Nyheter:

 • Fredag 16. februar kl. 23.31

  Shell vil satse videre i Norge

  Europas største selskap har ingen planer å om trappe ned aktiviteten på norsk sokkel. Konsernsjef Ben van Beurden sier til NRK at han har alle intensjoner om å fortsette sin satsing her til lands. – Vi er særlig fokusert på Nordsjøen og Norskehavet.

 • Fredag 16. februar kl. 23.22

  OL-vinner Cologna lar seg ikke skremme av Norges vellykkede lagtaktikk

  PYEONGCHANG (VG) Dario Cologna (31) mener Norge ikke klarer å felle ham med lagtaktikk på femmila, om han er like sterk da – som han var da han ble olympisk mester på 15-kilometeren.

 • Fredag 16. februar kl. 23.18

  To forenklede forelegg i Meløy

  En politipatrulje har i kveld avholdt hastighetskontroll på Reipå i Meløy. To forenklede forelegg ble skrevet ut, og høyeste målte hastighet var 74 km/t i 60-sonen. Det skriver politiet i Nordland på Twitter.

 • Fredag 16. februar kl. 23.03

  «Hvis Trump spiller golf etter at han har gitt oss sine kondolanser, er det beklagelig og avskyelig»

  PARKLAND, FLORIDA (VG) David Hogg (17) har et klart budskap til president Donald Trump som besøker i Florida for å tilby sine kondolanser etter skolemassakren: Ikke våg å spille golf etterpå.

 • Fredag 16. februar kl. 22.54

  Ingen brann på Haukeland

  Ingen brann på Haukeland

 • Fredag 16. februar kl. 22.53

  Passasjerene uskadd

  – Heldigvis gikk det bra med passasjerene i begge bilene, sier innsatsleder i politiet, Roger Mogstad. Han var fredag kveld til stede ved Jaktøyan i Melhus der to biler frontkolliderte. Ifølge politiet tyder mye på at en av bilene har kommet over i feil kjørefelt.

 • Fredag 16. februar kl. 22.52

  Girouds første mål for Chelsea i brakseier

  (Chelsea – Hull 4–0) Adama Diomandé (28) og Hull fikk bank da Olivier Giroud (31) åpnet målkontoen for Chelsea i FA-cupens femte runde.

 • Fredag 16. februar kl. 22.52

  Giroud lettet etter sitt første mål i Chelsea-trøya

  (Chelsea – Hull 4–0) Adama Diomandé (28) og Hull fikk bank da Olivier Giroud (31) åpnet målkontoen for Chelsea i FA-cupens femte runde.

 • Fredag 16. februar kl. 22.36

  Brannalarm på Haukeland

  Brannalarm på Haukeland

 • Fredag 16. februar kl. 22.35

  – Hadde stort skadepotensial

  Håndgranaten som torsdag førte til evakuering ved legevakten i Bergen hadde indikasjoner på at tennstempelet var avfyrt, sier Svein Ove Strandos i Forsvaret til BA. – Håndgranater regnes som farlige og ustabile våpen dersom de ikke går av som tiltenkt, sier Strandos, og forteller at granaten kunne gitt livstruende skader i en radius på 200 meter dersom den hadde gått av.

 • Fredag 16. februar kl. 22.30

  Sløverfjordtunnelen åpen

  E10 Sløverfjordtunnelen i Hadsel er igjen åpen for trafikk. Vegen ble stengt i 21-tiden fredag, på grunn av et stanset kjøretøy. Ifølge Lofotposten skal det være snakk om et vogntog. Det skal nå være fjernet, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 16. februar kl. 22.28

  Klager ikke på mye snø

  Mange steder i Sør-Norge er det kommet tre ganger mer snø enn normalt, men folk på vinterferie klager ikke.

 • Fredag 16. februar kl. 22.22

  Dyrt å unngå strømbrudd

  Det vil koste 20 000 kroner ekstra per husstand hvert år for å unngå strømbrudd på Agder. Det opplyser Agder Energi, som mener det som må til, er å rydde en 40 meter bred gate langs linjene.

 • Fredag 16. februar kl. 22.20

  Manuell dirigering Melhus

  På E6 ved Jaktøya, på strekningen Melhus–Trondheim, er det manuell dirigering etter trafikkuhell.

 • Fredag 16. februar kl. 22.20

  Guvernør: – FBI-direktør må trekke seg etter skolemassakre

  5. januar mottok FBI et varsel om en ung mann med voldsomme tendenser. Tipset ble ikke tatt tak i. Én måned senere drepte mannen 17 mennesker.

 • Fredag 16. februar kl. 22.03

  Søket avsluttet

  – Nå fikk jeg akkurat melding fra brigadeleder, og ingen personer er funnet. Søket er avsluttet, og de holder på å demobilisere på stedet, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen.

 • Fredag 16. februar kl. 22.03

  Norsk Hydro skal lage vindu med lyddemping

  Norsk Hydros konsernsjef lover «veldig mange kule produkter» fremover. Fredag viste han blant annet frem et aluminiumsvindu med innebygd lyddemping og Ikea-sofaen «Delaktig».

 • Fredag 16. februar kl. 21.52

  Trafikkulykke Melhus

  Det har skjedd en trafikkulykke på E6 i nærheten av Jaktøyan i Melhus. To biler er involvert i en møteulykke. Nødetatene har rykket ut.

