Nyheter:

  • I dag kl. 7.07

    Widerøe foreslår ulike bilettprisar for fastbuande og turistar

    Flyselskapet Widerøe fryktar at dei nye, halverte maksprisane på kortbanenettet på sikt kan gjere det vanskeleg for folk i distrikt-Noreg å reise når dei treng, melder Brønnøysunds Avis. Widerøe foreslår difor ein spansk modell, ifølge avisa. Frå 1. april 2024 og frå 1. august 2024 trer nye avtalar i kraft for dei regionale flyrutene som er omfatta av offentlege kjøp, såkalla FOT-ruter, der staten betalar flyselskap for å sikre eit godt flytilbod. – For alle som er avhengige av å fly på anbudsnettet er dette gode nyheiter, og vi heiar på alle tiltak som gjer det billegare å fly, både i nord, på Vestlandet og Trøndelag. Endringa har likevel ført til auka etterspurnad og vi ser at dei mest populære avgangane no i større grad blir fylt opp av ferie- og fritidsreisande. Det seier kommunikasjonsrådgivar i Widerøe, Lina Lindegaard Carlsen, til Brønnøysunds Avis. Fleire har tatt til orde for at dei nye tiltaka kan gå negativt utover pasientar som er avhengige av å fly. – Det står att å sjå korleis det faktisk blir, men dersom det blir vanskeleg å få folk som har behov fram, så trur vi at andre prismodellar vil fungere betre for dei som er heilt avhengige av fly som kollektivtransport. Carlsen opplyser at Widerøe har anbefalt at Samferdselsdepartementet ser på ein ny prismodell der bebuarar langs anbodsnettet får ein solid rabatt på flyreiser, uavhengig av om reisa består av anbodsruter eller kommersielle ruter, tidlegare kalla «den spanske modellen». – Dette vil sikre låg pris for innbyggarane i distrikt-Noreg, samtidig som vi sikrar at dei mest populære avgangane ikkje blir fylt opp av ferie- og fritidsreisane mange månader i forvegen, seier Carlsen. I Spania har altså myndigheitene etablert eit system der bebuarar blant anna på Kanariøyene og Balearene får rabatt på flyreiser til og frå fastlandet. – Dette vil seie at alle med bebuarbevis i eit definert geografisk område får rett til rabatt. Dette kan for eksempel vere Nord-Troms og Finnmark, Troms og Finnmark, Nord-Noreg, eller bebuarar som soknar til ein flyplass på dagens anbodsrutenett.

  • I dag kl. 6.49

    Løten-saken: Vil be om varetektsfengsling i fire nye uker

    Politiet kommer til å be om at den drapssiktede kvinnen i Løten-saken blir varetektsfengslet i fire nye uker, sier politinspektør Liv Hilde Nytrøen til NRK. Fredag går varetektsfengslingen ut. Nytrøen sier at mistanken mot kvinnen i 40-årene er styrket. Det var i januar at kvinnen ble pågrepet og siktet for drapet på Ole Andreas Sønstvedt, etter at det ble funnet blod og menneskelevninger på gården hennes. Siden har politiet gjort omfattende undersøkelser på gården. De har også gjennomført rundt 170 avhør. – Politiet mener at siktelsen mot den siktede kvinnen er styrket. Hennes forklaring på flere vesentlige punkter harmonerer ikke med politiet sine digitale spor, kriminaltekniske undersøkelser og avhør av vitner, sier Nytrøen.

  • I dag kl. 6.44

    Knuste vinduer i hus i Sokndal

    Politiet har i løpet av natten mottatt melding fra fire ulike adresser i nærheten av hverandre som har fått knust vindu i boligen sin i Hauge i Dalene i Sokndal. Gjerningspersonen har gjort dette ved å kaste stein inn vinduet. Politiet har vært i området og søkt etter gjerningspersonen uten resultat. Politiet vil følge opp hendelsene.

  • I dag kl. 6.42

    Fylkesvei 57 i Alver stengt

    Fylkesvei 57 Lyngfjelltunnelen i Alver, mellom Vågseidet og Lindås, er stengt på grunn av en bil med stans i tunnelen. Bilberger er på vei, og er på plass rundt klokken 07.05, ifølge Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 6.38

    Trafikkulykke på E134

    En person blir kjørt til sykehus etter en kollisjon mellom to biler på E134 i Notodden kommune. Ulykken har skjedd i nærheten av Heddal stavkirke. Ifølge politiet var det én person i hver bil da ulykken skjedde. Den andre sjåføren reiser til legevakt selv. Politiet gjør undersøkelser på ulykkesstedet nå.

