesteringer. Var det flaks eller dyktighet som gjorde at resultatet ble som det ble?

  • I dag kl. 15.28

    En av tre kommuner uten «overgrepsfilter» i skolene

    Kripos anbefaler at samtlige elev-nettbrett og – PC-er blokkeres mot sider med sex-lokking. Det samme gjør et flertall på Stortinget.

  • I dag kl. 15.28

    Friele-villa tvangssolgt for 50 millioner kroner

    Villaen til kaffearving Berent Friele er blant Bergens dyreste boliger. Nå er den solgt på tvangssalg til en annen Bergensinvestor.

  • I dag kl. 15.24

    Tesla setter ned prisen på ladeabonnementet sitt

    Tesla gjør det litt rimeligere å være abonnent på Supercharger-nettverket deres, ved at de setter ned månedsprisen fra 129 til 115 kroner.

  • I dag kl. 15.19

    Alt du må vite om «Love Island»-finalen

    Fredag kveld er det klar for finale av den norske versjonen av «Love Island».

  • I dag kl. 15.08

    80 prosent ønsker bedre helsesamarbeid

    80 prosent av nordmenn ønsker bedre samarbeid mellom offentlig og privat helsetjeneste. Det viser Kantars årlige helsepolitiske undersøkelse, kalt Helsebarometeret. – Regjeringen er på kollisjonskurs med folk flest, mener helsepolitisk talsperson Tone Wilhelmsen Trøen i Høyre. (NTB)

  • I dag kl. 15.05

    Voldsom tekstlikhet i Kjerkol-oppgaven kom av medieomtale

    Nemnda for studentsaker avviser at tekstlikheten i masteroppgaven til tidligere helseminister Ingvild Kjerkols var 43 prosent, og mener tallet er misvisende.

  • I dag kl. 14.58

    Trafikkuhell på fv. 470 – redusert fremkommelighet

    En minibuss og en personbil skal være involvert i et trafikkuhell på fylkesvei 470 i Farsund. Det er redusert fremkommelighet på stedet, og nødetatene er på vei. Fire personer skal være innvolvert, og det skal ikke være snakk om alvorlig personskade per nå, opplyser politiet i Agder. Klokken 15.08 melder politiet at det skal være tre biler involvert og alle personer skal være oppegående.

  • I dag kl. 14.56

    Mann pågrepet i Arendal sentrum

    Politiet har pågrepet en mann i Arendal sentrum etter at han skal ha oppført seg ufint mot ansatte i en butikk og forstyrret ro og orden. Mannen er anmeldt for kroppskrenkelse.

  • I dag kl. 14.50

    Den som tier samtykker ikke

    «Alle» kjenner noen som har blitt voldtatt, men få kjenner noen som voldtar. Da er det noe som ikke henger på greip, eller?

  • I dag kl. 14.50

    Gressbrann i Dovre under kontroll

    Brannvesenet rykket ut torsdag ettermiddag ut til en gressbrann på Dovre i Innlandet. Et område på størrelse med en fotballbane brant, ifølge politiet. Ved 15-tiden kunne oppdragsleder hos politiet i Innlandet, Geir Rune Ekse, meddele at brannvesenet har kontroll på gressbrannen. De nærmeste husene ble evakuert. Ingen personer ble skadet i forbindelse med brannen.

  • I dag kl. 14.50

    Gressbrann med fare for spredning til hus i Dovre

    Brannvesenet har rykket ut til en gressbrann på Dovre i Innlandet. Et område på størrelse med en fotballbane brenner, ifølge politiet. Det pågår slukking. De nærmeste husene er evakuert. Ingen personer skal være skadet. Det er fare for spredning til et hus, melder politiet i Innlandet.

  • I dag kl. 14.50

    Fikk kontroll på gressbrann i Dovre

    Brannvesenet rykket torsdag ettermiddag ut til en gressbrann på Dovre i Innlandet. Et område på størrelse med en fotballbane brant, ifølge politiet. Ved 15-tiden kunne oppdragsleder hos politiet i Innlandet, Geir Rune Ekse, meddele at brannvesenet har kontroll på gressbrannen. De nærmeste husene ble evakuert. Ingen personer ble skadet i forbindelse med brannen, men et uthust ble totalskadet.

  • I dag kl. 14.47

    Slutter i Odd

    Frida Skoglund Pedersen bekrefter at hun er ferdig som Odd-spiller. Det skriver Varden. Angrepsspilleren som står med 44 kamper og 14 mål siden oppstarten av Odd-kvinner, har selv kommet med et ønske om å terminere kontrakten, skriver avisen. Hvor veien går videre ønsker hun ikke å kommentere overfor avisa torsdag. Styreleder Karianne Resare ønsker heller ikke å kommentere saken.

  • I dag kl. 14.43

    Rykket ut til gressbrann

    Det skal ha oppstått en gressbrann av ukjent omfang ved Drangeid i Flekkefjord. Politi og brannvesen er på vei til stedet.

  • I dag kl. 14.40

    BT: Drapssiktet mann overrasket av siktelsen

    BT melder at mannen i 20-årene som onsdag ble siktet for drap, er overrasket av siktelsen. Politiet har siktet mannen for forsettlig drap, etter at en 18-åring døde av overdose i Bergen i november i fjor. Varetektsfengslingsmøtet gikk for lukkede dører i retten i dag, men til BT sa den siktedes forsvarer, Agnieszka Bulat, at mannen ba om å bli løslatt.

  • I dag kl. 14.23

    Opplysninger til VG: Dette er de nye statsrådene

    Marianne Sivertsen Næss blir fiskeriminister. Cecilie Myrseth blir næringsminister. Og Jan Christian Vestre blir helseminister.

  • I dag kl. 14.22

    Italia vil tillate aktivister på abortklinikker

    Den italienske nasjonalforsamlingen har godkjent et forslag fra regjeringen om å tillate abortmotstandere å komme inn på abortklinikker i landet.

  • I dag kl. 14.13

    Avsluttar EM-kvaliken i Bergen

    For første gang på fem år får Vestland besøk av damelandslaget i fotball. Det er ikkje noko kva som helst kamp heller. 16. juli er Nederland motstandar når Noreg avsluttar EM-kvalifiseringa på Brann stadion. – Dette kan bli ein helt avgjerande kamp i ei opa gruppe, og difor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på vegen, seier landslagssjef Gemma Grainger til fotball.no. Førre gang landslagsdamene spelte på Brann stadion såg heile 10.830 tilskodarar Noreg slå England 2-1.

  • I dag kl. 14.12

    Reality-profil tiltalt for knivstikking

    Torsdag starta en rettssak i Follo og Nordre Østfold tingrett, hvor en kvinnelig reality-profil i midten av 20-årene er tiltalt for å ha knivstukket en mann. Kvinnen ble ilagt et besøksforbud kort tid etter hendelsen. Hun er også tiltalt for å ha krenket forbudet mot å oppsøke mannen. Knivstikkingen skjedde i april i fjor, og mannen ble lettere skadet.

  • I dag kl. 14.12

    Google sparker 28 ansatte etter protest

    En milliardkontrakt med Israel har skapt sinne blant Google-ansatte.