 • Fredag 16. februar kl. 21.47

  Trur ikkje nokon er tekne

  Tre lavinehundar har no søkt gjennom store delar av skredet ved Brushytten. – Per no er det ikkje noko som tyder på at nokon er tekne. Vi har stoppa tilførselen av ressursar inn i området, og begynt å tenke på å avslutte. Hundane som er der skal no søke gjennom resten av området, seier operasjonsleiar Lars Geitle i politiet.

 • Fredag 16. februar kl. 21.41

  Karrieretruende skade for europeisk NBA-talent – ute i minst ti måneder

  Den latviske stortalentet Kristaps Porzingis (22) hadde en kjempesesong og ble tatt ut på All Star-laget. Så røk den 221 centimeter høye latvieren korsbåndet, og må belage seg på minst ti måneder på sidelinjen.

 • Fredag 16. februar kl. 21.36

  Stengt tunnel i Hadsel

  Statens vegvesen melder at Sløverfjordtunnelen på E10 i Hadsel er midlertidig stengt på grunn av et stanset kjøretøy.

 • Fredag 16. februar kl. 21.35

  Amanda (16) fra Holmlia: – Jeg har alltid følt meg trygg her

  Beboerne som møtte opp på antivoldsmarkeringen på Holmlia fredag ønsker å ta nabolaget sitt tilbake. Men de går også ut mot stadig negativ omtale.

 • Fredag 16. februar kl. 21.25

  Callaku er florøspelar

  Den danske 19-åringen Lorent Callaku er klar for Florø og vert førstedivisjonsklubben si fjerde signering denne sesongen. Tidlegare har Aleksandar Corovic frå Arendal, Robert Kling frå Haugesund og Patrik Johannesen frå Færøyane signert for klubben. Danske Callaku er ein offensiv spelar som kjem frå Lyngby og han er tiltenkt ei rolle på kanten. – Det er ein unggut som eg ser eit stort potensial for i framtida, seier Florø-trenar Terje Rognsø som ikkje vil legga press på ungguten før sin Florø-debut.

 • Fredag 16. februar kl. 21.23

  Lundby snakkis i politisk toppmøte

  Da Erna Solberg møtte Japans statsminister til personlige samtaler ble OL-vinner Maren Lundby det heteste sportslige temaet.

 • Fredag 16. februar kl. 21.18

  Enorm vekst i norsk netthandel

  Antall pakker fra Kina til Norge har økt med 180 prosent de siste to årene. Virke Handel frykter dette kan gå ut over norske arbeidsplasser.

 • Fredag 16. februar kl. 21.16

  Randsfjordferja innstilt i helga

  Randsfjordferja innstilles helga 17.–18. februar på grunn av mannskapssituasjonen. Grunnen er sykdom og skade hos flere av mannskapet. – Vi prioriterer avganger på virkedagene av hensyn til pendlere og skoleelever, sier Geir Hestetræet hos Oppland fylkeskommune.

 • Fredag 16. februar kl. 21.16

  Lavinehundar har starta søk

  Lavinehundar som er flydd opp i helikopter har no starta søk i skredet ved Brushytten i byfjella i Bergen.

 • Fredag 16. februar kl. 21.15

  Snikfilmet barn

  En familiefar i 40-årene er dømt til fengsel etter å ha snikfilmet tolv barn og delt bildene på et nettsted med overgrepsbilder, melder Fædrelandsvennen. Under rettssaken i Kristiansand tingrett, erkjente mannen å ha søkt etter overgrepsbilder i flere år.

 • Fredag 16. februar kl. 21.10

  To bekymringsmeldinger om Grande

  Statsminister Erna Solberg (H) har mottatt to brev der hun blir varslet om oppførselen til Venstre-leder og statsråd Trine Skei Grande på en fest i 2008. Kvinnen som var på festen, skriver ifølge VG dette i bekymringsbrevet til statsminister Erna Solberg: «Jeg er en av mange som var til stede sammen med Trine Skei Grande i 2008. Jeg var edru og var svært sjokkert over fremgangsmåten hennes», skriver hun i brevet.

 • Fredag 16. februar kl. 21.09

  To brev om Skei Grande

  Statsminister Erna Solberg (H) har mottatt to brev der hun blir varslet om oppførselen til Venstre-leder og statsråd Trine Skei Grande på en fest i Trøndelag i 2008. Det ene brevet er sendt av mannen (26) som hadde intim kontakt med Venstre-leder og statsråd Trine Skei Grande på festen. I tillegg har hun fått et brev fra en kvinne som var til stede på festen, skriver VG.

 • Fredag 16. februar kl. 21.00

  Ikkje opplysningar om tekne i skred

  Politiet har ikkje fått inn konkrete opplysningar om at nokon er tekne av snøskredet som har gått over ein turveg i byfjella i Bergen. Mannskap er på veg for å undersøke raset.

 • Fredag 16. februar kl. 20.58

  Langrenn ødelegger for seg selv

  PYEONGCHANG (VG) Først opp monsterbakken, men en skygge av seg selv i Sør-Korea. Heidi Wengs «nedtour» er bare én av mange grunner til å ta debatten om terminlisten i OL-sesonger.

 • Fredag 16. februar kl. 20.48

  Biogass-fabrikken forsinka

  Biokraft AS har verdens største fabrikk for produksjon av flytende biogass under oppføring på Skogn. Fabrikken skulle etter tidsplanen ha vært startet opp i fjor, men ferdigstilling og igangsetting er fortsatt forsinket, skriver avisa Innherred.

 • Fredag 16. februar kl. 20.43

  Snøras i Bergen

  Det har gått eit snøras ved Rundemannen og Brushytten i Bergen. Raset er om lag 300 meter breitt, melder brannvesenet. Naudetatar er no på veg til staden.

