Nyheter:

  • I dag kl. 21.23

    KRS vant med ti mål i viktig kamp

    KRS vant stort i den sjebnesvangre seriekampen mot Melhus i Aquarama. Kristiansand Topphåndball (KRS) står i fare for å rykke ned, og må slå Melhus over tre kamper. Med en 33-23 seier ser dette litt lysere ut. Vinner KRS bortekampen mot Melhus søndag, beholder de plassen i eliteserien. Blir det tap, blir det oppgjør nummer tre.

  • I dag kl. 21.21

    Utrolig drama: Vålerenga utlignet tolv sekunder før slutt – holder liv i NM-kampen

    (Storhamar – Vålerenga 3–3, pågår) Storhamar håper å sikre sin åttende kongepokal i egen by.

  • I dag kl. 21.16

    15 tenåringsjenter i masseslagsmål i Kristiansand

    – Det er bekymringsverdig at de kan utøve så grov vold i tenårene, sier politiet.

  • I dag kl. 21.13

    Rusa sjåfør manglet førerkort og forsikring

    I ettermidaag ble en kvinne i 30-årene stanset i trafikkontroll på E18 ved Sande. Hun fremsto ruset og hadde heller ikke med seg gyldig førerkort. I tillegg manglet hun forsikring og kjørte en uregistrert motorvogn.

  • I dag kl. 21.03

    Slagsmål mellom to jentegjenger i Kristiansand

    Det skal ha vært et slagsmål mellom to jentegjenger i Kristiansand sentrum. Rundt 15 unge jenter skal være involvert, og én skal ha blitt sparket mens hun lå nede. Politiet rykket ut med flere patruljer, og slåssingen sluttet da politiet kom. Politiet har vært i kontakt med to fornærmede. Ingen skal være skadd. Politiet kjenner identiteten til flere av de mistenkte, og har nå kontroll på flere aktuelle jenter. Patruljene har snakket med foresatte og avhører vitner og involverte på stedet.

  • I dag kl. 20.55

    Oljefondet hemmeligholder Elon Musk-dialog

    Tesla-sjefen gjestet nylig Oljefondets podkast. «Verdens mest åpne investeringsfond» nekter innsyn i hvordan dette kom i stand. – De har ingen grunn til å være stolt, sier Norsk Redaktørforening.

  • I dag kl. 20.54

    Politibil under utrykking involvert i trafikkuhell

    Politiet opplyser at det var eit trafikkuhell i Olav Kyrresgate i Bergen kl. 1945, der ein politibil og ein syklist var involvert. Politibilen var under utrykking. Syklisten blei undersøkt av ambulansepersonell på staden, men har ifølgje politiet ikkje behov for vidare helseoppfølging. Spesialeininga for politisaker er orientert.

  • I dag kl. 20.45

    Raufoss er videre i cupen

    Raufoss er videre i cupen. – Etter en svak start på serien, fikk vi en etterlengtet opptur da vi avanserte til 3. runde i cupen etter å ha slått Skeid 2-1 på Nordre Åsen, skriver laget på sin hjemmeside. Tredje runde i cupen spilles 1. mai.

  • I dag kl. 20.43

    Dopingkrisens store gåte

    Hvordan kan en hjertemedisin på dopinglisten ha funnet veien inn på et kinesisk hotellkjøkken?

  • I dag kl. 20.37

    Ny styreleder i Norges museumsforbund

    Ole Aastad Bråten, som er direktør for Valdresmusea, er valgt som ny styreleder i Norges museumsforbund. Det melder de selv i en pressemelding, etter deres årsmøte. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffrey og sametingsråd Maja Kristine Jåma åpnet årsmøtet formelt og deltok i panelsamtalen i åpningssesjonen. Jaffery delte ut prisen Årets museum 2024 til Jektefartsmuseet, som holder til i Bodø.

  • I dag kl. 20.36

    Funn av omkommet person etter leteaksjon

    Personen som var meldt savnet i Nord-Aurdal i Valdres, er funnet omkommet. Det melder politiet. Det er ikke mistanke om noe kriminelt som har skjedd. Pårørende er varslet.

  • I dag kl. 20.27

    Her lager soldatene Kamikaze-droner: – Dette har blitt en robotkrig

    I et lite murhus nær fronten, sørøst for byen Zaporizjzja, sitter «Hauken» Serghiy (34) og gjør om sivile droner til et av Ukrainas viktigste våpen på frontlinjen mot Russland.

  • I dag kl. 20.21

    Vil si opp vennskapsavtale med russisk by

    Etter at Russland i februar 2022 gikk til angrep på Ukraina, vedtok politikerne i Bodø å fryse sin sin vennskapsavtale med den russiske byen Vyborg. Nå vil ett flertall av politikerne i Bodø at de skal si opp avtalen med den russiske byen. Det skriver Avisa Nordland. – Vi tok nok ikke fullt inn over oss hvordan bystyrets vedtak i 2022 kunne brukes, så derfor tar vi nå ansvar og vil si opp avtalen, sier varaordføreren som har følge med ordfører Odd Emil Ingebrigtsen (H) og Frps gruppeleder Ingunn Pauline Skogmo-Nordvang til avisa.

  • I dag kl. 20.11

    Stabæk-trener Jan Jönsson tok seg inn på banen og «taklet» spiller – ble utvist

    Det er liten tvil om hva som blir den store snakkisen etter Vålerengas 3–2-seier mot Stabæk.

  • I dag kl. 19.45

    Elg langs E6 og toglinjen ved Ringebu

    Det er meldt om elg langs E6 og toglinjen ved Gunstad mellom Ringebu og Frya. Vegtrafikksentralen Øst ber bilister være oppmerksomme på denne. – Kjør forsiktig, skriver de på X.

  • I dag kl. 19.44

    Brudeferden i Jølster

    De traff hverandre på afterski i Hemsedal for 11 år siden. Utallige skiturer og to barn senere, giftet de seg blant snødekte fjell og gjester med ski på bena.

  • I dag kl. 19.30

    Gir ikke opp kampen mot mer kraftutbygging 

    Naturvernerne gir ikke opp kampen mot mer kraftutbygging i Ullestadåna i Hjelmeland. Kommunen har gitt grønt lys for et nytt kraftanlegg i vassdraget, men motstanderne har klaget på vedtaket. Se mer i TV-sendinga.

  • I dag kl. 19.27

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    4 milliarder koster det å forsterke de dårligste fylkesveiene i Vestland, viser nye tall. I den store skogbruks-kommunen Alver er de lokale veiene så dårlige at tømmerbilene nå er stoppet av fylkeskommunen. Se mer i Vestlandsrevyen. Programleder er Mariann Reikerås.

  • I dag kl. 19.24

    Hydrogenpro har valgt nytt styre etter uro

    Tirsdag avholdt Hydrogenpro to generalforsamlinger etter uenighet mellom noen av de største eierne. Nå er det nye styret valgt.

  • I dag kl. 19.18

    Finner ikke de som krasjet på Crosser

    Nødetatene rykker ut til Porsgrunntunnelen etter melding om at to crossere har vært borti hverandre. En av førerene skal ha falt av crosseren. Det er ukjent om noen er skadd. Personen som vitnet uhellet, ble vinket videre. Etter nesten en time med leting, finner ikke politiet sjåførene. De vil undersøke saken videre.

  • I dag kl. 19.18

    Crosser-krasj i Porsgrunntunnelen

    Nødetatene rykker ut til Porsgrunntunnelen etter melding om at to crossere har vært borti hverandre. En av førerene skal ha falt av crosseren. Det er ukjent om noen er skadd. Personen som vitnet uhellet, ble vinket videre.

  • I dag kl. 19.09

    Storhamar møter Vålerenga nå – kan bli norgesmestere

    Nå klokken 19 startet kampen i hockeyhallen i Hamar mellom Storhamar og Vålerenga. Akkurat nå leder Vålerenga 0–1. Det står 3–1 i kamper og i kveld kan derfor Storhamar vinne kongepokalen. Det blir i så fall for åttende gang klubben vinner norgesmesterskapet. Billettene har blitt revet vekk før kampene i NM-sluttspillet. – Det var godt med trøkk på billettene før vi fikk vite at vi skulle spille mot Vålerenga, men etter det ble avgjort mot Vålerenga ble det enda mer trøkk, sa Suzanne Marie Sagerud, billettansvarlig Storhamar til NRK i går. I kveld har de satt opp midlertidige tribuner ved vantet, slik at flere kan se kampen. Se direkte fra kampen her.

  • I dag kl. 19.08

    Finanstilsynet anmelder låneformidler

    Steinar Fossli har i en årrekke skaffet gråmarkedslån til folk i pengetrøbbel. Nå har Finanstilsynet anmeldt ham til politiet, og advarer mot å inngå avtaler med selskapet hans.

  • I dag kl. 18.59

    Politiet: Mannen som omkom i pluragrotta døde trolig av drukning

    Den foreløpige obduksjonsrapporten fra dødsulykken i Pluragrotta er klar. Den underbygger ikke teorien om at dødsulykken skyldes et illebefinnende, men antar at mannen døde av drukning. Det skriver Rana blad. Det var den amerikanske statsborgeren Jared Hires (33) som omkom i ulykken. – Den alene har ikke gitt oss et klart svar på hva som har forårsaket ulykken. Men det mest sentrale å hente ut fra den, er at dødsårsaken antas å være drukning, sier Joachim Nymann, politiadvokat ved Mo i Rana politistasjon til avisen. Til avisa sier Nymann at det ikke er noen funn som underbygger at drukningsulykken skyldes rent medisinske forhold, altså at han skal ha fått et illebefinnende som følge av sykdom eller lignende. Nymann understreker at de ikke har satt to streker under svaret ennå.

