Nyheter:

  • I dag kl. 15.54

    Trafikkuhell i Øygarden: – Mye kø

    Det har vært et trafikkuhell på fylkesvei 561 Steganeset i Øygarden. – Vi har fått beskjed fra politiet om at det har vært et sammenstøt mellom tre biler, men vi vet ikke noe mer enn det, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen. Ett felt er stengt som følge av dette. – Køen i retning sentrum begynner å bygge seg opp nå, og det er mye kø, sier Larsen.

  • I dag kl. 15.53

    Siktet for terrortrusler - kan ha vært utilregnelig

    Mannen i 20-årene fra Agder som er siktet for terrortrusler mot Oslo pride kan ha vært utilregnelig i gjerningsøyeblikket, skriver Lister24. Mannens forsvarer sier til avisen at en sakkyndig vurdering konkluderer med at mannen har en diagnose som kan gjøre at han er utilregnelig. I tillegg til truslene mot Oslo pride er mannen siktet for bombetrusler mot en videregående skole i Agder og identitetstyveri.

  • I dag kl. 15.43

    Nytt omstridt PST-oppdrag: Kan straffe utenlandsk påvirkning

    Det er flertall i Stortinget for å gjøre det straffbart å samarbeide med utenlandsk etterretning om såkalte påvirkningsoperasjoner i Norge.

  • I dag kl. 15.31

    Innbrudd på to adresser i Larvik – politiet leter etter tyv

    Politiet har vært på en andresse i Doktorveien i Larvik etter melding om innbrudd i en garasje. Det er stjålet MC-deler og forsøkt stjålet en motorsykkel. Like etter får politiet melding om innbrudd i en bolig. Innringer så gjerningspersonen løpe fra stedet og politiet søker i området. Det er mulig det er stjålet en sølvfarget Kia Picanto 2013 fra området. Innbruddet sees i sammenheng med garasjeinnbruddet i samme gate.

  • I dag kl. 15.30

    Markant nedgang på Wall Street etter nøkkeltall

    USAs økonomi vokste mindre enn ventet i første kvartal, samtidig som prisveksten skjøt fart.

  • I dag kl. 15.30

    Mann i 80-årene ble fratatt førerkortet etter ulykke

    Politiet har vært på stedet etter melding om trafikkuhell langs Hvittingfossveien i Holmestrand. Det skjedde en påkjørsel bakfra. Det er ingen personskade. En mann i 80-åra har fått rolle som mistenkt i saken og det er besluttet førerkortbeslag.

  • I dag kl. 15.30

    Mener å vite årsaken til bybaneulykken i Bergen

    Politiet mener å vite hvorfor dødsulykken i Bergen sentrum mandag skjedde. Politiet har hentet inn overvåkningsbilder, og sett ulykken fra flere vinkler. – Ut ifra det mener vi at vi har fått et ganske godt bilde av hva som har skjedd og årsaksforhold, men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på det. Det gjenstår fremdeles undersøkelser og vi må dobbeltsjekke ting for å være sikre på at vi har det korrekte bildet, sier politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen. En mann i 30-årene som kjørte elsparkesykkel omkom etter å ha blitt påkjørt av Bybanen i Bergen sentrum mandag morgen. Avdøde skal ha kjørt elsparkesykkel i samme kjøreretning som Bybanen han etter hvert krasjet med. – Han kom kjørende i Kaigaten, og kjørte i utgangspunktet på fortauet, før han havnet i sporet, sier Svendsen. Det var Bergensavisen som omtalte dette først.

  • I dag kl. 15.15

    Bil har køyrd inn i lyktestolpe og velta i Verdal

    Bilen har velta ved eit bustadfelt. Førar, ei kvinne i slutten av tenåra, har kome seg ut av bilen. Politi, ambulanse og brannvesen rykka ut til staden. Klokka 15:46 skriv politiet at det ikkje er snakk om personskade. Bilen har blitt berga.

  • I dag kl. 15.09

    Ankedomstol opphever voldtektsdom mot Harvey Weinstein

    Den tidligere Hollywood-produsenten fikk ikke en rettferdig rettssak i New York i 2020, slår dommerne fast.

  • I dag kl. 15.08

    Ulykke mellom bil og lett motorsykkel i Tønsberg

    På Banebakken i Tønsberg har det vært en ulykke mellom bil og lett motorsykkel. Motorsyklisten er ei jente i tenårene. Hun har smerter i håndleddet og blir tilsett av ambulansepersonell. Politiet tar i mot forklaringer og undersøker hendelsesforløpet.

  • I dag kl. 15.06

    Helgelandssykehuset: Ber om avklaring på struktur

    Styret i Helgelandssykehuset har i dag enstemmig vedtatt å sende sitt høringssvar om psykiatri og rehabilitering til Helse Nord. Styret fraråder de å bygge ned døgntilbudet i Mosjøen (bildet): «Selv om intensjonen ser ut til å være å styrke fagmiljøet i Mo i Rana og sånn sett bidra til økt rekrutteringsevne, har vi erfaring med at det tar lang tid å bygge opp et robust fagmiljø. Helgelandssykehuset kan ikke støtte forslaget om å redusere antall senger i vårt foretak.» I vedtaket ber de også om ei snarlig avklaring for struktur for Helgelandssykehuset: – Vårt høringssvar på leses i lys av dette. NRK fortalte tidligere i dag at et samla fagmiljø på Helgeland advarer mot å flytte åtte senger i psykiatrien fra Mosjøen til Mo i Rana. Det er i Helse Nords plan for bærekraft som nå er ute på høring. Høringsfristen er i dag.

  • I dag kl. 14.55

    Amerikansk økonomi vokste med 1,6 prosent i første kvartal

    Prisveksten kom samtidig inn høyere enn ventet for kvartalet. Dårlig nytt for rentekutt her hjemme, ifølge sjeføkonom.

  • I dag kl. 14.55

    Kverneland Group nedbemanner med rundt 70 årsverk

    På grunn av tøffe tider i markedet varsler landbruksredskapsprodusenten Kverneland Group at de må nedbemanne med om lag 70 årsverk i løpet av august-september.

  • I dag kl. 14.39

    Politiet om mystisk fryser på havbunnen: – Mistenkelig

    Nå vil politiet heve fryseren fra 250 meters dyp.

  • I dag kl. 14.34

    Innstiller avgang til Trondheim – blir buss for båt

    Hurtigbåtavgangen fra Kristiansund til Trondheim klokken 16.30 i dag blir innstilt. Ruta går som normalt fra Hitra til Trondheim klokken 18:20. Det skriver Norled på sine hjemmesider. Reisende til Hitra og Brekstad tar rutebuss nr. 901 kl. 16:40 fra Kristiansund trafikkterminal og videre med buss eller taxi fra Orkanger kl. 20:30. Reisende til Trondheim tar rutebuss 901 kl. 16:40 fra Kristiansund trafikkterminal.

  • I dag kl. 14.31

    Ung elsparkesyklist påkjørt – sjåfør stakk av

    Politiet har rykket ut til Bærum etter melding om at bil har kjørt på en ung gutt på elsparkesykkel. – Gutten fremstår ikke alvorlig skadet, men vil bli undersøkt av ambulansen, skriver Oslo-politiet på X. Bilen som kjørte på gutten er ikke på stedet. Derfor er politiet på jakt etter en bil som vitner beskriver som en mørk Toyota RAV4. – Muligens en taxi, skriver politiet.

  • I dag kl. 14.27

    Regjeringen skal utrede kystruten

    Regjeringen skal utrede kystruten. Det skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i ei pressemelding. Staten kjøper nå sjøtransporttjenester mellom Bergen og Kirkenes, med daglige anløp i 34 havner hele året. Hensikten er å sikre et tilfredsstillende transporttilbud for passasjerer som reiser lokalt eller regionalt fra havn til havn, og godstransport mellom Tromsø og Kirkenes. Dagens avtaler gjelder for perioden 2021–2030. Regjeringen vil nå utrede hvordan kystrutetjenesten skal være etter 2030, og vil blant annet se på behov og miljøkrav.

  • I dag kl. 14.21

    Stjernemegler selger eget hjem for 108 millioner

    Svenske Fredrik Eklund (46), kjent fra «Million dollar listing», lokker nå kjøpere med bilder fra sitt eget «perfekte» hus.

  • I dag kl. 14.19

    Delfin funnet skutt i USA

    Delfinen skal ha hatt flere kulehull i kroppen.

  • I dag kl. 14.06

    Tildelt milliardkontrakt på Nye Bodø lufthavn

    Avinor har tildelt kontrakten for å bygge passasjerterminal og enkelte andre driftsbygg på Nye Bodø lufthavn, til Hent AS. Det skriver Avinor i en melding. Dette er den siste store kontrakten som tildeles i dette prosjektet, og har en ramme på 2,4 milliarder kroner. Den nye lufthavnen skal etter planen stå ferdig og åpne for kommersiell trafikk i løpet av 2029/2030. Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder kroner (2022-kroner), hvor Avinor bidrar med 2,6 milliarder mens resten finansieres av staten og et lokalt bidrag fra Bodø kommune og Nordland fylkeskommune.

  • I dag kl. 14.05

    Kverneland nedbemanner med 70 årsverk

    Kverneland Group må på grunn av nedgang i ordrer, nedbemanne 70 årsverk. Det skriver de i en pressemelding. Selskapet måtte tidligere i år iverksette tiltak for å redusere kapasitet og kostnadsnivå ved å permittere og låne ut ansatte. Dette har de ikke klart, og ser seg dermed nødt til å nedbemanne. Den direkte årsaken, er fulle lagre i Europa. Daglig leder Lars Rotseth sier at når rentenivået er så høyt, bestiller ikke distributørene inn mer utstyr. Demonstrasjonene blant bøndene i Europa viser også at de ikke har stor investeringslyst. – Det er en vond dag for alle, sier Kenneth Olsen, som er hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet. Kverneland Group har hovedkontor på Klepp, og utvikler, produserer og distribuerer landbruksredskaper, elektroniske løsninger og digitale tjenester til bønder. Selskapet er eid av japanske Kubota, og har ifølge Proff 454 ansatte. De omsatte for 1 milliard i 2022.

  • I dag kl. 14.05

    Ski stasjon er delvis stengt – påvirker flere togstrekninger

    Bane Nor skriver på sine nettsider at Ski stasjon er delvis stengt på grunn av en hendelse ved sporet. Kommunikasjonssjef i Vy Åge Christoffer Lundeby forteller nå at to spor har åpnet. – Det betyr at vi kan kjøre regiontogene mot Halden og regiontogene til Moss som normalt. Lokaltoget mellom Oslo s og Ski snur på Oppegård, og de reisende må ta buss videre til Ski. Mens togene fra Rakkestad og Mysen går til Kråkstad, også går det buss videre innover mot hovedstaden. Lundeby ber de som skal reise med tog om å følge med på Vys nettsider, for oppdatert informasjon om deres reise. Toglinjene som kan påvirkes er: – RE22 – mellom Oslo S og Rakkestad – L2 – mellom Stabekk og Ski – R21- mellom Stabekk og Oslo S – RE20 – mellom Oslo S og Halden

  • I dag kl. 14.05

    Full stans i store deler av togtrafikken mellom Oslo S og Ski stasjon

    Bane Nor skriver på sine nettsider at Ski stasjoin er stengt på grunn av en hendelse ved sporet. Det er usikker når togtrafikken kommer i gang igjen, men ifølge Bane Nor vil det ta tid. Toglinjene som kan påvirkes er: - RE22 - mellom Oslo S og Rakkestad - L2 - mellom Stabekk og Ski - R21- mellom Stabekk og Oslo S - RE20 - mellom Oslo S og Halden

  • I dag kl. 14.05

    Ski stasjon er stengt

    Bane Nor skriver på sine nettsider at stasjonen er stengt på grunn av en hendelse ved sporet. – Dette tar tid, står det på nettsidene.