  • I dag kl. 14.11

    Hadde kniv på Nav-kontor

    En mann møtte i dag opp med kniver på Nav-kontoret i Nannestad. Det melder Romerikes Blad. Det ble en konflkt, og han virka ifølge ansatte ustabil. Selv om han ikke trua noen direkte, ble de redde og ringte politiet. Mannen er bortvist i 24 timer og blir anmeldt for å ha båret kniv offentlig. Mens de ansatte blir ivaretatt av kommunen.

  • I dag kl. 14.10

    Strømbrudd i Rana

    Strømselskapet Linea melder om et strømbrudd i Rana ved Dunerlandsdalen. – Strømtilførselen til området er berørt etter feil i strømnettet. Feilsøking pågår og rettes så snart den er lokalisert, skrev selskapet på sine nettsider klokken 12.19. Like etter klokken 14 er 468 kunder berørt, viser en oversikt på Lineas nettside. Til Rana Blad sier Frode Dorp i Helgeland Kraft at over 1.100 av deres kunder er berørt.

  • I dag kl. 14.10

    Strømbrudd i Rana: Hundrevis blir uten strøm i flere dager

    Strømselskapet Linea melder om et strømbrudd i Rana ved Dunderlandsdalen. – Strømtilførselen til området er berørt etter feil i strømnettet. Feilsøking pågår og rettes så snart den er lokalisert, skrev selskapet på sine nettsider klokken 12.19. Like etter klokken 14 er 468 kunder berørt, viser en oversikt på Lineas nettside. Tidligere på dagen var over 1100 kunder uten strøm I 14.30-tiden opplyser Frode Dorp i Helgeland Kraft til Rana Blad at de har funnet feilen. Det dreier seg om en feil på en kabelgang på regionalnettet, ifølge Dorp Feilen skal være alvorlig og det vil trolig ta noen dager å fikse. – Vi skal kjøre oppover et aggregat nå, som vi håper skal være i stand til å forsyne de som er uten strøm, sier han til avisen.

  • I dag kl. 14.05

    Trafikkulykke i Fredrikstad

    Brannvesenet har rykket ut etter melding om en trafikkulykke på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er en lastebil og en personbil som har kollidert. Ingen framstår som alvorlig skadet, melder Øst politidistrikt.

  • I dag kl. 14.05

    Vil berge fleire klassar

    Hovudutval for opplæring og kompetanse går i mot fylkesadministrasjonen si tilråding om å legge ned fleire klassar ved Førde, Firda og Dale vidaregåande skule. Det melder Firda. I eit møte i dag har fleirtalet føreslått å berge vg1 dans og drama ved Firda vidaregåande skule, restaurant og matfag ved Førde vidaregåande skule og ei halv klasse industriteknologi i Dale.

  • I dag kl. 14.01

    Kvinne flys til sykehus etter trafikkulykke i Grimstad

    Politiet i Agder opplyser at en kvinne flys til sykehuset i Arendal i forbindelse med en ulykke hvor en syklist på el-sykkel/sparkesykkel har kjørt av veien.

  • I dag kl. 13.57

    Minister reagerer etter VG-saker om fotballen: – Slik skal vi ikke ha det i Norge

    Forskjellen mellom øst og vest i Oslo-fotballen er stor. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery er krystallklar i talen – og lover bedring.

  • I dag kl. 13.56

    Kronprinsessen kommer til Egersund på tirsdag

    Det skriver kongehuset. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit vil starte sin vandring langs deler av Kystpilegrimsleia fra Egersund kirke den 23. april. Kystpilegrimsleia er et nettverk av historiske pilegrimsruter som strekker seg langs kysten av Norge. Disse rutene har en lang historie som strekker seg tilbake til middelalderen da pilegrimsferder var en vanlig religiøs praksis. Vandringen vil begynne ved Egersund kirke, som er det første såkalte «nøkkelstedet» langs Kystpilegrimsleia. Fra dette utgangspunktet vil Kronprinsessen fortsette sin reise gjennom landskap og på stier som har vært vandret i gjennom generasjoner, og oppleve de historiske, kulturelle og naturskjønne skattene som finnes langs ruten.

  • I dag kl. 13.55

    Skjebnedag for bøndene: Stortinget vil ikke tette inntektsgapet

    Et knapt flertall på Stortinget forkastet at inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper skal tettes innen 2027.

  • I dag kl. 13.52

    Sydney Sweeney om kritikk: – En skam

    TV-produsenten som uttalte at skuespiller Sydney Sweeney (26) hverken er pen eller dyktig, får kjeft.

  • I dag kl. 13.49

    Glimt jubler etter at NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) har fått gjennomslag for at lag som spiller i ligaer som starter og slutter samme sesong, som den norske Eliteserien, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet i europeiske turneringer på våren. Før kunne man kun registrere tre nye spillere. Nå er det mulig å registrere én ekstra spiller hvis laget har mistet seks spillere i A-troppen fra året før – og to nye spillere hvis åtte spillere mangler. Reglene har tidligere skapt problemer for Bodø/Glimt. Nå jubler daglig leder Frode Thomassen over endringene. – Dette er en viktig beslutning for oss. At vi får med flest mulig av de nye spillerne vi henter inn når det blir utskiftninger etter endt seriesesong, vil bidra til at vi kan opprettholde vår konkurranseevne i Europa, sier Thomassen til NTB. Også Molde-sjef Øystein Neerland er glad for at Uefa gjør enringer. (NTB/NRK)

  • I dag kl. 13.45

    Varsler fullt hus på folkemøte om takster i Ryfast

    I kveld skal det være folkemøte i Tau kirke i Strand kommune. Temaet er takstene i Ryfast-tunnelen. Vidar Vollum er initiativtaker til møtet. – Vi venter fullt hus. Det er 550 sitteplasser. Vi satser på å fylle opp den. Deler av Rogalands-benken på Stortinget er invitert. Også Sigbjørn Gjelsvik, formann i transport og kommunikasjonskomiteen kommer. I tillegg kommer lokale ordførere og fylkesordføreren ifølge Vollum. – Dette her har vært langt over smertegrensa. Etter de begynte å ta betaling har det fra dag en vært en altfor stor inngripen i privatøkonomien, sier initiativtaker Vollum. Tom Kalsås er statssekretær i Samferdselsdepartementet (Ap). Han sier departementet har hatt god dialog med lokale politikere om denne saken i lang tid. – Vi har hatt oppe til vurdering ulike grep for å se om det er mulig å få gjort grep for særlig de som pendler mest og har størst utgifter når de kjører i Ryfast. Da ønsker vi nå å se på muligheten for å få redusert dette passeringstaket, sier han. Om man kjører mer enn 40 ganger gjennom Ryfast i løpet av en måned, så betaler man ikke for de turene over 40. – Vi ser på om vi kan redusere dette taket. Får du redusert med for eksempel 10 til 15 passeringer, så vil det ha stor økonomisk betydning for de som pendler mest, sier Kalsås.

  • I dag kl. 13.45

    Spagaten som smerter

    Hvordan skal du klare å være kritisk til noe du har kjøpt og selv ønsker å tjene penger på?