 • Fredag 16. februar kl. 20.40

  Brann i stolpe tok strømmen

  En brann i en lavspentstolpe i Blomsholmveien i Rygge har ført til at rundt ti husstander har mistet strømmen i nærheten. Hafslund Nett er på stedet og regner med at det vil være reparert innen klokka 22.30, sier kommunikasjonssjef Morten Schau.

 • Fredag 16. februar kl. 20.35

  To bekymringsmeldinger om Trine Skei Grande sendt til Erna Solberg

  Statsminister Erna Solberg (H) har mottatt to brev der hun blir varslet om oppførselen til Venstre-leder og statsråd Trine Skei Grande (V) på en fest i 2008.

 • Fredag 16. februar kl. 20.25

  E10 åpen etter berging

  E10 ved Budalsneset i Hadsel er nå åpen for trafikk igjen, melder NRK Trafikk. Vegen ble stengt tidligere i dag for å berge et vogntog som hadde ligget i fjæra i ei uke.

 • Fredag 16. februar kl. 20.19

  Mindre brann slukket

  Mindre brann slukket

 • Fredag 16. februar kl. 20.19

  Lyngdøl får pris

  Språkforsker Terje Lohndal fra Lyngdal, mottar Forskningsrådets pris for unge, fremragende forskere, melder UiT. 32-åringen er én av tre forskere som får prisen som skal deles ut den 1. mars. Hver pris er på 500 000 kroner.

 • Fredag 16. februar kl. 20.12

  Røyk i leilighet i Hardangervegen

  Røyk i leilighet i Hardangervegen

 • Fredag 16. februar kl. 20.06

  Mistet kontrollen over egen profil

  Hackerne begynte å dele bilder av mennesker med maskingevær på profilen til Harald Holm, etter at han trykte på en lenke som var sendt til ham på personlig melding.

 • Fredag 16. februar kl. 20.06

  Svenske Nicholas (17) drept i skolemassakren i Florida

  Det 17-årige svenske idrettsgutten hadde nettopp fått stipend til universitetet. Denne uken ble svømmetalentet et tilfeldig offer for skoledrapsmannens kuler.

 • Fredag 16. februar kl. 20.05

  Statoils flytende vindpark leverer: – Dette har vært en ilddåp

  Verdens første flytende vindpark leverer mer strøm enn ventet, sier Statoil. Den skotske Hywind-parken fikset også stormen Caroline og åtte meters bølger.

 • Fredag 16. februar kl. 20.03

  Hytteinnbrudd på Lifjell

  Politiet melder om innbrudd i hytte på Lifjell, mellom Lifjell hotell og Torillstul. Det er stjålet diverse skiutstyr, motorsag og annet. Politiet ønsker tips hvis noen har sett mistenkelige biler eller personer.

 • Fredag 16. februar kl. 19.58

  Folkehelseinstituttet kutter deler av sin smitteovervåkning

  Folkehelseinstituttet skal stanse deler av sin mikrobiologiske overvåkning, som følge av budsjettkutt, og gå over til ny teknologi. Det kan få konsekvenser for norsk smitteberedskap og føre til flere oppsigelser, tror ansatte.

 • Fredag 16. februar kl. 19.51

  Glaskartunnelen åpen

  Glaskartunnelen åpen

 • Fredag 16. februar kl. 19.51

  Viking slo FKH

  Det ender 2–1 til Viking i treningskampen mot FK Haugesund. Usman Sale og Kristian Novak scoret Vikings to mål i kampen, mens FKH-spiss Frederik Gytkjær satt inn en redusering for hjemmelaget. Dermed får Bjarne Berntsen sin første seier som Viking-trener i 2018.

 • Fredag 16. februar kl. 19.48

  Porosjenko viste frem EU-flagg med kulehull fra Øst-Ukraina: – Ukraina er slagmarken for Europas verdier

  MÜNCHEN (VG) Ukrainas president Petro Porosjenko sier Russland fører en «hybrid verdenskrig» og oppfordrer Vesten til å øke presset på Moskva på grunn av landets ekspansjonisme i Ukraina.

 • Fredag 16. februar kl. 19.42

  Følg innspurten av FKH – Viking!

  Det står 2–1 til Viking, men Zymer Bytiqi hadde akkurat en enorm mulighet til å øke Vikings ledelse mot FKH. Følg innspurten av den spennende kampen her!

 • Fredag 16. februar kl. 19.24

  E39-tunnel stengt

  E39-tunnel stengt

 • Fredag 16. februar kl. 19.24

  Fraktes til sykehus

  Tre personer var involvert i trafikkulykken i Haugesund. Politiet melder at de fremstår som uskadd, men to av personene blir fraktet til legevakt og sykehus for nærmere undersøkelser. Det er materielle skader på bilene. Bilberger er på vei.

 • Fredag 16. februar kl. 19.11

  Ble aldri spurt

  UNN-styret lovet Tor Ingebrigtsen en jobb ved UiT. Men universitetet ble aldri spurt, hevder Avisa Nordland. I den lukrative sluttavtalen til Ingebrigtsen beholder han 85 prosent av lønna si på nesten 1,9 millioner kroner for å fortsette i ei stilling som professor ved UiT. Flere helsepolitikere har reagert på avtalen:

 • Fredag 16. februar kl. 19.06

  Gytkjær reduserer

  FKH-spiss Frederik Gytkjær kommer alene mot Viking-keeper Amund Wichne. Dansken får all tid i verden og gjør ingen feil. 2–1 til Viking.