  • I dag kl. 6.37

    Bil har kjørt inn i autovernet på riksvei 4

    En bil skal ha kjørt inn i autovernet på riksvei 4 ved Gran. Føreren blir ivaretatt av helsepersonell på stedet og skadegraden er ikke kjent, melder politiet. Bilen må berges. Det er kø på stedet.

  • I dag kl. 6.35

    NRK sender direkte fra Baneheia-rettssaken tirsdag

    Tirsdag møter Jan Helge Andersen i Sør-Rogaland tingrett, tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i 2000. NRK sender direkte fra tingretten i Sandnes, med forsinket signal. Tirsdag sendes seansen der retten settes, opplesning av tiltalen og aktørenes innledningsforedrag. NRK dekker for øvrig rettssaken løpende i et live-senter på NRK.no. Retten settes klokken 09:00 tirsdag.

  • I dag kl. 6.31

    Kappkjøring på E6

    Politiet sier det er skremmende at folk kappkjører på motorveien. Sent lørdag kveld skal rundt ti biler ha kjørt om kapp i svært høy fart på E6 på Romerike, skriver Romerikes Blad. – Da var det flere som meldte at opp mot ti biler kappkjørte i særdeles høy hastighet fra rundt Skedsmovollen og nordover mot Kløfta. Meldingene tilsa at det skal ha gått veldig fort, sier Bjørn Christian Willersrud i Ullensaker politistasjonsdistrikt til avisen. – Det er forbundet med livsfare å kjøre i slike hastigheter, sier han. Nå kommer politiet til å ha flere kontroller for å forhindre kappkjøring.

  • I dag kl. 6.27

    Oljefondets investering i Tesla under lupen

    Representantskapet i Norges Bank er bekymret for Oljefondets investeringer i Tesla grunnet mulige menneskerettighetsbrudd.

  • I dag kl. 6.21

    Tirsdag 16. april: Dette skjedde i natt

  • I dag kl. 5.57

    Anmeldt for ruskjøring og tyveri av bil i Bergen

    En mann i 20-årene er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand og tyveri av bil. Mannen ble stanset av en patrulje i 4-tiden natt til tirsdag, ved Glaskartunnelen på E39 i Bergen. Da skal han ha kjørt en stjålet bil og vært beruset. – Han hadde godt over 1 i promille, sier operasjonsleder i politiet, Bjarte Rebnord. Han er innsatt i varetekt.

  • I dag kl. 5.57

    Person funnen etter leiteaksjon

    Tysdag morgon vart det sett i verk leiteaksjon etter ein sakna person i Førde-området i Sunnfjord. Eit redningshelikopter deltok i leitinga saman med frivillige, brannvesen, politi og ambulanse. Redningsaksjonen vart leia av politiet. Rett etter klokka 06 vart personen funne. Han er i god behald og vert følgd opp av helse, ifølgje Bjarte Rebnord, operasjonsleiar i Vest politidistrikt.

  • I dag kl. 5.55

    Ny Baneheia-rettssak starter i dag

    I dag starter rettssaken mot Jan Helge Andersen i Sør-Rogaland tingrett. Andersen står tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i 2000. Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble begge dømt for dobbeltdrapene i Baneheia, men Viggo Kristiansen ble i desember 2022 frikjent i saken, etter å ha sonet 21 år i fengsel. Jan Helge Andersen fastholder sin forklaring om hvordan overgrepene og drapene i Baneheia skjedde i år 2000. Han nekter straffskyld etter den nye tiltalen. Etter planen skal Andersen selv innta vitneboksen allerede i dag, etter at aktoratet og forsvarerne har holdt sine innledningsforedrag.

  • I dag kl. 5.44

    Bil kjørte av veien

    En bil har kjørt av veien ved Ålefjær i Kristiansand i natt. Politiet har vært i kontakt med to to personer som de tror har vært involvert. – Mistanke om rus, opplyser politiet. Ingen personer har kommet til skade.

  • I dag kl. 5.43

    Kronprinsen om Se og Hør-saken: – Fint at det blir belyst

    Sjaman Dureks mor er på kontrakt med ukebladet. Nå kommenterer kronprins Haakon praksisen for første gang.

  • I dag kl. 5.34

    Går mot en løsning for elfergen på Hvaler

    Problemene har stått i kø for den nye elferga på Hvaler. Fergen skulle vært i drift fra 1. januar, men ligger fortsatt ved kai, blant annet fordi det mangler lademuligheter. Det er rett og slett ikke plass til et ladetårn der hvor ferga ligger, og det er søkt om å få bore gjennom en stor kolle for å få tilgang til strøm. Stig Fossum, kommunikasjonsrådgiver i Opplysningsvesenets fond, som eier kollen – sier det nå går mot en løsning. -Der er det inngått en avtale, hvor det er gitt grønt lys for å legge kabler gjennom kollen, sier Fossum.