  • I dag kl. 18.59

    Foreløpig obduksjonsrapport etter dødsulykke i Pluragrotta

    Foreløpig obduksjonsrapport fra dødsulykken i Pluragrotta underbygger ikke teorien om at dødsulykken skyldes et illebefinnende. Den foreløpige obduksjonsrapporten og antar at dødsårsaken er drukning. Det skriver Rana blad. – Den alene har ikke gitt oss et klart svar på hva som har forårsaket ulykken. Men det mest sentrale å hente ut fra den, er at dødsårsaken antas å være drukning, sier Joachim Nymann, politiadvokat ved Mo i Rana politistasjon til Rana Blad. Til avisa sier Nymann at det ikke er noen funn som underbygger at drukningsulykken skyldes rent medisinske forhold, altså at han skal ha fått et illebefinnende som følge av sykdom eller lignende. Nymann understreker også til avisa at de ikke har satt to streker under svaret ennå.

  • I dag kl. 18.58

    Vipers vant kvartfinale

    Vipers Kristiansand vant 31–19 over Gjerpen i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Dette var den første av inntil tre kvartfinaler i sluttspillet mot Gjerpen. Og etter dagens seier i Aquarama trenger de kun én ny seier i Skien på mandag for å være klare for semifinalen.

  • I dag kl. 18.48

    Rykte ut til branntilløp i Aurland

    110 Vest har rykka ut til ein mindre branntilløp i eit hus i Aurland. Brannen er sløkt, melder 110 Vest.

  • I dag kl. 18.45

    Nord-Odal drapet: Erkjenner straffskyld for å ha skytevåpen ulovlig

    Mannen i 40-årene som sitter varetektsfengslet etter funn av et våpen som settes i sammenheng med drapet i Nord-Odal, erkjenner straffskyld for å ha skytevåpen ulovlig. Det skriver Glåmdalen. Mannen i 40-årene skal ha blitt pågrepet og siktet etter at andre hadde forklart seg i saken. Han har ikke tidligere vært avhørt i drapssaken. Totalt tre personer har blitt pågrepet den siste tiden. En uke etter drapet ble det funnet et skytevåpen i veikanten flere kilometer fra åstedet. Politiet mener våpenet kan knyttes til drapet. Drapsvåpenet er registrert på en avdød person et annet sted i landet. Ingen av de tre er siktet for selve drapet eller for medvirkning, men for ulovlig befatning med skytevåpen.

  • I dag kl. 18.44

    USAs antidopingbyrå gir Wada det glatte lag i kinesisk dopingsak – ber om ny etterforskning

    Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) mener Verdens antidopingbyrå har sviktet i dopingfrikjennelsen av 23 kinesiske svømmere foran OL i Tokyo.

  • I dag kl. 18.42

    Enighet i lønnsoppgjøret i finans

    Partene har blitt enige om en lønnsramme på 5,2 prosent.

  • I dag kl. 18.39

    Politiet oppretter saker på flere branner

    Politiet oppretter sak på en nedbrent garasje i Meløy, en bråtebrann i Steigen og en brann i en garasje på Vestvågøy. Det melder politiet i Nordland på X.

  • I dag kl. 18.39

    Politiet oppretter saker på to branner

    Politiet oppretter sak på en bråtebrann i Steigen og en brann i en garasje på Vestvågøy. Det melder politiet i Nordland på X. Tidligere i dag opprettet politiet sak på en nedbrent garasje i Meløy.

  • I dag kl. 18.37

    Ut mot flørt: – Hvorfor i all verden?!

    Christian Horner (50) har sett seg lei av Toto Wolffs (52) stadige forsøk på å rekruttere Max Verstappen (26).

  • I dag kl. 18.30

    Brann i terreng – måtte stenge E16 i Lærdal

    E16 ved Ljøsne i Lærdal var stengt etter brann i terrenget like ved vegen. Helge Lund i 110 Vest seier at det var om lag 10–15 meter gras som stod i brann, men at brannen no er sløkt. E16 var stengt ein kort periode, men har no opna. Brannmannskap dirigerer trafikken.

  • I dag kl. 18.20

    Fakkel kastet inn til synagogen i Trondheim

    – Vi har forståelse for at miljøet ved synagogen er bekymret og tar saken på alvor, sier politiet.

  • I dag kl. 18.18

    Kjørefelt sperret etter at varebil veltet

    En varebil har veltet på fylkesvei 415 ved Ubergsmoen i Vegårshei. Føreren kjøres til sykehus for sjekk og oppfølging. Det er store skader på varebilen. Ett kjørefelt er sperret, men trafikk får passere. Politiet er på stedet.

  • I dag kl. 18.12

    Slagsmål i Hollendergaten i Bergen

    Politiet er på stedet med flere patruljer etter å ha fått melding om et mulig salgsmål i Hollendergaten i Bergen sentrum. Det skal ha vært rolig på stedet da politiet ankom.

  • I dag kl. 18.11

    Bil kjørt av veien på Nesodden – fremstår alvorlig

    – Pasient fraktes nå til Ullevål sykehus av luftambulansen, opplyser operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til pressen. Ifølge vitner skal bilen ha hatt høy hastighet i forkant av ulykken, og det skal ifølge politiet være kun en bil og en person involvert.

  • I dag kl. 18.11

    Trafikkulykke på Nesodden: – Fremstår alvorlig

    Den skadede fikk livreddende førstehjelp på stedet og fraktet til sykehus i luftambulanse.

  • I dag kl. 18.05

    Alle inviterte sa ja til Tangen: – Dette er drømmelisten

    Oljefondssjef Nicolai Tangen fikk full pott da han inviterte noen av verdens fremste investorer til Oslo. Men, det kommer aldri lett, erkjenner han.

  • I dag kl. 18.00

    Slik forhandlet Morten (56) opp lønnen: – Ikke kom med masse svada

    Vil du ha mer i lønn? Da bør du kalle inn sjefen din til et møte så fort som mulig – og fremføre argumentene dine godt.

  • I dag kl. 17.47

    Utskjelte Antony forsvarer omdiskutert gest – hevder han ble provosert

    Bildene av Manchester United-spillerens reaksjon etter kampslutt har gått som en farsott i sosiale medier.

  • I dag kl. 17.37

    Arendal mister Final8

    Arendal mister NM-finalene den kommende håndball-sesongen. Det skriver Norges håndballforbund i en pressemelding tirsdag. Kommende sesongs Final8 vil avvikles 30. desember i Oslo-regionen. Generalsekretær i NHF Erik Langerud sier i pressemeldingen at det ikke ble den store publikumsfesten de hadde håpet på. Dermed mister Arendal sluttspillfinalene som de har avholdt i Sør Amfi de siste to sesongene.

  • I dag kl. 17.36

    Mener Trump brøt «munnkurven» – kan få 100.000 kroner i bot

    Rettssaken handler om Trumps «hysjpenger». Men det kan bli han selv som må betale – hvis han ikke tier still.

  • I dag kl. 17.30

    Prøvde å unnslippe politiet - kjørte inn i politibil

    En mann er siktet for å ha stjålet en bil etter at politiet stoppet ham tirsdag ettermiddag. Mannen skal ha prøvd å unnslippe, og i den forbindelse skal han ha kjørt inn i en politibil som stod stille. Ingen personer kom til skade, men det ble materielle skader på politibilen og den stjålne bilen.

  • I dag kl. 17.28

    Endrer ikke omstridt trekning: – Har gått for langt

    Ordningen med at vertsnasjonene får velge en motstander i håndball-VM blir videreført.

  • I dag kl. 17.26

    Tre aktivister siktet etter å ha fulgt etter Sylvi Listhaug

    Tre av aktivistene ble pågrepet av PST og senere løslatt etter å ha fulgt etter Frp-leder Sylvi Listhaug i mars.

  • I dag kl. 17.24

    Slukket gressbrann

    En liten gressbrann har blitt slukket i nærheten av Varteigveien i Sarpsborg. Det bekrefter 110-sentralen Øst til NRK.

  • I dag kl. 17.23

    Bømlafjordtunnelen stengt

    E39 Bømlafjordtunnelen er stengt på grunn av et stanset kjøretøy, melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 17.23

    Bømlafjordtunnelen åpen for fri ferdsel

    E39 Bømlafjordtunnelen var stengt en kort periode på grunn av et stanset kjøretøy. Tunnelen er nå åpen for fri ferdsel, melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 17.15

    Dronning Silvia med blodsprengt øye under statsbesøk

    Sveriges dronning tok imot Finlands president med et markant rødt øye.

  • I dag kl. 17.11

    Mannen bak cannabis-kafeen siktet for grov narko-overtredelse

    Lederen av cannabis-kafeen anslo selv at han solgte for rundt 50.000 kroner før han ble stengt ned av politiet.

  • I dag kl. 17.09

    Sveinung Stensland (H) tar ikke gjenvalg

    Sveinung Stensland (H) fra Haugesund har vært medlem av Stortinget siden 2013, og har blant annet vært medlem av Stortingets finanskomité. Stensland har vært engasjert i en rekke politiske saker, inkludert økonomi, skatt og næringsliv. Etter mange år på Stortinget stiller han ikke til gjenvalg, skriver Haugesunds Avis. – Det har vært lange avveininger. Jeg hadde bestemt meg i påsken, men kom tilbake til Stortinget og fikk vite at parti- og fylkeskollega Tina Bru gir seg. Da tok jeg en ekstrarunde. Jeg kom til at det er den indre motivasjonen det skorter på, og den påvirkes ikke av andre. Da er det mest riktig å gi seg. Jeg har gjort mitt, sier Stensland til Haugesunds Avis.

  • I dag kl. 17.07

    Analytiker tror DNB må vurdere rentekutt: – Sliter litt

    Nylig satt DNBs utskjelte Sbanken-konsept ned renten på boliglån. Analytiker tror storbanken kan måtte gjøre det samme.