 • Fredag 16. februar kl. 19.05

  Start knuste Arendal i treningskamp

  Start slo Arendal 5-0 i ettermiddagens treningskamp i Sørlandshallen.

 • Fredag 16. februar kl. 19.03

  13 russere tiltalt for innblanding i presidentvalget i USA

  Spesialetterforsker Robert Mueller har fremmet tiltale mot 13 russere og tre russiske selskaper som er mistenkt for å ha blandet seg inn i presidentvalget i USA i 2016.

 • Fredag 16. februar kl. 19.03

  13 russere tiltalt - Putin-alliert anklages for å stå bak

  Spesialetterforsker Robert Mueller har fremmet tiltale mot 13 russere og tre russiske selskaper som er mistenkt for å ha blandet seg inn i presidentvalget i USA i 2016.

 • Fredag 16. februar kl. 19.03

  13 russere siktes for innblanding i presidentvalget i USA

  Spesialetterforsker Robert Mueller har siktet 13 russere og tre russiske selskaper for å ha blandet seg inn i presidentvalget i USA i 2016.

 • Fredag 16. februar kl. 19.02

  Andre omgang har startet

  Viking leder 2–0 over FK Haugesund i Storhall Karmøy. Andre omgang startet for få minutter siden. Følg kampen her.

 • Fredag 16. februar kl. 19.01

  Trafikkulykke i Haugesund

  To biler har vært involvert i en trafikkulykke i Rogalandsgata i Haugesund. Det er ukjent om det er noen personskade. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Fredag 16. februar kl. 18.48

  Ny seier til Ranheim

  Ranheim slo Levanger 3–2 i en treningskamp i Abrahallen fredag. Aslak Witry, Kristoffer Løkberg og Michael Karlsen (bildet) scoret for eliteserielaget, mens Vegard Voll og Jo Sondre Aas sørget for Levangers scoringer.

 • Fredag 16. februar kl. 18.47

  Se distriktsnyhetene fra Rogaland

  Direkte fra 18.50.

 • Fredag 16. februar kl. 18.47

  Viking leder 2–0 til pause

  FKH startet best, men klarte ikke skape de største mulighetene. Viking bommet på deres første mulighet, men nummer to og tre ble satt bak FKH-keeperen. Dermed leder Viking, noe overraskende, 2–0 til pause på Karmøy.

 • Fredag 16. februar kl. 18.47

  Nesten hele gull-laget kan bli vraket

  PYEONGCHANG (VG) De tok et bejublet stafettgull for Norge i Lahti-VM for ett år siden. Lørdag kan tre av fire verdensmestre bli vraket til søndagens OL-stafett.

 • Fredag 16. februar kl. 18.42

  Sjå Vestlandsrevyen 18.50

  Programleiar: Jan Børge Leirvik

 • Fredag 16. februar kl. 18.41

  Se distriktsnyhetene fra Østfold

  Se distriktsnyhetene fra Østfold

 • Fredag 16. februar kl. 18.41

  Nyheter fra NRK Østafjells

  Østafjells 18:50

 • Fredag 16. februar kl. 18.38

  Viking sjokkerer FKH

  Viking scorer på direkten! Etter 37. minutter setter Viking-stopper Kristian Novak kampens andre Viking-mål. Nå er FKH-spillerne rystet. 2–0 til Viking.

 • Fredag 16. februar kl. 18.36

  Viking leder 1–0

  Etter 34. minutter tar Viking ledelsen 1–0 mot FKH. Viking-forsvaret sender en lang ball opp til Bringaker. Han spiller Usman Sale alene mot FKH-keeper Helge Sandvik. På forsøk nummer to setter Sale ballen i mål.

 • Fredag 16. februar kl. 18.32

  Ulykke på riksvei 42

  Ingen personer ble skadet etter at to biler skled inn i hverandre i en trafikkulykke på riksvei 42 ved Krågeland i Kvinesdal. Fem personer var involvert i ulykken, deriblant ett barn. Det er svært glatt på stedet og Veitrafikksentralen er varslet om forholdene.

 • Fredag 16. februar kl. 18.30

  Følg NM i vektlyfting direkte

  Noregsmeisterskapen i vektlyfting i Naustdalshallen er i gang, og her kan du følgje tevlinga direkte gjennom helga. Frå vertsklubben Tambarskjelvar skal mellom anna dei lokale utøvarane Marit Årdalsbakke, Sindre Rørstadbotnen og Vebjørn Varlid vere med.

 • Fredag 16. februar kl. 18.26

  Harepest øker på Sørlandet

  Folkehelseinstituttet fikk inn 92 meldinger om harepest i fjor, og Sørlandet og Østlandet har den største økningen i antall innmeldte tilfeller. Harepest kan overføres fra dyr til mennesker og gir symptomer som feber, hodepine og trøtthet.

 • Fredag 16. februar kl. 18.23

  Jerv tapte treningskamp

  1. divisjonsklubben Jerv tapte 1-2 i en treningskamp mot Sandnes Ulf i ettermiddag. Kampen ble spilt i Sandnes.

 • Fredag 16. februar kl. 18.23

  Ett førerkort beslaglagt i Bjerkvik

  Politiet har nettopp avsluttet en laserkontroll i ei 50-sone i Bjerkvik i Narvik. Totalt ble 17 forenklede forelegg gitt til bilister, mens ett førerkort ble beslaglagt. – Vi beslagla et førerkort etter å ha stanset en sjåfør som kjørte i 77 km/t i 50-sonen, opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt til NRK.

 • Fredag 16. februar kl. 18.18

  Nudelkongen Mr. Lee er død

  Chul Ho Lee, mannen som introduserte Norge for snarkokte nudler, er død, 80 år gammel.

