Nyheter:

  • I dag kl. 9.17

    Bistandsadvokaten: – Jeg har en del spørsmål

    Det er bistandsadvokat Håkon Brækhus som tirsdag morgen får spørre ut Jan Helge Andersen i hans siste planlagte dag i vitneboksen.

  • I dag kl. 9.16

    Belgisk mann frikjent for ruskjøring – kroppen hans produserer alkohol

    En belgisk mann med en svært sjelden stoffskiftetilstand, fikk en promillekjøringstiltale mot seg henlagt.

  • I dag kl. 9.07

    Kontroll ved Madlamarkveien

    Politiet har hatt ruskontroll ved Madlamarkveien i Stavanger. 50 bilførarar vart kontrollert, men ingen hadde utslag på rus.

  • I dag kl. 9.02

    Brann i anleggsmaskin

    Nødetatene rykker ut til en brann i en anleggsmaskin i Skien. Det er ikke meldt om personskader, opplyser politiet.

  • I dag kl. 9.01

    DNB faller over 3 prosent etter resultatrapport

    Saken oppdateres løpende utover dagen

  • I dag kl. 9.01

    Tysk partiansatt arrestert – skal ha spionert for Kina

    En ansatt i det høyrepopulistiske tyske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) er pågrepet av tysk politi, mistenkt for å ha drevet spionasje for Kina.

  • I dag kl. 8.59

    – Første gang jeg gråt på TV

    Marcus & Martinus er klare til å representere Sverige i «Eurovision Song Contest» med låten «Unforgettable». Seieren i svenske «Melodifestivalen» har skapt et enormt mediesirkus rundt de kjente tvillingene, melder TV 2. Brødrene sier til kanalen at de kjenner på det enorme presset. – Det at vi vant der er helt sykt. Det var første gang jeg gråt på TV, sier Martinus. Marcus legger til: – Vi skal representere et land som har gjort det best når det kommer til Eurovision. De har vunnet like mange ganger som Irland, sier han til TV 2. De reiser til Malmö allerede 1. mai. Da venter elleve dager med forberedelser før de får æren av å åpne finalen den 11. mai.

  • I dag kl. 8.54

    Anmeldt for kjøre- og hviletidsbrudd

    To tungtransport-sjåfører ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsordningen etter en kontroll langs E6 ved Kolomoen i Stange i går kveld. Tre sjåfører fikk også bruksforbud for å kjøre med sikthindrende gjenstander i bilene. To transportører fikk også bøter på til sammen 30.000 kroner for såkalt kabotasjekjøring – som er frakt av gods i et annet land enn der bilen hører til.

  • I dag kl. 8.53

    Hotellgigant vil kreve penger på Nordkapp igjen

    Hotellkjeden Scandic vil på nytt kreve at turister på Nordkapplatået betaler avgift for å besøke landemerket.

  • I dag kl. 8.52

    Cecilie Ramona Kåss Furuseth: – Har aldri sett Else slik som dette

    Cecilie Ramona Kåss Furuseth sier at hun har troen på Else og Tommy etter helgens «bryllup» i Oslo Spektrum.

  • I dag kl. 8.50

    Dobling i andelen igangsatte fødsler

    De siste 20 årene har andelen fødsler som blir igangsatt i Norge doblet seg, fra under 14 prosent i 2004, til nå nærmere 30 prosent av alle fødsler, ifølge FHI. Hensikten med å igangsette fødsel etter at termindato er passert, er å unngå fosterdødsfall, skriver Folkehelseinstituttet (FHI). Andelen som blir igangsatt etter svangerskapsuke 40, som er termin, har steget fra 15,2 prosent i perioden 2004–2009 til 28,1 prosent i perioden 2019–2023. – I Norge er det nær 8000 kvinner som passerer uke 41 og går i fødsel av seg selv. Dersom også disse 8000 kvinner skulle vært igangsatt, ville mer enn 40 prosent av alle svangerskap i Norge blitt igangsatt, sier forsker og overlege Ferenc Macsali i FHI. NTB

  • I dag kl. 8.49

    Støttepakken til Ukraina behandles i Senatet

    Senatet ventes tirsdag å stemme over en støttepakke på 95 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan. Det er siste steg før pakken havner på president Joe Bidens bord.

