Nyheter:

 • I dag kl. 5.51

  Norges Bank anklager aktivister for pengeforfalskning

  Likelønnsaksjonen trekker falske 87-kronerssedler som de delte ut til folk i fjor høst, etter kritikk fra Norges Bank.

 • I dag kl. 5.50

  Viktig å vaske hendene

  – Det er viktig at man har god håndhygiene for å forebygge smitte av salmonellabakterier, sier kommuneoverlege Ann-Margret Haaland i Lyngdal. Det er påvist Salmonella i fem fylker i Norge. Ett av tilfellene er et barn i Lyngdal.

 • I dag kl. 5.50

  Godstog sperrer Nordlandsbanen

  Nattoget står fast på Lassemoen i Namskogan, da et havarert godstog sperrer Nordlandsbanen. Det er satt opp et tog fra Mosjøen som går i ruta for nattoget, og andre passasjer vil bli fraktet med buss.

 • I dag kl. 5.50

  Kinesere vil ta over Bergensbanen

  Konkurransen om å drive Bergensbanen er i gang, skriver BT. NSB må delta i en anbudskonkurranse etter at de ikke lenger har monopol på driften. De er med i konkurransen, sammen med kinesiske MTR Nordic, svenske SJ, engelske Go-Ahead og Keolis, ifølge BT.

 • I dag kl. 5.48

  Ap-toppene i strupen på Rødt: Gambler med folks helse

  Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen mener Rødts kamp for fortsatt drift av Ullevål sykehus kan sette hele sykehustilbudet til folk i Osloregionen i fare.

 • I dag kl. 5.44

  Mener foreldre lar barna kjøre

  Politiet er bekymret for at folk ikke tar barnesnøskuterreglene på alvor. Bare skutere med maksfart 6 km/t og vekt under 50 kilo kan brukes av barn. Torvild Selås i Agder-politiet tror flere overlater snøskutere til barn uten å tenke på reglene.

 • I dag kl. 5.43

  Saken mot Laila (71) er henlagt

  Laila Østrem (71) fra Søgne blir ikke tiltalt for medvirkning til driften av en cannabis-farm, skriver Fædrelandsvennen. I fjor ble hun fengslet da politiet avslørte en cannabis-farm i huset hun leide ut. Nå blir kun leieboerne tiltalt i saken.

 • I dag kl. 5.39

  Lav risiko for å bli bøtelagt

  I 2017 og 2018 ble det skrevet ut i snitt omlag to gebyrer om dagen for parkering i sykkelfelt i Oslo, skriver Aftenposten. I løpet av de to siste årene er det skrevet ut 347.120 parkeringsgebyrer til billister, 1687 av dem gjaldt stans i sykkelfelt.

 • I dag kl. 5.38

  Spyttet mot politiet

  Politiet har i natt rykket ut til privatadresse i Narvik etter melding om ordensfortyrrelse. En person som befant seg på adressen er pågrepet for vold og spytting mot politiet. Samt anmeldt for bruk og besittelse av narkotika.

 • I dag kl. 5.37

  Skulle gå hjem fra Vestfold

  En mann fra Bamble blei plukka opp av politiet inne i Hanekleivtunnelen på E18 i Sande i Vestfold i natt. Ifølge politiet var ikke mannen ved sine fulle fem, og han fortalte dem at han hadde tenkt å gå helt hjem til Bamble.

 • I dag kl. 5.30

  Parkeringsgebyr til drosjer

  Ti drosjesjåfører har fått parkeringsgebyr i Trondheim i natt, det opplyser politiet. Drosjene sto parkert i det ene kjørefeltet i Nordre gate, og var dermed til hinder for lovlig ferdsel på stedet.

 • I dag kl. 5.25

  Fant brennende bil

  Politiet fant en brennende bil på Solør-Odalsvegen på grensa mot Åsnes sent i går kveld. Det var ingen personer i nærheten av bilen, den var bare satt igjen ved siden av vegen. Politiet skal i dag undersøke bilen nærmere.

 • I dag kl. 5.25

  Sprintrivalen mener Klæbo var sterkere i fjor

  SEEFELD (VG) Johannes Høsflot Klæbo har vært suveren denne vinteren, men rivalen Federico Pellegrino mener at den norske skistjernen var sterkere i fjor. Det møter norsk motstand.

 • I dag kl. 5.24

  Mulig innbrudd Levanger

  Politiet fikk like før klokka to i natt melding om et mulig innbrudd ved gjenbrukstorget på Mule i Levanger. Det er usikkert om noe er stjålet. Politiet søker etter to personer med mørke klær og lue.

 • I dag kl. 5.24

  Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia

  Mannen som med vilje kjørte ned fotgjengere i en gågate i Australias nest største by i 2017, er dømt til livsvarig fengsel for et av landets verste massedrap.