 • Fredag 16. februar kl. 18.17

  Mr. Lee er død

  Chul Ho Lee, bedre kjent som nudelkongen Mr. Lee, er død. Han ble 80 år gammel. Han sovnet inn i sitt eget hjem fredag ettermiddag med sin nærmeste familie rundt seg, opplyser familien til NTB. Lee har de siste årene levd med Parkinsons sykdom.

 • Fredag 16. februar kl. 18.17

  NRK Sørlandet med TV-nyheter 1850

  Her kan du se kveldens TV-nyhetssending fra NRK Sørlandet

 • Fredag 16. februar kl. 18.17

  Hunnedalsvegen åpner ikke i kveld

  Fylkesvei 45 gjennom Hunnedal kommer ikke til å åpne i kveld som planlagt. Årsaken er at arbeidet tar lengre tid enn ventet på grunn av mye våt snø, sier Sigbjørn Sande i Statens vegvesen. Veien åpner så snart brøytemannskapene har kommet gjennom og veien er bred nok. Sande anbefaler bilistene uansett til å vente til i morgen med å kjøre. Det går ut melding når veien åpner.

 • Fredag 16. februar kl. 18.16

  Åtvarar mot pengevekslarar

  Politiet i Stryn åtvarar mot at utanlandske pengevekslarar igjen kan dukke opp i lokale butikkar, skriv Fjordingen. Lensmann Lasse Trosdahl seier han har fått meldingar om slik aktivitet andre stader i landet dei siste dagane. Kjem det folk inn i butikken med spørsmål om å veksle pengar, er det berre å avvise dei, oppmodar han.

 • Fredag 16. februar kl. 18.13

  FKH friskest ut av startblokkene

  Det er spilt 10. minutter av treningskampen mellom FKH og Viking i Storhall Karmøy. Det er FKH som har startet kampen best, men foreløpig har ingen av lagene kommet til noen store muligheter. 0–0.

 • Fredag 16. februar kl. 18.13

  Økte farten – nå setter Get opp prisene

  Opptil 70 prosent raskere nettlinje for 40 kroner mer.

 • Fredag 16. februar kl. 18.12

  Ikke bekrefta lakserømming

  Det er ikke bekreftet at laks har rømt fra oppdrettsanlegget "Austvika" i Flatanger. Det opplyser kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Ola Helge Hjetland. Det var onsdag denne uka selskapet varsla Fiskeridirektoratet om mulig rømning, på grunn av rift i ei merde.

 • Fredag 16. februar kl. 18.10

  Stort overskot for Florø Fotball

  Første sesongen i 1. divisjon gav Florø Fotball god utteljing økonomisk. Rekneskapen for 2017 syner nemleg eit overskot på 1,4 millionar kroner, skriv Firdaposten. Grunnane er spelarsal og betre sportsleg resultat enn budsjettert, fortalde dagleg leiar Harald Gjervik på årsmøtet i klubben.

 • Fredag 16. februar kl. 18.03

  Ferdige med å reinske fjellet

  Fjellreinsken i fjellsida over Finnsåstunnelen på fylkesveg 53 ved Årdal er no ferdig. Eit mellombels fangnett er montert ved tunnelmunningen, skriv Statens vegvesen i ei pressemelding. Arbeidet med det permanente fangnettet er starta, og vegstellet håpar dei skal vere ferdige til påske. Dette nettet skal stoppe større steinar enn det mellombelse som no er sett opp.

 • Fredag 16. februar kl. 18.03

  Ferdige mede å reinske fjellet

  Fjellreinsken i fjellsida over Finnsåstunnelen på fylkesveg 53 ved Årdal er no ferdig. Eit mellombels fangnett er montert ved tunnelmunningen, skriv Statens vegvesen i ei pressemelding. Arbeidet med det permanente fangnettet er starta, og vegstellet håpar dei skal vere ferdige til påske. Dette nettet skal stoppe større steinar enn det mellombelse som no er sett opp.

 • Fredag 16. februar kl. 18.01

  Vikings lag

  4–4–3: Amund Wichne–Rasmus Marthinsen, Kristian Novak, Viljar Vevatne, Claes Kronberg–Jonas Pereira, Steffen Ernemann, Kristian Thorstvedt–Usman Sale, Mathias Bringaker, Stian Michalsen.

 • Fredag 16. februar kl. 17.55

  Dramatisk redningsaksjon på Finnmarksvidda: – Så ekstremt som du får det

  I nesten ett døgn kjempet redningsmannskapene mot vær og vind for å nå frem til punktet der Kjell-Harald Myrseth (26) hadde trykket inn nødpeilesenderen.

 • Fredag 16. februar kl. 17.51

  FKH – Viking fra 18.00

  Klokken 18.00 møtes FK Haugesund og Viking til treningskamp i Storhall Karmøy. Vi følger kampen.

 • Fredag 16. februar kl. 17.51

  Brann vant 3-2

  Brann slo Sarpsborg 08 3-2 i en treningskamp i Marbella i Spania fredag ettermiddag. Sivert Heltne Nilsen, Gilbert Koomson og Steffen Lie Skålevik scoret rødtrøyenes mål.

 • Fredag 16. februar kl. 17.49

  Kontroll på løse hester

  Eieren av hestene som var løse i Skien, er tatt hånd om av eieren. Det melder politiet.

 • Fredag 16. februar kl. 17.45

  Skade etter elgpåkjørsel

  Minst en person skal være skadd og flere biler er involvert i en påkjørsel av en elg på E6 på Romerike.

