Nyheter:

  • I dag kl. 11.50

    Vestlendingar dårlegast på beltebruk i buss

    Statens vegvesen sin nasjonale storkontroll sist veke viser at mange sit utan sikkerhetsbelte på buss. Av 751 kontrollerte passasjerar i Vestland sat 108 utan belte. Det gjer Vestland til landets dårlegaste fylke på beltebruk. Innlandet var landets beste fylke med berre 18 av 862 beltelause passasjerar.

  • I dag kl. 11.48

    En person pågrepet etter trusler mot Nav i Moss

    En person er pågrepet etter at det ble fremsatt trusler mot Nav i Moss tirsdag.

  • I dag kl. 11.40

    Mann døde etter branntilløp i Steinkjer

    En mann i 70-årene døde etter et branntilløp i Steinkjer natt til søndag.

  • I dag kl. 11.39

    Støtte til å skifte vindu i Stavanger

    Torsdag 25. april lanserer Stavanger kommune en støtteordning for utskiftning av eldre vindu. Innbyggere kan motta 2000 kr i støtte per vindu, men maksimalt 60 % av kostnaden for vinduet. Øvre grense for støtte er 10.000 kr per boenhet. Eiere av bolig i Stavanger kommune som vil gjennomføre utskiftning av eldre vinduer, og som oppfyller alle kriteriene, kan søke støtte. Til sammen 4 millioner kroner er satt av til denne støtteordningen. Dersom Stavanger kommune får inn flere søknader enn det er satt av midler til, blir det loddtrekning.

  • I dag kl. 11.38

    Fortsatt ukjent hvem som avfyrte skudd på utested

    Politiet vet fortsatt ikke hvem som skal ha avfyrt et skudd på en bar i Oslo i natt. Det var på et populært utested at en person rundt klokken ett i natt skal ha vist frem et våpen, før gjestene hørte et høyt smell. Da politiet kom frem hadde mange av gjestene samlet seg utenfor utestedet, som forklarte at skuddet ble avfyrt innendørs. Politiet har gjort undersøkelser på stedet som støtter opp om vitneforklaringene. Ingen personer ble skadet i hendelsen.

  • I dag kl. 11.36

    Åge-konsert utsolgt på 8 minutter

    Åtte minutter tok det å selge ut Åge-konserten på Rena 6. juni der Åge Aleksandersen skal ta imot Vidar Sandbecks kulturpris, Regnbågåbrua. Åge skal ha konsert med sin faste gitarist Gunnar Pedersen og strykere fra Trondheimssymfonikerne. De 240 billettene som ble lagt ut for salg i Åmot Kulturhus ble revet bort på 8 minutter. – Det er unikt til oss å være, vi har vel aldri hatt et arrangement hvor billettene har gått så raskt, sier kulturhusleder Yngve Sekkelsten. Han syns det er ekstra gledelig at det skjer med Åge i forbindelse med Sandbeck-prisen. – Det er tydelig at dette har publikum ventet lenge på, sier kulturhuslederen. Det var Østlendingen som omtalte saken først.

  • I dag kl. 11.35

    Sykkeltyv truet ansatte med kniv

    Ansatte i en sportsbutikk i Halden sentrum ble i går ettermiddag truet med kniv. Det var en mann i 30 fra Østfold som trakk kniven etter først å ha prøvd å stjele en kostbar elsykkel. Da ansatte oppdaget tyveriforsøket fulgte de etter sykkeltyven og i den forbindelse ble de truet med kniv, forteller politioverbetjent Vidar Andersen. Politiet kom til stedet etter kort tid. Da kastet mannen fra seg kniven og lot seg arrestere. Han blir avhørt i dag.

  • I dag kl. 11.32

    Basehopperulykke i Voss kommune

    Hopperen fikk problemer med skjermen og traff fjellveggen ca 150 m under, melder politiet.

  • I dag kl. 11.32

    Basehopper traff fjellvegg i Granvin

    En basehopper har truffet en fjellvegg ved Jobakkane i Granvin i Voss kommune. Mannen skal ha hoppet ut fra 250 meters høyde, og fikk problemer med skjermen, før han traff fjellveggen cirka 150 meter under. En redningsmann fra redningshelikopter har tatt seg ned til mannen. Han sitter på en fjellhylle og er ved bevissthet. I tillegg til redningshelikopteret er luftambulansen og politiet på stedet.

  • I dag kl. 11.29

    Tal frå første kvartal er klare for Hydro

    I dag blei det kjent at Norsk Hydro har nedgang i resultatet i årets første kvartal. I ei pressemelding opplyser selskapet at verka i Vestland, på Husnes, i Årdal og i Høyanger, går i pluss i første kvartal. Husnes går i pluss med 215 millionar kroner, Årdal med 440 millionar og Høyanger med 124 millionar. Verket på Husnes i Kvinnherad leverer hovudsakleg produkt til den europeiske byggebransjen og bilindustrien. Dei merker at prisane på råvarer har stige dei siste åra, medan etterspurnaden på aluminiumsprodukt har gått ned. – Vi har derfor stort fokus på forbetringsarbeid og å redusere dei kostnadene vi sjølv kan påverke. Vi gler oss over å sjå resultat av dette arbeidet, seier fabrikksjef ved Husnes, Jon Ola Ystgaard, i ei pressemelding. Ved verket i Høyanger er resultatet frå årets første kvartal noko lågare enn på same tid i fjor, men fabrikksjef Ann Synnøve Øygård er nøgd likevel: – For sjølv om vi har hatt lågare aluminiumsproduksjon i starten av året er drifta og utnyttinga av produksjonskapasiteten på topp, står det i ei pressemelding frå selskapet. – Alt i alt har me hatt ein god start på 2024 med stabil drift, rekordlågt fluorutslepp og høg etterspurnad etter lågkarbonaluminiumet me kan levere, seier fabrikksjef Anveig Bjordal Halkjelsvik, ved Hydro Årdal.

  • I dag kl. 11.23

    Inntektsøkning for Heineken

    Heineken økte inntektene i første kvartal, men det nederlandske bryggeriet påpeker at det er usikre økonomiske tider i møte.

  • I dag kl. 11.14

    Mann i 70-årene døde etter branntilløp

    En mann i 70-årene døde etter et branntilløp i Steinkjer natt til søndag. Det melder Trønder-Avisa. – Mannen omkom på sykehuset mandag 22. april, bekrefter etterforskningsleder Edel Nymo Aksnes overfor avisa. Politiet ble varslet om hendelsen like før klokka 5 natt til søndag. Da hadde mannen oppsøkt legevakta på grunn av brannskader. Han ble senere sendt til sykehus med alvorlige skader. Det vil bli gjennomført en rettsmedisinsk obduksjon av avdøde, bekrefter Aksnes til avisa.

  • I dag kl. 11.13

    Jacob (33) ble drept mens han forsøkte å hjelpe

    DREPT MENS DE hjalp: Hjelpearbeiderne Jacob Flickinger (33) ble drept i det israelske angrepet i Gaza 1. april.

  • I dag kl. 11.13

    Krevende første kvartal for Hydro Karmøy

    Overskuddet på aluminiumsverket til Hydro på Karmøy var på 328 millioner kroner i første kvartal. Resultatet er før renter, skatt og avskrivinger er tatt med. Hydro Karmøy driver ennå med noe redusert kapasitet på grunn av det ledelsen beskriver som et «krevende marked». – Vi tror det europeiske markedet for lavkarbonaluminium vil være veldig godt på lengre sikt og er godt i gang med flere moderniseringsprosjekter for å forberede verket på fremtiden, sier fabrikksjef Arne-Martin Kjærland.