  • I dag kl. 13.39

    Til sykehus med luftambulanse etter sykkelulykke

    En kvinne er flydd med luftambulanse til sykehuset i Arendal etter å ha kjørt av veien på sykkel i Grimstad, melder politiet. Skadeomfanget er ukjent. Kvinnen beskrives som bevisst.

  • I dag kl. 13.39

    Syklist kjørte av veien - luftambulanse på stedet

    En luftambulanse er på stedet der en syklist på EL-sykkel/sparkesykkel skal ha kjørt av veien i Grimstad. En kvinne er innvolvert og politiet i Agder sier at skadeomfanget er ukjent.

  • I dag kl. 13.39

    Syklist kjørte av veien

    En syklist på EL-sykkel/sparkesykkel skal ha kjørt av veien i Grimstad. Politiet i Agder sier at skadeomfanget er ukjent og nødetatene er på vei.

  • I dag kl. 13.38

    Kan måtte forsyne egne kraftsluk: – Vi ser jo utfordringene

    Oljebransjen åpner for å stille med erstatningskraft til egne kraftsluk, men ønsker hjelp fra et eget CO?-fond. Kravet avvises av flere partier.

  • I dag kl. 13.37

    Grønn storsatsing i Agder konkurs

    Green Waves AS er konkurs med en gjeld på 7 millioner kroner. Det skriver Agderposten. Gründerbedriften opprettet i Tvedestrand jobber med elektrifisering av den maritime næringen. Fem ansatte mister nå jobben som følge av konkursen. Selskapet hadde tidligere mottatt 3,9 millioner i støtte fra Innovasjon Norge og hadde også startet en folkefinansiering for å samle inn resten av midlene, rundt 7 millioner kroner. – Det et er utrolig leit og tungt. Det er vanvittig kjipt, rett og slett , sier daglig leder Ida Salomonsen i Green Waves AS til avisen.

  • I dag kl. 13.36

    Regjeringen innrømmer: Barn ble ikke godt nok beskyttet under pandemien, melder NRK

    – Vi må erkjenne at vi ikke klarte å beskytte sårbare grupper tilstrekkelig, og da særlig barn, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fra Stortingets talerstol.

  • I dag kl. 13.36

    Regjeringen innrømmer: Barn ble ikke godt nok beskyttet under pandemien

    – Vi må erkjenne at vi ikke klarte å beskytte sårbare grupper tilstrekkelig, og da særlig barn, sier avtroppende helseminister Ingvild Kjerkol.

  • I dag kl. 13.34

    Sonys nye toppmodell er deres mest lyssterke TV noensinne

    Og farvel til Sonys forvirrende produktnavn.

  • I dag kl. 13.32

    Væpna politi rykka ut til brann i einebustad i Norheimsund

    Brannvesenet er på staden og har starta sløkking av eit hus som er overtent av flammar i Norheimsund i Kvam kommune. – Det brenn i ein einebustad. Vi er på staden og driv utvendig sløkking. Flammar står ut av vindauge og mønet, seier Lars Petter Lorvik ved 110-sentralen til NRK. Det er garasjar i området. Brannvesenet jobbar med å avgrense brannen. Politiet har væpna seg og er på staden. Ein person skal vere lettare skadd. Luftambulanse er kommen fram og vegen i området blir stengt for at at helikopteret skal kunne lande. Vegen vil også vere stengt ei god stund grunna brannen, ifølgje Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 13.32

    Væpna politi rykkjer ut brann i einebustad i Kvam

    Brannvesenet er på staden og har starta sløkking av huset som er overtent av flammar. – Det brenn i ein einebustad. Vi er på staden og driv utvendig sløkking, seier Lars Petter Lorvik ved 110-sentralen til NRK. Det er garasjar i området. Brannvesenet jobbar med å avgrense brannen. Politiet har væpna seg og er på veg til staden. Ein person skal vere lettare skadd.

  • I dag kl. 13.31

    Regjeringen innrømmer: Barn ble ikke ble beskyttet godt nok i pandemien

    Regjeringen innrømmer at barn og sårbare grupper ble for hardt rammet av koronatiltak. Det kom frem da regjeringen la frem sin redegjørelse for håndtering av pandemien i dag. – Vi må erkjenne at vi ikke klarte å beskytte sårbare grupper tilstrekkelig, og da særlig barn, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fra Stortingets talerstol. Redegjørelsen sammen med beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), blir trolig noe av det siste Kjerkol gjør som helseminister. Kjerkol viste spesifikt til hvordan inngripende tiltak bidro negativt inn mot barns helse og sikkerhet. Hun mener dette er noe vi i dag ser ettervirkningene av. – FN har meldt om at pandemien førte til en økning i alle former for vold, også overgrep, mot barn og kvinner, sa Kjerkol og la til: – Vi ser dessverre en utvikling der barn og unge, og unge voksne, rapporterer om en økning i psykiske plager. Vi må anta at dette kan kobles til pandemien, sa Kjerkol.

  • I dag kl. 13.29

    Mindre brann i en varmeovn

    Nødetatene fikk melding om røykutvikling i et rekkehus på Jeløya i Moss. Det viste seg å være en mindre brann i en varmeovn. Denne ble raskt slukket. Ingen beboere var hjemme og boligen luftes nå, melder politiet.

  • I dag kl. 13.29

    Røykutvikling i rekkehus i Moss

    Nødetatene har fått melding om røykutvikling i et rekkehus på Jeløya i Moss. Røykdykkere har søkt gjennom huset, uten funn av personer. Ifølge politiet skal det ikke være åpne flammer på stedet.

  • I dag kl. 13.28

    AN: Ung mann funnet død i Bodø – knyttes til flere dødsfall

    En ung mann i slutten av tenårene ble funnet død i Bodø denne uka. Det skriver Avisa Nordland. Dødsfallet er det femte – som Avisa Nordland kjenner til – blant unge menn bosatt i Bodø den siste måneden. Ifølge avisa skal alle de fem ha hatt tilknytning til narkotikamiljøet. Alf Gunnar Holm, som er seksjonsleder for etterforskning hos politiet, bekrefter det siste dødsfallet av nok en ung person tilknytta rusmiljøet. – Ethvert dødsfall som er uventa, særlig blant unge personer, anses å være mistenkelig uten at det nødvendigvis ligger noe straffbart bak, sier Holm til Avisa Nordland.

  • I dag kl. 13.19

    Juventus må betale over 110 millioner kroner til Ronaldo

    Det bestemte en italiensk domstol onsdag.

  • I dag kl. 13.15

    Hanne Ørstavik tildelt Gyldendalprisen og 500.000 kroner

    Hanne Ørstaviks roman «bli hos meg» ble forløst av en fem timer lang MDMA-rus – og trekkes frem som avgjørende for at hun i dag tildeles den gjeve Gyldendalprisen.

  • I dag kl. 13.04

    Bondeopprøret: Dette krangler de om

    Bøndene raser mot regjeringen. Men langt fra alle mener det er et dårlig tilbud som er lagt på bordet.