 • Fredag 16. februar kl. 17.43

  Diskerud på lån fra City til IFK

  Det har hersket forvirring rundt Mikkel Diskeruds fotballframtid, men fredag ble den avklart. Norskamerikaneren skal også i år spille for svenske IFK Göteborg. Mix kommer på lån fra Manchester City som signerte ham fra New York City nylig.

 • Fredag 16. februar kl. 17.38

  OL-rammene er stusslige

  PYEONGCHANG (VG) I stedet for å stusse over at vestlige demokratier nøler med å ville arrangere olympiske leker, burde spørsmålet være hvorfor skepsisen er blitt så stor.

 • Fredag 16. februar kl. 17.37

  Gebyr for manglende sikkerhetsbelte

  Politiet har avholdt en beltekontroll i sentrum av Mo i Rana i ettermiddag. De skriver på Twitter at totalt tre trafikanter fikk utstedt gebyrer for manglende bruk.

 • Fredag 16. februar kl. 17.35

  Åpen igjen etter bilberging

  E6 ved Majavatn i Grane er igjen åpen for trafikk. Det melder Statens vegvesen. Området har tidligere i dag vært stengt på grunn av bilberging.

 • Fredag 16. februar kl. 17.34

  Ny Sarpsborg-redusering

  Sarpsborg reduserer til 2-3 i treningskampen mot Brann i Marbella etter 73 minutter. Patrick Mortensen scoret østfoldingenes andre mål.

 • Fredag 16. februar kl. 17.34

  Akers verdier økte til 41,8 milliarder kroner

  Aker kan vise til et solid verdihopp i fjerde kvartal. Utbyttet jekkes opp til 1,34 milliarder kroner, og Kjell Inge Røkke kan glede seg over 912 millioner utbyttekroner.

 • Fredag 16. februar kl. 17.31

  Pipebrann i Sannidal

  Kragerø brannvesen reiser på pipebrann i Bujordveien i Sannidal. Det melder 110 Telemark på Twitter.

 • Fredag 16. februar kl. 17.30

  Sprengningsarbeid ved E6 i Rana

  Statens vegvesen melder at E6 ved Nevermoen i Rana i kveld vil stenges i tidsrommet 18:00-18:20. Dette på grunn av sprengningsarbeid i området. Tidligere i dag meldte de at E6 ved Aspnes i Mosjøen også vil stenges i samme tidsrom.

 • Fredag 16. februar kl. 17.26

  3-1 til Brann

  Steffen Lie Skålevik utnytter en tabbe i Sarpsborg-forsvaret, og triller enkelt inn 3-1 til Brann i det 67. minutt i treningskampen i Marbella.

 • Fredag 16. februar kl. 17.25

  – Overskudd ikke problemet

  Åshild Bruun-Gundersen (Frp) mener problemet i barnehagesektoren ikke er at noen private går med store overskudd og tar ut profitt, men de mange som ikke tjener penger. Les mer.

 • Fredag 16. februar kl. 17.24

  Løse hester på veien

  Politiet melder om 5–6 løse hester i Skien. Hestene løper i Langerødvegen, i retning mot Håvundvegen.

 • Fredag 16. februar kl. 17.23

  Sarpsborg reduserer

  Sarpsborg har redusert til 1-2 i treningskampen mot Brann. Kristoffer Zachariassen scoret etter en drøy times spill.

 • Fredag 16. februar kl. 17.17

  Fra «sunnhet til folket» til pizza- og tacokrig

  I 2017 feiret Kiwi tiårsjubileum for «sunnhet til folket»-kampanjen. I februar dumpet dagligvarekjeden prisen på pizza- og taco. 

 • Fredag 16. februar kl. 17.07

  Stoltenberg: Derfor må NATO fortsatt ha atomvåpen

  MÜNCHEN (VG) Så lenge Russland, Kina og Nord-Korea har atomvåpen, må NATO også ha en kjernefysisk kapasitet. Avskrekking er nødvendig, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg.

 • Fredag 16. februar kl. 17.05

  Kan bli årets festival

  Malakoff rockfestival på Eid er ein av fem nominerte til å bli årets festival 2017, det skriv Fjordenes Tidende. Det er Norske konsertarrangører (NKA) som kvart år delar ut prisen. – Stor stas – og ein stor klapp på skuldra til alle som var med på den store Malakoffdugnaden, skriv festivalen på si Facebook-side.

 • Fredag 16. februar kl. 16.48

  Intensiverer arbeid på strømnettet

  Agder Energi Nett investerer 400 millioner kroner årlig i strømnettet for å sikre levering av strøm til kundene og dette arbeidet intensiveres i 2018 i de mest utsatte områdene, opplyser Agder Energi. Nettselskapet forventer et svakere økonomisk resultat i år på grunn av økte kostnader knyttet til det kraftige snøfallet i januar.

 • Fredag 16. februar kl. 16.41

  Tre biler i ulykke i Hamar

  Tre personer dro til legevakta etter at tre biler var innblandet i en ulykke i Storhamar i ettermiddag. Først var det påkjørsel bakfra, og deretter kjørte en av bilene inn i fronten på en motgående bil.

 • Fredag 16. februar kl. 16.38

  Nordlendingene kan vente seg finvær

  Nord-Norge blir værvinnere i vinterferieuka, forteller meteorologene.

 • Fredag 16. februar kl. 16.38

  Ny musikkfestival i Hamar

  Til sommeren får Hamar en ny stor musikkfestival, melder Hamar Arbeiderblad. Navnet blir Tjuven Musikkfest, og blant artistene er blant andre Adam Douglas (bildet) og BigBang.