  • I dag kl. 8.47

    Færre tvillingfødsler i Nordland

    Det er født færre kvinner som har født tvillinger i Norge de siste 20 årene. I fjor fødte 715 kvinner tvillinger, noe som kun utgjør 1,4 prosent av alle fødsler i Norge. Spesielt i Møre og Romsdal, på Vestlandet og i Nordland er det synkende tvillingfødsler, der det i fjor ble født 40 prosent færre tvillinger enn for ti år siden. Ifølge FHI skyldes det trolig en nedgang i hvor mange som føder tvillinger etter assistert befruktning (prøverørsforsøk). Der man før satte inn to eller flere egg for å øke sjansen for at kvinnen blir gravid, har man de siste årene kun satt inn ett. (NTB)

  • I dag kl. 8.42

    Lokale tenåringer klare for elitelandslaget

    19 år gamle Aurora Løvås fra Nord-Odal og 18 år gamle Didrik Eng Strand fra Hamar har begge fått plass på det norske elitelandslaget på skøyter neste sesong. Begge de to lokale utøverne tok gullmedaljer under årets junior-VM og regnes som store talenter. I landslagstroppen, som totalt teller 19 utøvere, finner vi også Sander Eitrem og Hallgeir Engebråten fra Nord-Odal og Kristian Ulekleiv fra Gjøvik.

  • I dag kl. 8.34

    MC veltet i Bodø

    En MC-fører veltet på motorsykkelen sin i Rønvik i Bodø. Mannen i 50-årene er sjekket av helse, men skal ikke være skadet. – Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring. Det framstår som et trafikkuhell uten personskade, skriver politiet på X/Twitter.

  • I dag kl. 8.30

    Arbeidsulykke i Grimstad

    En ansatt i Grimstad kommune er kjørt til sykehus med et kutt i armen etter en arbeidsulykke i sentrum. Skadeomfanget er ikke kjent. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med beskjæring av trær, opplyser politiet.

  • I dag kl. 8.29

    8 døgnplasser foreslås flyttet fra Stokmarknes til Bodø

    Flere ordførere fra Vesterålen er i Bodø i dag for å markere sin motstand mot Helse Nord sine planer om å flytte flere psykiatriske døgnplasser og rehabiliteringsplasser for slag til Bodø. Til sammen 8 døgnplasser foreslås flyttet fra Stokmarknes til Bodø.I Vesterålen har det kommet kraftige reaksjoner på forslaget. I forrige uke anbefalte ledelsen i Nordlandssykehuset overfor styret at de foreslåtte nedleggelsene ved sykehuset i Vesterålen gjennomføres. I dag skal Nordlandssykehuset vedta dette høringssvaret.

  • I dag kl. 8.29

    FHI: Dobling i andelen igangsatte fødsler de siste 20 årene

    I 2004 ble under 14 prosent av alle fødsler igangsatt. Nå er tallet nær 40 prosent, ifølge FHI.

  • I dag kl. 8.24

    Person gikk langs togskinnene i Kristiansand

    Politiet i Agder fikk tirsdag morgen melding om en person som gikk langs togskinnene i Kristiansand. Bane Nor ble varslet og politiet fikk kontroll på personen. Togtrafikken går som normalt, opplyser politiet på X.

  • I dag kl. 8.19

    Driftsproblemer på ferge mellom Trøndelag og Møre og Romsdal

    Fv 682 ferjesambandet Arasavika – Hennset: Sambandet har vært innstilt siden i går kveld grunnet driftsproblemer. Fjord1 melder nå i morgentimene at sambandet fortsatt blir innstilt inntil videre.

  • I dag kl. 8.14

    Billie Eilish kommer til Fortnite

    Det populære spillet Fortnite har avslørt sitt neste store musikksamarbeid, med ingen ringere enn artisten Billie Eilish. Fra og med 23.april vil Billie Eilish være en spillbar karakter.