  • I dag kl. 11.12

    Staut med 25 konsertdatoer

    Valdresbandet Staut reiser ut på lang turne, opplyser bandet i en pressemelding i dag. Fra 4. mai skal de ha 25 konserter rundt i Norge ut året. Her i Innlandet skal de blant annet spille på Vinjerock, Vinstra countryfestival, Tjuvholmen i Hamar, Rudi Gard i Sør Fron og Norsk Rakfisk festival på Fagernes

  • I dag kl. 11.12

    17-åring varetektsfengslet etter knivstikking ved Oslo S

    En 17-åring er varetektsfengslet i to uker etter at en jevnaldrende gutt ble knivstukket i en taxi på Oslo S, søndag kveld.

  • I dag kl. 11.11

    Fransk politi fjernet migrantleir: Kritiseres for «sosial rensing» før OL

    Fransk politi kastet ut migranter fra en provisorisk leir i Paris et steinkast unna Seinen tirsdag. Det skaper reaksjoner.

  • I dag kl. 11.04

    Avviser lakseskatt-søksmål mot staten

    Lakseoppdrettsgiganten Mowi og milliardær John Fredriksen saksøkte i fjor staten. Dei meiner at lakseskatten er eit brot på Grunnlova og EØS-reglane. No har Hordaland tingrett avvist søksmålet. Staten meiner Mowi må vente til dei har eit konkret skattevedtak å klage på, og at det ikkje er grunnlag for å gå til søksmål mot eit vedtak frå Stortinget. Det er Hordaland tingrett samd i. – Tingretten har, etter staten sitt syn, kome til eit riktig resultat. Dersom denne avgjerda blir ståande, betyr det at saka stoppar opp i rettssystemet i denne omgang, seier Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted. Begge partar har no ein månad til å vurdere om ein vil anke avgjerda til lagmannsretten. – Vi har nettopp motteke retten si avgjerd og må setje oss grundig inn i innhaldet før vi kan kommentere, skriv kommunikasjonsdirektør i Mowi, Ola Hjetland, i ein SMS.

  • I dag kl. 11.02

    Bilbrann i Seljord

    Nødetatene har rykket ut til en bilbrann på E134 i Seljord. Brannen er slukket. Brannvesenet dirigerer trafikken forbi stedet inntil videre, opplyser politiet. Sjåføren har pustet inn litt røyk og skal sjekkes av helsepersonell.

  • I dag kl. 11.02

    Råde klare for cupkamp mot Moss

    Fire Østfoldlag er med til runde to i cupen. I onsdag kveld er det duket for bygd mot by, 4. divisjon mot 1. divisjon, når Råde tar imot Moss klokken 18. – Det er alltid moro med lokaloppgjør, så er det lenge siden vi møtte Moss sist og det er første gang Råde er i andre runde av cupen siden 1988, sier Knut Erik Berg, leder i Råde IL. – Gutta er gira. Det er supporterne også. I løpet av natten har ivrige Råde-supportere pyntet Moss by med Råde-flagg. Vi er underdogs, men cup er cup – og vi går selvsagt for seier, sier Berg. I morgen tar Fredrikstad Fotballklubb imot Eik/Tønsberg og Sarpsborg 08 spiller borte mot Hønefoss.

  • I dag kl. 11.01

    Kongelige hester løper løpsk i London

    Flere hester løp løpsk sentralt i London onsdag. Ifølge Daily Mail dreier det seg om hester fra Husholdskavaleriet, en del av kong Charles' husholdstropper.

  • I dag kl. 11.01

    Et fond nesten større enn sitt land

    Oljefondets investeringskonferanse speiler et endret Norge. Og den politiske risikoen som ligger i gigantfondet.

  • I dag kl. 11.00

    Hadde ikke gyldig førerkort

    En patrulje kontrollerte en bil i Sarpsborg i formiddag. Personen hadde ikke gyldig førerkort og fremstår ruset, ifølge politiet. Føreren anmeldes.

  • I dag kl. 10.59

    Investtech-analyse: Kjøp disse tre aksjene

    Aksjen kan fort stige videre oppover, skriver Investtech.

  • I dag kl. 10.59

    Viltpåkjørsler Rørosbanen

    Til tross for økt godstrafikk på Rørosbanen har tallene på viltpåkjørsler holdt seg stabile i Holtålen, Os og Røros. Det skiver avisa Fjell-Ljom, som melder om 19 påkjørselshendelser med elg, samt én hjort og fem rådyr, i de tre kommunene siden nyttår. Hele 15 av de 19 elgpåkjørslene har vært i Holtålen, og det er strekninga mellom Stensli og Haltdalen som skiller seg negativt ut.

  • I dag kl. 10.54

    Kokk fra Arendal mottar ærespris

    Bent Stiansen hedres med Gullgaffelen, Bocuse d’Or Norges ærespris 2024. Kokken fra Arendal mottar æresprisen og utmerkelsen for et sterkt livslangt engasjement for norsk gastronomikultur. Bent Stiansen skrev norsk historie da han i 1993 tok Norges og Skandinavias første gullmedalje i Bocuse d’Or. – Siden Bent vant Norges første gull i Bocuse d’Or, har han fortsatt å dele kunnskap og erfaring med norske kokker. Hans sterke faglige lidenskap har vært en inspirasjon for alle Bocuse-kokker, som så at det var mulig å bli best i verden i Lyon. Det sier styreleder i det norske Bocuse-akademiet Geir Skeie i en pressemelding. –Vi er mange i og utenfor kokkebransjen som skylder ham en stor takk for hvor yrkets og fagets status står dag.

  • I dag kl. 10.52

    17-åring varetektsfengsles etter knivstikking

    En 17 år gammel gutt er siktet for å ha knivstukket en annen 17-åring i en taxi på Oslo S, søndag kveld. Den siktede gutten ble tirsdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Det forteller politiadvokat Marie Steen Habberstad til NRK. – Politiet ser svært alvorlig på saken og etterforsker saken videre med høy prioritet, sier politiadvokaten. Fornærmede ble alvorlig, men ikke livstruende skadd i hendelsen. Politiet etterforsker saken som grov kroppsskade.

  • I dag kl. 10.43

    Elvira Pitzner er gravid

    Den danske influenseren kunngjorde graviditeten på Instagram.

  • I dag kl. 10.41

    Barcelona-presidenten etter VAR-kontrovers: – Vil ha omkamp

    Joan Laporta mener en eventuell feilaktig annullering mot Real Madrid kan rettferdiggjøre en omkamp.

  • I dag kl. 10.38

    Fare for gress- og lyngbrann på Østlandet

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for gress- og lyngbrann for store deler av østlandsområdet og i Nordland. Det melder de på X. – Vegetasjon kan lett antennes og veldig store områder kan bli berørt, skriver meteorologene. De advarer om at i områder der snøen har smeltet er gress- og lyngbrannfaren stor. De minner samtidig om at det er utstedt et generelt bålforbud fra 15. april.

  • I dag kl. 10.33

    Helsedirektoratet skal vurdere søknader om refusjon av helseutgifter i utlandet på ny

    Helsedirektoratet skal gå gjennom alle avviste søknader om refusjon av utgifter til helsetjenester i utlandet siden 2015.

  • I dag kl. 10.33

    Vil ikke være stortingskandidat

    23 år gamle Camilla Brekke fra Holmestrand har sagt nei til å være Arbeiderpartiets stortingskandidat til valget i 2025, skriver Jarlsberg. Brekke er i denne perioden vararepresentant til Stortinget og har møtt fast et halvt år. Brekke skal fullføre utdanningen sin, få mer relevant arbeidserfaring og utforske verden. Hun skriver på Facebook at å være folkevalgt innebærer et enormt ansvar, mye sakspapirer og høyt tempo, ifølge avisa. Brekke sitter i kommunestyret i Holmestrand og var i fjor varaordfører.