 • Fredag 16. februar kl. 16.36

  Arbeider med å berge vogntoget

  E10 ved Budalsneset i Hadsel er stengt på grunn av berging av et vogntog. Anbefalt omkjøring er via Laukvika på fylkesveg 888, melder Statens vegvesen. De venter å kunne åpne vegen igjen rundt klokken 20. NRK Nordland har tidligere omtalt vogntoget:

 • Fredag 16. februar kl. 16.36

  Rådyr avlivet etter hundeangrep

  Et rådyr i Gran måtte avlives i ettermiddag etter at det trolig var angrepet av en hund, melder avisa Hadeland. Leder i fallviltgruppa, Kjell Bakken, sier at hundeeiere må respektere båndtvangen som nå gjelder i alle Hadelandskommunene.

 • Fredag 16. februar kl. 16.34

  Brann dobler ledelsen

  Nok et Brann-mål, og nok et langskudd. Denne gangen er det Gilbert Koomson som vender opp på 16-meterstreken, og legger ballen kontrollert i hjørnet. Brann leder 2-0 over Sarpsborg 08 i treningskampen i Marbella når 30 minutter er spilt.

 • Fredag 16. februar kl. 16.34

  Mistanke om enda en lakserømming

  Marine Harvest mistenker lakserømming i Flatanger kommune. Det skjer bare en drøy uke etter at 54.000 laks rømte fra deres lokalitet i Nærøy. Fiskeridirektoratet mottok meldingen onsdag ettermiddag. Den gjelder lokaliteten «Austvika» i Flatanger kommune i Trøndelag fylke, skriver selskapet i en pressemelding.

 • Fredag 16. februar kl. 16.31

  Pornostjerne om påstått Trump-affære: Kan fortelle min historie

  Pornostjernen Stormy Daniels sier hun nå står fritt til å stå frem med sin historie om et påstått forhold til USAs president Donald Trump. Og, det er presidentens egen advokat som skal ha åpnet opp for hennes versjon av saken.

 • Fredag 16. februar kl. 16.27

  Overskot for Fylkeskommunen

  Fylkeskommunen gjekk i fjor med eit overskot på 44,5 millionar kroner. I ei pressmelding forklarar fylkesrådmannen overskotet med god budsjettdisiplin og god økonomistyring.

 • Fredag 16. februar kl. 16.27

  Brann leder mot Sarpsborg

  Sivert Heltne Nilsen har sendt Brann i føringen i treningskampen i Marbella mot Sarpsborg 08. Midtbanemannen scoret med et nydelig langskudd i det 23. minutt.

 • Fredag 16. februar kl. 16.26

  Fryktar plast i Førdefjorden

  Naturvernforbundet vil ha ei ny vurdering av løyvet til å deponere gruveavfall i Førdefjorden, skriv Bergens Tidende. No fryktar forbundet at også plasten som følgjer med når sprengingsmasser vert deponert skal ureine fjorden. Dei peikar på at denne problemstillinga ikkje vart vurdert då det vart gitt løyve til sjødeponi i Førdefjorden.

 • Fredag 16. februar kl. 16.23

  Navnet på omkommet student frigitt

  Det var den 21 år gamle Sebastian Heimdal Spidsberg som ble funnet død i Nidelva natt til 11. februar. Spidsberg var opprinnelig fra Dokka og studerte i Bergen. Studenten var på besøk i Trondheim. Dødsfallet skyldes en ulykke, mener politiet. Det skriver Adresseavisen.

 • Fredag 16. februar kl. 16.17

  E18 åpnet igjen

  E18 Østfold er nå åpnet, rett etter Moenkrysset ved Askim i retning mot Oslo etter et uhell.

 • Fredag 16. februar kl. 16.12

  Trafikkuhell ved Flakk Ferjeleie

  Nødetatene er på vei til et trafikkuhell ved Flakk ferjeleie. – Det er et barn og en mor som er involvert, men skadeomfanget er ennå uvisst, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrik Frank Brevik til NRK. Bilen skal ha gått rundt, og havnet i fjæra.

 • Fredag 16. februar kl. 16.12

  Trafikkuhell ved Rørvik Ferjeleie

  Nødetatene er på vei til et trafikkuhell ved ferjeleiet på Rørvik. – Det er to barn og en mor som er involvert, men skadeomfanget er ennå uvisst, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrik Frank Brevik til NRK. Bilen skal ha gått rundt, og havnet i fjæra.

 • Fredag 16. februar kl. 16.09

  Finanstilsynet advarer mot NKF Gruppen

  Tilsynet advarer nordmenn mot å inngå avtaler eller overføre penger til selskapet. 

 • Fredag 16. februar kl. 16.08

  Åtte poeng til Spongdal

  Maiken Elgåen, Ingrid Kjønli, John Andre Jansson fra Spongdal skole i Trondheim fikk åtte poeng i dagens Klassequiz på NRK P1.

 • Fredag 16. februar kl. 16.05

  Kvinne funnet

  Politet melder nå at kvinnen som var savnet ved City Lade nå er funnet, og gjenforent med sin familie.

 • Fredag 16. februar kl. 15.57

  Norge fikk bank av Finland i OL

  Norge holdt ut i to perioder mot hockeynasjonen Finland. Deretter var løpet kjørt for det norske laget, som gikk på sitt andre tap i OL. Trønder Mattias Nørstebø ga Norge en god start da han kom alene med Finlands keeper etter fire minutter, men finnen vartet opp med en god redning. Norges ene mål kom ved Patrick Thoresen i 1. periode. Etter nå sitt andre tap har Norge fått en vanskelig start på hockeyturneringen i OL.