  • I dag kl. 14.05

    Ski stasjon er stengt – påvirker flere togstrekninger

    Bane Nor skriver på sine nettsider at Ski stasjon er stengt på grunn av en hendelse ved sporet. Det er usikker når togtrafikken kommer i gang igjen, men ifølge Bane Nor vil det ta tid. Toglinjene som kan påvirkes er: – RE22 – mellom Oslo S og Rakkestad – L2 – mellom Stabekk og Ski – R21- mellom Stabekk og Oslo S – RE20 – mellom Oslo S og Halden

  • I dag kl. 14.01

    Fortsatt forsinkelser og innstillinger på Oslo lufthavn

    – Flytrafikken er i gang igjen, men det er reguleringer i trafikken og i tillegg et stort etterslep. Det forteller kommunikasjonssjef i Avinor Cathrine Framholt. Rundt klokken 13:30 torsdag ettermiddag er til sammen 160 avganger og ankomster på Oslo lufthavn enten innstilt eller forsinket. – Det kan bli flere, fordi dette er jo ikke avsluttet ennå, sier Framholt. Hun legger til at de største flyplassene i Norge vil være påvirket av feilen et par timer til. – Det kan også få noen konsekvenser for de tidligste flyavgangene i morgen, men det er litt for tidlig å si. Luftrommet over hele Sør-Norge var stengt i tre timer torsdag morgen. Stengningen skyldtes en teknisk feil hos Avinors kontrollsentral på Røyken i Asker. – Man må huske på at det handler om sikkerheten. Vi tar aldri noen sjanser når det gjelder sikkerheten i luften, avslutter Framholdt.

  • I dag kl. 13.57

    Væpnet politi aksjonerte ved skole

    Politiet har kontroll på en mann som skal ha oppført seg truende mot barn og ansatte ved Lunde skole i Skien. Mannen var ruset og aggressiv. Han hadde også vist frem et våpen, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • I dag kl. 13.57

    Skien: Mann oppførte seg truende mot barn og ansatte på skole

    Like etter klokken 13.00 fikk politiet melding om en mann som hadde vært truende overfor barn og ansatte på en skole i Skien.

  • I dag kl. 13.55

    Løper maraton med CP: – En enda større bragd

    Nå har Andrew Tomlinson (40) gjennomført verdens seks trolig mest kjente maratonløp.

  • I dag kl. 13.53

    Gulrot fungerer bedre enn pisk

    Å sette inn tiltak for å gjøre det yrket som befolkning og arbeidsgivere etterspør mest mindre attraktivt, er kunnskapsløshet satt i system.

  • I dag kl. 13.47

    Trafikkulykke ved E16 i Ullensaker

    – Tre biler skal være involvert, skriver Øst politidistrikt på X. Ulykken skal ha skjedd i krysset E16 og Hans Gaarders veg. En av de involverte har smerter i nakke, men skadegrad er foreløpig ukjent. Det vil skape trafikale problemer på stedet.

  • I dag kl. 13.45

    Hvordan overleve som mellomleder?

    I skvisen mellom overordnet ledelse og egne ansatte må mellomlederne finne en måte å navigere jobbhverdagen.

  • I dag kl. 13.35

    Til sykehus med luftambulanse etter ulykke på Riksvei 7

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på Riksvei 7 i Gol-området. Det skal ha skjedd en front mot frontkollisjon.

  • I dag kl. 13.33

    Regjeringen vil vurdere egne turistpriser på fly i distriktene

    Regjeringen varsler en utredning av anbudene for kortbanenettet for fly. De vurderer blant annet ulike priser for turister og fastboende. – Vi ønsker å se nærmere på hvordan vi kan sørge for at den store innsatsen fra staten kommer innbyggerne til gode på en enda bedre måte enn i dag, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB. Regjeringen har nå lagt opp til å bruke nesten 2,4 milliarder kroner årlig på å opprettholde flyrutene i distriktene, de såkalte FOT-rutene. Bevilgningen ble doblet i år, og maksprisene ble halvert. Det er Widerøe som har anbudet på nesten alle de statlig subsidierte rutene. Selskapet har merket økt trøkk fra ferie- og fritidsreisende etter at prisene ble halvert. – I dag bidrar vi ikke bare tungt til de som bor i regionen, men også til reiseliv og turistene. Det kan hende det er riktig, men det er sånne ting vi må vurdere. Er det vi driver med treffsikkert nok? Regjeringen er allerede i dialog med Widerøe om hvordan det har gått etter priskuttet, men det er foreløpig ikke aktuelt å ta umiddelbare grep.

  • I dag kl. 13.30

    Medier: Enzo ute resten av sesongen

    Enzo Fernández (23) skal ha hatt en operasjon for brokk.

  • I dag kl. 13.27

    Utvidet farevarsel for skogbrann i nord

    Meteorologene har utvidet farevarselet for gress- og lyngbrannfare i Nord-Norge. Det er et stort område fra de sørlige delene av Nordland opp til den sørligste delen av Troms som omfattes av farevarselet. Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt, opplyser meteorologene. Det er ikke meldt nedbør med det første, og varselet gjelder foreløpig fram til lørdag kveld. På Østlandet er det også gult farevarsel, og dette varselet strekker seg per nå fram til søndag formiddag. NTB

  • I dag kl. 13.26

    Oppdaget oppkast og kjeks på veteranskip

    Torsdag morgen oppdaget Paul Matre at ubudne gjester hadde vært om bord i veteranskipet MS «Sunnhordland» i løpet av natten. Det skriver avisen Sunnhordland. – Her er det spy og fullt av kjeks. Noen må ha gått inn i skapet her og sovet, sier Matre til avisen. Han har ansvar for båten når den ligger til kai. I skapet det er snakk om ligger rundt 200 redningsvester. Disse koster rundt 1900 kroner, ifølge Matre, og flere av disse må nå kastes, sier han. – Dette må kalles for et hærverk. Når folk tar seg til rette på andre sin eiendom på den måten der. De har spydd alle veier og tydeligvis gått inn her for å sove. Matre varsler nå tiltak for å hindre at lignende situasjoner oppstår. – Jeg synes det er trist at det ikke kan få ligge i fred. Vi har aldri låst dørene på grunn av at det er sikkerhetsgreier her. Vi er nødt til å begynne å låse om det skal være sånn. Det er veldig dumt, sier han.

  • I dag kl. 13.26

    Nei, Murakami har skrevet mye bedre romaner tidligere

    I «Byen bak muren» synger den japanske mesteren gamle sanger om igjen.

  • I dag kl. 13.18

    Europris faller på børs

    Aksjen har falt på børs etter Europris la fram resultatet for første kvartal i dag. Europris, med hovedkontor i Fredrikstad og logistikksenter Moss, hadde en omsetning på 2,026 milliarder kroner de tre første månedene i år. God påskehandel i lavpriskjeden med 460 ansatte bidro til at salget økte med nesten 5 prosent, går det fram av en børsmelding. Men til tross for godt salg, ble overskuddet mindre enn samme periode i fjor. Resultat før skatt for Europris ble 63 millioner kroner mot 93 millioner i samme periode i fjor. Aksjekursen har falt: Da børsen åpnet var kursen 74,35 kroner pr. aksje. I dag, torsdag omsettes den for drøyt 69 kroner på Oslo Børs.

  • I dag kl. 13.18

    Hytte på 29 kvadratmeter i Indre Oslofjord solgt for 5,75 millioner

    – Det er tilgjengeligheten og beliggenheten som betyr noe her, ikke antall kvadratmeter, sier megler Marius Berger.

  • I dag kl. 13.18

    Nord-Norge: Snittpris for strøm på 90,5 øre per kWh fredag

    I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 90,5 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 1,092 kroner. Fredagens snittpris per kWh er 2,3 øre lavere enn torsdag og 36,9 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no. Maksprisen fredag på 1,092 kroner per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 3,6 øre høyere enn torsdag og 33,1 øre høyere enn samme dag året før. Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 1,26 kroner. 90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Det betyr at i den timen prisen ligger på 1,092 kroner, dekkes 32,5 øre. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften. Minsteprisen blir på 76,6 øre per kWh mellom klokken 14 og 15 og er den laveste i landet. (NTB)

  • I dag kl. 13.15

    Ett steg nærmere datasenter i Narvik kommune

    Kommunestyret i Narvik har vedtatt å regulere et område i næheten av Bjerkvik til industriformål. Det lokale kraftselskapet Nordkraft har også en trafo i nærheten av tomten på Kvandal. Kraftselskapet mener at tomten passer primært for datasenteraktører. Det skriver selskapet i en pressemelding. – Det er en milepæl i vårt arbeid for å legge til rette for etableringer som igjen kan gi verdiskaping og arbeidsplasser i regionen, sier prosjektleder Jon Ingebrigtsen i Nordkraft. Tomta i Bjerkvik har tidligere vært presentert for aktører, men i likhet med andre tomter som det jobbes med, er en regulering for industriformål nødvendig for å inngå avtaler om etablering. Kvandal er den tomta Nordkraft har jobbet mest med for å klargjøre for interessenter, etter at denne satsingen startet i 2018.

  • I dag kl. 13.13

    Live Nation-sjef sår tvil om Bjerke som konsertsted

    Travbanen kan utvilsomt ta imot mye folk. Men de største stjernene vil uansett ha stadioner, mener daglig leder ved norgeskontoret til verdens største konsertarrangør.

  • I dag kl. 13.09

    Barcelona bekrefter at Xavi fortsetter

    Xavi Hernandez (44) fortsetter som manager i Barcelona.

  • I dag kl. 13.09

    Arbeidsuhell i Tananger

    Nødetatene rykker ut på melding om et arbeidsuhell i Tananger i Sola. Det skal være kontroll på de involverte personene. Dreier seg om noe kjemikalier. Skal ikke være fare for andre personer.

  • I dag kl. 13.04

    Ingen videregående skoletilbud på Dombås neste år

    Torsdag ettermiddag ble tilbudsstrukturen for neste skoleår i Innlandet vedtatt. Totalt 16 tilbud blir ikke satt i gang det kommende skoleåret. På Dombås settes det ikke i gang noen tilbud. Grunnen er at det kun er 21 søkere fordelt på de tre studiespesialiseringstrinnene. – Det er viktig å presisere at vi ikke legger ned tilbud ved at vi ikke setter dem i gang neste skoleår, sa Hans Kristian Enge (Ap).

  • I dag kl. 13.02

    Vil oppgradere Rådhuset i Lyngdal

    Lokalpolitikerne i Lyngdal vil oppgradere rådhuset i kommunen for 3,5 millioner kroner, skriver Lyngdals Avis. En gjennomgang av bygget viser blant annet at kontorområdene i Rådhuset er lite brukt, men at dette kan endres med å gjøre tilpasninger. Kommunestyret skal ta stilling til saken torsdag kveld.

  • I dag kl. 12.59

    Kartverket snur – Oslove godkjent som Oslos samiske navn

    Etter et par måneder med forvirring om hvorvidt hovedstadens sørsamiske navn var lovlig eller ikke, har Kartverket kommet til at Oslove godkjennes for offentlig bruk. – Det var en misforståelse fra vår side, og det beklager vi, sier Kartverkets seksjonssjef for stedsnavn, Helge Dønvold. Like før jul vedtok bystyret at det samiske navnet på byen skal være Oslove. I januar fikk kommunen seg en overraskelse når Kartverket ga beskjed om at navnet ikke var godkjent for offentlig bruk. Etter samtaler med samisk stedsnavntjeneste, kom de til at kommunen har fulgt regelverket. Oslo vil nå vise fram byens samiske navn. – Jeg er veldig glad for at vi fikk det til, og at vi fikk formelt godkjent samisk navn på Oslo. Oslo er hovedstad for alle, også for samer som bor her og ellers i Norge, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg. På kommunens nettsider vil byens logo vises med det samiske navnet. I tillegg til skilting, vurderes det fortløpende hvordan navnet ellers skal synliggjøres. Oslove er det sørsamiske ordet for Oslo. Ordet uttales på samme måte som det skrives, med ordlyd som «juletre». At Oslo skal få et samisk navn er en sak som har blitt jobbet med i mange år.