  • I dag kl. 10.33

    Forsvarstopp vil ha Nato-luftsenter i Norge

    Forsvarsalliansen Nato vil etablere et luftsenter for å overvåke luftrommet i nordområdene. Det er et såkalt «Combined Air Operations Centre (CAOC)» som skal etableres for å støtte Natos kommandosenter i Norfolk, USA. Sjef for Luftforsvaret, Rolf Folland, mener det er naturlig at senteret kan blir liggende i Norge på grunn av geografi. – Vi har den posisjonen når det gjelder å bringe Sverige og Finland inn i Nato-land og prosesser på kommando og kontrollsiden. Så det er ikke så veldig overraskende at vi blir pekt på, sier han til Forsvarets Forum. I tillegg har Norge et nasjonalt luftoperasjonssenter, etter at man slo sammen flere separate enheter. Dette er plassert på flere steder i Norge; i Sørreisa, på Reitan og på Rygge. – Nå blir vår nasjonale JAOC, forhåpentligvis, stammen i en større Nato-luftkommando på Nordflanken og integrert med luftoperasjonssentre i Sverige, Finland og Danmark. Det gjør at vi får seighet og robusthet. Løsningen er veldig bra, og det tror jeg også Nato ser, sier Folland til Forsvarets Forum. Beslutningen for hvor luftsenteret skal plasseres blir sannsynligvis tatt før sommeren, opplyser Folland.

  • I dag kl. 10.26

    Stjal elektriske sparkesykler og gikk på toget

    To menn har innrømmet å ha stjålet elektriske sparkesykler på jernbanestasjonen i Stokke. Mennene gikk på toget før politiet kom til stedet, men ble etter hvert tatt hånd om på Sandefjord stasjon. De to har erkjent å ha stjålet sparkesyklene. Den ene mannen er pågrepet fordi politiet fant gjenstander som trolig stammer fra andre tyverier.

  • I dag kl. 10.24

    Trafikkulykke i Lillestrøm

    Alle nødetater rykket ut til melding om en singelulykke på Hølandsveien v/ Jørgensbråtan i Lillestrøm. – Uavklart hendelsesforløp og skadegrad, skriver politiet på X. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Henrik Larsen, sier at det kun er en person i bilen. Det er snakk om en kvinne i 20-årene fra Rælingen. Hun fremstår uskadd. – Hun ivaretas av helse. Trafikken kan passere på stedet. Politiet oppretter sak. – Føreren har forklart at hun et kort øyeblikk har vært uoppmerksom og som følge av dette kjørt av veien, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 10.14

    KrF-ansatt anmeldt for underslag på inntil én million kroner

    Underslaget er trolig blant tidenes største i et politisk parti.

  • I dag kl. 10.11

    Anmelder påsatt brann i Bygarasjen i Skien

    Skien kommune opplyser at de anmelder en påsatt brann i Bygarasjen som skjedde sent tirsdag kveld. Brannvesenet var raskt på plass og slukket brannen. Ifølge kommunen hadde noen satt fyr på en kunstplakat i garasjen. I dag skal det luftes ut i garasjen og i morgen skal den vaskes ned.

  • I dag kl. 10.02

    Knivstikkingen på Vaterland: Siktede fengsles i fire uker

    Siktede etter den alvorlige knivstikkingen på Vaterland i Oslo sentrum natt til lørdag, varetektsfengsles i fire uker. Det forteller politiadvokat Helene Setlo til NRK. Den siktede mannen in 20-årene fengsles på grunn av fare for bevisforspillelse. – Han samtykket til fengslingen, opplyser politiadvokat Setlo. Mannen som er kjent for politiet fra før, er siktet for grov kroppsskade.

  • I dag kl. 10.02

    Øyestad kirke åpner

    Øyestad kirke åpner igjen for vanlige gudstjenester. Det har vært stengt siden februar, grunnet en personalsak. Neste gudstjeneste i Øyestad blir 5. mai. – Jeg er glad for at det endelig kan feires gudstjenester i Øyestad kirke. Vi arbeider for at arbeidsmiljøet skal være godt for alle ansatte i kirken, og har ønsket å følge de rutiner og regler som gjelder i arbeidslivet, sier biskop Stein Reinertsen i en pressemelding.

  • I dag kl. 10.02

    Russisk viseforsvarsminister pågrepet for korrupsjon

    Russiske sikkerhetstjenester har pågrepet Timur Ivanov, en av landets viseforsvarsministre. Han mistenkes for å ha tatt imot store bestikkelser.

  • I dag kl. 10.00

    Myklebustskipet blir sjøsett i dag

    I dag får kopien av vikingskipet Myklebust igjen sjø under kjølen. Skipet er ein kopi av vikingskipet det blei funne spor etter på Nordfjordeid for 150 år sidan. Kopien er 30 meter lang og veg 16 tonn. 60 mann skal trille skipet frå Sagstad Vikingsenter og ut på fjorden.

  • I dag kl. 9.59

    Gjør undersøkelser etter innbrudd

    Politiet gjør åstedsundersøkelser på Lund i Kristiansand etter et innbrudd i en bedrift. Det skal ha blitt stjålet deler til varmepumper fra bedriften.

  • I dag kl. 9.58

    Fiskeridirektoratet: Mye ulovlig fiske i Oslofjorden

    Fiskeridirektoratet minner om de ulike fiskeforbudene i Indre Oslofjord etter at de forrige helg observerte rundt 100 personer som fisket ulovlig.

  • I dag kl. 9.49

    Fiskeridirektoratet: Mye ulovlig fiske i Oslofjorden

    Fiskeridirektoratet minner om de ulike fiskeforbudene i Indre Oslofjord etter at de forrige helg observerte rundt 100 personer som fisket ulovlig. I Oslofjorden er det forbudt å fiske torsk hele året, mens det i perioden 1. januar til 30. april er forbudt med alt fiske i 14 gyteområder på Skagerrak-kysten og i Oslofjorden. I forrige helg gjennomførte Fiskeridirektoratet en kontroll over to dager i indre Oslofjord, hvor cirka 100 personer ble observert fiskende ulovlig. De fleste var utenlandske statsborgere med begrensede språkferdigheter og lite kunnskap til reglene, ifølge direktoratet. I tilegg snakket de med folk for å informere om forbudene, og hengte opp plakater på sentrale steder.

  • I dag kl. 9.44

    Skoleelever skulle rydde søppel – fant over en halv kilo hasj

    En skoleklasse på Askøy utenfor Bergen fant 600 gram hasj da de ryddet søppel i et turområde nylig.

  • I dag kl. 9.40

    Trafikkforsikringsforeningen frykter flere uforsikrede kjøretøy i trafikken

    Mange velger å midlertidig avregistrere kjøretøy som motorsykler, bobiler, veteranbiler og kabrioleter for vinteren. Da må man huske å ordne fors… Les mer Mange velger å avregistrere bobiler og motorsykler på vinteren. Da forsvinner også forsikringen, og Trafikkforsikringsforeningen advarer mot å kjøre uforsikret. – Folk må for all del ikke kjøre uten at forsikring og registrering er på plass. Det er ulovlig og kan føre til milliongjeld, sier leder Roger Stenseth i Trafikkforsikringsforeningen. Foreningen utbetaler erstatning til de skadelidte der skadevolder er uforsikret. De uforsikrede må tilbakebetale hele erstatningssummen. – Ved trafikkulykker med personskade kan erstatningssummen komme opp i mange millioner kroner. I tillegg til belastningene ved en ulykke kan man bli gjeldsslave, sier Stenseth. Rundt 700 uforsikrede kjøretøy har gjort skade det siste året, viser tall fra Trafikkforsikringsforeningen. Halvparten av disse var avregistrerte. (©NTB)

  • I dag kl. 9.36

    Studentprotestene mot Gaza-krigen vokser i USA

    Studentprotestene mot krigen i Gaza og USAs militærstøtte til Israel øker i styrke ved flere amerikanske universiteter.

  • I dag kl. 9.36

    Togforsinkelser i Drammen

    Det er forsinkelser og innstillinger fordi et tog sperrer sporet mellom Drammen og Brakerøya. Dette tar tid, melder Bane Nor.

  • I dag kl. 9.34

    Eks-gjenglederens knallharde oppgjør

    Han er oppgitt, lei og frustrert. Fotballens klasseskille gjør at Norge går glipp av altfor mye talent, mener Ghulam Abbas (47).