  • I dag kl. 13.00

    Fotgjenger påkjørt av buss i Modum – fremstår alvorlig

    En ambulanse er fremme på stedet og følger opp personen.

  • I dag kl. 13.00

    Mann i 50-årene omkom etter ulykke med skolebuss

    Påkjørselen skjedde inne på Åmot skysstasjon. Elever fra Buskerud videregående skole ble vitner til ulykken.

  • I dag kl. 12.56

    NRK klaget inn for banning i «Norges tøffeste»

    Torsdag måtte NRK tåle kritikk for banningen i «Norges tøffeste» under møtet i Kringkastingsrådet. Det gjelder også programlederen Jørgine Massa Vasstrand (34).

  • I dag kl. 12.52

    Ber om ytterligere varetektsfengsling av 16-åring

    I nærmere åtte uker har en 16 år gammel gutt vært varetektsfengslet for drapsforsøk på en jevnaldrende. I morgen vil politiet be om ytterligere varetektsfengsling av 16-åringen. – Det gjør vi fordi vi ikke ønsker at han skal gå ute på gaten, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK. Den var 25. februar i år, at politiet rykket ut til en knivstikking på Os utenfor Bergen. 16-åringen ble raskt pågrepet og har vært varetektsfengslet siden mandag 26. februar. Valheim påpeker selv at varetektsfengsling er et inngripende tiltak mot mindreårige, og at videre varetektsfengsling i Bjørgvin fengsel ikke er optimalt. – Politiet ønsker å ha ham i varetekt inntil det er et tilbud til ham, men barnevernet må da først finne en institusjonsplass til ham. Politiet har funnet våpenet som 16-åringen skal ha gått til angrep med. – Den ble funnet ute på et sted som den siktede, via sin forsvarer, hadde opplyst politiet om, sier Valheim.

  • I dag kl. 12.47

    Verdens beste pressebilde

    Mohammed Salems hjerteskjærende bilde fra Gaza er kåret til årets beste.

  • I dag kl. 12.45

    Bolig tvangssolgt til 50 millioner

    Berent Frieles villa på Hjellestad er solgt på tvangssalg for 50 millioner kroner, melder BT. Det viser en kjennelse fra Hordaland tingrett. Kjøperen skal være bergensinvestoren Bjarne Johan Øen. Tre kreditorer har krevd villaen solgt, fordi Friele har lån han ikke har betalt tilbake. Det var advokat Christian Grahl-Madsen som sto for gjennomføringen av salget, og etter fem personer var på visning på eiendommen, er han fornøyd med resultatet. – Jeg føler dette har kommet ganske bra ut. Det er et ganske snevert marked for eiendommer i Bergen med prisantydning på 50 millioner og oppover, sier han til BT. Kaffearvingen har tidligere i år vært i strid med investorer på Østlandet og i Sveits. Partene møttes i retten i slutten av mars. NRK har også skrevet om en familiegård som står på spill etter den ble brukt som sikkerhet for et lån til Friele.

  • I dag kl. 12.40

    Det lukter utbytte fra Røkkes ryddekasse

    Akastor får snart inn et milliardbeløp som gjør det rimelig å regne med utbytte etter hvert.

  • I dag kl. 12.30

    Mann funnet død

    En eldre mann er funnet død på privat grunn på Nodeland i Kristiansand. Nødetatene er på stedet, og politiet undersøker hva som har skjedd. Politiet meldte først at det muligens dreide seg om en trafikkulykke. De pårørende er varslet.

  • I dag kl. 12.30

    Mann funnet død – krimteknikere bistår

    En eldre mann er funnet død på privat grunn på Nodeland i Kristiansand. Nødetatene er på stedet, og politiets krimteknikere bistår med undersøker for å finne ut av hva som har skjedd. Politiet meldte først at det muligens dreide seg om en trafikkulykke. De pårørende er varslet. Krimteknikere er koblet på for å gjøre rutinemessige undersøkelser

  • I dag kl. 12.29

    Mann omkom etter ulykke i Kristiansand

    Etter melding om en alvorlig mopedulykke i Kristiansand, ble en mann i 80-årene bekreftet omkommet på stedet.

  • I dag kl. 12.27

    Klart for Frederik II-forhandlinger

    Tre tilbydere får være med i kampen om å skaffe elever og lærere ved Frederik II-elevene. nye lokaler. Store deler av den videregående skolen i Fredrikstad er stengt permanent på grunn av funn av asbest. Fra høsten 2024 er det behovet for 30 klasserom og lærerarbeidsplasser. Det var 13 aktører som kom med forslag til nye midlertidige lokaler, På grunn av konkurransesituasjonen, og de mulige forhandlingene som venter, var både saken og behandlingen unntatt offentlighet av Østfold fylkeskommune. En avklaring skal være på plass innen 1. mai

  • I dag kl. 12.22

    Norge er ikke rigget. Katastrofen er varslet

    Det er en varslet katastrofe som nå foregår for åpen scene i Helse-Norge. Og det er de svakeste blant oss som betaler prisen.

  • I dag kl. 12.17

    Saksøker Bane Nor for utbygging på Vestfoldbanen

    Sapinor, entreprenør på Vestfoldbanen, går til sak mot Bane Nor etter flere runder i forliksrådet, skriver Teknisk Ukeblad (TU). Oslo tingrett mottok søksmålet i januar. Søksmålet dreier seg om arbeidet Bane Nor har gjort på dobbeltsporutbyggingen mellom Barkåker og Nykirke. Det skal ha vært uenigheter om endringer underveis i prosjektet. Tre ganger siden 2022 har entreprenøren tatt Bane Nor til forliksrådet, og tidligere har Sapinor diskutert en ikke-godkjent endringsordre verdsatt 664 millioner kroner. Pressevakt i Bane Nor, Mari Rjaanes, sier til TU at sakene er til behandling mellom partene. – Det er av betydning for en forsvarlig behandling av sakene at Bane Nor får behandle disse uten at det skjer en offentliggjøring av partenes standpunkt og argumentasjon. Vi kan derfor ikke utgi nærmere informasjon om sakene på nåværende tidspunkt, sier hun.

  • I dag kl. 12.16

    Bypakke i Moss utsatt igjen

    For andre gang utsatte politikerne i Moss saken om en bypakke med bompenger. Blant de store utfordringene for samferdsel i Moss er kanalbrua og riksvei 19 fra E6 til ferjekaia. Regjeringen har tatt ut riksvei 19 fra nasjonal transportplan. I går vedtok Stortingsgruppa til SV å fortsette arbeidet med å få riksvei 19 gjennom Moss sentrum inn i Nasjonal transportplan. Det må være en del av en bypakke. Etter Svs utspill i går, ønsket politikerne i Moss mer tid før de tar stilling til eventuelt oppstart av en bypakke med bompenger. Saken kommer opp i bystyret i Moss tirsdag i neste uke

  • I dag kl. 12.15

    WHO om fugleinfluensa som smitter mennesker: – Enormt bekymringsfullt

    Tilfeller der dyr har smittet mennesker med fugleinfluensa de siste årene, er enormt bekymringsfullt, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

  • I dag kl. 12.11

    Bil har kjørt inn i fjellvegg i Sandnes

    Politiet og nødetater rykker ut til melding om et trafikkuhell i Søredalen i Sandnes. En bil har kjørt ut av veien og truffet en fjellvegg. Fører er ute av bilen og er ikke alvorlig skadd, skriver politiet. Sjåføren blir fraktet videre av ambulanse. Personen klaget på smerter i brystet. Politiet er på stedet og trafikken blir dirigert forbi. Bilberger er bestilt.