  • I dag kl. 5.29

    Så sterke er Iran militært

    Død og ødeleggelse i en skala de aldri har stått overfor, venter Israel dersom de svarer på Irans angrep i helgen. Men striden vil neppe stå på iransk jord, mener Midtøsten-ekspert.

  • I dag kl. 5.28

    Pågrepet etter datamaskintyveri

    En person er pågrepet etter at politiet fikk melding om et innbrudd i en bolig i Kragerø i natt. En person tok seg inn i boligen gjennom en ulåst dør og fikk med seg to datamaskiner. Politiet fikk etter kort tid kontroll på den mistenkte gjerningspersonen, men datamaskinene er foreløpig ikke funnet.

  • I dag kl. 5.18

    Fem slått til da russ var samlet i Larvik

    Fem personer ble slått til da flere russebusser var samlet ved Ringdalskogen i Larvik i natt. Politiet rykket ut etter at det kom melding om at det var amper stemning på stedet. Tre personer ble kjørt til legevakt, men det er ikke meldt om alvorlige personskader. Hendelsen skal etterforskes, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • I dag kl. 5.14

    Signalfeil i Oslo skaper problemer for togtrafikken

    Togtrafikken er stengt mellom Bryn og Grorud stasjon i Oslo på grunn av en signalfeil. Det opplyser Bane Nor tidlig tirsdag morgen.

  • I dag kl. 5.14

    Problemer for togtrafikken i Oslo: – Dette tar tid

    En signalfeil skaper problemer i togtrafikken i Oslo. Det er stengt mellom Bryn og Grorud, melder Bane Nor på sine nettsider. – Vi jobber med å rette feilen. Ny oppdatering klokken 12.00. Dette tar tid, skriver de.

  • I dag kl. 5.10

    Nyvalgt RU-leder vil ikke kalle Hamas en terrororganisasjon

    Som nyvalgt leder i Rød Ungdom går Amrit Kaur rett inn i Rødt-ledelsen. Men hun er uenig med moderpartiet i flere sentrale punkter.

  • I dag kl. 4.05

    Zelenskyj takket Norge

    Ukrainas president har møtt Espen Barth Eide i Kyiv dagen etter at han innrømmet at situasjonen ved fronten har blitt enda verre.

  • I dag kl. 3.27

    Fire pågrepet etter skyting på Bryn i Oslo

    Politiet opplyser til NRK at de har pågrepet fire personer etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld, der én person ble alvorlig skadet. – Disse er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier krimleder Kjersti Haremo Myhre i Oslo politidistrikt. De pågrepne har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer. Politiet er foreløpig sparsomme med detaljene. De vil ikke gå nærmere inn på bakgrunnen for skytingen eller relasjonen mellom offeret og de pågrepne. – Det er for tidlig å gå inn på slike detaljer. Men det er ingen grunn til å tro at fornærmede var et tilfeldig offer, sier Myhre. Offeret ble alvorlig skadet som følge av skytingen. – Han er nå operert og ute av livsfare, sier Myhre.

  • I dag kl. 3.16

    Bråk med russ: Tre gutter og to jenter slått

    Politiet har rykket ut med flere patruljer etter melding om 8–10 russebusser i en skog ved Larvik.

  • I dag kl. 3.04

    Huseier fikk objekt fra rommet gjennom taket

    Alejandro Otero fra Florida fikk ødelagt taket på huset sitt av noe helt spesielt.

  • I dag kl. 2.33

    Trump tror ikke på rettferdig behandling i hysjpengesaken

    Mandag startet rettssaken mot Donald Trump i den såkalte hysjpengesaken. Trump sa etter første dag i salen at han ikke tror han får noen rettferdig rettssak.

  • I dag kl. 2.18

    Skjemmes etter straffekaos

    Chelsea vant 6–0, men trener Mauricio Pochettino skjemmes over krangelen om hvem som skulle ta straffe på stillingen 4–0.

  • I dag kl. 2.00

    Mann i 40-årene omkom etter trafikkulykke på Nordmøre

    En bil kjørte av veien og havnet i fjellveggen på Atlanterhavsveien på Nordmøre mandag kveld.

  • I dag kl. 0.39

    Kirkeangrep etterforskes som terror

    En assyrisk biskop ble angrepet midt under gudstjenesten i Sydney. Politiet etterforsker saken som terror.