  • I dag kl. 12.50

    Nå kan det bli flere elsparkesykler i Oslo

    Aftenposten skriver at byrådet vil beholde maksgrensen for elsparkesykler i sentrum, samtidig de vil fjerne makstaket i ytre by. De vil også vurdere å fjerne forbudet mot å kjøre på natta. På et tidspunkt var det 20.000 elsparkesykler i Oslo, men det forrige byrådet strammet inn og satte en maksgrense på 8000. Nå håper det nye byrådet at flere sykler utenfor sentrum vil gjøre mikromobilitet mer tilgjengelig. Forslaget skal nå ut på høring i åtte uker.

  • I dag kl. 12.46

    – Imponerende og rørende

    Forretningsmann Trond Mohns gave til Universitetssykehuset Nord-Norge mottas med stor glede. – Det er både imponerende og rørende at noen gir slike type gaver. Det sa styreleder Renate Larsen, da styret i Helse Nord torsdag behandlet saken om gaven fra Mohn. Gaven er en ny CT-skanner, til en verdi av 95 millioner kroner. Styret i Helse Nord måtte godkjennes gaven, da verdier er på over 50 millioner kroner. F.v. Renate Larsen og administrerende direktør Marit Lind.

  • I dag kl. 12.45

    Kryssingsspor på Søsterbekk vil koste en halv milliard kroner

    To dramatiske togavsporinger gjorde at Norges mest trafikkerte jernbane var ute av drift i flere uker i år. I Nasjonal tranportplan 2025-2036 kom det fram at regjeringen foreslår å bygge nye kryssingsspor ved Søsterbekk, Katterat og Horisontalen, samt øke aksellasten fra 31 til 32,5 tonn. Disse tiltakene mener regjeringens vil øke kapasiteten på Ofotbanen, slik at forholdene legges enda bedre til rette for malmtransporten og persontrafikken. Men i samme plan lå det ingen konkrete midler inne til å de tre anbefalte krysningssporene på Ofotbanen. Det forklarer samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) slik: –Tiltakene er ikke er samlet i en egen effektpakke og må finansieres med midler fra potten til mindre investeringer for hvert enkelt tiltak I KVU Nord-Norgebanen estimeres investeringskostnaden for de tre kryssingssporene og ny overbygning for å øke aksellasten til å være om lag to milliarder kroner. Stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV) har stilt spørsmål på Stortinget om hva det vil koste å etablere ett krysningsspor på Søsterbekk på Ofotbanen. – Søsterbekk kryssingsspor er på et relativt tidlig planleggingsstadium beregnet å koste om lag 550 millioner 2024-kroner. Anslaget er usikkert, lyder svaret fra ministeren.

  • I dag kl. 12.32

    Nå er det tomt for norske poteter

    Det er skrapet for norske poteter i butikkene. Nå skal tollsatsene for å importere fra utlandet fjernes.

  • I dag kl. 12.31

    Tupac Shakurs arvinger truer Drake med søksmål

    Tupac Shakurs arvinger beordrer Drake til å fjerne en låt der rapperens stemme angivelig blir etterlignet med kunstig intelligens.

  • I dag kl. 12.31

    Forsinkelser i flytrafikken i ettermiddag

    Det vil være noen forsinkelser i flytrafikken fra Kristiansand lufthavn Kjevik utover ettermiddagen torsdag. Det sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen til NRK. Forsinkelsene kommer som følge av at luftrommet over hele Sør-Norge var stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral. – De aller fleste flyene er i rute inn og ut fra Kjevik, men det er forsinkelser på enkelte fly, sier Johnsen. Han oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert på Avinor sine nettsider.

  • I dag kl. 12.30

    Warholm ofrer penger på stevne-tvil

    Karsten Warholm (28) lar seg ikke lokke av startpenger fra stevner før OL.

  • I dag kl. 12.30

    Knivstikking i Moss: Mann siktet for kroppskrenkelse

    Mannen i 50-årene som er pågrepet etter at en ung gutt ble knivstukket i Moss torsdag morgen, er siktet for kroppskrenkelse. Jourhavende jurist Vilde Heggen i Øst politidistrikt sier til NRK at mannen kjent av politiet fra tidligere, men ikke i forbindelse med alvorlige saker. Mannen vil bli fremstilt for lege i løpet av dagen.

  • I dag kl. 12.27

    Tobias Foss (26) blir blant åtte Ineos-ryttere i årets Giro d'Italia

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps. – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia. Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

  • I dag kl. 12.19

    No opnar Nord-Europas høgaste fjellovergang

    Fylkesveg 55 Sognefjellet opnar fredag klokka 12 etter vinterstenging. Dei første to vekene blir det likevel nattestengd mellom Huldehaug og Rustadsæter frå klokka 20 til 08. Det blir anbefalt å bruke vinterdekk på fjellovergangen.

  • I dag kl. 12.14

    Grovt tyveri fra sportsbutikk

    10 sykler er stjålet fra en sportsbutikk i Kragerø. Tyveriet har skjedd i løpet av natten og politiet har vært på stedet for å gjøre undersøkelser. To av syklene er funnet ikke så langt unna og det jobbes videre med å finne ut hvem gjerningspersonene kan være.

  • I dag kl. 12.14

    Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) blir blant åtte Ineos-ryttere i årets Giro d'Italia.

  • I dag kl. 12.13

    Viderefører boplikten i Røros

    Dagens ordning med boplikt videreføres, og det innføres ikke boplikt ved arv. Det vedtok kommunestyret i Røros torsdag, ifølge Arbeidets rett. «Rutiner for oppfølging av boplikten må etableres. Forskriften endres til å omfatte boliger i bopliktsoner i henhold til fremlagte kart for Røros (kommunedelplan Røros Bergstad), Brekken og Glåmos». Det skriver avisa. Høyre ba om protokolltilførsel om at de er mot all boplikt. Siden 1975 har det vært boplikt på alle eiendommer innenfor sentrum i Røros, for å unngå at helårsboliger står tomme store deler av året. Det betyr at dersom du kjøper et hus, må noen bo i det. Arver du huset gjelder ikke disse reglene. I en undersøkelse kommunen har gjort viser det seg at 111 av 567 hus er ubebodd.

  • I dag kl. 12.08

    Søker etter savnet mann

    Fem dager etter at en 35-åring ble meldt savnet fra Skotfoss i Skien, vurderer politiet å organisere en leteaksjon. Politiet vil ikke si hva de vet om det som har skjedd i forkant av at 35-åringen forsvant, men mannen var på besøk hos ei venninne på Skotfoss. Den siste sikre observasjonen av han ble gjort på Skotfoss ved 1730-tiden lørdag 20. april.

  • I dag kl. 12.06

    Innbrudd i bedrift i Kristiansand

    Det er blitt gjort innbrudd i en bedrift på Lund i Kristiansand i løpet av natten. Det melder politiet som er på vei til stedet.

  • I dag kl. 12.06

    Maya (31) ble utbrent: – Følte jeg hadde null verdi

    Maya Krogstad imponerte stort som ung leder, helt til den dagen alt gikk i svart. Fem råd kan gjøre at du unngår stress og utbrenthet.

  • I dag kl. 11.57

    Dovrebanen åpen for trafikk

    Trafikken er i gang igjen mellom Hamar og Brumunddal, men du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, melder Bane Nor. Togstrekningen var stengt torsdag formiddag fordi en lastebil hadde kjørt inn i en jernbanebru.

  • I dag kl. 11.56

    Deniz (26) kan seks språk – hyllet for arbeid mot rasisme

    Rektor opplevde mye rasisme mellom minoritetselever. Slik bidro Deniz Akat (26) til å snu trenden.

  • I dag kl. 11.52

    De første bildene: Her er Kong Harald tilbake på jobb

    Kongen er tilbake på jobb etter lengre tids sykmelding.

  • I dag kl. 11.51

    Kosttilskudd tilbakekalles

    Brukere bes om å umiddelbart kaste produktet.

  • I dag kl. 11.51

    Kosttilskudd tilbakekalles

    Brukere bes om å umiddelbart kaste produktet.

  • I dag kl. 11.46

    47 millioner til byliv og lekeplasser

    Byrådet i Oslo gir til sammen 47 millioner til private tiltak for bylivet, av disse skal 20 millioner gå til flere og bedre lekeplasser. – Vi vil støtte og legge til rette for private initiativ for å aktivisere byen og bidra til økt byliv, sier byråd for byutvikling James Stove Lorentzen (H). Bylivstilskudd er en ordning som privatpersoner, grupper, foreninger og næringsliv kan søke for små og store utendørstiltak og aktiviteter som bidrar til økt byliv. Flere lekeplasser er planlagt, blant annet en helt ny naturlekeplass i Tøyenparken. Oppgradering av en liten nabolags-lekeplass i Schübelers gate er også prioritert. I tillegg til nye lekeområder vil byrådet oppgradere flere torg- og byrom med beplantning og grønt. Stortorget vil få møblering, beplantning og nytt liv i fontenen, opplyser byrådet.

  • I dag kl. 11.46

    HA-redaktør blir NRK-redaktør

    Katrine Strøm er ansatt som ny regionredaktør i Region sørøst i NRK. som består av NRK Stor-Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark, Østfold og Sørlandet Katrine Strøm kommer fra jobben som redaktør og daglig leder i Hamar Arbeiderblad og direktør i nyhetsmedier i eierkonsernet Kilde og hun starter i den nye jobben i NRK til høsten.

  • I dag kl. 11.44

    Ferge måtte snu

    Fergeselskapet Color Lines ferge måtte avbryte dagens første seilas mellom Sandefjord og Strömstad. Årsaken var at to passasjerer trengte medisinsk hjelp, sier salg- og markedssjef Nina Moland Andersen til Sandefjords Blad. Hendelsen fører til noen forsinkelser, men Andersen sier selskapet håper at ettermiddagsavgangene kan gå til oppsatt tid.

  • I dag kl. 11.43

    Vil kaste representanter i et utvalg i Færder

    Kommunestyregruppa i Færder Høyre jobber for omvalg av alle medlemmene i Hovedutvalg for plan, teknikk og miljø. Det sier gruppeleder Gunstein Sundene i Færder Høyre. Først ville gruppa at bare Høyres medlemmer skulle velges på nytt, siden partiet mente Høyres representanter slet med å samarbeide. Men kommuneadvokaten har konkludert med at de ikke kan ha nyvalg på enkeltmedlemmer, da må hele utvalget velges på nytt. Etter at Høyres faste medlemmer i utvalget har meldt seg ut av lokalpartiet, ønsker Høyre å ha Høyre-folk på deres plasser. – Fremfor alt: Vi ønsker et hovedutvalg som fungerer godt og som kan samarbeid godt. Sundene sier de satser på et nyvalg i neste kommunestyremøte 22. mai.

  • I dag kl. 11.40

    Setesdal Brannvesen trenger økning i budsjettet

    Setesdal Brannvesen trenger oppgradert utstyr og en kraftig økning i budsjettet, skriver Setesdølen. Behovet kommer som følge av at det stilles nye krav til standarden til brannstasjoner og beredskapen i distriktskommunene. Ordførerne i Setesdal skal gå sammen om en uttalelse om at det må kommer mer penger fra staten når det lokale brannvesenet tar på seg flere statlige oppgaver, ifølge avisa.