  • I dag kl. 12.08

    Tiltalt for skatteunndragelse

    En mann i 30-åra fra Vest-Oppland er tiltalt for skatteunndragelse. Mannen skal fra 2018 til 2022 ha unnlatt å føre regnskap over inntekter, omsetning og moms i flere foretak som han drev. Ifølge tiltalen skal mannen ha unndratt merverdiavgift og arbeidsgiveravgift for over 9 millioner kroner. Saken skal opp i Vestre Innlandet tingrett.

  • I dag kl. 12.05

    Brækhus: – Ei belastning å høyre på forklaringa

    Bistandsadvokaten til familiane, Håkon Brækhus, seier til NRK at det har vore vanskeleg å høyre Andersens forklaring for retten torsdag. – Det har vore ei belastning å høyre på, men det var ikkje uventa. – Har det kome fram noko nytt, slik de ser det? – Nei, alt dette har vore forklart tidlegare i avhøyr. Så vi har vore godt budde på det som skulle komme. Men det betyr ikkje at det kan vere ei stor belastning å høyre om dette. – Kva spørsmål i Baneheia-saka står framleis utan svar etter 24 år? – Det er kvifor, kven som har teke initiativet og kven som var til stades. Det er heilt ope i denne saka.

  • I dag kl. 12.04

    Zara Larssons turné er igjen preget av naturkrefter

    – Det ser ikke bra ut, skriver artisten på Instagram.

  • I dag kl. 12.04

    Fylket beklagar at kritikk kom ut i media

    Vestland fylkeskommune beklagar at kritikk mot tryggleiken ombord på opplæringsbåten MS «Skulebas» kom ut i media. Den ansvarlege læraren på båten sa i vinter opp stillinga og uttalte i media at opplæringsfartøyet er for farleg for elevane. Båten er del av fiske- og fanglinja ved Måløy vidaregåande skule. På møtet i hovudutval for opplæring i dag vart ytringsfridom eit tema då dei tekniske problema på båten vart diskutert. – Læraren har ikkje fått kritikk direkte, men det vart på møtet beklaga at dette vart ei sak i media. Så det var meir ein indirekte kritikk, seier utvalsleiar Åsmund Berthelsen (SV). Han meiner likevel at tilsette i fylkeskommunen skal kunna komma med kritikk utad. – Ei slik openheit er viktig, også i denne konkrete saka. Det er viktig at ting kjem fram. Folk har ytringsfridom, og slik må det vera, seier han. No jobbar fylkeskommunen med både reklamasjonar og andre rettingar på båten. – Men det er trygt ombord også no. Ellers hadde Sjøfartsdirektoratet stoppa det, seier Berthelsen.

  • I dag kl. 12.03

    E24-journalister nominert til Den store journalistprisen

    «Aksjeskandalene i norsk politikk» vant Skup-diplom i helgen. Nå er avsløringene også nominert til Den store journalistprisen.

  • I dag kl. 12.03

    Tenåring kjørte uten førerkort

    Politiet har stoppet en tenåring som kjørte uten gyldig førerkort og deretter prøvde å stikke av. ATV'en han kjørte må fremstilles for statens vegvesen grunnet for høy hastighet.

  • I dag kl. 11.59

    Vil stanse utredning av Sør Amfi

    Arendal kommune vil stanse utredningen av Sør Amfi etter en overraskende snuoperasjon fra Agder fylkeskommune. Det skriver Agderposten. De har varslet kommunen om at dagens kapasitet i Sør Amfi er god nok for å møte Sam Eyde videregående skoles behov for elevene på idrettsfag. Dette strider med tidligere uttalelser. Når fylkeskommunen trekker seg ut, faller hele finansieringen for utvidelsen bort, skriver avisen.

  • I dag kl. 11.57

    Drapssiktet mann også siktet for trusler

    En mann i starten av 20-årene ble onsdag siktet for forsettlig drap, etter at en 18 år gammel mann døde av overdose i Bergen i november 2023. Den drapssiktede, siktes nå også for trusler han skal ha fremlagt i går, melder BT. – Det er kommet en post til i siktelsen. Det er trusler. Det er en helt ny, isolert sak som han har pådratt seg senere. Han er ikke presentert for dette, så jeg kommer foreløpig ikke til å si mer, sier politiadvokat Tone Solfjeld Pedersen til BT. Pedersen opplyser om at truslene skal ha kommet i går, men vil ikke si noe om hvem truslene skal ha vært rettet mot, ifølge BT.

  • I dag kl. 11.53

    Sian-påkjørselen: Bilføreren dømt til ett år og seks måneder fengsel, melder Aftenposten

    Den 24 år gamle kvinnen som kjørte på en bil med flere Sian-medlemmer i 2022, er dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

  • I dag kl. 11.51

    Sjåfør dømt til fengsel etter Sian påkjørsel

    Den 24 år gamle kvinnen som kjørte på en bil med flere Sian-medlemmer sommeren 2022, er dømt til fengsel i ett år og seks måneder, det melder Aftenposten. Kvinnen som eide bilen, ble i januar dømt til fengsel i ett år og syv måneder. Bileieren satt i passasjersetet da påkjørselen fant sted på E6 ved Mortensrud. Straffeutmålingen for sjåføren ble utsatt i påvente av nye opplysninger om hennes helse.

  • I dag kl. 11.51

    Dømt til fengsel for Sian-påkjørsel

    Den 24 år gamle kvinnen som kjørte på en bil med flere Sian-medlemmer sommeren 2022, er dømt til fengsel i ett år og seks måneder, det melder Aftenposten. Kvinnen som eide bilen, ble i januar dømt til fengsel i ett år og syv måneder. Bileieren satt i passasjersetet da påkjørselen fant sted på E6 ved Mortensrud. Straffeutmålingen for sjåføren ble utsatt i påvente av nye opplysninger om hennes helse.

  • I dag kl. 11.46

    Vil sikre villrein med tunnel på Suleskarvegen

    Fylkeskommunen ønsker å bygge en tunnel på Suleksarvegen som skal sikre villreinens levekår. Fylkesordfører Arne Thomassen sier de vil ha en befaring 28. mai om hvordan den vil se ut. Innen den tid skal de se på ulike alternativer. – Skal vi bare sikre villreinen, så er det én lengde på tunnelen vi skal ha. Skal vi gå litt lenger og se på muligheten for en vei som kan bli brukt mer, og kanskje på helårsbasis, er det et mye større prosjekt, sier Thomassen. Tunnelen som foreslås kan bli alt fra 5-6 km til 15-20 km lang. Suleskarvegen strekker seg fra Sirdal til Brokke i Setesdal, og er vinterstengt fra 1. november til rundt 21. mai.

