Nyheter:

  • I dag kl. 5.41

    Marte Bratberg har født: – Trodde jeg skulle dø

    Programleder Marte Bratberg (34) forteller at hun fødte datteren uten bedøvelse.

  • I dag kl. 5.34

    Gjøvik kommune gir penger til Gaza

    Gjøvik Kommunestyre vedtok i går kveld å gi 100 000 kr til Redd Barna for humanitær innsats i Gaza. Forslaget til vedtak var at inntil 20.000 kroner av potten kan brukes som reisestipend dersom det er frivillige fra Gjøvik vil delta i arbeidet. Dette gikk Venstre imot. Kommunestyrerepresentant Omar Svendsen-Yagci i Gjøvik Venstre skriver i en pressemelding at de anser det som uforsvarlig å reservere en femdel av potten til reisestipend når situasjonen i Gaza er så forferdelig som den er.

  • I dag kl. 5.34

    Vil fortsatt ha camping i Kristiansand

    Areal- og miljøutvalget i Kristiansand vil at det fortsatt skal være mulig å campe i Baneheia, Jegersberg og på Odderøya, skriver Fædrelandsvennen. Parkvesenet i kommunen mener campingen medfører slitasje og forsøpling og vil ha et forbud i områdene. Bystyret skal avgjøre saken neste uke.

  • I dag kl. 5.32

    Forsvarsministeren åpner Øvelse Nord

    Forsvarsminister Bjørn Arild Gram tar med seg den nye forsvarsplanen til åpningen av Øvelse Nord ved Nord universitet i Bodø. Øvelse Nord er en fullskala beredskapsøvelse der aktører innenfor beredskap trener på håndtering av store hendelser og kriser. Nytt av året er tematikken kritisk infrastruktur, pluss totalforsvarssamling. I alt tilbys det 15 arrangement under Øvelse Nord-paraplyen. – For et par uker siden la regjeringen frem den største satsingen på Forsvaret på 70 år. Da er det lite som passer bedre enn å presentere denne planen på Nordens største sivile fastlands beredskapsøvelse i Bodø, sier Gram i en pressemelding. Nord universitet samarbeider med mange ulike instanser under øvelsen, blant annet Hovedredningssentralen, politiet, brannvesen, kommuner, fylkeskommunen, legevakt, sykehus, Heimevernet, frivillige organisasjoner og Kystvakten. Flere hundre studenter på bachelor- og masternivå deltar i øvelsen, som arrangeres for 29. gang i neste uke fra 22. april.

  • I dag kl. 5.31

    Turister kaster søppel og gjør fra seg i hager – vil ha regjeringen på banen: – Skuffelse

    Lofoten er et paradis for turister. For innbyggerne har det budt på problemer.

  • I dag kl. 5.21

    Til sykehus etter trafikkulykke

    En person er fraktet til sykehus etter å ha vært involvert i en trafikkulykke på Torridalsveien i Kristiansand natt til fredag, melder politiet. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er ukjent. Personen ble beskrevet som bevisst etter ulykken.

  • I dag kl. 5.18

    Førerkortbeslag i fartskontroll

    To førerkortbeslag og seks forenkla forelegg ble resultatet i en fartskontroll som UP holdt på Leinstrandvegen i Trondheim i går kveld. Høyeste hastighet ble målt til 94 Km/t i 60-sona.

  • I dag kl. 5.16

    Gutter anmeldt for vold mot politi

    Politiet pågrep to gutter i Hamar sentrum i går kveld etter mistanke om salg av narkotika. Guttene, som var i slutten av tenårene og i 20-åra, gjorde kraftig motstand og blir dermed anmeldt for vold mot politiet. Ingen ble alvorlig skadd, melder Politiet på X.

  • I dag kl. 5.15

    Uten gyldig førerkort

    En mann er anmeldt etter at han ikke kunne vise fram gyldig førerkort. Han ble stansa i bil på Kongsvegen på Heimdal.