  • I dag kl. 11.38

    Aker Solutions varsler sterk omsetningsvekst

    Aksjekursen for oljeservice-selskapet Aker Solutions, med hovedkontor i Jåttavågen i Stavanger, gikk opp med 6 prosent da Oslo Børs åpnet torsdag morgen. Det skjedde etter at selskapet hadde lagt fram resultattall for første kvartal, og samtidig kom med et varsel om forventningene for resten av året. – Basert på ordreboken og markedsaktiviteten er det ventet at omsetningen for hele 2024 vil øke med omtrent 30 prosent sammenlignet med 2023, skriver selskapet. Driftsresultatet, første kvartal, endte på 723 millioner kroner, sammenlignet med 98 millioner kroner i fjor.

  • I dag kl. 11.33

    30 kontrabasser har konsert i Hamardomen

    Norsk kontrabassklubb med 30 kontrabassister fra hele landet har konsert i Hamardomen. De 30 bassistene skal blant annet urframføre Sigurds Holes verk Treklang, som er laget spesielt for anledningen. Hole tror det blir en spesiell konsert. – Det kan vi si med stor sikkerhet. Det er spesielt å høre så mange kontrabasser sammen. Jeg tror det blir fint og den akustikken i Hamardomen vil passe utmerket med store strenger og kontrabasser, sier Sigurd Hole. Norsk kontrabassklubb ble etablert i 2016 og har i hovedsak medlemmer fra 7-18 år, men også de etablerte bassistene Sigurd Hole, Ellen Andrea Wang og Guro Moe fra Innlandet.

  • I dag kl. 11.26

    Kjempekonkurs i Agder Gruppen: Har 2,5 milliarder i gjeld

    Agder Gruppen er konkurs med enorm gjeld. Arbeidet med å sikre verdier er krevende, opplyser bostyrer.

  • I dag kl. 11.25

    Mindreårig pågrepet etter skyting på Bryn i Oslo

    Torsdag formiddag ble ytterligere to personer pågrepet i forbindelse med skytingen i Tvetenveien på Bryn i Oslo. Det opplyser politiet i en pressemelding. Den ene av de siktede er mindreårig og siktet for drapsforsøk. Den andre er i slutten av tenårene og er siktet for medvirkning til drapsforsøk. Begge er norske statsborgere og er kjente fra politiet fra før. Politiet vil forsøke å avhøre de siktede i løpet av dagen i dag. Hvorvidt det er grunnlag for varetektsfengsling vil trolig først bli vurdert på fredag. Nå er til sammen seks personer pågrepet, etter det politiet mener var oppgjør. Ingen av de siktede har foreløpig fått oppnevnt forsvarere, men det vil skje innen kort tid.

  • I dag kl. 11.25

    «Ingen» vil kjøpe Apples dyre Vision Pro-briller

    Apples mye omtalte Vision Pro-briller ble lansert med brask og bram i begynnelsen av februar i år, og nettet flommet nærmest over av førsteinntrykk, nyheter og omtaler.

  • I dag kl. 11.25

    To nye personer er pågrepet etter skytingen på Bryn i Oslo

    To menn i slutten av tenårene er allerede varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drapsforsøk.

  • I dag kl. 11.24

    Dovrebanen stengt Hamar-Brumunddal

    Dovrebanen er stengt mellom Hamar og Brumunddal pga. at en lastebil har kjørt inn i en jernbanebru, melder politiet i Innlandet. Baner Nor kommer med ny oppdatering kl. 11:30.

  • I dag kl. 11.19

    Kan være en av Norges største konkurser

    Konkursen i Agder Gruppen-konsernet kan være en Norges største målt i gjeld, skriver Fædrelandsvennen. Samlet har de tre selskapene i konsernet oppgitt en gjeld på 2,5 milliarder kroner. Konsernet med base på Mjåvann i Kristiansand meldte oppbud onsdag etter at gjeldsforhandlingene med bankene ikke førte fram. Agder-gruppen har hatt milliardomsetning på salg og utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen.

  • I dag kl. 11.18

    Bil stjålet fra verksted

    En bil er stjålet fra et verksted i Svolvær i natt. Bilen er nå funnet igjen i Lødingen. – Politiet har vært på stedet, gjort undersøkelser og etterforsker hendelsen videre. Bilen er overtatt av eier, melder politiet i Nordland.

  • I dag kl. 11.16

    Ingen skole på Dombås til hausten

    Det blir ikkje skoleklassar på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skole på Dombås til hausten. Det har hovudutval for opplæring i Innlandet fylkeskommune bestemt. Årsaka er at elevgrunnlaget er for lite. Samtidig seier leiar i utvalet, Hans Kristian Enge (Ap) til GD at skolestaden ikkje er lagt ned for det. Avgjerda om kva skolestader som blir lagt ned, kjem til hausten. Fleire stader i fylket blir tilbod lagt ned nå til hausten, fordi dei har for få søkjarar,

  • I dag kl. 11.15

    Østerrikes fotballforbund: Rangnick har fått tilbud om Bayern-jobben

    Ralf Rangnick (65) er ønsket av Bayern München som ny hovedtrener i klubben, bekrefter sportsdirektøren i Østerrikes fotballforbund.

  • I dag kl. 11.15

    Politipatrulje observerte «tullete» kjøring

    Politiet har beslaglagt førerkortet til en mann i 20-årene etter at bilen hans snurret og traff veggen i Bolstadtunnelen på E18 i Holmestrand kommune. Det var en patrulje på vei til trening som observerte «tullete» kjøring, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen.

  • I dag kl. 11.09

    Lastebil har velta på Inderøy

    Naudetatane har rykka ut til ein lastebil som velta i forbindelse med lossing på Inderøy. Føraren kom seg ut av lastebilen ved hjelp av brannvesenet. Politiet opplyser klokka 1115 at føraren, ein mann i 60-åra blir køyrd til sjukehuset i Levanger for vidare undersøking. Lastebilen skal ha velta i forbindelse med tømming av eit lass med jord og grus. Det er skadar på lastebilen, men omfanget av skadane er ukjent så lenge bilen ligg på sida, melder politiet.

  • I dag kl. 11.09

    Lastebil inn i jernbanebru

    Jernbanen er stengt mellom Hamar og Brumunddal etter at ein lastebil har køyrd inn i ei jernbanebru i Hamar sentrum. Det skriv Bane Nor på sine sider. Det er ikkje meldt om personskade og lastebilen er laus frå skjenegangen nå.

  • I dag kl. 11.00

    Her er det første offisielle portrettet av kongeparet

    De har vært konge og dronning i over tre måneder, men først nå kommer det første tradisjonelle gallaportrettet.

  • I dag kl. 10.58

    Enorm mangel på helsepersonell – Helse Nord vedtok handlingsplan

    Styret i Helse Nord har enstemmig vedtatt handlingsplanen for personell, utdanning og personell for 2024 til 2026. Planen går blant annet ut på å bruke målrettede økonomiske insentiver for å beholde og rekruttere nye ansatte. – Dette vil gagne både Helse Nord og universitetene, sa styremedlem Jan-Oddvar Sørnes under behandlingen av saken. I neste styremøte vil sak med forslag til disponering av de 200 millionene som er gitt til rekruttering og stabilisering for å ta ned innleie behandles. – Vi sørger for at dette henger i hop. Slik saken ligger nå, og den ikke er ferdig, så tenker vi å dele ut pengene til foretakene. De skal lage noen konkrete planer for tilføring av kvalifisert personell, sikre rett bruk av bemanning og beholde bemanning, sa administrerende direktør Marit Lind. I 2023 brukte Helse Nord over en halv milliard kroner på innleie, viser tall fra Sykepleien.

  • I dag kl. 10.53

    Har fått penger til rusarbeid

    Lindesnes kommune har fått 3 millioner kroner til å hjelpe personer med rusrelaterte problemer, skriver avisen Lindesnes. Pengene kommer fra Statsforvalteren i Agder og skal inn i et prosjekt hvor kommunen fokuserer på tidlig innsats rettet mot både ungdommer og voksne. Anette Strandmyr Fidje i Lindesnes kommune sier pengene kommer godt med til å utvikle tjenestene.

  • I dag kl. 10.43

    Filmanmeldelse «Challengers»: Tennis og trekantdrama

    Veldig vital og veldig – vel, kåt.

  • I dag kl. 10.39

    Gjennomslag i tunnel på nytt Sotrasamband

    Det har vært gjennomslag i den første av fire tunneler på nytt Sotrasamband. Det 10 måneder etter første sprenging på Kolltveit, melder Statens vegvesen i en pressemelding. Gjennomslaget i det nordlige løpet skjedde i går, rundt et halvt år før fristen i OPS-kontrakten med Statens vegvesen. – Det er stor stas å feire gjennomslag i den første av totalt fire veitunneler på nytt Sotrasamband. Selve gjennomslaget fikk vi i går formiddag i 11:30 tiden, men feiringen og kaken tar vi i dag. Arbeidet med å sprenge ut ny Kolltveittunnel har vært uten problemer eller forsinkinger, noe vi er svært glade for, sier prosjektsjef i Statens vegvesen Lene Sælen Rivenes. Den første sprengingen av tunnelen ble gjennomført 23. juni i fjor, og ifølge Statens vegvesen var fristen for gjennomslag 10. oktober i år.

  • I dag kl. 10.39

    Gjennomslag i tunnelen på nytt Sotrasamband

    Det har vært gjennomslag i den første av fire tunneler på nytt Sotrasamband, melder Statens vegvesen i en pressemelding. Det 10 måneder etter første sprenging ble avfyrt på Kolltveit. Gjennomslaget i det nordlige løpet skjedde i går, rundt et halvt år før fristen i OPS-kontrakten med Statens vegvesen. – Det er stor stas å feire gjennomslag i den første av totalt fire veitunneler på nytt Sotrasamband. Selve gjennomslaget fikk vi i går formiddag i 11:30 tiden, men feiringen og kaken tar vi i dag. Arbeidet med å sprenge ut ny Kolltveittunnel har vært uten problemer eller forsinkinger, noe vi er svært glade for, sier prosjektsjef i Statens vegvesen Lene Sælen Rivenes. Den første sprengingen av tunnelen ble gjennomført 23. juni i fjor, og ifølge Statens vegvesen var fristen for gjennomslag 10. oktober.

  • I dag kl. 10.34

    Kan ikke ha omvalg på Høyres medlemmer i utvalg i Færder

    Høyre kan ikke ha omvalg på sine medlemmer i Utvalg for plan, teknikk og miljø i Færder kommune. Det sier kommuneadvokat Margrethe Løgavlen i Færder. Hun sier et utvalg ikke bare kan kaste noen medlemmer, men at kommunestyret kan nedlegge utvalget og utnevne nye medlemmer. Høyre gikk i forrige uke inn for nyvalg av sine medlemmer i utvalget da tre av partiets representanter meldte seg ut av Færder Høyre etter det de mente det var en ukultur i lokallaget. Administrasjonen skulle utrede om nyvalg var mulig.

  • I dag kl. 10.33

    Norsk ekspert: Dokumenterer russisk tortur av sivile i Ukraina

    De russiske okkupantene i Øst-Ukraina har sperret tusenvis av sivile ukrainere inne i fengsels-lignende leire.