  • I dag kl. 8.12

    Åpner nytt anlegg på Rudskogen

    I løpet at to år har Rudskogen motorsenter oppgradert sine fasiliteter til en prislapp på totalt 175 millioner kroner. I dag blir anlegget offisielt åpnet. Flere nye bygninger og en moderne racekontroll er noe av oppgraderingene. Dette er et veldig stort løft for oss sier daglig leder ved Rudskogen Motorsenter Harald Huysman.

  • I dag kl. 8.08

    Fortsatt røde tall for Viaplay

    Det kriserammede strømmeselskapet Viaplay gikk med et driftsunderskudd på 473 millioner svenske kroner i første kvartal.

  • I dag kl. 8.08

    Forest vurderer søksmål etter Neville-utspill: – Som en mafiagjeng

    Ifølge Daily Mail er Forest' juridiske team i ferd med å utarbeide et brev til Sky Sports.

  • I dag kl. 8.03

    Fortsatt røde tall for Viaplay

    Det kriserammede strømmeselskapet Viaplay gikk med et driftsunderskudd på 473 millioner svenske kroner i første kvartal.

  • I dag kl. 7.59

    Jevnt førstekvartal for Vår Energi

    Vår Energi tjente 850 millioner dollar før skatt i første kvartal, en markant oppgang fra fjerde kvartal. Selskapet hadde driftsinntekter på like under 2 milliarder dollar i første kvartal. Det er nesten 300 millioner høyere enn i fjerde kvartal i 2023, men noe lavere enn samme kvartal for ett å tilbake. I første kvartal produserte Vår Energi i gjennomsnitt 299.000 fat oljeekvivalenter daglig, og er ifølge børsmeldingen på stø kurs mot målet om en produksjon på 400.000 fat om dagen innen utgangen av 2025. (NTB)

  • I dag kl. 7.50

    Canadisk mann døde på ferie på Cuba – familien mottok feil levninger

    En familie i Canada oppdaget at det de trodde var levningene til faren som døde på ferie på Cuba, egentlig tilhørte en annen mann de ikke visste hvem var.

  • I dag kl. 7.49

    Reagerer kraftig på skogsbilvei i Østmarka

    Naturvernforbundet i Oslo og Akershus reagerer kraftig på at kommunedirektøren i Lørenskog kommune vil gi Losby Gods tillatelse til å bygge en fire kilometer lang skogsbilvei gjennom Østmarka. Det var i går det ble kjent at kommunedirektøren anbefaler at veien blir bygget. Naturvernforbundet kaller veien det desidert største inngrepet i Oslomarka i nyere tid og håper nå at politikerne vil stanse byggingen av veien. – Slik at området bevares for markabrukerne, Oslo og Lørenskogs befolkning inn i fremtiden, sier daglig leder, Håkon Eide Gundersen til NRK.

  • I dag kl. 7.48

    Krevde førerkortet tilbake – fikk ikke medhold

    Sjåføren som var involvert i ulykken der en sju år gammel gutt mistet livet på Torridalsveien i Kristiansand i år, fikk ikke medhold i sitt krav om å få tilbake det beslaglagte førerkortet sitt. Det opplyser sjåførens forsvarer Nils Anders Grønås til Fædrelandsvennen. Sjåføren erkjenner ikke straffskyld for uaktsomhet. Grønås sier at rettens avgjørelse vil ankes.

  • I dag kl. 7.40

    Brannvesenet tilbake ved Børsen etter at glør blusset opp

    Etter å ha avsluttet arbeidet ved Børsen i København mandag, måtte brannvesenet tilbake til branntomten natt til tirsdag da det blusset opp i glør.

  • I dag kl. 7.32

    Ingen vindkraft i Søndre Land

    Det blir ikke vindkraftutbygging i Søndre Land kommune. Det ble resultatet etter en interpellasjon fra Rødt i kommunestyret i går. Oppland Arbeiderblad skriver at det ble en lang diskusjon, men at politikerne til slutt valgte å støtte forslaget fra Rødt om å si kategorisk nei til industriell vindkraftutbygging i kommunen. Dermed er det satt et tydelig politisk stopp for Zephyrs utbyggingsplaner i kommunen.

