Nyheter:

  • I dag kl. 6.21

    Torsdag 25. april: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 6.11

    Viking skal til Tromsdalen i 3. runde i cupen

    Tredje runde i cupen blei trekti går kveld. For dei gjenverande rogalandslaga blei dette resultatet: Tromsdalen - Viking Egersund - HamKam Sandnes Ulf - Odd Arendal - Bryne

  • I dag kl. 6.07

    Politiet har hatt fartskontroll ved Lyderhornstunnelen i Bergen

    Natt til torsdag gjennomførte UP fartskontroll ved Lyderhornstunnelen i Bergen i tidsrommet 22.30 og 00.30. Det ble skrevet ut ti forenklede forelegg. Høyeste hastighet var målt til 92 km/t.

  • I dag kl. 6.07

    Okea tjente 3,5 milliarder på driften

    Oljeselskapet Okea leverer sterkere driftsresultat i årets første kvartal enn i samme periode i fjor. Selskapet skriver ned verdier på Statfjord, men skriver opp verdier på Yme.

  • I dag kl. 6.06

    Russebuss beslaglagt: – Flere feil og mangler

    Russebussen fikk ikke kjøre videre etter å ha blitt stanset på E18 ved Høvik i Bærum natt til torsdag.

  • I dag kl. 6.05

    Ese har meldt seg ut av Færder Høyre

    Leder av utvalg for plan, teknikk og miljø, Pål Ese, har meldt seg ut av Færder Høyre. I går møtte han som uavhengig representant i kommunestyret, skriver Tønsbergs Blad. Han sier til avisa at Færder Høyre har bedt han om å trekke seg fra alle verv. Han sier videre at det er i strid med Høyres Hovedorganisasjons anbefalte løsning og derfor har han meldt seg ut. Tre medlemmer i Færder Høyre meldte seg tidligere ut av partiet og mener de ble utsatt for uakseptabel atferd av Ese og en ukultur i partiet. Ese har tidligere ikke ønsket å kommentere kritikken. Ese fortsetter i fylkestingsgruppen til Høyre som medlem av Vestfold Høyre, skriver avisa. Høyres gruppeleder Gunstein Sundene i Færder Høyre beklager utmeldelsen og ønsker at ingen melder seg ut av partiet.

  • I dag kl. 6.05

    Politiet beslagla russebuss i Bærum

    Politiet kontrollerte en russebuss ved E18 Høvik i Bærum i natt. Da avdekket de flere feil og mangler, blant annet for få nødutganger i forhold til antall tillatte passasjerer, bruk av flere aggregater under kjøring og ikke fungerende diagramskive. – Bussen er beslaglagt og vil fremstilles for teknisk kontroll. Bussjåfør fikk sitt førerkort beslaglagt, skriver politiet på X. Politiet oppretter flere anmeldelser på forholdene.

  • I dag kl. 6.04

    Omsetningen falt i Autostore

    Autostore økte bunnlinjen etter lavere kostnader.

  • I dag kl. 6.00

    Stor guide: Slik får du tak i den mest ettertraktede vinen

    Det finnes både kjente og mer ukjente metoder for å sikre seg attraktiv vin. Her er ti av dem.

  • I dag kl. 5.59

    Tre menn mistet førerkortet i Bømlo

    Flere ble tatt i fartskontroll på fylkesvei 542 i natt. I løpet av tre timer ble tre unge menn fratatt førerkortet på grunn av høy hastighet. Høyeste målte hastighet var 131 km/t i 80-sone.

  • I dag kl. 5.57

    Fartskontroll ved Lyderhornstunnelen

    I natt gjennomførte UP fartskontroll ved Lyderhornstunnelen i Bergen. Ti førere fikk bot for brudd på fartsgrensen. Høyeste hastighet ble målt 92 km/t.

  • I dag kl. 5.53

    Slåssing i Sørlandsparken

    En person ble i natt kjørt til legevakt med skader i ansiktet etter slåssing i Sørlandsparken i Kristiansand. Ifølge politiet var det samlet en del russ på stedet. To personer stakk fra stedet før politiet fikk kontroll.

  • I dag kl. 5.46

    Fire til sjukehus etter bilulykke i Stange

    Fire personer ble kjørt til sjukehus etter at to biler kolliderte på fylkesveg 1854 i Ottestad i Stange litt etter klokka 22 onsdag kveld. Skadeomfanget er ukjent. Føreren av den ene bilen fikk førerkortet sitt beslaglagt for brudd på vikeplikten, melder politiet i Innlandet. Det var redusert framkommelighet etter ulykka.