  • I dag kl. 17.06

    Ufin passasjer fekk flyforbod på Værnes

    Politiet varsla om ein ufin og høglydt passasjer på Værnes. Vedkommande fekk flyforbod i dag og er innlosjert på hotell, melder politiet.

  • I dag kl. 17.02

    Forklarte seg om vold på omsorgssenter

    En tidligere ansatt ved et omsorgssenter i Grimstad har i dag forklart seg i retten. Mannen er tiltalt for å ha utøvd vold mot to kvinner i en kommunal omsorgsbolig. – Det har vært en tøff påkjenning for ham å forklare seg. Samtidig er det en lettelse å få gjort det, sier mannens forsvarer Joakim Boye. Aktor la ned påstand om fengsel i syv måneder. Forsvareren mener riktig reaksjon vil være samfunnsstraff. Mannen har innrømmet fysisk vold mot de fornærmede. – Han har forklart at hendelsene har sammenheng med at han hadde det vanskelig privat, og ikke lenger klarte å håndtere jobben på en god måte, sier Boye.

  • I dag kl. 17.00

    Mann dømt til fengsel etter dødsulykke med båt i Lyngdal

    En mann i 30-årene er dømt til 60 dagers fengsel etter en båtulykke i Lyngdal i fjor der en 37 år gammel mann døde. Det skriver Advokatwatch. 39 dager gjøres betinget med prøvetid på to år. Båtulykken skjedde i 1.30-tiden natt til mandag 24. juli i fjor utenfor Korshavn i Lyngdal. Det var 37 år gamle Stian Alexander Stene Slotte fra Bærum som omkom da båten med fire personer om bord traff en jernsøyle i bukta. I følge dommen har føreren holdt høy fart, og han hadde heller ikke avlagt pliktig båtførerprøve. Mannen er også idømt en sperrefrist for å ta båtførerprøven i to år fra da ulykken skjedde. I tillegg må han betale sakskostnader på 5000 kroner.

  • I dag kl. 16.49

    Lastebil i autovern i Lund

    I Lund har en lastebil kjørt i et autovern. Hendelsen skjedde på E39 ved Haugatjørna. Klokka 17.10 skriver politiet at det er lite skader på lastebilen, men at føreren er under behandling av helsepersonell. Det vurderes ambulanse til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Klokka 18.05 skriver politiet at føreren av lastebilen er fraktet til SUS med helikopter. Det er ukjent skadeomfang. Ifølge Vegtrafikksentralen dirigerer politiet på stedet. – Forvent kø, skriver de. Under arbeidet på stedet ble det meldt om et nytt trafikkuhell 400 meter sør. Det skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. Det fremstår ikke som at noen har blitt skadd, skriver politiet. Politiet oppretter saker på begge trafikkulykkene og tar førerkortbeslag i lastebilsaken. 10 til 15 meter autovern er skadet, lastebilen er hentet av bilberger og trafikken går forbi i begge retninger, kommer det fram i en oppdatering 19.02.

  • I dag kl. 16.46

    E39 i Førde opna att etter uhell

    E39 Brulandsvegen i Førde har opna att etter at ein MC og ein bil krasja. Trafikken går no som normalt, melder Vest politidistrikt. Uhellet skjedde i samband med at køen stoppa opp og MC- en greidde ikkje å stoppe i tide for bilen framfor seg. Det var låg hastigheit og ingen blei skadde. Det blir ikkje oppretta sak.

  • I dag kl. 16.43

    Helse Fonna med stort underskot i 2023

    Helse Fonna fekk 184,1 millionar kroner i minus 2023, ifølge årsmeldinga. I årsmeldinga kjem det også fram at stadig fleire får behandling på dagtid, ventetida går ned og kvaliteten i Helse Fonna er god. Styreleiar Petter Steen jr. er svært nøgd med at Helse Fonna har lukkast med å redusere ventetidene og auke talet på pasientar som kan få hjelp gjennom poliklinisk behandling. – Dette er noko det har vore arbeidd målmedvite med. Det er negativt at det også i 2023 var eit underskot i drifta, men tal frå første kvartal 2024 syner at vi no er på rett veg. Tiltaka som er sette i verk, byrjar å få effekt. Vi må framleis jobba mot eit nullresultat i 2024, slår styreleiaren fast. Helse Fonna har rundt 4000 medarbeidarar. Dei gir helsetenester til dei over 180.000 innbyggarane i Sunnhordland, Indre Hardanger og Nord-Rogaland.

  • I dag kl. 16.43

    22 ansatte mister jobben i Stange – legger ned fabrikk

    Styret til Jiffy International har bestemt seg for å legge ned fabrikken i Stange i løpet av mai. Det fører til at 22 ansatte mister jobbene sine. Det skriver Hamar arbeiderblad. Jiffy International AS er et norsk selskap som blant annet produserer pellets på tre lokalasjoner i verden, skriver avisen. Avdelingen i Stange, er det eneste gjenværende produksjonsstedet i Norge og ble etablert i 1975. Produksjonsvolumet i Stange skal overføres til lokasjonene på Sri Lanka og i Canada.

  • I dag kl. 16.42

    Betelskipet «Elieser 6» gikk på grunn

    Betelskipet «Elieser 6» gikk på grunn i ytre del av Gulafjorden i dag. Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 14.28. Bergens Tidende omtalte grunnstøtingen først. Skipet eies av Den indre sjømannsmisjonen, og båtene deres har seilt langs kysten i over 100 år som et slags flytende bedehus. Hovedredningssentralen ble varslet om hendelsen via kystradioen. De opplyser til NRK at det verken var noe stort drama eller lekkasjer fra båten. Hurtigbåten Solundir bidro med å trekke skipet av grunn, og så kunne det gå videre for egen maskin mot Fedje. Ifølge Marine traffic har skipet reist fra Måløy i dag.

  • I dag kl. 16.40

    Dømt til fengsel etter dødsulykke: – Dypt tragisk

    Ferieidyllen ble til et mareritt da en 37 år gammel mann døde i en båtulykke i Lyngdal i fjor sommer. Nå er slektningen hans dømt for å uaktsomt ha forvoldt hans død.

  • I dag kl. 16.39

    Engelske medier: Hevder Slot er favoritt for Liverpool-jobben

    Rúben Amorim (39) var lenge det heteste navnet linket til Liverpool-jobben. Nå er det en nederlender som er den store favoritten.

  • I dag kl. 16.16

    Politiøving i Førde andre dag på rad

    Politiet held ei ny PLIVO-øving (pågåande livstrugande vald) ved Hafstad vgs. i Førde tysdag. Øvinga vil finne stad frå kl. 16 og halde fram til kl. 22 tysdag kveld. Politiet hadde ei lik øving måndag kveld.

  • I dag kl. 16.12

    Må hastestenge veg mellom Gaupne og Luster

    FV55 Lustravegen mellom Gaupne og Luster må hastestengast for å sikre vegbana grunna ein dårleg mur. Vegen stengast klokka 18.00 og vil opne ca. klokka 23.00 med gjennomkøyring ca. kvar heile time.

  • I dag kl. 16.12

    Trafikkuhell ved Leknes lufthavn

    To biler har kollidert ved Leknes Lufthavn i Vestvågøy. – En bil har kjørt inni bilen foran. Ikke meldt om personskader. Kun materielle skader, skriver politiet på X i 15.30-tiden. Vegtrafikksentralen opplyser at E10 Langåsen er åpnet igjen etter og ha vært stengt på grunn av trafikkuhellet. Politiet har gjort avhør av de involverte på stedet.

  • I dag kl. 16.02

    Årets høyeste strømpris i nord i morgen

    Dagen etter at Sør-Norge får årets høyeste strømpris, er det Nord-Norge som får et prishopp på strømmen onsdag. Den høyeste timeprisen blir på 1,5 kroner/kWh. Samtidig som strømprisen øker nesten 60 prosent i de nordligste områdene onsdag, faller prisen i de sørlige områdene, skriver Europower, som viser til tall fra strømbørsen Nord Pool. Timeprisen i Tromsø mellom klokken 7 og 8 onsdag morgen er på 1,5 kroner/kWh. Det er den høyeste timeprisen i Nord-Norge siden 13. desember. Selv om timeprisen blir høyest i nord, er det Midt-Norge som får den dyreste døgnprisen i Norge onsdag, ifølge Europower. (NTB)

  • I dag kl. 15.57

    Leter etter blotter i Moss

    Politiet i Moss leter etter en svært aktiv blotter. Bare på mandag ble det registrert fire tilfeller av at mannen har blottet seg og onanert, blant annet ved en skole i Moss sentrum. Tirsdag ettermiddag er det registrert ni slike tilfeller totalt. Det sier Kurt Nygård, som leder nærpolitiseksjonen i Moss, til Moss Avis. Politiet har fått tilsendt video og bilder folk har tatt av mannen.

  • I dag kl. 15.57

    Unai Emery forlenger med Aston Villa

    Den nye kontrakten strekker seg ut 2027.

  • I dag kl. 15.56

    Full fyr i garasje

    Nødetatene rykker ut til melding brann i en garasje i Meløy. Ifølge meldingen er det full fyr i garasjen. Det er nå kontroll på brannen, skriver politiet i en oppdatering klokken 16.21. Ingen personer ble skadet, ifølge politiet.

  • I dag kl. 15.56

    Garasje nedbrent etter brann i Meløy

    Nødetatene rykker ut til melding brann i en garasje i Meløy. Ifølge meldingen er det full fyr i garasjen. Det er nå kontroll på brannen, skriver politiet på X klokken 16.21. Ingen personer er skadet som følge av brannen. Garasjen er nedbrent, skriver de i en oppdatering. Politiet har avhørt eieren og etterforsker skaen videre.

  • I dag kl. 15.56

    Kontroll på garasjebrann i Meløy

    Nødetatene rykker ut til melding brann i en garasje i Meløy. Ifølge meldingen er det full fyr i garasjen. Det er nå kontroll på brannen, skriver politiet i en oppdatering klokken 16.21. Ingen personer ble skadet.