  • I dag kl. 10.31

    Dømt for vold ved Youngstorget

    En 24 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år og tre måneder, etter at han slo ned en annen mann ved Youngstorget i Oslo. Volden skjedde i august for to år siden, og slaget var så kraftig at kjeven knakk på offeret. Han falt bakover og slo hodet i brostein. Det førte til brudd og blødninger i hodet og at mannen ble lam på den ene siden av ansiktet. Offeret og gjerningspersonen kjente hverandre ikke fra før, men det oppstod en diskusjon mellom dem før volden skjedde. 24-åringen har tilstått at han slo og forklart at han følte seg truet.

  • I dag kl. 10.30

    Slørdahl går av som øverste leder i Helse Midt-Norge

    Etter eget ønsker fratrer Stig Arild Slørdahl stillingen som administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF fra 1. august 2024. Slørdahl har vært øverste leder for helseregionen siden 2015, og sier det ikke er noe dramatikk i avgangen. – Det er grenser hvor lenge man skal sitte som toppsjef. Det er på tide med et skifte i Helse Midt-Norge, sier Slørdahl. – Både organisasjon og jeg har godt av at det skjer endringer i toppledelsen etter en så lang periode, sier han. Dette er også styreleder Odd Inge Mjøen enig i. – Man skal ikke sitte for lenge som leder, det hemmer organisasjonen, sier han. Styret skal i løpet av dagens møte sette ned et ansettelsesutvalg. – Jeg skal stå på til vi er kommet til 1. august og så kan dere nå starte prosessen, sier Slørdahl til styret.

  • I dag kl. 10.30

    Går av som øverste leder i Helse Midt-Norge

    Etter eget ønsker fratrer Stig Arild Slørdahl stillingen som administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF fra 1. august 2024. Slørdahl har vært øverste leder for helseregionen siden 2015, og sier det ikke er noe dramatikk i avgangen. – Det er grenser hvor lenge man skal sitte som toppsjef. Det er på tide med et skifte i Helse Midt-Norge, sier Slørdahl. – Både organisasjon og jeg har godt av at det skjer endringer i toppledelsen etter en så lang periode, sier han. Dette er også styreleder Odd Inge Mjøen enig i. – Man skal ikke sitte for lenge som leder, det hemmer organisasjonen, sier han. Styret skal i løpet av dagens møte sette ned et ansettelsesutvalg. – Jeg skal stå på til vi er kommet til 1. august og så kan dere nå starte prosessen, sier Slørdahl til styret.

  • I dag kl. 10.30

    Kombinertlandslaget slankes kraftig

    Kombinertlandslaget prioriterer de aller beste utøverne knallhardt inn mot den kommende VM-sesongen. Sportssjef Ivar Stuan sier til NRK at landslaget neste sesong vil bestå av kun seks utøvere – tre menn og tre kvinner. Både Gyda Westvold Hansen fra Os og Mari Leinan Lund fra Tolga har fått plass i A-gruppa. Marte Leinan Lund fra Tolga og Simen Tiller fra Moelv har begge fått plass på B-landslaget. Stuan sier de også skal legge til rette for de neste beste, men utøverne her skal trene mer lokalt med sine regionale lag. Kuttene handler først og fremst om optimalisering, men også om økonomi, bekrefter Stuan.

  • I dag kl. 10.28

    Nå selges gamle Narvik sykehus - sjekk prisen

    I slutten av november flytter Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Narvik inn i et splitter nytt sykehusbygg. Det betyr at det gamle sykehusbygget nå legges ut for salg. – Dette er en stor og spennende eiendom, som ligger høyt og fritt like ved Narvik sentrum. Det er sjelden man får en mulighet til å sette avtrykk i en by i så stor grad som man får her, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg. Tomten på ca. 42.000 kvm eies i dag av Statsbygg mens bygningsmassen på ca. 20.000 kvm eies av UNN. Eiendommen selges til markedspris med en vurdert verdi på opptil 80 millioner kroner. I perioden frem til nye UNN Narvik er fullt operativt vil UNN leie tilbake hele eiendommen med en årlig leie på 7,5 millioner kr. Med en tilbakeleieavtale sikrer man at verken ansatte eller pasienter berøres av salgsprosessen. Det gamle sykehuset i Narvik er oppført i flere etapper i perioden 1938-1998. I tillegg til flere frittstående bygninger, inkluderer eiendommen også ca. 175 parkeringsplasser. Etter planen vil budgivningen starte i juni 2024.

  • I dag kl. 10.23

    Flyene har lettet fra Kjevik

    Alle fly som skulle reist av gårde fra Kjevik denne morgenen har lettet, bekrefter lufthavnsjef Arne Johan Johnsen til NRK. På grunn av forsinkelser for innkomne fly, er det fremdeles mange passasjerer igjen ved flyplassen som venter på avgang. Johnsen sier ting vil normalisere seg etter hvert, og at de håper å være tilbake på tidsskjema i løpet av noen timer.

  • I dag kl. 10.16

    Borgatunnelen i Osterøy åpnet

    Borgatunnelen på fylkesvei 567 i Osterøy har åpnet igjen, etter å ha vært stengt på grunn av et kjøretøy med stans i veibanen, melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 10.16

    Borgotunnelen i Osterøy er stengt

    Borgatunnelen på fylkesvei 567 i Osterøy, er stengt på grunn av kjøretøy med stans i veibanen, melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 10.12

    Løvstakktunnelen i Bergen åpnet

    Fylkesvei 540 Løvstakktunnelen er åpnet igjen, melder Vegtrafikksentralen. Den var tidligere stengt på grunn utbedring av feil på teknisk utstyr.

  • I dag kl. 10.12

    Løvstakktunnelen i Bergen er stengt

    Fylkesvei 540 Løvstakktunnelen er stengt i forbindelse med utbedring av feil på teknisk utstyr. Det med Vegtrafikksentralen på X.

  • I dag kl. 10.09

    Kjetil Tanered Leite (51) omkom i trafikkulykken i Åmot

    Det var Kjetil Tanered Leite (51 år) fra Åmot som omkom i trafikkulykken ved Åmot skysstasjon 18.april.

  • I dag kl. 10.08

    Trafikkulykke på Ekeberg – bussjåfør brøt vikeplikten

    Nødetatene har vært på Ekeberg i forbindelse med en trafikkulykke mellom en syklist og en buss. Syklisten som er i starten av tenårene, ble undersøkt av ambulansen på stedet og vurdert som lettere skadd. – Vitneopplysninger tilsier at det er snakk om brudd på vikeplikten, og politiet har tatt beslag i førerkortet til føreren av bussen, skriver politiet på X. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 10.07

    Tidligere NRK-profil tilbake på TV-skjermen

    Carina Olset Hovda (42) gjør comeback på TV-skjermen når hun skal lede kveldssendingene fra OL på TVNorge og Max til sommeren.

  • I dag kl. 10.03

    NRK: Slår sammen kombinertlandslagene og kutter fra 13 til seks utøvere

    Neste sesongs kombinertlandslag vil bestå av en A-gruppe med tre menn og tre kvinner.

  • I dag kl. 9.58

    Eriksrød starter nytt selskap

    Skiensmannen Emil Eriksrød har startet et nytt selskap som skal drive med utvikling og salg av eiendom. Det skriver Telemarksavisa. Eriksrød har tidligere vært gründer og hovedaksjoner i selskapet Recreate, som nylig ble slått konkurs.

  • I dag kl. 9.55

    Luftrommet over Sør-Norge gradvis åpnet: Torp venter forsinkelser

    Luftrommet over Sør-Norge åpnes gradvis for trafikk, opplyser Avinor. En teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral førte til at luftrommet ble stengt i morges, men feilen er nå rettet. Sjef for trafikkavvikling Tine Kleive-Mathisen på Torp Sandefjord lufthavn sier det vil bli forsinkelser utover dagen og ber passasjerer forholde seg til informasjon fra flyselskapet sitt. Ved 09.40-tiden satt mange passasjerer på Torp og ventet. – På flyplassen er det mange mennesker som venter på oppdatering og venter på å reise. Det er få ledige sitteplasser, men stemningen er foreløpig positiv.

  • I dag kl. 9.50

    Strømbrudd i Sandefjord kommune

    146 kunder er uten strøm ved Dyrsø i Sandefjord kommune. Det viser en avbruddsoversikt på nettsidene til nettselskapet lede. Strømmen er ventet tilbake før klokken 12, opplyser selskapet.

  • I dag kl. 9.46

    Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk. – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK. De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber. Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL. B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller. – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget. Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi. Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

  • I dag kl. 9.42

    Skistads frihet: – Det er mest på papiret at hun er på lag

    Kristine Stavås Skistad (25) kommer trolig ikke til å se landslagskollegene noe særlig før VM-sesongen.

  • I dag kl. 9.39

    Trafikkuhell på E39 ved Heiane på Stord

    Det har vore eit trafikkuhell på E39 ved Heiane på Stord. Vegen er open for trafikk og det er ikkje meldt om personskade. Brannmannskap frå Leirvik stasjon har rykt ut, og ambulanse er på staden, melder politiet.

  • I dag kl. 9.38

    Flykaoset: Disse rettighetene har du

    Luftrommet i Sør-Norge er åpnet igjen, men det er fremdeles store forsinkelser.

  • I dag kl. 9.37

    Luftrommet åpnes for all trafikk

    Det bekrefter Avinor til NRK. Feilen er rettet og luftrommet gradvis åpner for trafikk. Grunnet hendelsen vil det dessverre bli forsinkelser utover dagen, skriver de på egne nettsider. Stengningen skyldes en teknisk feil hos Avinors kontrollsentral på Røyken i Asker. Dette skjedde litt før klokken 6.30.

  • I dag kl. 9.35

    Nittedal protesterer mot skytebane-planer

    Nittedal kommune går imot planene om et stort, nytt skyteanlegg i en gammel skog ved Lahaugmoen i nabokommunen Lillestrøm. Kommunen skriver i sitt høringssvar at skytebanen vil forringe Gjelleråsmarka, et veldig populært turområde for mange i Nittedal. – Det kommer til å bli mye støy. Og det å ha skogens ro er ganske vesentlig når man skal ferdes ut i naturen, sier ordfører Rune Winum (H). Innsigelsen betyr at Lillestrøm ikke kan vedta planene uten at departementet blir koblet inn i saken. Området hvor skytebanen er planlagt er en gammel skog med mange rødlistede arter. Derfor har også natur-organisasjoner protestert kraftig mot planene.

  • I dag kl. 9.35

    Bygger helårsanlegg for ski og sykkel

    Inntil 20 helårsanlegg for ski og sykkel vil bli bygd rundt omkring i Trøndelag og Møre og Romsdal de neste åra. Det kommer fram i ei pressemelding fra Norges Skiforbund. Målet med prosjektet Ski- og aktivitetsanlegg i Trøndelag og Møre og Romsdal er å gi alle barn og unge mulighet til å bli glad i uteaktivitet i eget nærmiljø. Prosjektet er et samarbeid mellom Norges Skiforbund, skikretsene i Trøndelag og Møre og Romsdal, Trøndelag fylkeskommune, SpareBank 1 SMN, og Norges Cykleforbund.

  • I dag kl. 9.35

    Personbil har kollidert med vogntog i Drammen

    Ulykken har skjedd i Strømsåstunnelen. Skadeomfanget er ukjent.

  • I dag kl. 9.35

    Kvinne omkom i trafikkulykke i Drammen

    Ulykken skjedde i Strømsåstunnelen.

  • I dag kl. 9.34

    Rykket ut til voldshendelse i Moss

    Politiet er nord i Moss i forbindelse med en voldshendelse. En mindreårig er påført knivskader. Vedkommende framstår ikke som kritisk skadet. Politiet har pågrepet en mann i 50-årene som kjøres til arrest. Politiet har kontroll på stedet og har startet etterforskning. De ber eventuelt vitner ta kontakt med politiet.