  • I dag kl. 11.44

    Hadsel-ordfører: Åpner for å bytte ut Nordlandssykehuset med UNN

    Onsdag anbefalte ledelsen i Nordlandssykehuset overfor styret at de foreslåtte nedleggelsene ved sykehuset i Vesterålen gjennomføres, skriver Vesterålen Online. Det får Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg (H) til å heller se mot Tromsø. I et formannskapsmøte tirsdag sier Freiberg at han er skuffet over innstillingen fra ledelsen i Nordlandssykehuset. Freiberg mener UNN har en annen omsorg for sine «barn» enn det Nordlandssykehuset har uttrykt i denne saken. – Det er et budskap jeg har vært tydelig på. Hvis Bodø og Nordlandssykehuset ikke vil levere de helsetjenesten vi skal og må ha her, er vi nødt til å ta en diskusjon om hvordan vi skal innrette oss for å være i en «familie» og ha rett organisering i systemet, sa Freiberg under møte ifølge VOL. Tirsdag neste uke skal saken opp i styret til Nordlandssykehuset.

  • I dag kl. 11.41

    Schweinsteiger sier Mourinho nektet ham adgang til garderoben

    Tyske Bastian Schweinsteiger (39) skal ha fått en nådeløs beskjed i Manchester United.

  • I dag kl. 11.36

    Tiltak fra Statnett skal redusere prisforskjellene på strøm i Sør-Norge

    Statnett skal gjennomføre tiltak for å minske forskjellene på strøm etter at innbyggere i Agder og på Sørvestlandet tidvis måtte betale mer for strøm i fjor enn naboområdene. Blant annet skal de oppgradere ledninger slik at de tåler høyere temperatur og dermed kan overføre mer strøm. – På sikt forventer vi at markedsutviklingen i Norge og Europa i kombinasjon med nettforsterkninger vil bidra til likere priser, sier Peer Olav Østli, konserndirektør for systemdrift i Statnett. Statnett vurderer kontinuerlig ytterligere tiltak, opplyser Østli. (NTB)

  • I dag kl. 11.35

    Danmark ber om hjelp av Notre-Dame-eksperter til å gjenoppbygge Børsen

    Notre-Dame i Paris er stort sett gjenoppbygd etter brannen for fem år siden. Nå har ordføreren i København kontaktet Paris' ordfører for å høste råd.

  • I dag kl. 11.26

    Til legevakta etter utforkjøring

    En bilfører ble tatt med til legevakta for sjekk etter ei utforkjøring på E6 i Ballangen i Narvik tidlig torsdag. – Bilen ligger på sida i grøfta. Fører tatt med av ambulanse. Framstår ikke som alvorlig skada. Ikke mistanke om rus/promille, skriver politiet på X. Politiet etterforsker hendelsen.

  • I dag kl. 11.25

    Ja til internasjonal skole

    Politikerne i Grimstad sier ja til at det etableres en internasjonal skole i kommunen med inntil 132 elever. Det kommer frem på formannskapsmøtet i kommunen i dag. Det er den internasjonale skolen i Arendal som står bak planene. Utdanningsdirektoratet skal vedta den endelige løsningen.

  • I dag kl. 11.22

    Røykutvikling i leilighet i Bergen

    Det er meldt om røykutvikling fra en leilighet i Elvenesvegen på Nesttun. Det opplyser Vest politidistrikt på X. På stedet blir politi og brannvesen møtt av en beboer som sier røyken skyldes en godt brent pizza.

  • I dag kl. 11.20

    Når alt er borte, hvor skal familien da gjøre av seg?

    Ødeleggelsene i Khan Younis er enorme. VG har reist inn.

  • I dag kl. 11.18

    Bli med når Vegar ferdigstiller «Sidekick»

    Vegar Tryggeseid har fått sitt eget talkshow på VGTV. Bli med han å på den siste finishen før fredagens premiere.

  • I dag kl. 11.12

    Bitcoin fortsetter prisoppgangen: – Blir lang kø av kjøpere fremover

    På få måneder har milliarder av dollar strømmet til bitcoin og sendt prisen til nye høyder. Robert Næss i Nordea ser ingen grunn til at prisveksten skal stoppe med det første.

  • I dag kl. 11.11

    Ruster opp før fullsatt Oslo-derby: – Vil være veldig oppmerksomme

    Oslo-politiet stiller med store ressurser når Lyn og Vålerenga endelig skal møtes i seriekamp på Ullevaal stadion på lørdag. – Vi vet av erfaring at enkelte ikke er opptatt av det sportslige. Derfor har vi flere politifolk tilgjengelig enn vi vanligvis har, sier stabssjef i Oslo politidiskrikt, Harald Nilssen, til NTB. Lørdag er det duket for sesongens desidert største kamp for de to hovedstadsklubbene. Lyn gikk i 2010 konkurs og ble flyttet helt ned i 7. divisjon. Det satte dermed også en stopper for det store hovedstadsoppgjøret mot Vålerenga. Forrige sesong rykket Lyn og Vålerenga henholdsvis opp og ned til 1. divisjon. Det har fått supporterne til å gå mann av huse, og det tok ikke lang til før alle billettene ble revet bort. – De (politifolkene) vil være veldig oppmerksomme på om noen ønsker å lage bråk. Det gjelder også i for- og etterkant av selve kampen

  • I dag kl. 11.09

    Tiltak skal redusere strømpris­forskjellene i Sør-Norge

    Innbyggere i Agder og på Sørvestlandet måtte tidvis betale mer for strøm i fjor enn naboområdene. Nå gjennomfører Statnett tiltak for å minske forskjellene.

  • I dag kl. 11.02

    Her er LGs nye OLED-modeller

    Nå oppdatert med norske priser.

  • I dag kl. 10.55

    Tagging på UiO-bygg

    Kontorene til Studentparlamentet ved UiO har blitt utsatt for hærverk. Det har blitt tagget et hjerte med datoene 7 oktober og 11 september på den verneverdige gamle rektorboligen, Villa Eika. Leder for studentparlamentet, Elisabeth Hoksmo Olsen sier at taggingen knyttes opp mot konflikten mellom Israel og Palestina. – Vi kan ikke vite med sikkerhet hvem som står bak eller hvorfor. Vi har et banner der oppe hvor det står 'Fri Palestina' som har blitt tatt ned tidligere. Man kan anta med tanke på at det og nå denne taggingen, at det er noen som ønsker å protestere mot den ytringen. Som ønsker å vise sin støtte til Israel i dette tilfelle, sier Olsen.

  • I dag kl. 10.51

    Rannfrid Rasmussen er død

    Norges rikeste kvinne, Rannfrid Rasmussen, døde søndag, 89 år gammel. Det kommer frem i dødsannonsen som ble publisert torsdag morgen. Rannfrid var datter av Einar Rasmussen (1907–1975) som etablerte familierederiet som var forløperen til Rasmussengruppen. Ifølge Kapitals årlige rangering av Norges rikeste, var hun i 2023 landets rikeste kvinne med en anslått formue på ni milliarder kroner. Rannfrid Rasmussen etterlater seg fire barn og en bror.