  • I dag kl. 5.13

    Mistenkes for ruskjøring

    En mann er mistenkt for ruskjøring på Klett i Trondheim kommune. Han ble innbrakt til politistasjonen for bevissikring. Han blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

  • I dag kl. 4.44

    To menn pågrepet etter pistolfunn i bil

    Politiet i Oslo stanset ved 2.30-tiden natt til fredag en bil på Hasle. I bilen fant patruljen en pistol og ammunisjon. To menn ble pågrepet. Det var fire personer i bilen, to menn og to kvinner. Mennene ble pågrepet og kvinnene dimittert, opplyser politiet. – Bilen tok en snarvei i motgående felt i en rundkjøring. En patrulje fattet derfor interesse og stanset bilen. Funn og omstendigheter på stedet gjorde at vi valgte å ransake bilen og da ble det funnet en pistol og noe ammunisjon, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

  • I dag kl. 3.40

    ABC: Israelske missiler har truffet mål i Iran

    Israel skal ha angrepet Iran med missiler.

  • I dag kl. 3.25

    Kjørte i motgående med pistol

    Fire ble steoppet i en bil, to av dem er arrestert.

  • I dag kl. 3.13

    Arrestert for å hjelpe russere med mulig attentat

    En polsk mann er siktet for å ha hjulpet Russlands etterretningstjenester, og jobbet som dobbeltagent.

  • I dag kl. 3.06

    Mann siktet for Mortensrud-drap fengslet

    Drapssiktede Visar Avdyli (34), som ble pågrepet i Kosovo i februar og utlevert til Norge onsdag, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, melder NTB. 34-åringen er sammen med sin bror siktet for drap eller medvirkning til drap på Hamse Hashi Adan (20) utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo 7. oktober 2021.

  • I dag kl. 2.34

    Nødlandet etter bombetrussel

    Et fly på vei fra Wroclaq i Polen til Hurghada i Egypt måtte nødlande i Romania.

  • I dag kl. 1.39

    To menn pågrepet for vold mot politiet

    To menn er pågrepet av politiet i Hamar natt til fredag. De var mistenkt for narkotikasalg, og gjorde ifølge politiet kraftig motstand. Ingen ble alvorlig skadet.

  • I dag kl. 1.36

    Kvinne pågrepet i Arendal

    En kvinne er natt til fredag pågrepet i Arendal etter at hun var på en adresse hun ikke var ønsket. Hun skal ifølge politiet ha truet og utøvd vold mot politiet, og nektet å forlate stedet. Hun er pågrepet og satt i arrest.

  • I dag kl. 1.21

    USA stanset palestinsk FN-medlemskap – Norge beklager

    USA la som varslet ned veto i Sikkerhetsrådet mot palestinsk FN-medlemskap. Norges utenriksminister beklager og sier at Norge ville ha stemt for.

  • I dag kl. 1.18

    Mann stjal politiets lasermåler

    Da en politipatrulje la seg på hjul etter en bilist som ikke ville stoppe for kontroll i Rælingen torsdag, stakk en annen bilist av med politiets lasermåler.

  • I dag kl. 1.12

    Mann stjal politiets lasermåler

    Da en politipatrulje la seg på hjul etter en bilist som ikke ville stoppe for kontroll i Rælingen torsdag, stakk en annen bilist av med politiets lasermåler. En beboer i området ble vitne til at en mann stoppet og tok med seg laseren, skriver Romerikes Blad. – Vitneopplysningen førte til at patruljen kunne nøste seg fram til en mistenkt. Laseren er ennå ikke funnet, men politiet er i kontakt med den mistenkte mannen, sier operasjonsleder Hatlen.

  • I dag kl. 0.47

    Politiet beklager feil i etterforskningen av «Babes in the Wood»-drapene

    Politiet i Sussex har formelt beklaget feil i den opprinnelige etterforskningen av drapene på de ti og ni år gamle jentene Nicola Fellows og Karen Hadaway i 1986.