  • I dag kl. 7.31

    Krever egen distriktskvote

    Fiskerne i Vardø ba Trygve Slagsvold Vedum om en egen distriktkvote da finansministeren besøkte fiskeværet på mandag. Fiskere i åpen gruppe, de som har fiskebåter under 11 meter, har mistet rundt halvparten av kvota i år - sammenlignet med i fjor. Og signalene er at kvotene må reduseres ytterligere i årene framover. Det slår hardt ut for Vardø der store deler av fiskeflåten er i åpen gruppe. Leder for Vardø fiskarlag, Frode Robertsen, frykter fraflytting.

  • I dag kl. 7.31

    DNB tjente 10,2 milliarder etter skatt i første kvartal

    Storbanken tjener mindre på renter ettersom rentenivået ser ut til å ha nådd toppen.

  • I dag kl. 7.31

    Krever full utbygging av Vestfoldbanen

    Posisjonspartiene i Tønsberg kommune ber regjeringen prioritere utbygging av dobbeltspor på hele Vestfoldbanen i Nasjonal transportplan. Utbygging av jernbanen sør for Tønsberg er ikke nevnt i forslaget regjeringen la fram i mars. I en uttalelse skriver Tønsberg-politikerne at de mener regjeringen hindrer utvikling av miljøvennlig transport av både personer og gods i Vestfold. Uttalelsen er undertegnet av ordfører Frank Pedersen (H) og gruppelederne Trygve Børsting (V), Stine Næss Askjer (KrF), Bent Moldvær (Frp) og Jill Eirin Undem (H).

  • I dag kl. 7.30

    18 lastebiler fikk skriftlige mangler i kontroll

    18 lastebiler fikk skriftlige mangler i Vegvesenets kontroll ved Langangen kontrollstasjon i Telemark mandag kveld. To kjøretøy hadde feil med bremsene. Et transportfirma blir anmeldt på grunn av manglende eller utgått kalibrering av fartsskriver. Vegvesenet mener veien blir tryggere når de holder igjen tunge eller lette kjøretøy med dårlig sikret last, er overlastet eller har ting i frontruten som hindrer sikt. 146 lastebiler ble sjekket i kontrollen.

  • I dag kl. 7.21

    USA truer den israelske hæren med sanksjoner

    USA truer for første gang i historien med å innføre sanksjoner mot enheter i den israelske hæren som anklages for overgrep mot palestinere.

  • I dag kl. 7.17

    Helse Nord med ny handlingsplan for personell, utdanning og kompetanse

    Helse Nord legger frem en ny handlingsplan for å tiltrekke flere ansatte til sykehusene i landsdelen. Det skriver Nordlys. Handlingsplanen har 20 tiltak og vil vedtas av Helse Nord-styret torsdag, Tiltakene er blant annet å innføre jobbgaranti for lærlinger, gjennomføre omdømmekampanjer og forbedre spesialistutdanning for leger. – Handlingsplanen er sentral for den pågående omstillingen i Helse Nord. De 20 tiltakene i planen skal bidra til å redusere bemanningsutfordringene i regionen, sier administrerende direktør i Helse Nord, Marit Lind, til avisen.

  • I dag kl. 7.15

    Tennis: Stor medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

  • I dag kl. 7.14

    Ber båteiere ta grep etter flere innbrudd

    Den siste tiden har det vært flere innbrudd i båter i de kommunale småbåthavnene i Kristiansand. Nå oppfordrer kommunen båteiere til å ta egne grep for å sikre båten mot innbrudd. Det skriver Fædrelandsvennen. Fagansvarlig for de kommunale småbåthavnene, Morten Nilsen, nevner kamera og alarm som mulige tiltak. Han ber også berørte båteiere om å anmelde innbrudd til politiet, og å gi beskjed til småbåtkontoret i kommunen.

  • I dag kl. 7.05

    Hvordan gikk det med DNB i første kvartal?

    Dagen byr på en lang rekke kvartalsrapporter.