  • I dag kl. 9.34

    Mindreårig knivstukket i Moss

    Politiet er nord i Moss i forbindelse med en voldshendelse utendørs. En mindreårig er påført knivskader. Vedkommende framstår ikke som kritisk skadet. Politiet har pågrepet en mann i 50-årene som kjøres til arrest. Politiet har kontroll på stedet og har startet etterforskning. De ber eventuelt vitner ta kontakt med politiet.

  • I dag kl. 9.33

    Gutt i skolealder knivstukket i Moss – mann i 50-årene pågrepet

    – Jeg er dypt sjokkert, sier Moss-ordfører Simen Nord. Mannen er nå siktet for drapsforsøk.

  • I dag kl. 9.23

    Ekspert om avhørene: - Fremstilt som en fasit

    Avhørene av Viggo Kristiansen står seg ikke i dag, mener avhørsekspert Ivar Fahsing.

  • I dag kl. 9.21

    Kronprinsesse Victoria skal bli offiser i Forsvaret

    Skal lære om taktikk, krigsvitenskap og militærstrategi.

  • I dag kl. 9.20

    127 millioner kroner til idrettsanlegg i Innlandet

    Regjeringa fordeler i år 1,9 milliarder kroner fra spillemidlene til idrettsanlegg i kommunene. Av disse får Innlandet 127 millioner kroner til fordeling til gode prosjekter i fylkets kommuner. Fylkeskommunen har fått totalt 369 spillemiddelsøknader for 2024, og det er fylket som fordeler pengene basert på søknader prioritert fra kommunen. – Antall søknader viser at det er et stort behov og mye aktivitet rundt om i våre 46 kommuner. Potten med penger vi får nå kommer derfor til stor nytte, sier Tom Svellet (Ap), utvalgsleder for hovedutvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune. Hovedutvalg for kultur i fylkeskommunen skal behandle søknadene før sommeren.

  • I dag kl. 9.15

    Sparebank1 kutter ut engangskode-app

    SpareBank 1 kutter ut engangskode-appen sin. Det betyr at kunder som bruker den, nå må bytte til BankID-appen. Engangskode-appen slutter å virke om kort tid, opplyser banken i en pressemelding. Kunder som bruker fysisk kodebrikke og vil fortsette med det, trenger ikke å foreta seg noe.

  • I dag kl. 9.12

    Forenklet E18-lokk i Bærum skal kutte kostnader

    Statens vegvesen foreslår å nedskalere planene for et lokk over nye E18 på Strand i Bærum for å kutte kostnader i prosjektet. Det melder Vegvesenet i en pressemelding etter at de nå har sendt et nytt planforslag til Bærum kommune. Byggingen av lokket på Strand er en del av den første etappen i prosjektet E18 Vestkorridoren. I fjor ble det kjent at Vegvesenet ønsket å ta hele lokket ut av prosjektet. Dette skapte sterke naboprotester fordi de ville få mer støy og forurensning fra den nye motorveien. Nå kommer Vegvesenet altså tilbake med en enklere løsning. I mars ble den videre byggingen av motorveien gjennom Bærum og Asker tatt ut av Nasjonal transportplan.

  • I dag kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – Aker Solutions kraftig opp etter kvartalstall

    Aker Solutions-aksjen klatrer over 6 prosent etter høyere inntektsforventninger og sterkt kvartalsresultat.

  • I dag kl. 8.56

    Risikerer å stå uten korps til 17. mai

    For første gang noensinne risikerer Tvedestrand kommune å stå helt uten korps på nasjonaldagen. Årsaken er at skolemusikkorpset, som fyller 100 år i år, har for få musikanter. Leder av skolekorpset Greta Hauge oppfordrer tidligere medlemmer til å tørke støv av instrumentene og bli med i et jubileumskorps. Til NRK sier hun at hun håper at de rekker å skaffe nok musikanter til 17. mai.

  • I dag kl. 8.56

    Nå er «retten til å reparere» vedtatt i EU

    Gir forbrukere forlenget garanti hvis du fikser selv.

  • I dag kl. 8.55

    Garasjebrann i Skien

    Nødetatene har rykket ut til en brann i en garasje i Skien. Brannvesenet har kontroll på brannen, og det er ikke meldt om personskader. Brannen startet trolig i en batteripakke, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • I dag kl. 8.43

    SR-Bank tjener stadig mer penger

    SpareBank 1 SR-Bank ASAs resultat for første kvartal 2024 ble cirka 1.5 mrd kroner. Konsernet tok markedsandeler med god utlånsvekst, økte inntekter og lave tap, skriver de i en pressemelding. Resultatet for kvartalet var 367 millioner kroner høyere enn samme kvartal i 2023.

  • I dag kl. 8.38

    Avinor åpner forsiktig opp for flytrafikk

    – De har kontroll over luftrommet og det er mulig å åpne forsiktig opp for noen flyvninger, det bekrefter kommunikasjonssjef i Avinor Cathrine Framholt til NRK klokken 8.30. Dette gjelder i første omgang landinger for langdistanseflyvninger. – Nå jobber vi alt vi kan for å få rettet feilen, og så håper vi jo at luftrommet vil åpne etter hvert. Men foreløpig er det kun noen flyvninger som får lande og lette. Selskapet vet fortsatt ikke når luftrommet vil åpne helt. – Når sikkerheten er oppe igjen, kan de ta inn flere og flere fly. Jeg har ikke fått bekreftet at de tekniske problemene er ferdigløst. Luftrommet over hele Sør-Norge ble stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil.

  • I dag kl. 8.35

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Kodalveien i Sandefjord kommune. En lett motorsykkel har kjørt av veien. Føreren fremstår uskadd, men undersøkes av ambulansepersonell, opplyser politiet.

  • I dag kl. 8.34

    Kraftig boligbrann i Engelsviken

    Brannvesenet i Fredrikstad har rykket ut til en boligbrann i Engelsviken. Det skal brenne kraftig, melder brannvesenet.

  • I dag kl. 8.31

    Vannskader for 5,2 milliarder i fjor

    1 av 3 har opplevd vannskader i hjemmet, viser en undersøkelse Norstat har gjort for forsikringsselskapet Frende. I fjor kostet vannskader nesten 5,2 milliarder kroner. Det var en økning på over 50 prosent fra året før Ekstremværet «Hans» som rammet store deler av Sør-Norge i august i fjor må ta en god porsjon av skylden for utgiftene, sier Marius Solberg Anfinsen, seniorrådgiver i Frende Forsikring

  • I dag kl. 8.30

    Anker til høyesterett

    Påtalemyndigheten anker dommen etter bankunderslaget til Høyesterett. Det bekrefter statsadvokat Eli Reberg Nessimo til Adresseavisen. Frostating lagmannsrett kutta i straffa til den underslagsdømte bankvikaren, og mente at fengsel i tre år og seks måneder var riktig straff. Fengselsstraffen ble redusert med to og et halvt år sammenliknet med avgjørelsen fra tingretten. Nå vil statsadvokaten få straffeutmålinga behandlet av høyesterett, men anken må først gjennom ankeutvalget.

  • I dag kl. 8.19

    Deler av Moulin Rouge i Paris har rast

    Bladene på vindmøllen oppå Paris-landemerket Moulin Rouge har falt av, opplyser brannvesenet i byen.

  • I dag kl. 8.19

    Deler av Moulin Rouge i Paris har rast

    Bladene på vindmølla oppå Paris-landemerket Moulin Rouge har falt av, opplyser brannvesenet i byen.

  • I dag kl. 8.16

    Ingen skadet i brann på lakkeringsverksted

    Ingen personer er skadet etter at det begynte å brenne i en lakkabin i et lakkeringsverksted på Notodden ved 07-tiden. Verkstedet fikk ikke store skader, opplyser politiet. Brannvesenet er ferdig på stedet.

  • I dag kl. 8.16

    Har fått sitt andre barn

    A1-stjernen Ben Adams og Sara Skjoldnes har blitt foreldre på nytt.

  • I dag kl. 8.05

    26 kraftplaner i Finnmark: – Nå starter arbeidet med å prioritere

    NVE har fått meldinger om 26 mulige kraftutbygginger i Finnmark, og skal prioritere innen juni. – Ikke det omfanget vi vil se til slutt, sier NVE-sjefen.

  • I dag kl. 8.01

    Håndball-VM: Gikk en million i underskudd

    Håndballjentene var ikke fornøyde med VM-sølv. Vinterens mesterskap på hjemmebane endte også med økonomisk underskudd.

  • I dag kl. 8.01

    Varsler om røyk under øvelse

    Brannvesenet i Moss skal i dag ha felles skogbrannøvelse med Sivilforsvaret Ifølge Øst 110-sentral skjer øvelsen i området Noretjernveien. De varsler om at det kan bli en del røyk i området utover formiddagen. Også i Torsnes i Fredrikstad skal brannvesenet øve på skogbrann med Sivilforsvaret. Øst 110-sentral sier at det kan være mye røyk i området frem til klokken 16.

  • I dag kl. 8.01

    Trafikkulykke på Sagene

    Nødetatene er på vei til Sagene etter melding om trafikkulykke mellom en bil og en sparkesykkel. – Det er meldt om personskade med ukjent alvorlighetsgrad, skriver politiet på X. Pasienten fremstår som lettere skadd, og blir undersøkt av ambulansen. Trafikken flyter fint forbi skadestedet, opplyser politiet i 8-tiden. – Pasienten blir kjørt til legevakt for sjekk. Politiet oppretter sak, skriver de senere.

  • I dag kl. 8.01

    Subsea 7 snur til pluss

    Undervannsentreprenøren leverer bedre tall for første kvartal.

  • I dag kl. 7.57

    Bestemmer hvilke skoler som består

    I dag skal hovedutvalg for utdanning i Innlandet fylkeskommune bestemme hvilke videregående skolelinjer de mener skal bestå og hvilke som skal legges ned. 30. april skal administrasjonen i fylkeskommunen legge fram planene om framtidig skolestruktur i Innlandet ut på høring. Saken avgjøres endelig i høst. I det siste har både private og næringsliv blant annet i Lom på Dokka og i Åsnes hatt fakkeltog, underskriftskampanjer og skrevet brev til politikerne for å beholde skolene i sine.

  • I dag kl. 7.57

    Vil utsette høring om skolestruktur

    I dag skal hovedutvalg for utdanning i Innlandet fylkeskommune ta stilling til om fylkeskommunedirektørens forslag til endringer i skolestrukturen skal sendes ut på høring med frist 31. august. Gruppeleder Aud Hove opplyser til Østlendingen at Sp sammen KrF, Rødt og INP vil foreslå i hovedutvalget i dag at høringen utsettes i påvente av at de økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser er utredet. Fylkeskommune-direktøren har foreslått å legge ned en rekke skoler og skolesteder i Innlandet. Både private og næringslivet rundt i Innlandet har de siste dagene mobilisert for å beholde nedleggingstruede skoletilbud.

  • I dag kl. 7.56

    Hamas åpner for langvarig våpenhvile

    Hamas er villige til å inngå en langvarig våpenhvile med Israel og vil også legge ned våpnene dersom palestinerne får en egen stat, sier en leder.

  • I dag kl. 7.53

    Luftrommet stengt i Sør-Norge

  • I dag kl. 7.52

    Redningshelikopter flyr som normalt

    Sjølv om luftrommet over Sør-Noreg er stengt, opererer redningshelikoptera som normalt forsikrar Hovudredningssentralen Sør-Noreg. – Er det snakk om liv eller død flyr me som normalt, heilt uavhengig av dette, seier Jan Erik Skorte, redningsleiar i HRS. Så langt i dag har det ikkje vore oppdrag der dei har vore ute med helikopter. Ei heller Norsk Luftambulanse blir råka av at flytrafikken er stengd, forklarar pressesjef i Norsk Luftambulanse, Per Håkon Solberg. – Me flyr når me må fly, seier han.