  • I dag kl. 15.56

    Garasjebrann i Meløy – Nedbrent

    Nødetatene rykker ut til melding om brann i en garasje i Meløy. Ifølge meldingen er det full fyr i garasjen. Det er nå kontroll på brannen, skriver politiet på X klokken 16.21. Ingen personer er skadet som følge av brannen. – Garasjen er nedbrent, skriver de i en oppdatering 17.30. Politiet har avhørt eieren og etterforsker saken videre.

  • I dag kl. 15.56

    Garasjebrann i Meløy: – Nedbrent

    Nødetatene rykker ut til melding om brann i en garasje i Meløy. Ifølge meldingen er det full fyr i garasjen. Det er nå kontroll på brannen, skriver politiet på X klokken 16.21. Ingen personer er skadet som følge av brannen. – Garasjen er nedbrent, skriver de i en oppdatering 17.30. Politiet har avhørt eieren og etterforsker saken videre.

  • I dag kl. 15.49

    Røykutvikling i bustad i Rissa

    Naudetatane rykka ut til røykutvikling i einebustad i Rissa. – Det skal ha vore brukt ein frityrkokar, som personen prøvde å sløkke med eit pulverapparat. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Øystein Volden. Personen har kome seg ut frå huset og er avhøyrd av politiet. Det skal vere store materielle skadar i bustaden på grunn av røyken. Brannmeister Jostein Tangen seier til NRK at situasjonen er under kontroll. Bebuaren la lokk på frityren og brukte eit brannsløkkingsapparat. – Ein skal ikkje bruke vatn, men legge lokk på frityren og fjerne den frå kjelda, seier Tangen.

  • I dag kl. 15.46

    Løten-saken: Jakken tilhører den siktede kvinnen

    En jakke som ble nevnt som et av bevisene i Løten-saken i fengslingskjennelsen på fredag, er den drapssiktede kvinnen sin jakke. Det bekrefter politiinspektør Liv Hilde Nytrøen til Hamar arbeiderblad. Jakken ble funnet på gården, men Nytrøen ønsker ikke å si til avisen hva som ble funnet på jakken. Kvinnen i 40-årene er siktet for medvirkning eller til drap på 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt. Levninger etter han, ble funnet i en lavvo på gården hennes i Løten. I fengslingskjennelsen som kom på fredag, der kvinnen ble varetektsfengslet i fire nye uker, kommer det frem at mange ulike vitner har blitt avhørt av politiet. I tillegg mente retten at mistanken er styrket ved det som kom fram i siste fengslingsperiode.

  • I dag kl. 15.42

    Kjerkol blir leder i energi- og miljøfraksjonen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe

    Det melder Arbeiderpartiet i en pressemelding. - Med Ingvild får vi en dyktig og erfaren politiker på et område som er svært viktig for Arbeiderpartiet, sier parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud. Samtidig går Sigurd Rafaelsen inn som medlem i energi- og miljøkomiteen som vararepresentant for Marianne Sivertsen Næss. – Både energipolitikken og miljø og natur er store oppgaver for både regjeringen og gruppa i tiden framover. Med Sigurd får vi også en tidligere ordfører som har mye erfaring med kraftpolitikk. Ingvild Kjerkol gikk tidligere i april av som helseminister i regjeringen. Årsaken var at masteroppgaven hennes fra 2019 ble felt for plagiat.

  • I dag kl. 15.41

    Bil og MC har krasja- naudetatane rykkjer ut

    Ein bil og ein MC har krasja på E39 Brulandsvegen i Sunnfjord, politiet melde først at ulukka skjedde i Stad. Naudetatane kom til staden like før kl. 16, og har sperra vegen. Det er tre personar involverte. Alle dei involverte er vakne og bevisste, ingen er fastklemde.

  • I dag kl. 15.41

    Dette er Kjerkols nye rolle

    Den tidligere helseministeren blir Aps topp i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

  • I dag kl. 15.32

    Asia hardt rammet av vær- og klimakatastrofer

    Av alle verdens store regioner var Asia hardest rammet av vær- og klimakatastrofer i 2023, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

  • I dag kl. 15.32

    Wall Street åpner opp – Spotify stiger kraftig etter resultatslipp

    Spotify hopper fra start etter å ha levert resultatrekord i første kvartal. Elbilprodusenten Tesla slipper resultater etter stengetid på Wall Street i kveld.

  • I dag kl. 15.32

    Oppgang på Wall Street – Spotify stiger kraftig etter resultatslipp

    Spotify hopper fra start etter å ha levert resultatrekord i første kvartal. Elbilprodusenten Tesla slipper resultater etter stengetid på Wall Street i kveld.

  • I dag kl. 15.05

    Dette vet vi om sesong to av «Spillet»

    – Alt kan skje, sier programdirektøren i TV 2.

  • I dag kl. 14.59

    Greta Thunberg tiltalt på nytt av svensk politi

    Klimaaktivisten er tiltalt for to tilfeller av ulydighet mot politiet.

  • I dag kl. 14.58

    Sven Erik Næss (42) ble drept i Halden

    Det var Sven Erik Næss som ble drept i Halden lørdag kveld.

  • I dag kl. 14.53

    Nedleggingstrua skule får halde fram

    Tysdag føremiddag var nye skulebruksplan oppe til behandling i formannskapet i Time kommune. Saka skal opp til endeleg behandling i kommunestyret 7. mai. Kommunedirektør Trygve Apeland anbefaler å legge ned Hognestad skule frå hausten 2025. Fleirtalet i formannskapet er ikkje einig i dette, skriv Stavanger Aftenblad. Med 5 mot 4 stemmer får skule halde fram med drifta, men utan pengar til oppussing. Planen er at elevane på Hognestad skal flyttast til Rosseland skule på Bryne. Dette skuleåret er det 64 elevar og 15 tilsette ved Hognestad skule.

  • I dag kl. 14.52

    Gressbrann i Tysvær

    Brannvesenet har fått melding om brann i gress i Tysvær. Mannskap fra Aksdal stasjon rykker ut.

  • I dag kl. 14.48

    Klopp bekrefter skade på Diogo Jota: – Ute i to uker

    Liverpool må klare seg uten Diogo Jota (27) i viktige kamper i tittelracet.

  • I dag kl. 14.45

    Vedtok uttalelse om flytting av psykiatri-plasser til Bodø

    Styret i Nordlandssykehuset har i dag vedtatt å stille seg bak planen om å flytte 8 døgnplasser fra Nordlandssykehuset på Stokmarknes til sykehuset i Bodø. I Vesterålen har det kommet kraftige reaksjoner på forslaget. I tillegg skal det etableres en ny døgnenhet i Bodø med 6 plasser for pasienter med alvorlig psykisk lidelse på tvungent psykisk helsevern, samtidig som eksisterende 5-døgns post i Bodø omgjøres til 7-døgns post. Nordlandssykehuset må spare flre hundre millioner kroner. Styret understreker at kuttene som krever investeringer og som vil ha driftsøkonomiske konsekvenser. – Styret vurderer det som hensiktsmessig at det eksisterende tilbudet i Vesterålen ikke bygges ned før et nytt tilbud er etablert i Bodø, heter det i vedtaket. Det er Helse Nord som har bedt Nordlandssykehuset om å gi høringssvar på rapporten «Tiltak for å sikre bærekraft i Helse Nord».

  • I dag kl. 14.44

    Morrow med millionkontrakt

    Batteriselskapet Morrow har fått sin første millionkontrakt. Det skriver DN. Lars Christian Bacher signerte tirsdag kontrakten med det norske selskapet Nordic Batteries. Selskapet som holder til i Arendal skal levere såkalte større litiumbatterier til industriell bruk. Planen er å levere batterier med lagringskapasitet tilsvarende 5,5 gigawattimer over en syvårsperiode. Ifølge avisa vil selskapet fortsatt be staten om 1,5 milliarder i lån.

  • I dag kl. 14.44

    Morrow med milliardkontrakt

    Batteriselskapet Morrow har fått sin første milliardkontrakt. Det skriver DN. Administrerende direktør Lars Christian Bacher signerte tirsdag kontrakten med det norske selskapet Nordic Batteries. Selskapet som holder til i Arendal skal levere såkalte større litiumbatterier til industriell bruk. Planen er å levere batterier med lagringskapasitet tilsvarende 5,5 gigawattimer over en syvårsperiode. Ifølge avisa vil selskapet fortsatt be staten om 1,5 milliarder i lån.

  • I dag kl. 14.43

    Leteaksjon i Valdres

    Politiet har startet søk etter en savnet mann i 20-åra i Nord-Aurdal i Valdres. Frivillige er varslet og vil bistå i søket. – Det vil bli satt inn drone og helikopter i søket, sier operasjonsleder Øyvind Bakken til NRK.

  • I dag kl. 14.39

    Rasende ten Hag slår tilbake mot pressen: – En skam

    United-manageren langet ut mot kritikerne etter Manchester Uniteds kollaps i FA-cupens semifinale.

  • I dag kl. 14.35

    Rykker ut til trafikkulykke

    Nødetatene rykker ut til ei trafikkulykke på Fylkesveg 17 i Høylandet. En personbil skal ha kjørt av vegen, skadeomfanget er ukjent. – En enslig bil har kjørt ut og det skal være en person i bilen. Det sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Øystein Volden. Personen skal være ute av bilen. Bilen har noe skader i front.

  • I dag kl. 14.35

    Øker prisen for Palmesus

    Leien av bystranda i Kristiansand kan bli betydelig høyere for Palmesus festivalen. Det skriver KRS. Tidligere har festivalen kun måtte betale for de tre dagene den pågår, nå kan de bli nødt til å betale fra riggingen starter og helt til nedriggingen er ferdig. Det vil være et avtalt tidsrom på ti dager med en pris på 100 000 kroner i leie per dag. I dag er den totale leien på 573 000. Med den nye avtalen vil prisen ligge på totalt en million kroner. Forslag til ny avtale skal nå legges nå frem for politisk behandling.