  • I dag kl. 9.31

    Avviser lakseskatt-søksmål mot staten

    Lakseoppdrettsgiganten Mowi og milliardær John Fredriksen saksøkte i fjor staten. Dei meiner at lakseskatten er eit brot på Grunnlova og EØS-reglane. No har Hordaland tingrett avvist søksmålet. Staten meiner Mowi må vente til dei har eit konkret skattevedtak å klage på, og at det ikkje er grunnlag for å gå til søksmål mot eit vedtak frå Stortinget. Det er Hordaland tingrett samd i. – Tingretten har, etter staten sitt syn, kome til eit riktig resultat. Dersom denne avgjerda blir ståande, betyr det at saka stoppar opp i rettssystemet i denne omgang, seier Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted. Begge partar har no ein månad til å vurdere om ein vil anke avgjerda til lagmannsretten. – Vi har nettopp motteke retten si avgjerd og må setje oss grundig inn i innhaldet før vi kan kommentere, skriv kommunikasjonsdirektør i Mowi, Ola Hjetland, i ein SMS.

  • I dag kl. 9.31

    Mowis søksmål om grunnrenteskatten avvises

    Laksegigantens søksmål mot staten stoppes av tingretten. Mowi vil foreløpig ikke uttale seg om en eventuell anke.

  • I dag kl. 9.30

    Nå må vi snakke om unge gutter og voksne menn

    Få ting bekymrer meg så mye som når forskjellene blir for store, og når de er urettferdige.

  • I dag kl. 9.28

    Advarer mot telefon-svindel

    Ei kvinne i 80-åra var nær å bli svindlet for en halv million kroner mandag kveld, skriver avisa Hadeland. Kvinna fikk telefon fra en person som ga seg ut for å være namsmannen i Finnmark. Han fortalte at noen i England hadde tatt opp lån i navnet hennes, og at hun derfor måtte overføre 500.000 kroner til ektemannens konto for å ikke miste pengene sine, forteller oppdragsleder hos politiet i Innlandet, Christian Svarstad. Heldigvis fattet paret mistanke om at det dreide seg om svindel, og tok derfor raskt kontakt med politiet, som nå advarer mot svindlerne.

  • I dag kl. 9.27

    Taiwan fornøyde med amerikansk våpenpakke

    Taiwans president Tsai Ing-wen sier hun er glad for at Kongressen har godkjent en ny støttepakke til Taiwan. Kina uttrykker misnøye med pakken.

  • I dag kl. 9.26

    Lanserte illsint Model 3-utgave

    Enda kvikkere Performance.

  • I dag kl. 9.25

    Krisemøte om Unibuss i Oslo bystyre

    En konkurs i Unibuss kan føre til full kollaps av busstilbudet i Oslo. Onsdag må samferdselsbyråd Marit Vea (V) svare under et krisemøte i Oslo bystyre.

  • I dag kl. 9.22

    Blir presset om bestemoren

    Nå presser forsvarerne til Jan Helge Andersen Kristiansen om sine egne forklaringer.

  • I dag kl. 9.22

    Kommuner i Akershus får penger til trafikksikkerhet

    Akershus fylkeskommune har nå fordelt 5,8 millioner kroner som skal gå til ulike trafikksikkerhetstiltak i Akershus-kommuner. Det er 16 kommuner i Akershus som får til sammen 5,8 millioner kroner, opp til 400 000 kroner hver. Pengene skal hovedsakelig gå til tiltak som forbedrer trafikksikkerheten for gående og syklende. Blant annet etablering av fortau, gangfelt, bedre belysning, siktrydding, fartshumper, bedre oppmerking, skilting og gratis refleks. – Kommunene i Akershus gjør mye bra arbeid for trafikksikkerheten i lokalmiljøene. Dette arbeidet ønsker vi å bygge opp under, og har derfor en egen ordning med prosjektmidler som kommunene kan søke om, sier Håkon Snortheim (H), fylkesråd for samferdsel.

  • I dag kl. 9.15

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Tassebekkveien i Sandefjord kommune er nå åpnet igjen etter en trafikkulykke. To personbiler med til sammen fire personer frontkolliderte i lav hastighet. Nødetatene fikk melding om ulykken litt etter klokken 9. Ingen personer har blitt skadet i ulykken, men veien ble stengt i påvente av at bilene skulle taues bort fra stedet.

  • I dag kl. 9.15

    Redaktør kritiserer søppeldunker

    – Stygge søppeldunker fører til visuell forsøpling av omgivelsene. Det mener TA-redaktør Ove Mellingen. Han synes det er rart det brukes store beløp på å rydde og pynte opp i Norge, men at ingen reagerer på at det blir stadig flere søppeldunker som drar ned helhetsinntrykket. Daglig leder i Renovasjon i Grenland, Anne Berit Steinseth, sier søppeldunkene følger en felles nordisk standard med farger og utforming som gjør at de fungerer bra i forbindelse med søppeltømming.

  • I dag kl. 9.12

    Vestfold kollektivtrafikk ser på alternativer hvis Unibuss går konkurs

    Vestfold kollektivtrafikk følger situasjonen med Unibuss i Oslo tett. Det sier seksjonsleder Trond Myhre. Han sier det vil bli en krevende situasjon hvis Unibuss går konkurs. Busselskapet og Ruter i Oslo har i flere uker forhandlet for å unngå at Unibuss går konkurs. I Vestfold kollektivtrafikk står Unibuss for 60 prosent av busstrafikken og Myhre sier de ser på alternativer hvis noe skulle inntreffe her. Han vil ikke si hva slags muligheter de vurderer.

  • I dag kl. 9.11

    Norge overfører 430 millioner kroner til FNs matvareprogram

    Norge gir 430 millioner kroner til FNs matvareprogram (WFP).

  • I dag kl. 9.07

    Bekreftet: Marcel Hirscher gjør comeback

    Stjernealpinist Marcel Hirscher gjør comeback som 35-åring – men ikke for Østerrike.

  • I dag kl. 9.04

    Sju pågrepet i antiterroraksjon i Australia

    Australsk politi har pågrepet sju personer som knyttes til 16-åringen som i forrige uke angrep en assyrisk ortodoks biskop i Sydney.

  • I dag kl. 9.02

    Forsinkelser på hurtigbåt

    Norleds driftsvakt opplyser at det, på grunn av tekniske problemer, må påregnes noe forsinkelser på hurtigbåtrute 800 mellom Trondheim – Brekstad – Kristiansund. Følgende avganger er berørt: Kristiansund-Trondheim, med avgang klokka 12. Trondheim-Kristiansund, med avgang klokka 16.20. Det var også forsinkelser på 8.10 avgangen fra Trondheim.

  • I dag kl. 9.00

    Oslo Børs åpner opp – bilfraktrederi stiger etter bud

    Bilfraktrederiet Gram Car Carriers er opp over 25 prosent fra start etter bud fra shippingkjempe.

  • I dag kl. 9.00

    Oslo Børs åpner opp

    Bilfraktrederiet Höegh Autoliners er opp nesten 5 prosent fra start etter kvartalstall.

  • I dag kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – Nordic Semiconductor stiger kraftig

    Databrikkeselskapet Nordic Semiconductor stiger over 30 prosent fra start etter kvartalsrapport.

  • I dag kl. 9.00

    Nordea Markets: – Ingen rentekutt i 2024

    Nordea Markets spår at det første kuttet lar vente på seg til neste år. Kronekursen gjør at de heller «ikke helt kan utelukke» enda en renteheving.

  • I dag kl. 8.57

    Tevez innlagt på sykehus med brystsmerter

    Premier League-helten Carlos Tévez (40) er innlagt på sykehus med brystsmerter.