  • I dag kl. 7.51

    Marcus og Martinus om Israel i Eurovision: – Ikke vi som bestemmer det

    Norges «bonushåp» i Eurovision, Marcus og Martinus, synes det som skjer i Gaza er trist. Men duoen har ikke lyst å blande seg i debatten om Israels deltakelse. – Vi er med i Eurovision, og så er det andre som bestemmer hvem som skal være med. Vi har ingenting med det å gjøre, sier Martinus Gunnarsen (22) til NTB. Sammen med tvillingbroren Marcus skal han representere Sverige i Eurovision-finalen i Malmö i mai. NTB møtte den norske duoen i Oslo tidligere denne uken. Både i Norge, Sverige og andre land har det vært demonstrasjoner mot Israels deltakelse på grunn av krigføringen i Gaza, men Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har gjort det klart at Israel må få delta. – De får bestemme det de tror er lurest, så får vi lov å være artister som skal synge, sier Martinus. På spørsmål om hva den duoen synes om det som skjer i Gaza, svarer Marcus at «det er jo ikke bra». – Ingen har lyst på krig rundt omkring i verden, uansett hva det er. Det er jo selvfølgelig trist. Man har jo lyst på at det skal være en fredelig verden, sier han. Gruppa ønsker imidlertid ikke å blande seg inn i den politiske debatten, og sier de har vært travle med å forberede sin egen deltakelse. – Det er egentlig ikke noe vi har tenkt på akkurat når det kommer til Eurovision. Også Norges bidrag i Eurovision-finalen, bandet Gåte, har sagt at de mener det er riktigst å delta. Det er ventet store demonstrasjoner i Malmö under arrangementet, og svensk politi har planlagt et voldsomt sikkerhetsopplegg.

  • I dag kl. 7.50

    Trafikkuhell på Fv 120

    Trafikkuhell på Fv 120, Rød i Våler, Østfold. Påkjørsel bakfra. Nødetatene er på stedet. Fører av den ene bilen kjøres sykehus for sjekk. Begge bilene står på veiskulder og trafikken passerer greit forbi.

  • I dag kl. 7.49

    Stavanger lufthavn: – Vil være forsinkelser i hele dag

    Ifølge lufthavndirektør ved Stavanger Lufthavn, Anette Sigmundstad, er det en teknisk utfordring i en integrasjon mellom et radarsystem som heter Natcom og et annet system som lammer flytrafikken over Sør-Norge. – Dette systemet dekker hele Sør-Norge, og som vi vet så er sikkerheten førsteprioritet for luftfarten. Når et system da ikke har 100 prosent funksjon, så må vi midlertidig stenge luftrommet til dette er oppe igjen, sier Sigmundstad. Det er ifølge Sigmundstad ingenting som tyder på at det er noe annet enn en tilfeldig teknisk feil. Men feilen vil ha store konsekvenser for flytrafikken ut over dagen. – Dette vil føre til vesentlige forsinkelser nå, men også utover dagen. For det er ikke bare slik at en kan skru på full fart igjen. Dermed vil det være konsekvenser utover hele dagen i dag. Vi håper dette kan løse seg forholdsvis raskt, og at vi får kommet i gang. Men de reisende må forholde seg til informasjonen de får fra flyselskapene, sier Sigmundstad.

  • I dag kl. 7.48

    Ser om skipsgraver kan komme på Unescos liste

    Riksantikvaren kartlegger nå mulighetene for at skipsgravhaugene i Vestfold kan bli en del av Unescos verdensarvliste. Det gjelder Gogstadhaugen i Sandefjord, Oseberghaugen i Tønsberg og Borrehaugene i Horten. Seniorrådgiver hos riksantikvaren, Ole Søe Eriksen, mener at skipsgravene er helt unike i verden.

  • I dag kl. 7.48

    Store forsinkelser i flytrafikken

    Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt, opplyser Avinor. Årsaken skal være en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral, skriver selskapet i en pressemelding. Marit Helene Stigen, lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, sier det også er forsinkelser til og fra Trøndelag. Morgenflyene til utlandet har kommet seg av gårde. Mens det fortsatt er uavklart hva som skjer med innenlandsflyene. Hun sier flyene som skal nordover fra Værnes går. Stigen sier de reisende må forholde seg til flyselskapet sitt.

  • I dag kl. 7.43

    Rekordlavt nivå i magasinene

    Aldri før har det vært så lite vann i nordnorske magasiner, ifølge Europower. Kraftanalytiker Olav Botnen sier til nettavisen at årsaken er den tørre og kalde vinteren i nord. Dette er fordi det har vært lite snø og lite tilsig, opplyser han. Den forrige bunnrekorden ble satt i 2018.

  • I dag kl. 7.33

    Flyene står på Kjevik: – Mange hundre mennesker kommer seg ikke av gårde

    Ingen fly har tatt av fra Kristiansand lufthavn Kjevik torsdag morgen, bekrefter lufthavnssjef Arne Johan Johnsen til NRK. Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral, melder Avinor. – Vi avventer situasjonen, og ingen fly får reise fra Kjevik før dette er ordnet, sier Johnsen. Han bekrefter at mange passasjerer venter på flyplassen torsdag morgen: – Dette er sterkt beklagelig, for nå er det mange hundre mennesker som ikke kommer seg av gårde. Johnsen ber reisende holde seg oppdatert på situasjonen i mediene og på Avinor sine nettsider.

  • I dag kl. 7.33

    Flyene står på Kjevik: –  Mange hundre mennesker kommer seg ikke avgårde

    Ingen fly har tatt av fra Kristiansand lufthavn Kjevik torsdag morgen, bekrefter lufthavnssjef Arne Johan Johnsen til NRK. Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral, melder Avinor. – Vi avventer situasjonen, og ingen fly får reise fra Kjevik før dette er ordnet, sier Johnsen. Han bekrefter at mange passasjerer venter på flyplassen torsdag morgen: – Dette er sterkt beklagelig, for nå er det mange hundre mennesker som ikke kommer seg avgårde. Johnsen ber reisende holde seg oppdatert på situasjonen i mediene og på Avinor sine nettsider.

  • I dag kl. 7.30

    Lover mer penger til politiet

    I dag møtes regjeringa for å gjøre endringer i statsbudsjettet. Det blir mer penger til politiet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NTB. Regjeringa lovet allerede i februar over 600 millioner kroner mer til politiet i år, men det er usikkert om finansministeren snakker om enda mer penger enn det. Denne uka besøkte Aps nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik Kongsvinger. Der fortalte politikontakt Halvor Østlid ved Kongsvinger politistasjon om ressursmangelen politiet står overfor med økt grensekriminalitet, nærhet til hovedstaden og gjengkriminalitet. Tadjik sa til Glåmdalen at det kommer mer penger til politiet.

  • I dag kl. 7.30

    Ingen fly letter eller lander på Torp

    Luftrommet over Sør-Norge er stengt på grunn av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral. På Torp Sandefjord lufthavn står flere fly med passasjerer på bakken og venter på å få ta av, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen. – Ingen vet hvor lenge dette varer. Foreløpig har vi ingen informasjon om når trafikken kommer i gang igjen. Et fly som var på vei til Torp fra Warszawa har snudd over Sverige, viser en oversikt på flyplassens nettsider. – Passasjerer får fortløpende informasjon fra sitt flyselskap. Man kan også følge med på våre nettsider, sier Kleive-Mathisen.

  • I dag kl. 7.29

    Flykaoset i Sør-Norge: Nå åpnes det opp for flyene igjen, opplyser Avinor til VG

    Nesten ikke et eneste fly var å se i luften over Sør-Norge torsdag morgen. Cirka klokken 09.30 åpnet luftrommet igjen.

  • I dag kl. 7.29

    Flykaos i Sør-Norge: Åpner for noen unntak

    Nesten ikke et eneste fly er å se i luften over Sør-Norge torsdag morgen, men trafikken åpnes opp for noe langdistanse og ambulansefly.

  • I dag kl. 7.29

    Avinor: Nå åpnes det opp for fly igjen

    Trafikken vil fremdeles bli sterkt påvirket. Klokken 11 var over 50 flyginger innstilt.

  • I dag kl. 7.29

    Flykaos i Sør-Norge: Luftrommet midlertidig stengt

    Nesten ikke et eneste fly er å se i luften over Sør-Norge torsdag morgen.

  • I dag kl. 7.26

    Sparebank 1 SR Bank økte renteinntektene kraftig

    Sparebank 1 SR Bank økte renteinntektene med 23,3 prosent i første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, ifølge bankens kvartalsrapport.

  • I dag kl. 7.26

    Luftrommet i Sør-Noreg er stengt: Påverkar Flesland

    Torsdag morgon har all flytrafikk i Sør-Noreg førebels stoppa opp. Stenginga rammar hovudsakleg Oslo lufthamn og Torp, men fleire flygingar frå Flesland er også påverka. – Her i Bergen er det stopp i flytrafikken inntil dei tekniske problema er løystem, seier operativ sjef, terminal, Asbjørn Tolo til NRK. Ifølge Tolo er det tekniske problem i trafikksentralen i Røyken som skal vere årsaka. Utover det har han ikkje meir informasjon om når flytrafikken er tilbake som normalt. I morgontimane var fleire avgangar frå Bergen innstilte/forseinka, mellom anna fly som skulle til Frankfurt, Oslo, Stavanger og Trondheim. Tolo oppmodar passasjerar som skal reise frå Flesland om å møte opp som planlagt og følge informasjon frå flyselskapa. – Vi håpar at trafikken kjem i gang igjen om ikkje så altfor lenge, seier Tolo. Ved Florø lufthamn har to fly som skulle til Oslo, blitt forseinka. Det gjeld flygingane DX571 som opphavleg skulle gå klokka 07.15, men blei flytta til 08.15, og DX573 som skulle gå 10.30, men er flytta til 11.15. Ved Førde lufthamn er eitt fly som skulle til Oslo, innstilt. Det gjeld Widerøes flyging WF182 som skulle gå klokka 09.15. Det er førebels uklart om innstillinga er som følge av det stengde luftrommet. På flyplassen i Sogndal var eitt fly som skulle til Bergen forseinka med fem minutt, men elles går avgangane som planlagd. På Sandane lufthamn har det vore små forseinkingar på eit par minutt på avgangane til Oslo og Sogndal, men elles ingen fly som er råka.

  • I dag kl. 7.26

    Luftrommet i Sør-Noreg opna igjen: Forseinkingar på Flesland

    Torsdag morgon hadde all flytrafikk i Sør-Noreg førebels stoppa opp. Stenginga ramma hovudsakleg Oslo lufthamn og Torp, men fleire flygingar frå Flesland var også påverka. Rett etter klokka halv ti melder Avinor at luftrommet er opent igjen. – Her i Bergen er det stopp i flytrafikken inntil dei tekniske problema er løystem, seier operativ sjef, terminal, Asbjørn Tolo til NRK. Ifølge Tolo er det tekniske problem i trafikksentralen i Røyken som skal vere årsaka. Utover det har han ikkje meir informasjon om når flytrafikken er tilbake som normalt. I morgontimane var fleire avgangar frå Bergen innstilte/forseinka, mellom anna fly som skulle til Frankfurt, Oslo, Stavanger og Trondheim. Tolo oppmodar passasjerar som skal reise frå Flesland om å møte opp som planlagt og følge informasjon frå flyselskapa. – Vi håpar at trafikken kjem i gang igjen om ikkje så altfor lenge, seier Tolo. Ved Florø lufthamn har to fly som skulle til Oslo, blitt forseinka. Det gjeld flygingane DX571 som opphavleg skulle gå klokka 07.15, men blei flytta til 08.15, og DX573 som skulle gå 10.30, men er flytta til 11.15. Ved Førde lufthamn er eitt fly som skulle til Oslo, innstilt. Det gjeld Widerøes flyging WF182 som skulle gå klokka 09.15. Det er førebels uklart om innstillinga er som følge av det stengde luftrommet. På flyplassen i Sogndal var eitt fly som skulle til Bergen forseinka med fem minutt, men elles går avgangane som planlagd. På Sandane lufthamn har det vore små forseinkingar på eit par minutt på avgangane til Oslo og Sogndal, men elles ingen fly som er råka.