  • I dag kl. 14.35

    Mange drap fører til at andre saker ikke prioriteres

    Ni drap på et halvt år i Innlandet tar mye av ressursene, og politiet har ikke kapasitet til å etterforske andre alvorlige saker. – Det er kritisk. Alle ressursene våre går til å etterforske drap. Det fører til at vi ikke får etterforsket andre prioriterte saker, som vold i nære relasjoner og voldtekt, sier Johan Brekke som er politimester i Innlandet politidistrikt. Politimesteren har derfor bedt om et møte med Politidirektoratet (POD). Avdelingsdirektør Politifagavdelingen i POD, Bjørn Vandvik, sier til VG at de ikke kan forskuttere utfallet av et slikt møte, men at de har forståelse for at politidistriktet nå står i en ekstraordinær og krevende situasjon.

  • I dag kl. 14.30

    Referatforbud når hemmelige agenter vitner

    Retten har gitt pressen forbud mot å referere fra forklaringene til hemmelige agenter som deltok i etterforskningen av drapet på Bård Lanes. Påtalemyndigheten mener det vil være svært uheldig hvis allmennheten får kunnskap om hvordan politiet bruker infiltrasjon som etterforskningsmetode. Statsadvokat Åsmund Yli sier til NRK at de er redde for at det kan bli vanskelig å bruke lignende beviser i fremtiden.

  • I dag kl. 14.16

    Hvem er den beste investoren? E24 har spurt deltagerne på Oljefondets konferanse

    De vil slippe Nicolai Tangen fri på unoterte aksjer, tre av fire har selv satset på indeksfond, og de mener geopolitikk bestemmer utviklingen til aksjemarkedene.

  • I dag kl. 14.16

    SportsBusiness: Liverpool bytter ut Nike med Adidas i ny draktavtale

    Avtalen vil tre i kraft fra 2025/26-sesongen.

  • I dag kl. 14.15

    Får penger til å fjerne gummigranulat

    Forsand kunstgress og Gandal idrettspark får til sammen over 500.000 kroner til å bygge barriere rundt kunstgressbanen. Dette skal hindre gummigranulat på ville veier. Pengene kommer fra Handelens Miljøfond og Norges Fotballforbund som får inntektene fra plastposesalg. Det er et stort miljøproblem at tonnevis med gummigranulat forsvinner ut i naturen, heter det i en pressemelding.

  • I dag kl. 14.12

    Brann i kjøretøy - Ikke lenger spredningsfare til bolighus

    Det er en brann i et kjøretøy i Lillestrøm. En kort stund var det spredningsfare til bolighus. Det skriver politiet på X. – Det er ikke lenger spredningsfare til huset, skriver politiet klokken 14.14. Politi og brannvesen er på stedet og har iverksatt slukking. – Ingen personer skal være skadd, ifølge politiet.

  • I dag kl. 14.12

    Brann i bil - Ikke lenger spredningsfare til bolighus

    Det brenner i en bil i Lillestrøm. En kort stund var det spredningsfare til bolighus. Det skriver politiet på X. – Det er ikke lenger spredningsfare til huset, skriver politiet klokken 14.14. Politi og brannvesen er på stedet og har iverksatt slukking. – Ingen personer skal være skadd, ifølge politiet. Klokken 14.22 er brannen slukket og bilen utbrent. – Patruljen gjør undersøkelser opp mot brannårsak.

  • I dag kl. 14.10

    Brann i aggregat i Øygarden

    110-sentralen meldte rundt kl 13:45 om brann i et aggregat på Coast Center Base i Ågotnes i Øygarden. Brannen er nå slukket og under kontroll. – Vi fikk først melding om brann i mulige gass- og sveisingsanlegg. Brannvesenet rykket raskt ut og fikk opprettet en sikkerhetssone på 300 meter i området. Det viste seg etter hvert at brannen var i et aggregat og ikke i selve området der gassflaskene sto. Vi har nå god kontroll og oversikt, gassen er gjennomsøkt med varmekamera, og det er ingen tegn på brann eller temperatur, sier vaktkommandør Helge Lund i 110-sentralen Vest til NRK. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

  • I dag kl. 14.07

    Politiet med biljakt i Fredrikstad

    En bil stanset ikke for politikontroll i området Borge kirke i Fredrikstad. Politiet forfulgte bilen mellom Borge kirke og riksvei 22 ved Borgehallen. Der fikk de kontroll på to personer som hadde løpt fra kjøretøyet. En Mann i 30-årene er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand og uten gyldig førerkort.

  • I dag kl. 14.07

    Prinsesse Kate deler nytt bilde av prins Louis

    Prinsesse Kate har tatt det offisielle bildet av sønnen i anledning hans seksårsdag.

  • I dag kl. 14.04

    Krever over 2,2 millioner kroner fra regjeringen

    Kristiansand kommune mener staten skal dekke utgiftene kommunen har hatt med mulig kommunedeling. – Regjeringen sa hele tiden at de skulle kostnadene ved en deling, og da forventer vi at de også dekker kostnadene når ikke det ble resultatet, sier ordfører Mathias Bernander (H) til Fædrelandsvennen. Mandag sendte kommunen brev til Kommunal- og distriktsdepartementet der de ber om å få dekker over 2,2 millioner kroner. I februar ble saken avsluttet etter at folkeavstemningen viste et flertall for å beholde den nye storkommunen.

  • I dag kl. 13.56

    Momentum Sport er topp både til trening og hverdags

    Men du betaler dyrt for fornøyelsen.

  • I dag kl. 13.56

    Expressen: Cloetta trekker tilbake flere hundre tonn sjokolade

    Flere av godteriprodusentens produkter skal inneholde forurenset palmeolje.

  • I dag kl. 13.47

    Nye EU-regler gjør det forbudt å kaste usolgte klær

    Målet er at bransjen skal bevege seg bort fra overproduksjon.

  • I dag kl. 13.45

    Seks unge menn døde i Bodø: – Mange berørte kompiser

    Omgangskretsen er i sorg etter flere unge menn har gått bort på én måned.

  • I dag kl. 13.42

    Jobber med å suge opp forurensing etter båtforlis

    Det er oppdaget olje utenfor lensene til en charterbåt som sank på Vippetangen i Oslo i går. Nå jobber brannvesenet med å suge opp forurensningen i lensene. Men på grunn av vær og vind har oljen havnet utenfor lensene. – Bymiljøetaten har varslet forvaltning av badstu- og badeanlegg i område Vippetangen og Langkaia. På generelt grunnlag frarådes bading direkte i blueshine. Den enkelte virksomhet gjør selv en lokal vurdering ift. dette, skriver de.

  • I dag kl. 13.20

    To av tre oljejobber er borte innen 2050

    Over 60.000 oljejobber vil forsvinne innen 2050 i Norge, ifølge en fersk rapport. Flesteparten av dem som er i disse jobbene i dag, vil gå av med pensjon framover, men 6000 personer vil likevel bli nødt til å omstille seg bort fra oljenæringen, ifølge rapporten omtalt i Stavanger Aftenblad. Rapporten kalt «Rettferdig grønn omstilling», er bestilt av alliansen «Broen til framtiden» og utarbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse.

  • I dag kl. 13.17

    Rekordoverskudd for Spotify

    Den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify gikk med rekordoverskudd på 168 millioner euro i første kvartal.

  • I dag kl. 13.16

    Dømt til fengsel for dårlig dyrehold

    En bonde fra Gudbrandsdalen er dømt til sju måneders fengsel for ikke ha gitt dyra sine godt tilsyn og stell. I en periode over noen uker har et hundretalls husdyr fått for lite mat og vann. Over 200 dyr ble avlivet av dyrevelferdsmessige årsaker, da det ble aksjonert mot gården, skriver GD. Mannen gis også forbud mot å eie eller å ha ansvar for storfe, svin og andre produksjonsdyr. Han kan heller ikke passe, stelle eller utføre andre aktiviteter som kan påvirke velferden for slike dyr, heter det i dommen.

  • I dag kl. 13.07

    200 dager med krig på Gazastripen

    På den 200. dagen av krigføringen på Gazastripen, er det ingen ende i sikte for krigshandlingene. Så lan som har tatt livet av over 34.000 mennesker.

  • I dag kl. 13.06

    Stina Nilsson legger opp som skiskytter – satser på langløp med norsk lag

    Svenske Stina Nilsson (30) kaster skiskytingen på båten og melder overgang til Ski Classic og langløp.

  • I dag kl. 13.04

    Derfor er det så kaldt, ifølge meteorologene

    Det hagler med meldinger fra brannvesenet om gress- og lyngbranner langs kysten av Nordland. Et fenomen man forbinder med sol og tørre somre. Men det er april – en måned med store kontraster. Selv om sola skinner, er det bitende kaldt, både i Nordland og andre steder i landet. Nå skriver meteorologene på X/Twitter om hvorfor det er så kaldt nå. Norge og Skandinavia har nemlig havnet i en kuldegrop. – Denne uka bukter polarfronten seg, så varm luft fra sør når Island, mens kald luft frå Arktis når oss.

  • I dag kl. 12.59

    Verdens største valg

    Hele 968 millioner kan avgi stemme i India.

  • I dag kl. 12.52

    Semifinalistene er klare: Disse kjemper om å opptre på VG-Lista Topp 40

    Ida Sofie, Mas, Kamila Hemmat, Lavender, Anton GK og Lea Kulland Solfjeld er de utvalgte semifinalistene i VG-Lista Topp 40 Feat You.