  • I dag kl. 8.53

    Tagseth ikke enig med Rosenborg om kontrakt

    Rosenborg-profil Edvard Tagseth har for fjerde gang takka nei til klubbens kontraktforslag, det skriver Adresseavisen. Tagseths kontrakt går ut i år, og han sier til avisa at han håper det kommer et nytt tilbud. Frostingen vil ikke gå inn på detaljer, men sier det er stor sannsynlighet for at kontrakten kan forlenges.

  • I dag kl. 8.52

    Kongen deltar på Kongsbergs 400-årsjubileum

    Det blir kongens første oppdrag ute på tur etter sykemeldingen.

  • I dag kl. 8.39

    Vedtok omfattende kuttplan i Nordlandssykehuset: – Vi er nødt til å gjøre dette

    Styret i Nordlandssykehuset vedtok tirsdag nok en omfattende kuttplan. Det skjer etter at Helse Nord har gitt tydelig signal om at styrebehandle et revidert budsjett med «realistiske planer for å bringe økonomien i tråd med økonomiske resultatkrav» innen utgangen av året. Fra før har Nordlandssykehuset vedtatt «tiltakspakke 1», som skal spare sykehuset for 131,4 millioner kroner i året. Men det var ikke nok. Nå er også «tiltakspakke 2» vedtatt av styret. – Vi er nødt til å komme i en bedre posisjon. Vi er nødt til å gjøre dette, sa administrerende direktør Siri Tau Ursin ifølge Avisa Nordland. Denne skal spare sykehuset for rundt 200 millioner kroner. Det skal gjøres ved å redusere antall månedsverk med minst 160, noe som skal spare rundt 106 millioner kroner. I tillegg skal man blant annet spare rundt 22 millioner kroner på reduserte fristbrudd, 14 millioner kroner på redusert innleie, 3 millioner kroner på pasientreiser og 46,5 millioner kroner på «andre kostnader». De røde tallene i Nordlandssykehuset har preget de tre første månedene av 2024. I utgangen av mars hadde helseforetaket et underskudd på 62,5 millioner kroner så langt i år.

  • I dag kl. 8.35

    112 idrettsmillioner til Agder

    Regjeringen bevilger 112 millioner kroner til idrettsanlegg for barn og unge i Agder. Det opplyser Agders stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet til NRK. Agder får dermed 10 millioner mer enn i fjor, og en større del av fylkeskommunens prioriteringer for anlegg kan innfris, sier politikerne. Totalt bevilger regjeringen nesten 1,9 millioner til idrettsanlegg i landets kommuner.

  • I dag kl. 8.28

    Myanmar-gerilja trekker seg ut av grenseområde

    KNLA-geriljaen i Myanmar har trukket seg ut av byen Myawaddy på grensa til Thailand etter flere dager med kamper mot militærjuntaens styrker.

  • I dag kl. 8.25

    Lokale myndigheter: Nytt russisk angrep mot Kharkiv

    Seks mennesker ble såret i et russisk rakettangrep mot boligblokker i Ukrainas nest største by onsdag morgen, opplyser guvernør Oleh Synegubov.

  • I dag kl. 8.21

    SVs Lars Haltbrekken tar gjenvalg

    SVs energi- og miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken varsler at han vil stille til gjenvalg i neste års stortingsvalg.

  • I dag kl. 8.15

    Påkøyrsle i Øygarden

    Det har vore ein påkøyrsel i Skjergardsvegen i Øygarden. To bilar er involverte og totalt tre person innblanda. – Alle er vakne og medvitne, melder politiet. Trafikken flyt nokolunde greitt forbi. Naudetatane er på veg og bilbergar er bestilt.

  • I dag kl. 8.14

    Bilberging på E6

    E6 nord for Moss er åpen for trafikk igjen, etter at ett vogntog ble berget i høyre felt retning Oslo.

  • I dag kl. 8.14

    Takbrann i syv meter høyt bygg på Jørpeland

    Det er ikke meldt om personskader, ifølge politiet.

  • I dag kl. 8.09

    Alligator skapte kaos på rullebanen

    Sikkerhetsvaktene på MacDill Air Force Base i Tampa, fikk seg en overraskelse da en stor alligator tok seg inn på flyplassen mandag morgen.

  • I dag kl. 8.08

    Brann i bygning under oppføring på Jørpeland

    Toppetasjen av ei bustadblokk under oppføring i Direktør Sæthersgate i Jørpeland står i brann. Det er ein større brann, men det er ikkje meldt om sakna folk, seier Nils Sverre Simmerøy, vaktleiar i brannvesenet. Det skal heller ikkje vera fare for spreiing til andre bygg i nærleiken, men det er ein stor brann, seier Simmerøy. Klokka 08.41 meldes det at det er kontroll på brannen. Lite røyk kommer nå fra stedet. Brannårsaken er ukjent.

  • I dag kl. 8.08

    Sliter med å betale gjelden etter sin døde stjernemamma

    Kreditorene har fremmet flere krav til boet på til sammen over seks millioner dollar.

  • I dag kl. 8.01

    Byr 7,6 mrd. for Gram Car Carriers

    Shippingkjempen Mediterranean Shipping Company vil kjøpe bilfraktrederiet Gram Car Carriers for 7,6 milliarder kroner. – Umiddelbart ser budet bra ut, sier aksjonær Kristian Falnes.

  • I dag kl. 7.54

    Pochettino forsvarer spillerne etter Arsenal-ydmykelsen: – Kan ikke skylde på dem

    Chelsea har aldri tapt med styggere sifre mot Arsenal, men manager Mauricio Pochettino føler seg likevel ikke sviktet av spillerne.

  • I dag kl. 7.42

    SV-topp Lars Haltbrekken tar gjenvalg

    SVs energi- og miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken varsler nå at han ønsker gjenvalg til Stortinget neste høst. Haltbrekken var i en årrekke leder i Naturvernforbundet før han ble politiker. Han har sittet på Stortinget siden 2017. Nylig takket SV-profilen Kari Elisabeth Kaski nei til gjenvalg, men Haltbrekken sier hennes beslutning ikke har påvirket hans eget valg. Det er allerede klart at mangeårig SV-leder Audun Lysbakken ikke tar gjenvalg. Også SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes er i tenkeboksen når det gjelder en ny periode på Stortinget.

  • I dag kl. 7.33

    Resultathopp for Storebrand

    Storebrands konsernresultat steg til 1,08 milliarder kroner.

  • I dag kl. 7.31

    Kan bli byger til kvelden

    Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl gir deg detaljene om været vi får på Sørlandet denne onsdagen i april.

  • I dag kl. 7.31

    Höegh Autoliners tjente 113 millioner dollar i første kvartal

    Bilfraktrederiets resultat falt noe fra året før, men er fortsatt på høye nivåer i lys av et sterkt fraktmarked.

  • I dag kl. 7.26

    Komplett melder om «vanskelig start på året»

    Omsetningen falt med ti prosent for netthandelsselskapet.

  • I dag kl. 7.26

    Hydro med nedgang i resultatet i første kvartal

    Norsk Hydro fekk eit resultat på 5,4 milliardar kroner i første kvartal i år, noko som er ein nedgang frå 7,5 milliardar kroner same kvartal i fjor. Lågare salsprisar på aluminium og auka faste kostnadar blir peikt på som nokre av årsakene til nedgangen, skriv selskapet i ei børsmelding.

  • I dag kl. 7.24

    To barn funnet døde i Sverige – politiet mistenker drap

    En voksen person er alvorlig skadet og to barn er døde i Sverige

  • I dag kl. 7.22

    Tommy Johansen om bryllupet med Else: – Ser lyst på fremtiden

    Tommy Johansen åpner opp om bryllupet med Else Kåss Furuseth.

  • I dag kl. 7.17

    Tror Morrow blir Europas største

    Leder for EUs industrielle batterisatsing, Thore Sekkenes, tror Morrow blir Europas største fabrikk for den type batterier som skal produseres der. Avisen Agderposten skriver at EU-toppen har besøkt batterifabrikken i Arendal tre ganger de siste årene. Sekkenes sier Morrow får et enormt marked å mette når de starter produksjonen etter sommeren.