  • I dag kl. 5.43

    Krimteknikere gjorde undersøkelser der savnet mann har vært

    Kriminalteknikere jobbet onsdag kveld i en blokk på Skotfoss i Skien der en savnet mann var i helga. 35-åringen har vært savnet siden lørdag, og politiet utelukker ikke at mannen har vært utsatt for noe kriminelt. Ingen er siktet i saken. Politiet har gjort en rekke undersøkelser og vurderer å etterlyse 35-åringen, men har ennå ikke gjort det i media av personvernhensyn.

  • I dag kl. 5.43

    Tatt med rus i Rana

    Up gjennomførte i natt ruskontroll på Mjølan i Rana. 54 bilførere kontrollert, hvorav en er mistenkt for ruspåvirket kjøring. Etterforsking startet.

  • I dag kl. 5.40

    Russen har starta feiringa

    Politiet har i løpet av natta fått flere meldinger om at russen har starta feiringa. Politiet har fått meldinger om høy musikk fra russebusser eller russecamper i både Trondheim, Stjørdal og Namsos.

  • I dag kl. 5.37

    Ruskjøring Meråker

    En mann i slutten av 30-åra er mistenkt for kjøring i ruspåvirka tilstand. Han ble stoppa i Meråker og tatt med til legevakta for bevissikring.

  • I dag kl. 5.35

    Kjørte inn i skilt og lyktestolpe

    Politiet har oppretta sak etter at et skilt og en lyktestolpe ble kjørt ned ved E6 i Vinne i Verdal. En lastebil med skader ble påtruffet like ved.

  • I dag kl. 5.34

    Russebuss i Ås fikk advarsel

    Politiet var på Korsegården i Ås i natt etter å ha mottatt en klage på veldig høy musikk fra en russebuss. Bussen og besetningen fikk en advarsel etter politiet hadde dempet musikken i halv to tiden. – Vi kaller det et gult kort, får de ett til er det som i fotball. Da får det større konsekvenser, sier operasjonsleder i Øst-politi, Terje Marstad. Slike tilfeller kan straffes med bøter, beslag av musikkutstyr og eventuelt avskilting av bussen.

  • I dag kl. 5.34

    Kasta gjenstander på ansatt på utested

    Ei kvinne i slutten av tenåra ble ved midnatt bortvist fra Trondheim sentrum. Hun er også anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha kasta gjenstander på en ansatt på et utested.

  • I dag kl. 5.31

    Slo og sparka vektere

    Ei kvinne i slutten av tenåra er innbrakt til arresten etter at hun slo og sparka vektere på et utested i Trondheim sent i går kveld. Hun blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • I dag kl. 5.19

    Skeiv Ungdom er kritiske til mindre kjønnsbekreftende helsehjelp

    Leder i Skeiv Ungdom Rogaland, Mikah Verhelst frykter at ungdom under 18 år, som vil skifte kjønn, får mindre mulighet til det i tiden fremover. – Regiondirektørene i helseforetakene har bedt om at kjønnsbekreftende helsehjelp til transpersoner under 18 gjøres "utprøvende". I praksis vil det si at langt færre vil få hjelp, sier Verhelst. Skeiv Ungdom i Rogaland mener dette går helt på akkord med det Helsedirektoratet bestemte for bare noen år siden. Da skulle helsehjelpen styrkes og desentraliseres. – Siden den gang har vi riktignok fått opp region-sentre som skal ta i mot transpersoner under 18, men disse er så underfinansiert at det fortsatt er stor tvil om hvor mye hjelp de egentlig kan tilby, sier Verhelst, som mener at disse sentrene skal løse enormt mange forskjellige oppgaver, med lite ressurser og få hender. Derfor blir det aksjon i byparken i Stavanger, i morgen fredag 26 april, klokken 17.00. Markeringen blir arrangert av Skeiv Ungdom, sammmen med FRI, Skeiv Verden, PKI, og Skeive Studenter.

  • I dag kl. 5.16

    Utagerende mann truet kvinne med kniv

    Litt over midnatt ble politiet varslet om en utagerende mann på en privat adresse i Halden sentrum. Mannen som er i 20 årene skal ha truet en kvinne med en kniv. Politiet melder at de fikk kontroll på mannen like i nærheten. Han ble pågrepet og kjørt til arresten. Ingen skal ha kommet til skade.

  • I dag kl. 5.15

    Sommervær i det blå: – Klarer ikke holde styr på kaoset

    Det blir stadig vanskeligere å forutse sommerværet, men meteorologene har ett tips til deg som planlegger ferien.

  • I dag kl. 5.11

    Larvik vant første kamp

    Larvik håndballklubb vant første kamp mot Molde i kvartfinalen i sluttspillet i eliteserien for kvinner. Resultatet ble 35-29 til Larvik hjemme onsdag kveld. Det er best av tre kamper som gjelder. Larviks toppscorer ble Maja Furu Sæteren med 13 mål.