  • I dag kl. 10.51

    Milliardær Rannfrid Rasmussen er død

    Norges rikeste kvinne, Rannfrid Rasmussen, døde søndag, 89 år gammel. Det kommer frem i dødsannonsen som ble publisert torsdag morgen. Rannfrid var datter av Einar Rasmussen (1907–1975) som etablerte familierederiet som var forløperen til Rasmussengruppen. Ifølge Kapitals årlige rangering av Norges rikeste, var hun i 2023 landets rikeste kvinne med en anslått formue på ni milliarder kroner. Rannfrid Rasmussen etterlater seg fire barn og en bror.

  • I dag kl. 10.51

    Uroa for at yrkeslinje-kutt gir lærlingmangel i distrikta

    Yrkesopplæringsnemnda åtvarar mot å legge ned yrkeslinjer i distrikta, slik fylkesdirektøren i Vestland har foreslått. Nemnda er uroa og meiner det er viktig å halde på sjølv halve klassar for å svare til arbeids- og næringslivet og det offentlege sitt behov for lærlingar. Særleg åtvarar deI mot å legge ned eller kutte i bygg- og anleggsteknikk generelt, tømrarlinja på Voss, elektro og datateknologi i Sogndal og Førde, elenergi og ekom på Eid, og helse og oppvekst på Bømlo. Forslaget til ny skulestruktur i Vestland er på høyring til 20. mai, og skal opp i fylkestinget seinast i oktober.

  • I dag kl. 10.43

    Teknisk feil stoppet Widerøe-fly fra Andøya til Bodø

    En teknisk feil gjorde at Widerøe måtte innstille avgangen til Bodø torsdag morgen, skriver Vesterålen Online. Dermed ble flyet stående på Andøya lufthavn. Ved oppstart torsdag morgen oppstod det et teknisk problem som gjorde at de måtte stenge motoren, forklarer kommunikasjonssjef Catharina Solli til avisen. – Det er forsøkt å teste på nytt, men feilen vedvarer, så vi må ha teknikere fra Bodø for å fikse feilen, sier Solli. De fleste passasjerene har allerede kommet seg videre med fly til Tromsø, mens de som skal til Bodø er booket om til en senere avgang.

  • I dag kl. 10.41

    Har forklart seg etter knivstikkingen i Arendal

    Kvinnen som ble pågrepet og siktet for å ha knivstukket en mann i 40-årene i Heidalen i Arendal har forklart seg for politiet. De bekrefter avsnittsleder Halvor Øymoen ved Arendal politistasjon til Agderposten. Politiet omtalte episoden for to uker siden som en alvorlig voldshendelse. I ettertid kom det frem at skadeomfanget til personen var betydelig mindre alvorlig enn først antatt. Verken voldsofferet eller den siktede kvinnen ønsket innledningsvis å forklare seg for politiet.

  • I dag kl. 10.40

    Bru i Nome stenges

    Elvang bru på Svenseid er stengt i en uke fra i morgen 19. april til fredag 26. april. Nome kommune bygger en ny bru og har i vår åpnet for trafikk, men nå stenger brua i forbindelse med ferdigstilling av dekke og omgivelser.

  • I dag kl. 10.35

    Eviny må nedbemanne

    Sju tilsette ved entreprenør- og rådgjevingsselskapet Eviny Solutions i Førde mister jobben. Dei tilsette vart orienterte onsdag, melder Firda. Selskapet mista kontrakten på utbygging, drift og vedlikehald av breibandsnettet til Enivest. – Dei åtte som blir verande må kanskje endre stilling og få nye oppgåver, seier dagleg leiar Helge Rysjedal til avisa.

  • I dag kl. 10.31

    Seks personer involvert i trafikkulykke på Bokn

    Politiet rykker ut til melding om et trafikkuhell på E39 på Bokn. Det skal være to biler involvert. Alle er bevisst og ingen er fastklemt. Veien er stengt. – Det er store trafikale problemer på stedet, sier operasjonsleder Roger Litlatun. Han sier en person klager på nakkesmerter, men at det ikke er alvorlige personskader. Det skal være seks personer involvert i ulykken. Disse blir tilsett av helse. I en oppdatering klokka 11.19 skriver politiet at de to bilene som var involvert i ulykken nå er delvis fjernet fra veibanen og trafikken flyter forbi i et felt. En person har blitt tilsett av helse og er ikke alvorlig skadd. Politiet er på stedet og gjennomfører avhør og venter på bilberging.

  • I dag kl. 10.31

    Trafikkuhell på Bokn

    Politiet rykker ut til melding om et trafikkuhell på E39 på Bokn. Det skal være to biler involvert. Alle er bevisst og ingen er fastklemt. Skadeomfanget er uvisst og veien er sperret, skriver politiet i deres logg.

  • I dag kl. 10.31

    Høyre trekker seg

    Det er ikke lenger flertall i Stortinget for regjeringens forslag til inntektsberegning i landbruket, opplyser Høyre. Vendingen skjer etter at regjeringspartiene torsdag morgen leverte et nytt forslag der de vil legge til grunn et annet timetall for årsverk i landbruket enn de selv hadde blitt enige med Høyre og Venstre om. I enigheten med Høyre og Venstre la man til grunn 1845 timer i året for bøndene, mens regjeringen i siste liten foreslo 1750 timer. Nå ryker altså enigheten med Høyre og dermed også stortingsflertallet for regjeringens opprinnelige plan. SV, Rødt, MDG og KrF har foreslått 1700 timer per årsverk. De har sagt at de kan støtte regjeringens nye forslag om 1750 timer, men ikke resten av den opprinnelige planen, skriver NTB.

  • I dag kl. 10.30

    Milliardær Rannfrid Rasmussen er død

    Rasmussen var en av Norges rikeste kvinner.

  • I dag kl. 10.30

    Trippeldrapet i Ål: Politiet har opplysninger om motiv

    – Vi har en del opplysninger som kan si noe om motivet eller bakgrunnen, sier politiet.

  • I dag kl. 10.27

    «Shopaholic»-forfatter har aggressiv kreft

    Sophie Kinsella (54) har holdt sykdommen hemmelig i halvannet år.

  • I dag kl. 10.25

    Bondeoppgjøret diskuteres i Stortinget

  • I dag kl. 10.22

    Høyre: Regjeringen bryter enigheten med oss om landbruket

    Det er ikke lenger flertall i Stortinget for regjeringens forslag til inntektsberegning i landbruket, opplyser Høyre. I enigheten med Høyre og Venstre la man til grunn 1845 timer i året for bøndene, mens regjeringen i siste liten foreslo 1750 timer. – Regjeringen har opptrådt uredelig og lite tillitsvekkende i denne saken. De har jobbet med denne meldingen i halvannet år og fått flertall for sitt eget forslag. Når de nå plutselig snur samme dag saken skal voteres over, viser det tydelig at dette ikke er en regjering man kan stole på, sier Lene Westgaard-Halle, landbrukspolitisk talsperson i Høyre.