  • I dag kl. 7.09

    Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt

    Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral, melder Avinor. – Det forventes vesentlige forsinkelser. Varighet er for øyeblikket ukjent. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette medfører. Dette er all informasjon vi har for øyeblikket. Vi kommer tilbake med mer informasjon, skriver Avinor i en pressemelding. Ved Oslo lufthavn lettet det siste flyet klokka 6, ifølge Avinors oversikt. Avinor har ansvaret for 43 statlig eide lufthavner samt flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. (NTB)

  • I dag kl. 7.09

    Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt

    Grunnet en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral er luftrommet over Sør-Norge midlertidig stengt, skriver Avinor. Det forventes vesentlige forsinkelser. Varighet er for øyeblikket ukjent. – Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap, skriver selskapet videre. Avinor beklager eventuelle ulemper dette medfører.

  • I dag kl. 7.05

    Resultatfall: Europris tjente 62,7 millioner kroner før skatt

    Kjeden med 258 butikker leverte svakere enn ventet i første kvartal.

  • I dag kl. 7.05

    Europris tjente 62,7 millioner kroner før skatt i første kvartal

    Saken oppdateres.

  • I dag kl. 7.05

    Europris tjente 62,7 millioner kroner før skatt

    Kjeden med 258 butikker leverte svakere enn ventet i første kvartal.

  • I dag kl. 7.02

    Kraftig vekst for Aker Solutions

    Oljeserviceselskapet høyner inntektsforventningene for 2024. «Solid» rapport, mener analytiker.

  • I dag kl. 7.02

    Krevende vær trakk ned Gjensidige-resultatet

    Forsikringskjempen melder om et tøft kvartal, der bunnlinjen falt etter flere skadesaker.

  • I dag kl. 7.02

    Resultater, gjeld og ledighet

    Nok en dag med en lang rekke resultater.

  • I dag kl. 7.01

    Advarer mot å flytte sengeplasser til Mo i Rana

    Et samla fagmiljø på Helgeland advarer mot å flytte åtte senger i psykiatrien fra Mosjøen til Mo i Rana. Det er i Helse Nords plan for bærekraft at det foreslås å samle døgnpsykiatrien for voksne. Nina Mørkved, som er foretakstillitsvalgt for psykologene, sier de er redde for at det gode fagmiljøet i Mosjøen vil bli kraftig svekka. – Fem senger på Helgeland forsvinner, og det er stikk i strid med sentrale politiske føringer, bl.a. opptrappingsplan om psykisk helse, som sier at man skal satse på styrka døgnbehandling. I dag vil trolig også styret i Helgelandssykehuset på sitt møte fraråde flytting fra Mosjøen til Mo i Rana. I innstillinga til vedtak i saka heter det: «Selv om intensjonen ser ut til å være å styrke fagmiljøet i Mo i Rana og sånn sett bidra til økt rekrutteringsevne, har vi erfaring med at det tar lang tid å bygge opp et robust fagmiljø. Helgelandssykehuset kan ikke støtte forslaget om å redusere antall senger i vårt foretak. Dette mener vi er i strid med nasjonale føringer (...)»

  • I dag kl. 7.01

    Norwegian tapte 903 millioner før skatt i første kvartal

    Konsernet krympet underskuddet i årets normalt svakeste periode.

  • I dag kl. 7.01

    Norwegian tapte 903 millioner kroner før skatt i første kvartal, en vanligvis tøff periode

    Saken oppdateres...

  • I dag kl. 6.54

    Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede. Det viser en fersk rapport fra Europa-toppen. I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022. – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun til NTB. – Det er ikke bare å få penger inn og tro at alt ordner seg automatisk, legger den tidligere forsvarsveteranen til. De siste årene har det vært en formidabel økning. Bare siden 2016 har den samlede inntjeningen på spillersalg i norsk fotball økt med 731 millioner kroner. – Det har i lang tid blitt jobbet svært godt i klubbene, og det er ordentlig struktur på det arbeidet som gjøres i akademiene. I tillegg har Molde og Bodø/Glimt gjort det godt ute i Europa, som også er det beste utstillingsvinduet. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard viser i tillegg at det er mulig å bli god om du kommer fra Norge, smiler Hoftun. I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. Rapporten viser at de tre klubbene sammen med Vålerenga og Stabæk har tjent 1,6 milliarder kroner på spillersalg siden 2016.

  • I dag kl. 6.50

    Avinor: Midlertidig stengt luftrom over Sør-Norge

    Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral, melder Avinor. – Det forventes vesentlige forsinkelser. Varighet er for øyeblikket ukjent. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette medfører. Dette er all informasjon vi har for øyeblikket. Vi kommer tilbake med mer informasjon. skriver Avinor i en pressemelding.

  • I dag kl. 6.48

    Bagasjekaos etter flytrøbbel: – Kaos

    Etter luftrommet åpnet igjen torsdag morgen, har trafikken vært sterkt påvirket. Det legges merke til på flere områder.

  • I dag kl. 6.48

    Drapstiltalt mann rømte landet før rettssak

    En 63 år gammel mann skulle neste uke møte i retten tiltalt for drap etter at sønnen hans omkom i en voldsom rekkehusbrann på Skedsmokorset i august 2021. Nå er rettssaken avlyst, fordi mannen befinner seg i India og påtalemyndigheten ikke får tak i han. Det melder Dagbladet. Mannen ble pågrepet tilbake i 2021. Etter å ha blitt løslatt fra varetekt forlot mannen Norge for å unndra seg straffeforfølging, ifølge politiet. I tiltalen er det gjengitt hvordan mannen skal ha gitt sønnen sovetabletter, for deretter å ha helt ut brennbar væske i boligen og tent på. Den drapstiltalte mannen nekter straffskyld.

  • I dag kl. 6.47

    Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafikken

    Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral. Norwegian har fått beskjed om at det vil være stengt til klokken 11.

  • I dag kl. 6.47

    Luftrom over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafikken

    Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral, melder Avinor.

  • I dag kl. 6.46

    Equinor med kvartalsresultat på 83 milliarder

    Equinors resultat for første kvartal i 2024 var på 7,53 milliarder amerikanske dollar, eller 83 milliarder norske kroner. Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag morgen. – God drift i alle deler av virksomheten bidro til solide finansielle resultater. Vi fortsetter med betydelig kapitaldistribusjon og forventer å levere en samlet distribusjon på 14 milliarder dollar i 2024, sier konsernsjef i Equnior, Anders Opedal. I 4. kvartal 2023 leverte selskapet et kvartalsresultat på 8,68 millarder dollar. Det er altså en nedgang siden forrige kvartal. Før kvartalsresultatet ble lagt frem snakket NRK med sjeføkonom i Sperebank1 SR-Bank, Kyrre Knudsen, han peker to faktorer som de viktigste for Equinor sitt resultat. Olje- og gassprisen. – Oljeprisen har holdt seg bra gjennom denne perioden, så den trekker opp resultatet. Samtidig har gassprisen vært nok så lav i perioden, dette trekker ned, sier han. Årsaken til den høye oljeprisen er ifølge Knudsen uro i Midtøsten, men også at veksten har tatt seg opp i verden. Noe som gir økt etterspørselen etter olje.

  • I dag kl. 6.45

    Svakere fra Equinor i første kvartal

    Equinors resultat for første kvartal svekkes fra samme tid i fjor, men er noe sterkere enn ventet.

  • I dag kl. 6.41

    Avgjør fremtiden til kinoen i Vennesla

    Fremtiden til kinoen i Vennesla skal avgjøres i kommunestyret i kveld. I dag har kinoen to filmvisninger hver søndag, i tillegg til visninger for skole og barnehage. Innstillingen er nedleggelse, noe både formannskapet og barne- og ungdomsrådet har støttet.

  • I dag kl. 6.36

    Hunder har også delt bosted

    Hunder med delt bosted har blitt mer vanlig. Tidligere ble hunden gjerne boende i et hjem når et par gikk fra hverandre. Nå er det flere hunder som bytter bosted fra uke til uke. Eksperter oppfordrer hundeeiere til å ha gode rutiner og følge med på hunden. Atferdsbiolog og hundeekspert Emma M. Garlant sier dette vil gå bra for de fleste hunder. Men at man bør være ekstra oppmerksom dersom man har en hund som er stressa.

  • I dag kl. 6.30

    Irriterer du deg over andre på jobb? Det kan få helseskader, ifølge jobbekspert

    Har du problemer med å tåle lukten av makrell i tomat på jobb? Kjenner du irritasjonen boble når kollegaen hamrer løs på tastaturet? Her er fem gode måter å si ifra på.

  • I dag kl. 6.24

    Løvstakktunnelen er stengt

    Fylkesvei 540 Løvstakktunnelen er stengt i forbindelse med feil på teknisk utstyr. Entreprenør jobber på stedet, melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 6.21

    Torsdag 25. april: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 6.11

    Viking skal til Tromsdalen i 3. runde i cupen

    Tredje runde i cupen blei trekti går kveld. For dei gjenverande rogalandslaga blei dette resultatet: Tromsdalen - Viking Egersund - HamKam Sandnes Ulf - Odd Arendal - Bryne

  • I dag kl. 6.07

    Politiet har hatt fartskontroll ved Lyderhornstunnelen i Bergen

    Natt til torsdag gjennomførte UP fartskontroll ved Lyderhornstunnelen i Bergen i tidsrommet 22.30 og 00.30. Det ble skrevet ut ti forenklede forelegg. Høyeste hastighet var målt til 92 km/t.

  • I dag kl. 6.07

    Okea tjente 3,5 milliarder på driften

    Oljeselskapet Okea leverer sterkere driftsresultat i årets første kvartal enn i samme periode i fjor. Selskapet skriver ned verdier på Statfjord, men skriver opp verdier på Yme.

  • I dag kl. 6.06

    Russebuss beslaglagt: – Flere feil og mangler

    Russebussen fikk ikke kjøre videre etter å ha blitt stanset på E18 ved Høvik i Bærum natt til torsdag.

  • I dag kl. 6.05

    Ese har meldt seg ut av Færder Høyre

    Leder av utvalg for plan, teknikk og miljø, Pål Ese, har meldt seg ut av Færder Høyre. I går møtte han som uavhengig representant i kommunestyret, skriver Tønsbergs Blad. Han sier til avisa at Færder Høyre har bedt han om å trekke seg fra alle verv. Han sier videre at det er i strid med Høyres Hovedorganisasjons anbefalte løsning og derfor har han meldt seg ut. Tre medlemmer i Færder Høyre meldte seg tidligere ut av partiet og mener de ble utsatt for uakseptabel atferd av Ese og en ukultur i partiet. Ese har tidligere ikke ønsket å kommentere kritikken. Ese fortsetter i fylkestingsgruppen til Høyre som medlem av Vestfold Høyre, skriver avisa. Det samme skriver han til NRK i en kommentar og kan ikke stille til intervju. Høyres gruppeleder Gunstein Sundene i Færder Høyre beklager utmeldelsen og ønsker at ingen melder seg ut av partiet.