  • I dag kl. 7.02

    Entra tapte 1,3 milliarder kroner i første kvartal

    En tynget sektor for næringseiendom fortsetter å prege Entra-regnskapene.

  • I dag kl. 6.59

    Vår Energi tjente 850 mill. dollar før skatt

    Vår Energi leverer svakere resultat i første kvartal i år enn på samme tid i fjor.

  • I dag kl. 6.59

    Setter ut ting i veibanen for å få bilister til å senke farta

    Vestfold fylkeskommune reagerer på at en innbygger i Larvik setter ut blomsterkasser, barnevogner og stridsvognsperre i veibanen. Men Anders Ringdal mener Folvikveien forbi huset hans er livsfarlig og tyr til det han selv kaller sivil ulydighet for å få oppmerksomhet, skriver Østlands-Posten. Glenn Lauritsen i Vestfold fylkeskommune mener Ringdals tiltak setter andres liv i fare, ifølge avisa. Lauritsen sier de skal ha fartsmålinger og se om noe bør gjøres på stedet.

  • I dag kl. 6.59

    Fylkesveg 570 i Masfjorden er stengd

    Det har vore eit trafikkuhell på fylkesveg 570 Fensfjordvegen, like sør for Steinekrysset i Masfjorden. Det skal ikkje vere passering på staden, og Vegtrafikksentralen veit enno ikkje kor lang tid det vil ta før vegen opnar att.

  • I dag kl. 6.59

    Fylkesveg 570 i Masfjorden er open igjen

    Det har vore eit trafikkuhell på fylkesveg 570 Fensfjordvegen, like sør for Steinekrysset i Masfjorden, aust for Sløvågen. Ein bil køyrde i grøfta og hamna på taket, og vegen var stengd som følge av ulykka. Det var ein person i bilen og vedkomande ringde sjølv til naudetatane. – Førar er ute av bilen og uskadd, seier operasjonsleiar Frode Kolltveit i politiet. Naudetatane rykker ikkje til staden.

  • I dag kl. 6.54

    Møter Jan Helge Andersen for første gang på 22 år

    Rettssaken mot Baneheia-dømte Jan Helge Andersen fortsetter i dag i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes etter en rettsfri dag i går. Denne uka skal frikjente Viggo Kristiansen møte i retten som vitne. Det er satt av to og en halv dag til Kristiansens forklaring. Jan Helge Andersen holdt i sist uke fast på sin forklaring om at Kristiansen var delaktig i drapene på to små jenter i Baneheia for 14 år siden.

  • I dag kl. 6.51

    Evakuert på grunn av brann

    16 personer ble i natt evakuert, etter at det begynte å brenne i en bygning på Ila i Trondheim. Brannen har trolig starta på kjøkkenet til et takeaway-firma. Brannvesenet fikk raskt kontroll, og politiet opplyser at de evakuerte, som bor i etasjene over brannstedet, raskt fikk vende tilbake til leilighetene sine. Det skal ha vært en del røykutvikling, og brannstedet er ifølge politiet nedsota. Politiet har oppretta sak etter hendelsen, som ble meldt like etter klokka 2 i natt.

  • I dag kl. 6.50

    Invitert til kunnskapsministeren

    Politisk ledelse i Tønsberg kommune er invitert til kunnskapsministeren i dag, for å fortelle om erfaringer med prosjektet hvor de øker grunnbemanning i flere av kommunens barnehager. Utvalgsleder for oppvekst og opplæring, Mathias Willassen Hanssen fra Høyre, sier de er glade for å bli invitert, og at de kommer til å be om økonomisk støtte til en ytterligere økt bemanningen i hele kommunen.

  • I dag kl. 6.38

    Ny deleier til Hunton Fiber AS

    Hunton Fiber AS på Gjøvik, som er en av Nordens ledende produsenter av trefiberbaserte byggematerialer, har hentet inn Treschow Fritzøe AS som ny deleier i selskapet. I en pressemelding går det fram at transaksjonen gjør Treschow Fritzøe til aksjonær med 20 prosent eierandel. Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton, sier de ønsket å få inn en sterk og industriell deleier med mye kompetanse og med et langsiktig perspektiv. Han tror at det vil bli enklere å videreutvikle virksomheten med Treschow Fritzøe på eiersiden.