  • I dag kl. 12.50

    Oslo kommune dømt til å betale over 170 millioner kroner

    Oslo kommune er dømt til å betale over over 170 millioner kroner ekstra til NCC Norge AS, for Nye Jordal Amfi. Nye Jordal Amfi sto klar i september 2020. Ishallen har plass til 5300 sittende publikummere. Prosjektet var preget av forsinkelser, kostnadsøkninger – og uenigheter mellom byggherre Oslo kommune og entreprenør NCC. Opprinnelig leveringsdato var to år før ishallen sto klar, i september 2018. – Oslo kommune hadde akseptert en forlenget frist til september 2019, skriver retten. Borgarting lagmannsrett har kommet frem til at NCC Norge AS hadde krav på forlenget frist for levering fram til slutten av juni 2020. Derfor vant ikke Oslo kommune frem, og ble dømt til å betale NCC Norge. Haakon Berg Jensen, seniorrådgiver i Oslobygg, bekrefter at kommunen har mottatt dommen. – Men vi trenger litt tid på å gå gjennom og sette oss inn i domsavgjørelsen.

  • I dag kl. 12.49

    Oslo kommune dømt til å betale 170 millioner til NCC Norge AS

    Dommen falt i en sivil sak om byggingen av Nye Jordal Amfi.

  • I dag kl. 12.45

    Her ankommer finansfiffen Norges Bank

    En rekke milliardærer og profilerte næringslivsfolk er deltagere på Oljefondets investeringskonferanse.

  • I dag kl. 12.44

    Putin må ikke vinne

    Helgens vedtak i den amerikanske Kongressen om fortsatt militær støtte til Ukraina er særdeles viktig. Også europeiske allierte må raskt bidra til å styrke det ukrainske forsvaret.

  • I dag kl. 12.44

    City-kjennere om Haaland-skaden: – Åpenbart urovekkende

    Hvor skadet er egentlig Erling Braut Haaland?

  • I dag kl. 12.42

    Norge med milliardstøtte til tiltak mot plastforurensing

    Plastforurensing er et av de raskest voksende miljøproblemene i verden. Nå utvider regjeringen støtten for å hindre videre forsøpling.

  • I dag kl. 12.40

    BIFF tildelt Christieprisen 2024

    Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) ble i dag tildelt Christieprisen 2024. Prisen tildeles av Universitetet i Bergen, og formålet med prisen er å vise hvordan forskning og utdanning kan bidra til økt innsikt, forståelse og nyskaping innenfor kultur-, nærings- og samfunnsliv. UiB begrunnet tildelingen med at BIFF har skapt en møteplass for aktuelle forskningstema og bidrar til å gjøre forskning tilgjengelig. BIFF er en internasjonal filmfestival som har vært arrangert årlig siden 2000. Universitetet i Bergen er selv en av samarbeidspartnerne til festivalen.

  • I dag kl. 12.38

    Trøndere kjemper om designpriser

    Porselenmønster fra Røros og en lenestol fra en Trondheimsdesigner kjemper om Norsk Industri Designindustris bransjepriser i år. Hvem som vinner prisene, blir kjent på torsdag. Det er et klassisk porselensmønster til Konrad Gaalaen på Røros som er relansert av Porsgrunn Porselænsfabrikk og nå er nomiert til Klassikerprisen. Designer Espen Voll fra Trondheim har designet en lenestol for Fora Form som heter Atirum. Stolen har blitt stor sukess for Ørstafirmaet Fora Form og er nominert til Årets produkt.

  • I dag kl. 12.32

    Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton. Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede. Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag. City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen. Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  • I dag kl. 12.32

    Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

  • I dag kl. 12.26

    To til sjekk etter trafikkulykke

    En person ble kjørt til sykehuset og en ble kjørt til legevakten etter en trafikkulykke i et boligfelt på Jaren i Gran i formiddag. Ulykken skjedde i lav hastighet. To biler og to bilførere var involverte i ulykken. Politiet har ikke mistanke om ruskjøring.

  • I dag kl. 12.23

    Grønland har et ufortjent dårlig rykte

    Grønland i Oslo står ofte i avisenes skygge som et område preget av vold og kriminalitet. Likevel, for oss som lever og arbeider her, tegner det seg et annet bilde – et samfunn preget av mangfold, vekst og trygghet.

  • I dag kl. 12.22

    Danmark satser stort på havvind

    Danskene ønsker å bli et kraftsenter for Europa ved hjelp av havvind. – Endelig kan vi trykke på knappen, sier energiminister Lars Aagaard.

  • I dag kl. 12.18

    Melding om brann på veranda

    Brannvesenet rykker ut til en brann på en veranda i Sandefjord, opplyser Sør-Øst 110-sentral.

  • I dag kl. 12.05

    Skjelettfunn er fra menneske

    Skjelettdelene som søndag ble funnet ved en campingplass i Strømstad, tilhører et menneske. Det bekrefter Fredrik Brax, som er sjef for det svenske politiets avdeling for grov kriminalitet i Fyrbodal, skriver den svenske avisen Gøteborgsposten. Benrestene skal nå sendes til et rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser. Det skjer for å kunne avdekke identiteten til den avdøde og avklare om noe kriminelt har skjedd.

  • I dag kl. 12.05

    Rykker ut til flere lyngbranner

    Ytre Helgeland brann og redning melder om brann i gress/lyng. Utrykningsleder brann melder at de har kontroll på stedet. Politiet har bistått brannvesenet i forbindelse med en lyngbrann på Halsa i Meløy. Brannvesenet har slukket brannen. Politiet gjør undersøkelser på stedet da det kan se ut som et bål er årsaken til brannen.

  • I dag kl. 12.05

    Rykker ut til lyngbrann i Sandnessjøen

    Ytre Helgeland brann og redning melder om brann i gress/lyng.Utrykningsleder brann melder at de har kontroll på stedet.

  • I dag kl. 12.00

    Kvitsøy-tunnelen i Rogfast asfalteres

    I dag startet asfalteringen i Kvitsøy-tunnelen som er en del av Rogfast, melder Statens vegvesen. Det skal asfaltere 3,5 kilometer i hovedtunnelen, og 200 meter i servicetunnelen, som går opp til ventilasjons sjaktene. Asfalteringen tar mellom to og tre uker.

  • I dag kl. 11.59

    Helle Nordby: – Jeg er ikke lenger gravid. Det suger.

    Podkast-programleder Helle Nordby (29) forteller at de siste ukene har vært vanskelige.

  • I dag kl. 11.58

    Beinrestene i Strömstad kommer fra menneske

    Levningene sendes nå til rettsmedisinsk avdeling for videre undersøkelser, sier politiet.

  • I dag kl. 11.55

    Little Amal kan gi Olavsfest kulturpris

    Fjorårets besøk av dukka Little Amal kan gi Olavsfest to nasjonale kulturpriser. Det er sammenslutningen Norske kulturarrangører som kårer vinnere i ulike klasser og Olavsfest er finalist til prisen i to klasser - Årets øyeblikk og Årets inspirasjon. Litte Amal var ei tre og ei halv meter høy dukke av ei syrisk flyktningejente som ble et internasjonalt symbol på menneskerettigheter. Hvem som vinner prisene får vi vite senere i år.

  • I dag kl. 11.51

    Aktor ber om 15 års fengsel i drapssaken i Stjørdal

    Aktor mener mannen som har innrømmet å ha drept sin gravide kone i Stjørdal i Trøndelag i august i fjor, bør dømmes til 15 års fengsel.

  • I dag kl. 11.48

    – Venter fantastiske år fremover

    Analytiker mener et av årets vinnerselskaper på Oslo Børs har langt mer å gå på. – Kommer til å markere det neste nivået.

  • I dag kl. 11.48

    Knivstikkingen på Vaterland: Siktede fremstilles for varetektsfengsling

    Siktede etter den alvorlige knivstikkingen på Vaterland i Oslo sentrum natt til lørdag, fremstilles for varetektsfengsling i dag. Det forteller politiadvokat Helene Skogstrand Setlo til NRK. – Han er siktet for grov kroppsskade. Siktede er en mann i 20-årene som er kjent for politiet fra før. – Han er kjent fra tidligere i ulike saker, herunder noen integritetskrenkelser. – Det har ikke vært snakk om hendelser av samme alvorlighetsgrad, sier Setlo. En mann i 30-årene ble alvorlig skadd i knivstikkingen. Like etter ble to menn pågrepet, men ble kort tid etter løslatt på grunn av svekket mistankegrunnlag. Politet pågrep deretter mannen i 20-årene som nå skal fremstilles for varetektsfengsling.

  • I dag kl. 11.42

    Kamper har drevet over 50.000 på flukt nord i Etiopia

    Over 50.000 mennesker er drevet på flukt fra kamphandlinger i et omstridt område nord i Etiopia. Mange lever nå under svært vanskelige forhold, ifølge FN.

  • I dag kl. 11.41

    Patrick Thoresen (40) kan ta kongepokalen - 24 år etter: – Vi lærer av våre feil

    Patrick Thoresen (40) er en bauta i norsk ishockey. Tirsdag spiller han for å kunne løfte «bøtta» hjemme på Hamar.

  • I dag kl. 11.38

    The Athletic: Disney vil lage TV-serie om Manchester United

    Sir Alex Ferguson kan få en sentral rolle.

  • I dag kl. 11.34

    The Body Shop legger ned i Sverige

    Skjønnhetsbutikkjeden The Body Shop har besluttet å legge ned all virksomhet i Sverige etter å ha stengt flere butikker den siste tiden.

  • I dag kl. 11.29

    Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

  • I dag kl. 11.28

    Søker ny domprost

    Agder og Telemark bispedømme søker ny domprost i Kristiansand domprosti. Domprosten skal lede prestetjenesten i Kristiansand kommune, og er også stedfortreder bikoppen. Nåværende domprost Freddy Berg går av med pensjon. – Vi er veldig spente, og har tro på at de vil komme mange kvalifiserte søkere her. Det sier Bjarne Nordhagen, personalsjef i Agder og Telemark bispedømme. Han vil ikke si noe om søkerlisten før fristen har gått ut.