  • I dag kl. 10.20

    Forsvarer vil ha halvert straff for svensken i utpressingssak

    Den svenske 25-åringen som er tiltalt for grovt ran av ein trøndersk artist bør få mildare straff enn det aktor foreslår. Det meiner forsvarar Live Sjuve Johansen som heldt prosedyren sin i Trøndelag tingrett torsdag. Aktor vil ha seks års fengsel og at tiltalte også skal dømast for å vere ein del av ei organisert kriminell gruppe. Sjuve Johansen meiner dette er det ikkje nok bevis for. Rett straff bør vere rundt tre års fengsel, meiner forsvararen.

  • I dag kl. 10.19

    Høyre: Regjeringen bryter enigheten med oss om landbruket

    Det er ikke lenger flertall for regjeringens stortingsmelding om ny landbrukspolitikk.

  • I dag kl. 10.17

    22-åring siktet for drap – vil ikke forklare seg

    Mannen er siktet for drapet på en 18-åring, som døde av en overdose i Bergen. De etterlatte foreldrene roser nå politiet for å prioritere saken.

  • I dag kl. 10.13

    Kongehusets årsrapport: Underskudd på 54,3 millioner kroner i 2023

    Årsrapporten viser et planlagt underskudd, skriver Konghehuset på sine hjemmesider.

  • I dag kl. 10.13

    Kongehuset med underskudd på 54,3 millioner kroner i 2023

    Reiser til 47 norske kommuner. Offisielle besøk til fem europeiske land og feiring av kronprinsparets 50 års dager. Det var noen av høydepunktene for kongefamilien i 2023.

  • I dag kl. 10.06

    Kongehuset med underskudd på 54,3 millioner kroner i 2023

    Reiser til 47 norske kommuner. Offisielle besøk til fem europeiske land og feiring av kronprinsparets 50 års dager. Det er noen av høyepunktene for kongefamilien i 2023.

  • I dag kl. 10.00

    Oljefondet fikk avkastning på 1.210 mrd.

    Oljefondets verdi steg med nesten 2.000 milliarder kroner i første kvartal. Avkastningen ble på over seks prosent, særlig drevet av teknologiaksjer.

  • I dag kl. 10.00

    Norges Bank-undersøkelse: Fortsatt lavere etterspørsel etter boliglån

    Etterspørselen etter lån fra husholdninger falt litt i første kvartal i 2024, ifølge Norges Banks utlånsundersøkelse.

  • I dag kl. 9.59

    Gypsy Rose Blanchard krever besøksforbud mot ektemannen

    Gypsy Rose Blanchard og Ryan Anderson har begge begjært besøksforbud mot hverandre.

  • I dag kl. 9.51

    Tidligere LKAB-topp inn i styret til Rana Gruber

    Rana Gruber valgte nytt styre under generalforsamlingen forrige uke. Der ble det valgt inn fire nye personer, skriver selskapet i en pressemelding torsdag. Blant de nye er tidligere konsernsjef i det svenske gruveselskapet LKAB, Lars-Eric Aaro. Han har også hatt en rekke toppstillinger i gruveselskapet Boliden. Nå er han valgt inn i styret til Rana Gruber. Der får han også følge av engelske Simon Matthew, som er bosatt i Sveits, og Ane Nordahl Carlsen fra Bodø. I tillegg er Silje Johansen valgt inn som ny ansattrepresentant. Styreleder Morten Støver var ikke på valg.

  • I dag kl. 9.50

    Beboer slukket brann selv

    En beboer fikk slukket branntilløpet på en enebolig på Biri i Gjøvik selv med pulverapparat i dag, opplyser politiet. Nødetatene rykket ut til eneboligen etter at de fikk melding om røykutvikling fra eneboligen litt før klokka 9.00 torsdag morgen. Brannvesenet er i gang med å lufte ut boligen. Det er noe røyk og pulverskader.

  • I dag kl. 9.50

    Vestlandsbønder sterkt kritiske til nytt forslag – aksjonar over heile Noreg

    Bøndene i Noreg aksjonerer i dag mot forslaget om ny inntektsberekning i landbruket, og akkurat no er det markeringar framfor Stortinget. Der deltek mellom anna Kari Sigrunn Lysne, styremedlem i Vestland bondelag. – Dette er innmari viktig, for dette er jo den verste tida for oss uansett. Det er midt i lamminga, og midt i våronna for mange. Likevel vel dei å reise til Oslo. Dette er ikkje noko som vi tar lett på. Det kjem folk frå heile landet. I går kveld møtte eg ein frå Troms. Vi har mange frå Møre og Romsdal og frå Trøndelag. Heile landet er representert her, seier ho til NRK. Også på Nordfjordeid var det demonstrasjon mot forslaget. – Om dette blir vedteke, så vil vi på sikt få det verre og verre. Og om 20 år er vi tilbake der vi er i dag. Bøndene gir opp i fleire og fleire kommunar, og mange kommunar står utan landbruk. Den trenden må snuast, seier Tom Even Langø, leiar i Eid bondelag.

  • I dag kl. 9.48

    Velta på mopeden i Namsos

    En moped har velta i krysset mellom Spillumsstrandvegen og Skagevegen. Føreren, en gutt i tenårene, er kjørt til legevakta for en sjekk. Ulykka skal ha skjedd det han bremsa på våt asfalt.

  • I dag kl. 9.37

    Flertall på Stortinget for timetall for bønder

    Det er flertall på Stortinget for regjeringens forslag om 1750 timer i året for bønder. SV, Rødt, MDG og KrF er villige til å støtte regjeringens forslag om et timetall på 1750 per årsverk i landbruket. Men ikke resten av inntektsberegningen. – Vi registrerer at regjeringspartiene har lagt inn et forslag om å senke timetallet i årsverket for jordbruket til 1750. Det er en ørliten forbedring, og langt fra godt nok. Vi kan vurdere å stemme for å senke timetallet isolert sett, men vi gir ikke vår velsignelse til helheten, opplyser partiene i en felles uttalelse.

  • I dag kl. 9.28

    Andersen husker ikke avhør eller rekonstruksjon

    – Husker du at dere sto på et utsiktspunkt? spør aktor Andreas Schei. – Nei, jeg kan ikke huske det nå, sier Andersen. Aktor leser opp fra et avhør høsten 2000. «Siktede husker at han så to barn som badet.» «Siktede pekte på kart hvor han hadde gjort observasjonen. Observasjonen ble gjort av siktede, og Viggo var på vei ned til åstedet første gang.» «Både siktede og Viggo ble stående og se ned mot barna i ca. et halvt minutt.» – Kan du huske dette? spør aktor. – Ikke i det hele tatt, sier Andersen. Andersen blir også spurt om han husker ting fra rekonstruksjonen. – Nei, husker du ikke at vi var der på rekonstruksjon. Bilde av Jan Helge Andersen fra rekonstruksjonen ved åstedet i Baneheia.

  • I dag kl. 9.26

    Hjullaster har velta i Levanger

    En hjullaster har velta ved Nord Universitet i Levanger. Sjåføren er ikke skada, ifølge politiet.

  • I dag kl. 9.15

    Brann på Voss

    Det er brann i en bil i Skulestadmo på Voss, melder Ves politidistrikt på X. Brannvesenet er på steder og har startet slukking. Det er ikke meld om noen skadde personer.