  • I dag kl. 5.04

    Politiet tror søppelkasser ble påtent

    Politiet gjorde ingen funn da de søkte etter personer etter en brann i søppelkasser ved Arkaden kjøpesenter i Skien onsdag kveld. Politiet tror brannen er påtent. Ingen personer ble skadet i brannen.

  • I dag kl. 4.28

    Brudd i oppgjøret for vektere

    Natt til torsdag ble det brudd i forhandlingene om vekteroverenskomsten mellom NHO Service og Handel og Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund.

  • I dag kl. 4.23

    Kraftige Gaza-protester: Ber rektor om å gå av

    – Dette må stanses, sier republikaneren Mike Johnson om universitetsprotestene i USA.

  • I dag kl. 3.47

    20 russebusser hindret trafikken ved Sollihøgda

    Politiet rykket ut til Sollihøgda etter melding om flere russebusser som hindret trafikken på Ringeriksveien. – Patruljen kom i kontakt med ca. 20 russebusser tilhørende Oslo og Asker, melder Sør-Øst politidistrikt på X natt til torsdag. Etter dialog med de involverte kjørte russen videre og trafikken går som normalt på stedet.

  • I dag kl. 3.46

    Over 150 grindhvaler strandet i Australia

    Myndighetene har satt i gang en omfattende redningsaksjon.

  • I dag kl. 3.17

    Pågrepet etter kollisjon i Oslo: – Nektet å stanse

    En person er pågrepet for å ha kollidert med bil etter å ha kjørt forbi en politikontroll på ring 2 på Majorstuen i Oslo.

  • I dag kl. 2.49

    Lisa (54) fikk operert inn grisenyre i historisk transplantasjon

    Lisa Pisano (54) var ikke kvalifisert til å stå i donorkø, men så hadde hun griseflaks.

  • I dag kl. 2.21

    Bilfører pågrepet etter kollisjon på Majorstua i Oslo

    En bilfører ble pågrepet etter å ha kollidert med bil på Majorstua i Oslo. Vedkommende nektet å stanse for kontroll og forsøkte å unndra seg på Ring 2 ved kirkeveien. Bilføreren påførte mindre materielle skader på to andre biler, i tillegg til at bilen vedkommende kjørte er skadet, melder politiet i Oslo på X natt til torsdag.

  • I dag kl. 2.14

    Tidligere Trump-medarbeidere tiltalt i Arizona

    Delstatsmyndighetene mener de var med på å prøve å erklære Trump som falsk vinner av presidentvalget i 2020.

  • I dag kl. 1.45

    Arendal-drapet: Statsforvalteren vurderer tilsyn av siktedes helsehjelp

    Statsforvalteren i Agder går inn i drapssaken i Arendal for å vurdere om det skal gjennomføres tilsyn med helsehjelpen den siktede mannen i 60-årene har fått. – Vi er i gang med å vurdere varselet. Det ligger da i sakens natur at vi vurderer om det skal gjennomføres videre tilsynsmessig oppfølging, sier fylkeslege Aase Aamland ved Statsforvalteren i Agder til Agderposten. Fylkeslegen skal altså vurdere om de skal gå inn og undersøke om den siktede mannen har fått tilstrekkelig helsehjelp. I en kjennelse fra Agder lagmannsrett kommer det fram at en sakkyndig har foretatt en foreløpig vurdering av mannens psykiske helse. I kjennelsen uttrykker sakkyndige en «sterk mistanke om en underliggende psykoselidelse». (NTB)

  • I dag kl. 1.28

    Arizonas folkevalgte stemte for å fjerne abortforbud fra 1864

    Et flertall i Representantenes hus i Arizona vil fjerne et abortforbud fra 1864. Nå går saken videre til delstatssenatet.

  • I dag kl. 0.53

    Barnedrap ryster Sverige: – Forferdelig nært

    Ifølge Aftonbladet ble de to barna funnet drept i sengene sine.

  • I dag kl. 0.21

    Brann i fritidsbolig i Trøndelag

    Nødetater rykket ut etter melding om brann i en fritidsbolig ved Grong i Trøndelag. Ingen personer er i huset. Brannvesenet er på stedet og har startet slukking, melder politiet i Trøndelag på X. Politiet melder at brannen ble raskt slukka. Hytteeieren skal også ha forsøkt å slukke selv før brannvesenet kom. Det hadde tatt fyr i ytterveggen på hytta. Politiet opplyser at brannen kan ha sammenheng med bråtebrenning tidligere på dagen. Hytteeier fikk ta hytta i bruk igjen etter slukking, da det ikke var skader innvendig.

  • I dag kl. 0.12

    Fire til sykehus etter trafikkulykke i Stange

    Fire personer er sendt til Hamar sykehus etter en trafikkulykke med to biler i Stange onsdag kveld.