  • I dag kl. 6.33

    Svakeste yen på 34 år: – Går i feil vei

    Japanske yen fortsetter fallet og har ikke vært svakere mot dollar på 34 år.

  • I dag kl. 6.33

    Svakeste yen på 34 år: – Går i feil retning

    Japanske yen fortsetter fallet og har ikke vært svakere mot dollar på 34 år.

  • I dag kl. 6.27

    Tirsdag 23. april: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 6.25

    Argentinas første budsjettoverskudd på over 15 år

    President Javier Milei kunngjorde mandag at Argentina hadde sitt første kvartal med overskudd på budsjettet på over 15 år.

  • I dag kl. 6.22

    Malaysia: Ti døde etter at militærhelikoptre kolliderte i luften

    Ulykken skjedde mens minst syv helikoptre øvde til en parade.

  • I dag kl. 6.17

    En av landets verste på jordvern

    Lindesnes er en av landets verste kommuner på jordvern, skriver avisa Lindesnes. I fjor ble 656 dekar dyrket og dyrkbar mark omdisponert i kommunen. Kun Løten kommune hadde høyere omdisponering, viser Kostra-tallene fra 2023. – Det er på grunn av nye E39 at vi glimter til på sånne statistikker. Det er store infrastrukturtiltak som vi ikke får gjort så mye med. Kristiansand ligger også veldig høyt oppe på listen av samme grunn, sier Øyvind Jorstad, avdelingsleder for landbruksavdelingen i Lindesnes kommune til avisa.

  • I dag kl. 6.03

    Nabo slo alarm om bilbrann i Oslo

    Det var fare for at brannen skulle spre seg til flere biler i nærheten.

  • I dag kl. 6.00

    Dette bør du vite om «alternative» investeringer

    Nysgjerrig på å putte pengene dine i annet enn aksjer og fond? Dette bør du vite om gull, vin og klokker som investering.

  • I dag kl. 5.59

    Fotgjengar stenger tunnel

    Fodnestunnelen i Lærdal er no stengd etter at ein bilist varsla om ein fotgjengar vel to kilometer inne i tunnelen. – Dette er svært risikabelt. Dette er ein høghastigheitstunnel, og ein kring seks kilometer lang tunnel, seier Steinar Hausvik som er operasjonsleiar i Vest politidistrikt. Ein politipatrulje er no på veg til staden, men inn til vidare er tunnelen stengd.

  • I dag kl. 5.59

    Fotgjengar stengde tunnel - er open att

    Fodnestunnelen i Lærdal er no opna att etter at ein bilist varsla om ein fotgjengar vel to kilometer inne i tunnelen. Tunnelen var stengd tysdag morgon. – Dette er svært risikabelt. Dette er ein høghastigheitstunnel, og ein kring seks kilometer lang tunnel, seier Steinar Hausvik som er operasjonsleiar i Vest politidistrikt. Politiet køyrde gjennom tunnelen utan å finne fotgjengaren.

  • I dag kl. 5.57

    Biler i brann i Oslo – fare for spredning

    Nødetatene er på vei til Bjørndal etter melding om at det brenner i et kjøretøy. Ifølge politiet er det spredningsfare til andre kjøretøy. – Politi er på stedet. Det brenner nå i to kjøretøy. Fare for spredning til flere, skriver politiet på X. Klokken 06.04 melder politiet at det nå brenner i tre biler. Brannvesenet er på stedet og har startet slukking. – Vi er godt i gang med slukking og det skal ikke være noen spredningsfare til hus, sier Tor Audunhus, vaktkommandør i 110-sentralen. De kjenner foreløpig ikke årsaken til brannen. Klokken 06.13 melder politiet at brannen er slukket.