  • I dag kl. 11.28

    Kristiansand domprosti søker ny domprost

    Agder og Telemark bispedømme søker ny domprost i Kristiansand domprosti. Domprosten skal lede prestetjenesten i Kristiansand kommune, og er også stedfortreder bikoppen. Nåværende domprost Freddy Berg som går av med pensjon. – Vi er veldig spente, og har tro på at de vil komme mange kvalifiserte søkere her. Det sier Bjarne Nordhagen, personalsjef i Agder og Telemark bispedømme. Han vil ikke si noe om søkerlisten før fristen har gått ut.

  • I dag kl. 11.24

    Viggo Kristiansen: – Føler ikke jeg har dominert eller bestemt over han

    Viggo Kristiansen avviser at Jan Helge Andersen var en «etterdilter».

  • I dag kl. 11.16

    Ja til omstridt renseanlegg i Moss

    Kommunestyret i Moss gikk i dag enstemmig inn for å utvide renseanlegget på Fuglevik. Det har vært stor politisk uenighet om utbygging. Blant forslagene var å samarbeide med fem kommuner i Vestfold. De planlegger et nitrogenrenseanlegg på Slagentangen utenfor Tønsberg. Statsforvalteren har krevd økt rensegrad ved Moss kommunes renseanlegg på Kambo og Fuglevik med frist 01.01.2026. Bakgrunnen er at tilstanden i Oslofjorden er kritisk.

  • I dag kl. 11.16

    Kritisk til Frank Løkes Mount Everest-plan

    Kristin Harila, som har verdensrekord i å bestige alle verdens topper over 8000 meter, er kritisk til sandefjordingen Frank Løkes plan om å bestige Mount Everest uten kunstig oksygen. Hun sier til Nettavisen at man utsetter seg selv, sherpaen og andre som jobber der, for fare. Avisa har fremlagt kritikken for Løke, som ikke svarte på alle spørsmålene. Han sier at det bare finnes en Frank Løke og at han er kandidaten til å klare det. Han viser også til at han har besteget Mount Everest tidligere, uten å akklimatisere seg, og satte da norsk rekord.

  • I dag kl. 11.15

    Påstand om 15 års fengsel for drap på kona i Stjørdal

    Mannen (27) som er tiltalt for å ha drepe kona (24) si i Stjørdal i august 2023, må dømast til 15 år i fengsel, meiner aktor. To små barn var augevitne til at mora vart knivdrepen. Dette er godt bevist, meiner aktor. Han viste både til tekniske undersøkingar på åstaden og lydopptaket som vart funne på avdøde sin telefon. – Dette er eit grufullt drap der to små barn fekk med seg alt, sa statsadvokat Rikhard Haugen Lyng i Trøndelag tingrett tysdag. Avdøde var gravid i tolvte veke. Tiltalte har forklart at han ikkje visste om graviditeten, men dette er også godt bevist at han gjorde, meiner aktor. Avdøde ønska å forlate tiltalte har vitneførselen avdekt.

  • I dag kl. 11.15

    Påstand om 16 års fengsel for drap på kona i Stjørdal

    Mannen (27) som er tiltalt for å ha drepe kona (24) si i Stjørdal i august, må dømast til 16 år i fengsel, meiner aktor. To små barn var augevitne til at mora vart knivdrepen. Dette er godt bevist, meiner aktor. Han viste både til tekniske undersøkingar på åstaden og lydopptaket som vart funne på avdøde sin telefon. –Dette er eit grufullt drap der to små barn fekk med seg alt, sa statsadvokat Rikhard Haugen Lyng i Trøndelag tingrett tysdag. Avdøde var gravid i tolvte veke. Tiltalte har forklart at han ikkje visste om graviditeten, men dette er også godt bevist at han gjorde, meiner aktor. Avdøde ønska å forlate tiltalte har vitneførselen avdekt.

  • I dag kl. 11.07

    Politivold-saken i Kongsberg: Tiltalt politimann dømt

    Borgarting lagmannsrett har dømt politimannen som var tiltalt for grov vold mot to menn på Kongsberg til fengsel i 120 dager. Politimannen anker dommen til Høyesterett.

  • I dag kl. 11.01

    Snorre Valen til Morgenbladet

    Tidligere SV-nestleder Snorre Valen er ansatt som ny kommentator i Morgenbladet. Han tiltrer stillingen over sommeren, skriver NTB. Trønderen har lang politisk erfaring fra Stortinget og var nestleder i SV fra desember 2015 til september 2017. De siste fire åra har han vært ansvarlig redaktør for Trønderdebatt. Valen er for tida også leder av Kringkastingsrådet, et verv han har hatt siden starten av 2022.

  • I dag kl. 11.01

    Norske myndigheter enige med svenskene om Easee-ladere

    Det er fritt frem å bruke ladeboksene Home og Charge fra Easee i Norge. Det skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding. Norske myndigheter stiller seg dermed bak svenskene, som har konkludert med at Easee ikke trenger gjøre tiltak på ladeboksene som allerede er installert i Sverige. – Det betyr at Easee Home og Easee Charge kan stå som installert uten at videre tiltak i installasjonen eller produktet kreves, skriver seksjonssjef Jon Eirik Holst i DSB i en e-post til Stavanger Aftenblad.

  • I dag kl. 11.00

    Gasslekkasje på Equinors anlegg på Melkøya

    Personellet er evakuert fra Equinors anlegg på Melkøya etter en gasslekkasje. Ingen personer er skadd, og lekkasjen er stanset.

  • I dag kl. 11.00

    Telemarkfestivalen kan få pris

    Telemarkfestivalen er nominert til Årets festival. Prisen deles ut av Norske Kulturarrangører den 6. mai. Telemarkfestivalen konkurrerer mot Øyafestivalen, Oslo World, Buktafestivalen og Sámi Beassášmárkanat i samme kategori. Det er bransjen selv som bestemmer hvem som skal vinne de ulike kategoriene. Telemarkfestivalen er internasjonal folkemusikkfestival som har vært arrangert i Bø siden 1990.

  • I dag kl. 10.59

    Gasslekkasje på Equinor-anlegget på Melkøya i Finnmark

    Ingen personer er skadet, ifølge politiet.

  • I dag kl. 10.57

    Snorre Valen blir kommentator i Morgenbladet

    Tidligere SV-nestleder Snorre Valen er ansatt som ny kommentator i Morgenbladet. Han tiltrer stillingen over sommeren.

  • I dag kl. 10.52

    Aktivister sperrer inngangene til Norges Bank

    Aktivister blokkerer tirsdag inngangene til Norges Bank. På innsiden skal det holdes en investeringskonferanse.

  • I dag kl. 10.52

    Politiet fjernet aktivister som sperret inngangene til Norges Bank

    Politiet har fjernet aktivistene som tirsdag blokkerte inngangene til Norges Bank. På innsiden holdes det en investeringskonferanse.

  • I dag kl. 10.52

    Politiet fjerner aktivister som sperrer inngangene til Norges Bank

    Politiet fjerner nå aktivister som tirsdag blokkerer inngangene til Norges Bank. På innsiden skal det holdes en investeringskonferanse.

  • I dag kl. 10.51

    New York Times: Apple nærmer seg TV-avtale for klubb-VM

    En avtale verdt over én milliard dollar kan gi teknologigiganten globale TV-rettigheter.

  • I dag kl. 10.48

    AP: Minst fem personer har omkommet under kryssing av Den engelske kanal

    Det melder nyhetsbyrået AP.

  • I dag kl. 10.45

    Politiet fjernet aktivister som sperret inngangene til Norges Bank

    Politiet har fjernet aktivistene som tirsdag blokkerte inngangene til Norges Bank. På innsiden holdes det en investeringskonferanse.

  • I dag kl. 10.45

    Kronprinsesse Mette-Marit gleder seg til å gå deler av Kystpilegrimsleia

    Kronprinsesse Mette-Marit skal gå deler av Kystpilegrimsleia. Hun starter ferden fra Egersund kirke 23. april. – Jeg gleder meg veldig. Det skal bli noen fine dager langs kysten. Jeg har lenge hatt lyst til å gå hele turen, men det er et stort prosjekt. Nå er det fint å komme i gang langs kysten. Kronprinsesse Mette-Marit sier at de skal kjøre deler av turen. Kystpilegrimsleia er én av elleve pilegrimsleder i Norge, som alle har Nidarosdomen som mål. Totalt er det 26 etapper mellom Egersund og Trondheim på totalt 1028 kilometer. – Jeg er nødt til å ta det litt med ro, men jeg gleder meg til det vakre landskapet og reflektere over livet.

  • I dag kl. 10.44

    Rykker ut til gressbrann på Tverlandet

    Politiet og brannvesenet i Bodø har rykket ut på melding om brann i gress/lyng ved Tverlandet skole. Brannvesenet er på stedet og har startet slukking. Det skal ikke være fare for spredning.

  • I dag kl. 10.36

    Campinggjester om funn av beinrester: – Ufyselig

    Beinrestene som søndag ble funnet i nærheten av Lökholmens campingplass i Strömstad tilhørte et lik.

  • I dag kl. 10.31

    Sogning dømt for vald mot sambuar

    Ein mann i Sogn er dømt til fengsel i eit år og to månadar for vald mot sambuaren sin. Mannen skal ha tatt kvelertak og slått henne fleire gongar i andletet. Mannen fekk også kontaktforbod overfor kvinna i to år og må betale erstatning på 100 000 kroner. Han får heller ikkje opphalde seg i kommunen på to år.