  • I dag kl. 7.12

    Ny XXL-smell: Tapte 209 millioner kroner i første kvartal

    Sportskjeden XXL tapte 209 millioner kroner før skatt i første kvartal, mot et tap på 284 millioner kroner i samme periode i fjor.

  • I dag kl. 7.12

    Nok et tap for Lilleberg og Lightning – ligger under 0–2 i kamper

    (Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3-2) Emil Lilleberg og co. ligger bakpå i Stanley Cup-sluttspillets første runde.

  • I dag kl. 7.07

    Nytt kvartalsrush: Pils, fly og databrikker

    Dagen byr på en lang rekke kvartalsrapporter.

  • I dag kl. 7.05

    117 nye millioner til idrettsanlegg i Nordland

    Nå fordeler regjeringen nesten to milliarder kroner fra spillemidlene til idrettsanlegg. Av den summen går 117 millioner kroner til idrettsanlegg i Nordland. Det er en økning på litt over 11,6 millioner kroner. – Vi jobber for å gi idretten og frivilligheten gode vilkår. Mer penger til anlegg som fordeles ut fra lokale behov er veldig bra. Dette vil reduserer ventetiden for å få på plass viktige idrettsanlegg i Nordland, sier Siv Mossleth (Sp). Hvordan de 117 millionene fordeles bestemmes i månedsskiftet mellom mai og juni i et samarbeid mellom Nordland idrettskrets og Nordland fylkeskommune. – At alle barn og unge har mulighet til å delta på fritidsaktiviteter, er en hovedprioritet for oss. Et av idrettens tydeligste innspill for å nå målet om økt deltakelse blant barn og unge, er å bygge flere og bedre idrettsanlegg. Derfor er det svært gledelig at Nordland fylke nå får i overkant av 11 millioner mer enn i fjor, sier Mona Nilsen (Ap).

  • I dag kl. 7.00

    XXL tapte 209 millioner før skatt i første kvartal

    Den pressede sportsutstyrskjeden melder om svak salgsutvikling, men at kostnadene er mer under kontroll.

  • I dag kl. 7.00

    Venter børsbyks for Nordic Semiconductor etter nye utsikter

    Databrikkeselskapet leverte svakere i årets første kvartal. I andre kvartal venter det at inntektene vil ta seg opp, som analytikere er positive til.

  • I dag kl. 7.00

    Nordic Semiconductor-aksjen rett opp etter nye utsikter

    Databrikkeselskapet leverte svakere i årets første kvartal. I andre kvartal venter det at inntektene vil ta seg opp, som sender aksjen bratt opp.

  • I dag kl. 7.00

    Minusresultat for Nordic Semiconductor

    Databrikkeselskapet leverte svakere i årets første kvartal. I andre kvartal venter det at inntektene vil ta seg opp, som analytikere er positive til.

  • I dag kl. 7.00

    Hydro tjente 5,4 mrd. i første kvartal

    Aluminiumsprodusenten leverer svakere tall for første kvartal enn på samme tid i fjor.

  • I dag kl. 7.00

    Hydro tjente 5,4 mrd. på driften i første kvartal

    Aluminiumsprodusenten leverer svakere tall for første kvartal enn på samme tid i fjor.

  • I dag kl. 6.52

    Innbrudd i Lindesnes

    Det har i løpet av natta vært innbrudd i en enebolig i Daleveien i Lindesnes. Beboerne lå og sov mens innbruddet pågikk. Politiet er på stedet og gjennomfører undersøkelser. Det er foreløpig uklart hva som er stjålet.

  • I dag kl. 6.46

    Varsler grep i Handelsbanken Norge

    Handelsbanken setter inn en midlertidig ny landsjef i Norge, og varsler grep etter fortsatt svak utvikling.

  • I dag kl. 6.37

    Mann i sjøen i Askøy

    Politiet fikk onsdag morgen melding om en mann som holdt seg fast i et tau i sjøen i Askøy.

  • I dag kl. 6.30

    Melding om person i sjøen i Askøy

    Politiet er ved Strusshamn på Askøy etter melding om ein mann som ligg i sjøen og held seg fast i eit tau. – Mannen er vaken og medviten og det jobbast med å få han på land, skriv politiet. Meldaren skal ha observert mannen med kikkert, og det er førebels uklart korleis mannen har hamna i sjøen. Brannvesenet på Askøy og dykkarar frå Sandviken rykker ut etter melding om ein person som har gått i sjøen på Askøy. Det seier vaktkommandør Håkon Mykling til NRK rett før klokka halv sju onsdag morgon. – Vi har fått melding om ein som har gått i sjøen, men vi veit veldig lite på noverande tidspunkt, seier Håkon Mykling, vaktkommandør i 110-vest.

  • I dag kl. 6.30

    Person redda opp frå sjøen i Askøy

    Klokka 06.47 melder brannvesenet at personen er redda opp frå sjøen. Politiet er ved Strusshamn på Askøy etter melding om ein mann som ligg i sjøen og held seg fast i eit tau. – Mannen er vaken og medviten og det jobbast med å få han på land, skriv politiet. Meldaren skal ha observert mannen ved båthamna i Strusshamn med kikkert, og det er førebels uklart korleis mannen har hamna i sjøen. Brannvesenet på Askøy og dykkarar frå Sandviken rykte ut like før klokka halv sju onsdag morgon. – Vi har fått melding om ein som har gått i sjøen, men vi veit veldig lite på noverande tidspunkt, seier Håkon Mykling, vaktkommandør i 110-vest. Det er forseinkingar på Askøyruta på grunn av redningsaksjonen, skriv Skyss på sine nettsider. Dei venter normal drift frå Kleppestø klokka 07.00.

  • I dag kl. 6.30

    Person redda opp frå sjøen i Askøy - sendt til Haukeland

    Klokka 06.47 melder brannvesenet at personen er redda opp frå sjøen. – Han sat i fjæresteinane då dei første mannskapa kom fram. Dei fekk hjelpt han opp derfrå, seier vaktkommandør i 110-Vest, Håkon Myking, til NRK. Mannen som hamna i sjøen er køyrd til Haukeland sjukehus for nærare undersøking, melder politiet. Han er vaken og medviten, men nedkjølt. Tidlegare onsdag morgon rykte politiet til Strusshamn på Askøy etter melding om ein mann som låg i sjøen og heldt seg fast i eit tau. Eit vitne hadde sett mannen gå på ei gangbru, snuble og falle i sjøen. – Mannen er vaken og medviten og det jobbast med å få han på land, skriv politiet. Meldaren skal ha observert mannen ved båthamna i Strusshamn med kikkert, og det er førebels uklart korleis mannen har hamna i sjøen. Brannvesenet på Askøy og dykkarar frå Sandviken rykte ut like før klokka halv sju onsdag morgon. – Vi har fått melding om ein som har gått i sjøen, men vi veit veldig lite på noverande tidspunkt, seier Håkon Myking, vaktkommandør i 110-vest. Det er forseinkingar på Askøyruta på grunn av redningsaksjonen, skriv Skyss på sine nettsider. Dei ventar normal drift frå Strandkaiterminalen klokka 07.15.

  • I dag kl. 6.29

    Kan bli forbud mot utslipp av kloakk fra småbåter i sommer

    Utslipp av kloakk fra småbåter kan bli forbudt i Oslofjorden fra 1. juli. Det sier kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet, Dag Inge Aarhus. Målet er å bidra til mindre forurensing i fjorden, helt ned til Kragerø. Eier Marius Klophmann Halle av Tønsberg Marina mener forbudet kommer altfor tidlig, fordi det ikke et lagt til rette for nok tømmestasjoner.