  • I dag kl. 5.50

    Ser på liste over savnede etter funn av beinrester

    Politiet i Sverige går gjennom lister på savnede og forsvunne personer, etter funn av beinrester som kan stamme fra mennesker. Beinrestene ble funnet i strandkanten ved en camping i Strømstad på søndag, og en av teoriene er at beinrestene kan ha blitt skylt i land. Det melder P4 Väst. Politiet venter på prøvesvar som kan bekrefte om det er levninger fra et menneske.

  • I dag kl. 5.45

    Monolitten-tilgrising opp i retten – nekter straffskyld

    To olje-aktivister kastet oransje maling på Monolitten i Vigelandsparken i 2022. Tirsdag må de møte i Oslo tingrett, tiltalt for betydelig skade på kulturminner. – Hensikten var aldri å skade statuene. Hensikten var og er å slå alarm om Norges fortsatte utvinning av fossilt brensel. Med denne aksjonen mener min klient at de forsvarer grunnleggende menneskerettigheter, opplyser advokat Cecilie Nakstad til NTB. Hun forsvarer 25 år gamle Anne Klenge, som sammen med 26 år gamle Joachim Skahjem er tiltalt for å ha kastet flere spann med oransje maling over Gustav Vigelands statuer i Vigelandsparken i november 2022. Nakstad opplyser at hennes klient nekter straffskyld. Det gjør også den medtiltalte Skahjem, opplyser forsvareren hans Trygve Staff til NTB. (NTB)

  • I dag kl. 5.39

    En person ble påkjørt i Sandefjord

    En person ble lettere skadet etter å ha blitt påkjørt ved Kilen i Sandefjord mandag kveld. Personen ble kjørt til legevakta for behandling. Politiet beslagla førerkortet til bilføreren.

  • I dag kl. 5.35

    Kjørte i tunnelveggen

    En bilfører ble kjørt til akuttmottaket etter å ha kjørt i veggen på Frodeåstunnelen i Tønsberg mandag kveld. Politiet beslagla personens førerkort. Politiet sikret seg video fra tunnelen.

  • I dag kl. 5.31

    Kastet gjenstander fra hotellet

    To biler ble skadet etter at tre ungdommer kastet gjenstander fra fjerde etasje fra et hotell i Skien mandag kveld. En av ungdommene var etterlyst og ble innbrakt av politiet. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 5.29

    Brann i trevirke – mye røyk i området

    Brannvesenet og politiet måtte i dag tidlig rykke ut etter melding om brann i en container på Stormyra i Bodø. Det var mye røyk i området. Politiet melder like etterpå at de har kontroll på brannen. – Det skal ha brent i noe trevirke inne på området til Felleskjøpet. Uviss årsak til brannen, skriver politiet på X

  • I dag kl. 5.26

    Brannvesenet slukket stort bål

    Brannvesenet rykket ut og slukket et stort bål på utsiden av en firemannsbolig på Haukerød i Sandefjord i natt. Først var det fare for spredning til nærmeste bebyggelse, ifølge politiet. Men det ble ingen skader på bygninger. Politiet opplyser at de har vært i kontakt med aktuelle personer på stedet og minner om det generelle bålforbudet fra 15. april til 15. september.

  • I dag kl. 5.21

    Stjal penger – både fra politisk parti og sin egen far

    En kvinne i slutten av 50-åra fra Innlandet er tiltalt for å ha stjålet penger fra et politisk parti og sin egen far. Som kasserer for et politisk parti overførte hun 37.000 kroner til seg selv. Kvinnen skal også ved en rekke anledninger mellom 2021 og 2023 ha overført penger fra kontoen til sin far uten at han visste det, til sammen over 157.000 kroner. I tillegg fikk hun innvilget et kredittkort på 80.000 kroner i farens navn. Hun lurte banken ved å unnlate å opplyse banken om at det var hun som var reell kredittsøker. Det førte til tap for både faren og banken. Påstand om erstatning til faren på over 237.000 kroner vil bli nedlagt, står det i tiltalen fra Vestre Innlandet tingrett. Saken skal opp i retten i august.