 • I dag kl. 5.19

  Ruskjøring

  En mann i slutten av tenåra er mistenkt for ruskjøring i Orkdal. Politiet fikk melding om en bil som hadde tullekjørt og satt seg fast i ei snøfonn ved en bensinstasjon i Buvika i går kveld. Nå må mannen avgi blodprøve.

 • I dag kl. 5.19

  Utforkjøring i Åsnes

  En person ble sendt til sjukehus etter en utforkjøring på fylkesveg 210 i Åsnes i går kveld. Det ble ikke alvorlig skade på verken bilfører eller bil i utforkjøringen.

 • I dag kl. 5.18

  Stjal 40 -50 mobiltelefoner

  En mann er pågrepet, etter at han skal ha begått et innbrudd på en institusjon i går kveld. Det ble stjålet 40 - 50 mobiltelefoner. Politiet sjekket en overvåkningsvideo fra stedet og kjente igjen gjerningsmannen, skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 5.17

  Mener politiet må etterforskes

  Spesialenheten må etterforske politiet i Notodden-drapet. Det mener leder i Krisesentersekretariatet, Tove Smaadahl. Både den drepte kvinnen og tiltaltes tidligere ektefelle anmeldte 54-åringen for vold. Anmeldelsene ble henlagt.

 • I dag kl. 5.16

  Mange fikk fartsbot

  18 bilister fikk fartsbøter under en laserkontroll på fylkesvei 109 på Rolvsøy i Fredrikstad sent i går kveld. Høyeste hastighet ble målt til 88 kilometer i timen i 60-sonen. En mistet også førerkortet på grunn av for mange prikker.

 • I dag kl. 5.12

  Rus og ordensforstyrrelse

  I går kveld og i natt ble til sammen fem personer, tre kvinner og to menn, bortvist fra henholdsvis Haugesund og Stavanger sentrum. Samtlige på grunn av rus og ordensforstyrrelse. Én kvinne i 20-årene ble i natt arrestert for blant annet forulemping av politiet.

 • I dag kl. 5.11

  For dårlig sikring av last

  5 vogntog fikk kjøreforbud etter en kontroll på Ørje tollstasjon sent i går kveld. Manglende sikring av last var hovedproblemet, men en sjåfør ble også anmeldt for manglende yrkessjåførkompetanse og en manglet flere kjettinger.

 • I dag kl. 3.08

  Trenger vi kombinert?

  SEEFELD (VG) Hvor lenge tåler en presset internasjonal skisport at talentene dras mellom så mange grener? Kan en «kompromiss-idrett» overleve på sikt?

 • I dag kl. 2.26

  Døde etter å ha spist på Michelin-restaurant

  18 gjester ble syke og en 46 år gammel kvinne døde etter å ha spist på en luksusrestaurant i den spanske byen Valencia.

 • I dag kl. 2.23

  «Voldsomt mildvær» gir fare for flom, skred og speilglatte veier

  Helgen bringer med seg et plutselig mildvær i hele landet. På Finnmarksvidda spår meteorologene nesten 30 grader temperaturøkning på et døgn.

 • I dag kl. 2.05

  17-åring ranet på tog i Asker – politiet søker ti menn

  En 17 år gammel gutt ble truet med kniv og ranet på et tog på vei fra Billingstad til Lillestrøm natt til fredag. Politiet søker etter ti menn rundt 18 år.

 • I dag kl. 2.05

  17-åring ranet på tog i Asker – politiet søker etter ti menn

  En 17 år gammel gutt ble truet med kniv og ranet på et tog på vei fra Billingstad til Lillestrøm natt til fredag. Politiet søker etter ti menn i slutten av tenårene.

 • I dag kl. 1.47

  Gutt ranet på tog

  Politiet søker etter ti unge menn etter at en 17 år gammel gutt ble ranet på et tog fra Billingstad i Akser til Lillestrøm. – Fornærmede er fysisk uskadd. Vi er i kontakt med han og foretar diverse undersøkelser, skriver politiet i Oslo på Twitter.

 • I dag kl. 1.47

  Mann ranet på tog

  Politiet søker etter ti unge menn etter at en 17 år gammel gutt ble ranet på et tog fra Billingstad i Akser til Lillestrøm. – Fornærmede er fysisk uskadd. Vi er i kontakt med han og foretar diverse undersøkelser, skriver politiet i Oslo på Twitter.

 • I dag kl. 0.32

  En sjekkes etter brann på Leknes

  En person sjekkes av ambulanse etter en husbrann på Leknes. Vedkommende skal ha pustet inn røyk. Brannvesenet har kontroll på brannen, skriver politiet i Nordland på Twitter.

 • I dag kl. 0.32

  En sjekkes etter brann i Leknes

  En person sjekkes av ambulanse etter en husbrann i Leknes i Nordland. Vedkommende skal ha pustet inn røyk. Brannvesenet har kontroll på brannen, skriver politiet i Nordland på Twitter.