  • I dag kl. 6.28

    Kontrollert 14 russebusser

    I løpet av natten har politiet i Øst kontrollert 14 russebusser ved Gardermoen motorpark. – Det er sjette natten på rad med stor pågang av publikummere som ringer til oss og klager på at de ikke får sove, sier operasjonsleder Svein Valle i Øst politidistrikt. Av de kontrollerte bussene fikk 12 pålegg om å ikke spille musikk slik at det plager befolkningen. To russebusser fikk inndratt komponent til musikkanlegget grunnet tidligere pålegg om det samme. I tillegg ble en russebuss fra Asker bortvist i 48 timer grunnet støy.

  • I dag kl. 6.27

    Onsdag 24. april: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 6.27

    Statsforvalteren vil ikke bremse Sodevika-planene

    Statsforvalteren i Agder mener det ikke er tilstrekkelig grunn til å beslutte utsatt iverksetting for Sodevika-planen. Det skriver avisa Lindesnes. Det var Naturvernforbundet som i mars påklaget Lindesnes kommune sitt vedtak om å opprettholde planen om et industriområde i Sodevika i Mandal.

  • I dag kl. 6.19

    Savnet mann i Bamble er funnet

    En mann i 70-årene er funnet uskadd nå i morges etter en leteaksjon i Bamble som startet mandag kveld. Ifølge politiet fremstår mannen som svært kald. Politi og frivillige har lett etter mannen som sist ble sett i hjemmet sitt mandag ettermiddag.

  • I dag kl. 6.19

    Savnet mann i Bamble funnet

    En mann i 70-årene er funnet uskadd nå i morges etter en leteaksjon i Bamble som startet mandag kveld. Ifølge politiet fremstår mannen som svært kald. Politi og frivillige har lett etter mannen som sist ble sett i hjemmet sitt mandag kveld.

  • I dag kl. 6.15

    Guvernør: Brann ved energianlegg etter ukrainsk droneangrep

    Det brenner i drivstoff- og energianlegg i russiske Smolensk etter det guvernøren sier var et ukrainske droneangrep.

  • I dag kl. 6.15

    To bilbranner i Bergen i natt

    Det har vært to bilbranner i Bergen i natt, en i Alver og en i Sandviken. Ingen personer er skadde. Politiet fikk først melding om bilbrann ved Radøyvegen ved Støleberget i Alver klokken 03.15. Bilen sto i vegbanen og det var ikke spredningsfare til omkringliggende boliger. Det var meldt at det var mye flammer og røyk. Politi og brannvesen rykket til stedet. Like etter klokken 05.00 meldte politiet at et felt var åpent og at det var manuell dirigering på stedet. Bilberger er ventet å ankomme stedet cirka klokken 06.00. – Bilen begynte å brenne under kjøring, og det er store skader. Det har vært full overtenning og en utbrent bil, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. I bilen var det en person og en hund, som begge kom seg ut av bilen. De er uskadde, men har pustet inn litt røyk, ifølge politiet. Like etter klokken 06.00 er Radlyvegen ved Splintevika åpnet for fri ferdsel igjen. Radøyvegen ved Splintevika. I Sandviken fikk politiet melding om brann i et kjøretøy klokken 04.46. Bilen stod parkert i en gate og det var observert flammer og litt røyk, men det var ikke brann i selve kjøretøyet. Litt over en halvtime senere meldte politiet at brannen var slukket og at de var ferdige på stedet. – Det fremstår som at noen har lagt noe under bilen og tent på, sier Dahl-Michelsen, men understreker at de er usikre på om dette er tilfellet. De oppretter sak og per nå er ingen mistenkt.

  • I dag kl. 6.04

    Bilfører prøvde å løpe fra politiet

    En bilfører forsøkte å løpe fra politiet etter at bilen ble stanset i en kontroll på Nøtterøy nå i morges. Politiet fikk kontroll på bilføreren og de to passasjerene. Bilføreren mistenkes for å ha vært ruset under kjøring. Det ble funnet mindre mengder narkotika i og ved bilen. Politiet beslagla førerkortet til sjåføren.

  • I dag kl. 6.04

    Dømt til betinget fengsel etter dødsulykke

    En mannlig bilfører i 20-årene er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter en dødsulykke på Haugenstua i Oslo i november 2022. Ulykken skjedde da en kvinne i 30-årene ble påkjørt ved Haugenstua senter og døde av skadene, skriver Nettavisen. Bilføreren kjørte fra stedet, men meldte seg for politiet 20 minutter senere. Politiets etterforskning viste at han hadde overholdt fartsgrensen på 50 kilometer i timen, og at kvinnen ble påkjørt etter å ha gått ut i veien der det ikke var fotgjengerfelt. Oslo tingrett mente likevel at sjåføren hadde kjørt uaktsomt. Veien utenfor Haugenstua senter var tett trafikkert av både myke og harde trafikanter på ulykkestidspunktet. Dommerne slo fast at han dermed holdt for høy hastighet enn hva forholdene tilsa, og at han ikke fulgte godt nok med. (NTB)

  • I dag kl. 6.01

    Aker BP fikk driftsresultat på 2,19 mrd. dollar

    Aker BP legger frem sterkere tall enn på samme tid i fjor.

  • I dag kl. 6.01

    Aker BP tjente 2,19 mrd. dollar på driften

    Aker BP legger frem sterkere tall for årets første kvartal enn på samme tid i fjor.

  • I dag kl. 6.00

    Fem eksperter: Slik ville vi investert 100.000 kroner nå

    Enten du har ett, tre eller ti års perspektiv på investeringen: Her er økonomiprofilenes beste råd.

  • I dag kl. 5.57

    Syv søkere til klinikkdirektør-stilling

    Det er syv søkere til stillingen som klinikkdirektør ved Sørlandet sykehus sin avdeling i Flekkefjord. Det skjer etter at sykehusledelsen utvidet søknadsfristen, på grunn av få søkere ved første frist, skriver avisen Agder. Det er et drøyt år siden Øystein Olsen sa opp sin stilling som klinikkdirektør med umiddelbar virkning.

  • I dag kl. 5.50

    Beruset el-sparksyklist stanset i Hamar

    I Hamar stoppa politiet en elsparkesykkel for kontroll i tretida i natt. Det var to personer på farkosten. Føreren, ei kvinne i 30-åra var ifølge politiet åpenbart beruset. Politiet har sikra bevis og anmelder saken. Hun hadde ikke førerkort fra tidligere.

  • I dag kl. 5.49

    Anmeldt for vold mot vekter i Stavanger sentrum

    03.45 fikk politiet melding om en ordensforstyrrelse i sentrum i Stavanger. En mann i 20 årene kranglet med en vekter. Mannen ble tatt med inn til politistasjonen. Han vil bli anmeldt for vold mot vekter. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 5.48

    Person omkommet etter trafikkulykke på Nesodden

    En person døde på vei til sykehus etter å ha vært involvert i en utforkjøring på Fagerstrand i Nesodden kommune mandag kveld. Ulykken inntraff på fylkesvei 1402, på Storerudveien. Helsepersonell ga livreddende førstehjelp på stedet, og den skadde ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. – Helsevesenet melder at personen døde ved ankomst på sykehuset, skriver Øst politidistrikt i en melding til mediene. Pårørende er varslet, opplyser politiet. Politiet meldte tidligere at det kun var én person og én bil involvert i ulykken. Vitner skal ha sett bilen holde høy hastighet før den kjørte av veien.

  • I dag kl. 5.48

    Person dø etter trafikkulykke på Nesodden

    En person døde på vei til sykehus etter å ha vært involvert i en utforkjøring på Fagerstrand i Nesodden kommune mandag kveld. Ulykken inntraff på fylkesvei 1402, på Storerudveien. Helsepersonell ga livreddende førstehjelp på stedet, og den skadde ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. – Helsevesenet melder at personen døde ved ankomst på sykehuset, skriver Øst politidistrikt i en melding til mediene. Pårørende er varslet, opplyser politiet. Politiet meldte tidligere at det kun var én person og én bil involvert i ulykken. Vitner skal ha sett bilen holde høy hastighet før den kjørte av veien.