  • I dag kl. 10.30

    E6 til Göteborg åpner etter jordskred

    Trafikverket åpner E6 forbi Stenungsund tidligere enn beregnet. Det gikk et jordskred på veien mot Göteborg i september 2023. Anslagene tilsa at vegene kunne åpnes igjen tidligst høsten 2024. Hovedveien E6 på stedet er en viktig vei for trafikken gjennom Vest-Sverige og opp til Norge. Veien er blant annet viktig for langtransport mellom Sverige og Norge. Men nå er det klart at allerede i sommer kan deler av veien hvor det raste åpnes igjen. –Det har høy prioritet å slippe på trafikk, sier prosjektsjef Daniel Svensson. Hele veistrekningen skal være klar til gjenåpning årsskiftet 2024–2025.

  • I dag kl. 10.30

    E6 til Göteborg åpnes raskere etter jordskred

    Trafikverket åpner E6 forbi Stenungsund tidligere enn beregnet. Det gikk et jordskred på veien mot Göteborg i september 2023. Anslagene tilsa at vegene kunne åpnes igjen tidligst høsten 2024. Hovedveien E6 på stedet er en viktig vei for trafikken gjennom Vest-Sverige og opp til Norge. Veien er blant annet viktig for langtransport mellom Sverige og Norge. Men nå er det klart at allerede i sommer kan deler av veien hvor det raste åpnes igjen. –Det har høy prioritet å slippe på trafikk, sier prosjektsjef Daniel Svensson. Hele veistrekningen skal være klar til gjenåpning årsskiftet 2024–2025.

  • I dag kl. 10.29

    Over 2000 underskrifter for å bevare skole

    Onsdag skal kommunestyret i Grimstad diskutere om Frivoll skole skal legges ned. I dag mottok ordfører Beate Skretting (H) 2110 underskrifter fra folk som vil bevare skolen. – Jeg tenker at dette er et veldig tydelig signal til politikerne. Hele skolen har stilt opp i dag, sier Shelley Veelo som startet underskriftskampanjen. Nå forventer de at politikerne lytter til stemmene som vil bevare skolen. – Det er kjernen i nærmiljøet vårt, og en fantastisk fin skole. Den begynner å bli litt gammel, men det er fullt mulig å oppgradere den, mener Veelo Det kan hende at politikerne bestemmer seg for å utsette saken mens de venter på nye utredninger. – Jeg tror det er viktig at vi tar oss tid til å lytte til det som kommer inn. Det opplever jeg at jeg er villige til å gjøre, sier ordfører Beate Skretting.

  • I dag kl. 10.23

    Dutty Diors kjæreste til TV 2 om dødsfallet: – Jeg er knust

    Artistens kjæreste uttaler seg etter hans død.

  • I dag kl. 10.23

    En pågrepet etter knivstikking på Oslo S

    En 17 år gammel gutt ble knivstukket i en taxi på Oslo S søndag kveld, og tre mindreårige ble siktet.

  • I dag kl. 10.23

    17-åring pågrepet etter knivstikking på Oslo S

    En 17 år gammel gutt ble knivstukket i en taxi på Oslo S søndag kveld, og tre mindreårige er siktet. – Politiet pågrep en av de siktede i går ettermiddag, sier politiadvokat Kristin Feed. Personen har knyttet seg til hendelsen og politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet. – Siktede er 17 år gammel og vil bli fremstilt for varetekt i dag. Siktedes forsvarer ønsker ikke å kommentere saken. Fornærmede ble alvorlig, men ikke livstruende skadd i hendelsen som skjedde i 18.30-tiden på søndag. Saken etterforskes som grov kroppsskade. Hendelsen skal ifølge Aftenposten ha skjedd inne i en taxi.

  • I dag kl. 10.23

    En pågrepet etter knivstikkingen ved Oslo S

    En 17-åring er pågrepet etter at en 17 år gammel gutt ble knivstukket ved Oslo S søndag.

  • I dag kl. 10.23

    Flere har vist interesse etter Green Waves konkurs

    Flere har vist interesse for konkursboet etter at bedriften Green Waves gikk konkurs. Agderbedriften var en av pionerbedriftene i produksjon av elektrisk fritidsbåter. I dag vil det bli klart om banken har gyldig pant og dermed vil ta seg av videre salg.

  • I dag kl. 10.21

    Stor Apple-nedtur i Kina

    Apples Iphone-salg raste med 19 prosent i Kina i årets første kvartal, skriver Bloomberg. Det gjør kvartalet til selskapets verste i landet siden pandemien.

  • I dag kl. 10.21

    Helén Oterhals og Frank Løke fortsetter ekspedisjonen

    Frank Løkes kjæreste Helén Oterhals har slitt med helseproblemer underveis, men nå har paret lagt en plan.

  • I dag kl. 10.18

    Forsvaret etterlot store søppelmengder i nasjonalpark i Finnmark

    Søppel fra Forsvarets storøvelse Nordic Response ligger strødd i nasjonalparken Stabbursdalen i Porsanger i Finnmark. Svikt i rutinene, innrømmer Forsvaret.

  • I dag kl. 10.15

    Østfold energi vil dele ut 350 millioner kroner

    Østfold energi hadde i fjor 1623 millioner i inntekter, og endte med et årsresultatet 539 millioner kroner. Styret foreslår å gi bort 350 millioner kroner av overskuddet til eierne. Det er Østfold fylkeskommune, de 12 kommunene i Østfold og Aurskog Høland kommune. Fylkeskommune er den største eieren og får mest, 157,5 millioner kroner. Deretter følger Sarpsborg med 53,3 millioner og Indre Østfold 37,6 millioner kroner.

  • I dag kl. 10.05

    Kortest liggetid på barsel på Haukeland

    Blant de største fødeavdelingene i Norge har Haukeland universitetssjukehus kortest liggetid for fødende. Det viser nye tall fra Medisinsk fødselsregister ved Folkehelseinstituttet. 2,2 døgn er snittet på Haukeland. Nå er landsgjennomsnittet på 2,7 døgn. Tallene på landsbasis har vært relativt stabile de siste ti årene, med lavest liggetid under koronapandemien. Drammen sykehus har lengst liggetid har 2,9 døgn.

  • I dag kl. 10.02

    Fredens stive pris

    Det ser ut til å gå mot roligere tider i Norges Skiforbund. Å skape fred har kostet dyrt.

  • I dag kl. 9.59

    Tiltalt for vold på omsorgssenter: I dag begynner rettssaken

    I dag starter rettssaken mot en tidligere ansatt ved et omsorgssenter i Grimstad. Mannen er tiltalt for å ha utøvd vold mot to tjenestemottakere på senteret. Saken ble anmeldt både av Grimstad kommune og de fornærmedes verger. Mannen har tidligere innrømmet fysisk vold mot de fornærmede.

  • I dag kl. 9.56

    Viaplay lanserer ny TV-kanal for sportsnyheter

    Der skal strømmeselskapets rettigheter vises frem.

  • I dag kl. 9.54

    Gåte om avlysningen: – Må bare si stopp

    Avlysning av sist helgs Eurovision-fest var eneste alternativ for Gåte etter at ett av bandmedlemmene opplevde dødsfall i nær familie.

  • I dag kl. 9.50

    Flere søker seg til BI

    Bachelorstudier ved Handelshøyskolen BI har 13 prosent flere søkere i år enn i fjor. Bachelor i finans øker i popularitet.

  • I dag kl. 9.47

    32 nye søknader tirsdag om beskyttelse fra fordrevne fra Ukraina

    Til sammen har UDI mottatt 294 søknader om kollektiv beskyttelse den siste uken.

  • I dag kl. 9.46

    Massegraver i Gaza oppdaget

    Nær 300 er funnet i massegraver ved et sykehus i Gaza. Flere skal vise tegn til tortur, melder palestinske myndigheter. Den israelske hæren avviser anklagene.

  • I dag kl. 9.45

    Skyting på Holmlia etterforskes som drapsforsøk

    En 18 år gammel mann ble skutt i overkroppen på Holmlia i Oslo mandag kveld. Han er ikke alvorlig skadd. Saken etterforskes likevel som drapsforsøk. Mannen ble funnet i nærheten av en barnehage. – Det er utgangspunktet, så får vi ta en runde på om saken skal kodes ned da det framsto mer alvorlig innledningsvis, sier Thomas Pedersen Enger, krimleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet. Fortsatt er ingen pågrepet. Politiet avsluttet det aktive søket etter gjerningspersoner i løpet av natten. Krimteknikere er på stedet tirsdag morgen, ifølge NRKs reporter på stedet.

  • I dag kl. 9.44

    Rådyr påkjørt på E18

    Et rådyr har blitt påkjørt på E18 i Arendal. Påkjørselen skjedde i vestgående retning ved avkjøringen til Harebakken, opplyser politiet. De er på stedet sammen med viltnemnda.

  • I dag kl. 9.37

    Pensjons-misnøyen: – Tikkende bombe under forsvarsplanen

    Rødt og SV tror ikke Forsvaret får til å rekruttere flere tusen nye ansatte uten å bedre offiserens pensjonsordninger.

  • I dag kl. 9.27

    Partiene må ta kriminaliteten på alvor!

    I disse dager meisler politiske partier sine programmer for den kommende stortingsperioden i Norge. Min oppfordring er klar: Prioriter kriminalitetsbekjempelse før det er for sent.

  • I dag kl. 9.26

    Europarådet og FN protesterer mot Storbritannias Rwanda-plan

    Europarådet ber Storbritannia om å ikke gjennomføre den omstridte planen om å sende asylsøkere til Rwanda, som ble vedtatt mandag kveld.

  • I dag kl. 9.17

    Bistandsadvokaten: – Hvorfor gjorde du ikke noe?

    Bistandsadvokaten til de etterlatte, Brækhus, tar nå en hard tone mot Andersen i vitneboksen.

  • I dag kl. 9.16

    Belgisk mann frikjent for ruskjøring – kroppen hans produserer alkohol

    En belgisk mann med en svært sjelden stoffskiftetilstand, fikk en promillekjøringstiltale mot seg henlagt.