  • I dag kl. 5.20

    35 russebusser bortvist i Follo

    Øst politidistrikt har i løpet av natten fått mange meldinger om russ som spiller høy musikk. I Vestby har politiet bortvist 35 russebusser. – Det har også vært mye klager de foregående nettene. Politiet forsøker å kontrollere og gi pålegg til russen, slik at natteroen ikke forstyrres, skriver politiet i Øst på X. De 35 bussene ble bortvist fra Vestby næringspark.

  • I dag kl. 5.16

    Gjest bortvist fra byen

    Politiet bortviste i natt en kranglete og aggressiv gjest ut natten fra Tønsberg sentrum for oppførselen på et utested. Politiet ble tilkalt og fikk kontroll på mannen.

  • I dag kl. 5.12

    Leteaksjon i Valdres

    Politiet har startet en leteaksjon ved Vangsmjøsa etter en dame. Hun ble meldt savnet av bekjente fra en adresse i Vang i Valdres mandag. Kvinnen skal være i 30-årene, har stort, mørkt, krøllete hår, er rundt 165 centimeter høy og har muligens på seg en rød jakke. Det kan også hende hun bærer på en bag. Politiet ønsker tips eller mulige observasjoner på telefon 02800.

  • I dag kl. 5.09

    Flere såret i angrep mot Odesa

    Minst syv personer ble såret i et russisk angrep på havnebyen Odesa sør i Ukraina natt til tirsdag, opplyser ukrainske myndigheter.

  • I dag kl. 5.02

    I fjor var det hetebølge – i år kan det bli enda varmere

    Årets sommer kan bli stekende het her til lands. Ekstremværet i fjor var bare et forvarsel, advarer eksperter.

  • I dag kl. 4.47

    Mange meldinger om russestøy i Follo – 35 busser bortvist

    Øst politidistrikt har i løpet av natten fått mange meldinger om russ som spiller høy musikk.

  • I dag kl. 4.47

    Mange meldinger om russestøy i Follo – 35 busser bortvist

    Øst politidistrikt har i løpet av natten fått mange meldinger om russ som spiller høy musikk.

  • I dag kl. 4.32

    Skudd på Holmlia: Fornærmedes tilstand har bedret seg

    18-åringen som ble skutt ved en barnehage på Holmlia i Oslo mandag kveld, skal være på bedringens vei. Det ble først meldt at vedkommende var alvorlig skadd. – Etter forholdene har han det bra. Han er ikke alvorlig skadd og har nå bare lettere skader, sier krimleder Johan Jahr til NTB like etter klokken 2 natt til tirsdag. Den fornærmede fikk livreddende førstehjelp på stedet og ble senere fraktet til sykehus. Ingen er så langt pågrepet, og politiet har ingen konkrete mistenkte på blokka. – Vi har snakket med vitner og anholdt og kontrollert flere personer i området, men det er ingen som har vekket mistanke, sier Jahr. (NTB)

  • I dag kl. 3.54

    Casper Ruuds kanonstart: – Dramatisk forskjell

    På samme tid i fjor var ikke Norges tennisstjerne i nærheten av storformen han har funnet nå.

  • I dag kl. 3.08

    Holdt som gissel i seks år – nå er han død

    Den amerikanske journalisten Terry Anderson hadde akkurat spilt tennis da en bil stoppet foran ham og tre bevæpnede menn stormet ut og dro ham inn i bilen.

  • I dag kl. 2.49

    Céline Dion om sykdommen: – Vil alltid være med meg

    Artisten forteller at hun trener både kroppen og stemmen fem ganger i uken.

  • I dag kl. 2.47

    Mann funnet død etter leteaksjon i Møre og Romsdal

    Den eldre mannen ble meldt savnet mandag kveld.

  • I dag kl. 1.49

    Slik bruker han historien som våpen: – Nederlag finnes ikke for Putin

    Vladimir Putin (71) bruker sin egen versjon av historien til å mobilisere russerne til krig mot Ukraina.

  • I dag kl. 1.23

    Rwanda-lov vedtatt: Hit skal britiske asylsøkere sendes

    De første flyene til det afrikanske landet skal ifølge statsminister Rishi Sunak ta av om ti til tolv uker.