  • I dag kl. 5.48

    Person døde etter trafikkulykke på Nesodden

    Personen som var involvert er utforkjøring på Nesodden mandag kveld er nå bekreftet omkommet. Helsepersonell ga livreddende førstehjelp på stedet, og den skadde ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. – Helsevesenet melder at personen døde ved ankomst på sykehuset, skriver Øst politidistrikt i en melding til mediene. Pårørende er varslet, opplyser politiet. Ulykken inntraff på fylkesvei 1402, på Storerudveien. Politiet meldte tidligere at det kun var én person og én bil involvert i ulykken. Vitner skal ha sett bilen holde høy hastighet før den kjørte av veien.

  • I dag kl. 5.33

    Rettssak starter i dag: Tiltalt for konedrap i Trøgstad

    En 64 år gammel mann fra Indre Østfold må i dag møte i retten tiltalt for å ha drept ektefellen. Hun døde av kvelning ifølge tiltalen. Mannen erkjenner ikke straffskyld. Det var på kvelden 8. desember i 2022 at politiet ble varslet av helsepersonell som fant kvinnen død i boligen deres i Trøgstad. Det er satt av fem dager til saken. Statsadvokaten har varslet at det kan bli lagt ned påstand om at 64 åringen mister arveretten.

  • I dag kl. 5.31

    Leteaksjon i Bamble

    Politiet og frivillige leter etter en mann i 70-årene i Bamble. Han ble sist sett i hjemmet sitt mandag ettermiddag. Et politihelikopter har søkt etter mannen i natt. Et redningshelikopter er også satt inn i søket. Leteaksjonen startet mandag kveld, ifølge politiet. Mannen skal ha med seg en hund.

  • I dag kl. 5.29

    Uønsket hotellgjest

    Politiet fikk rett etter klokka fem i dag morges melding fra en vekter ved et hotell på Brattøra i Trondheim som trengte hjelp med en uønska gjest. En person hadde nemlig brutt opp en nødutgang og tatt tilhold på et hotellrom, som var under renovering.

  • I dag kl. 5.26

    Kjørte i lyktestolpe

    Politiet fikk like før klokka 4 i natt melding om en kassebil som hadde kjørt i en lyktestolpe på fylkesveg 800 ved Øysand i Melhus kommune. Politiet ønsker å komme i kontakt med sjåføren, som hadde forlatt stedet. Det skal kun være snakk om materielle skader. Klokka 0611 opplyser politiet at de har kommet i kontakt med en mann i 30-åra som passer til beskrivelsen av sjåføren. Politiet opplyser at mannen framsto som rusa og blir tatt med inn for blodprøve. Han blir anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Mannen har heller ikke gyldig førerkort.

  • I dag kl. 5.26

    Dumper prisene på Grandiosa

    En ekte gladnyhet til Grandis-folket! Men hva tjener butikkene på dette tro?

  • I dag kl. 5.24

    Slo drosjesjåfør i Trondheim

    En mann i 50-åra er innbrakt til arresten etter at han i natt slo en taxisjåfør i ansiktet. Mannen skal ha vært kranglete og nekta å gå ut av bilen. Hendelsen skjedde ved St. Olavs hospital i Trondheim like etter klokka 0100 i natt.

  • I dag kl. 5.21

    Russebuss mistet hjul på E18

    En russebuss har mistet et hjul i Brattheiatunnelen på E18 ved Lillesand. Det er satt ut varseltrekant men politiet ber andre trafikanter om å være forsiktige. Bilberger er på vei. Oppdatert kl. 06.18: Russebussen er nå fjernet, melder politiet.

  • I dag kl. 5.15

    Seier til Sandefjord i første opprykks-kamp

    Sandefjords håndballherrer tok i går kveld første stikk i kampen om opprykk til eliteserien, da de vant 28-22 borte over Fjellhammer. Det er best av tre kamper som gjelder. Vinner Sandefjord neste på fredag, blir det eliteseriespill for Sandefjord neste sesong.

  • I dag kl. 5.11

    Tap for Gjerpen

    Gjerpen tapte 19-31 borte for Vipers Kristiansand i første kamp i sluttspillet i eliteserien i håndball for kvinner tirsdag. Det er best av tre kamper som gjelder i kvartfinalen. Larvik håndballklubb møter Molde i kveld i sluttspillet.

  • I dag kl. 5.03

    Mann ringte på dører i Tønsberg

    En mann som ringte på tilfeldige dører i Tønsberg sentrum i natt, ble bortvist fra sentrum av politiet. Ifølge politiet fremsto mannen som beruset eller ruset.

  • I dag kl. 3.40

    Biden: – Skal sende våpen og utstyr til Ukraina denne uken

    Det amerikanske Senatet har vedtatt hjelpepakken til Ukraina etter flere måneder med debatt. President Joe Biden vil signere lovforslaget onsdag.

  • I dag kl. 3.27

    Sandslør fra Sahara sluker Athen: – Kan være helseskadelig

    Det er den mest alvorlige bølgen av sand og støv siden 2018, mener gresk meteorolog.

  • I dag kl. 3.11

    Megan Thee Stallion saksøkt av tidligere ansatt

    Fotografen hevder han ble tvunget til å se på at rapperen hadde sex.

  • I dag kl. 2.00

    Rykket ut etter melding om skudd på utested i Oslo sentrum

    Politiet rykket ut etter melding om mulig skudd på et utested i Oslo sentrum natt til onsdag. Ingen er skadd. Politiet fikk melding om hendelsen fra personer på stedet. – Vi var på stedet innen et minutt og ble møtt av flere personer på utsiden som bekreftet at en slik hendelsen hadde skjedd der inne, og det stemmer med funn inne på stedet, sier operasjonsleder Eirik Sannes ved Oslo politidistrikt til NRK. Politiet har avhørt vitner, tatt åstedsundersøkelse og har vært i søk eller en eller flere gjerningspersoner. – Ingen er pågrepet per nå, sier Sannes. Politiet ønsker å gjøre ytterligere undersøkelser av skaden på inventaret for å finne ut hva som konkret har blitt brukt. – Per nå ser vi etter mulig prosjektil eller skudd av en eller annen type, men hva vet vi ikke per nå, sier Sannes til NRK. Politiet meldte om hendelsen først klokken 01.52 etter å ha fått melding klokken 01.21. – Opplysninger vi nå sitter på tilsier at en person har vist frem et våpen og ett smell er hørt, skriver politiet i en oppdatering på meldingstjenesten X klokken 03.38 Politiet er ferdig på stedet.

  • I dag kl. 2.00

    Mulig skudd på utested i Oslo sentrum

    Politiet har rykket ut til et utested i Oslo sentrum etter melding om mulig avfyrt skudd inne på utestedet. Ingen er skadd. Politiet jobber med åstedsarbeid, avhør av vitner og er i søk etter gjerningspersoner, skriver politiet på X. – Det er tegn på stedet som antyder at et slags prosjektil har løsnet, sier operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt til NTB. Politiet meldte om hendelsen først klokken 1.52 etter å ha fått melding klokken 1.21.

  • I dag kl. 1.55

    Politiet: Mulig avfyrt skudd på utested i Oslo sentrum

    Ingen er skadet etter hendelsen.

  • I dag kl. 1.53

    Mange klager på russestøy i Agder

    Politiet i Agder melder om svært mange klager tirsdag kveld og natt til onsdag på grunn av russestøy. Klagene kommer i hovedsak fra Kristiansand, Grimstad og Arendal. Russen flytter seg rundt og klagene gjelder i hovedsak musikk fra russebusser. Politiet har vært ute på mange av klagene, men klarer ikke følge opp alle.

  • I dag kl. 1.25

    Ødegaard hylles etter ny oppvisning: – Elsket av alle

    (Arsenal – Chelsea 5–0) Det kommer så naturlig for Martin Ødegaard (25).

  • I dag kl. 0.57

    Medier: Hevder Marcel Hirscher gjør comeback for annen nasjon

    Den østerrikske seiersgrossisten skal angivelig «ta en Braathen» og gjøre comeback for Nederland.