 • Fredag 16. februar kl. 15.57

  UD om norsk aktivist-besøk til separatistleder: – Brudd på ukrainsk lov

  I fjor besøkte aktivister fra Folkediplomati Norge den okkuperte Krimhalvøya. Nå skal leder Hendrik Weber besøke separatistene i Donetsk.

 • Fredag 16. februar kl. 15.55

  Stenges på grunn av sprengning

  E6 ved Aspnes i Mosjøen vil stenges i en kort tidsperiode i kveld, fredag. Dette på grunn av sprengningsarbeid. Vegområdet vil være stengt mellom klokken 18:00 og 18:20 melder Statens vegvesen.

 • Fredag 16. februar kl. 15.51

  Skummelt bål i Bergen

  Brannvesenet undersøkjer eit stort bål i Nebbeveien i Bergen.

 • Fredag 16. februar kl. 15.50

  Tre millioner til «Flye 1389»

  Flere kommunestyremedlemmer i Øystre Slidre er kritiske til kostnadssprekken på prosjektet som skulle føre til et stort turistanlegg på Valdresflye. Kommunestyret bevilget likevel tre millioner kroner til prosjektet, melder avisa Valdres.

 • Fredag 16. februar kl. 15.47

  UP-sjef advarer bilister

  Det er starten på vinterferien og utrykningspolitiet ber folk kjøre forsiktig på de sørlandske vinterveiene. Det sier UP-sjef i Agder Øystein Krogstad. Han ber folk holde avstand til bilen foran og tilpasse farten etter forholdene.

 • Fredag 16. februar kl. 15.45

  Klassequizen: Finalelaga klare

  Fem lag er klare for fylkesfinalen i NRK Klassequizen. Laga er Drangedal, Sauherad, Herre, Vinje og Rjukan. I finalen i mars kjempar 10.-klassingane om to plassar i den nasjonale finalen, som blir sendt i NRK Fjernsynet i vår.

 • Fredag 16. februar kl. 15.43

  Renser altermaleri

  Arbeidet med å rense altermaleriet i Kristiansand domkirke er i gang. Maleriet renses for første gang på over 100 år, skriver Fædrelandsvennen. Jobben vil ta nær to måneder og koste minst 150.000 kroner.

 • Fredag 16. februar kl. 15.39

  Advarer om dårligere tilbud for norske barnløse kvinner

  Politikerne overser bekymringer fra fagmiljøet i behandlingen av den nye bioteknologiloven, mener overlege.

 • Fredag 16. februar kl. 15.31

  Galdhøpiggrennet avlyst

  Det tradisjonsrike Galdhøpiggrennet er avlyst. Rennet, som går fra Galdhøpiggen og ned til Spiterstulen, ble arrangert første gang i 1934. Arrangørene mener at det er for få som har meldt seg på. De satser imidlertid på å arrangere renn i 2019.

 • Fredag 16. februar kl. 15.27

  Konflikt om reindrift og landbruk

  Staten ønsker å bruke en million kroner på et prosjekt som skal dempe konflikten mellom reindrift og jordbruk fra Os til Røros, melder Arbeidets Rett. Blant annet skal det vurderes gjerdeløsninger og kartlegging av beiteressursene.

 • Fredag 16. februar kl. 15.26

  Nytt stortap for hockeygutta: – Vi kom ikke hit for å bli «pissa på» i to matcher

  PYEONGCHANG/OSLO (VG) (Finland-Norge 5–1) Patrick Thoresen (34) sendte Norge opp i ledelsen mot Finland, men så rant det ene tabbemålet etter det andre inn «feil vei».

 • Fredag 16. februar kl. 15.26

  Nytt stortap for hockeygutta

  PYEONGCHANG/OSLO (VG) (Finland-Norge 5–1) Patrick Thoresen (34) sendte Norge opp i ledelsen mot Finland, men så rant det ene tabbemålet etter det andre inn «feil vei».

 • Fredag 16. februar kl. 15.19

  Dyrere råvarer hemmer Hydro: Frykter brems etter rekordresultat

  Aluminiumsgiganten Norsk Hydro leverte rekordresultat i fjor, men dyrere råvarer kan gi svakere tall fremover, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

 • Fredag 16. februar kl. 15.17

  Ulykke på E18

  Det har skjedd en trafikkulykke på E18 i Østfold, rett etter Moenkrysset ved Askim og stengt i retning mot Oslo. Omkjøring via Askim.

 • Fredag 16. februar kl. 15.16

  Hockeygutta på sitt aller beste - ikke godt nok

  PYEONGCHANG (VG) (Finland-Norge 5–1) Fra tribunen fikk statsminister Erna Solberg se hockeygutta på sitt aller beste, men samtidig en 18 år gammel finsk rakett som overskygget dem alle - og at det igjen raknet mot slutten for Norge.

 • Fredag 16. februar kl. 15.16

  Hevder FIS gambler med helsen til supertalentet Riiber

  PYEONGCHANG (VG) Norge går til angrep på FIS-ledelsen i kombinert. De slår alarm midt under OL i frykt for at Jarl Magnus Riiber (20) skal skade seg i hoppbakken.

 • Fredag 16. februar kl. 15.15

  Agdestein skora fire

  Torbjørn Agdestein skora alle måla då Odd slo Stabæk 4-0 i ein treningskamp i Skien i ettermiddag. To av måla kom på straffespark.

 • Fredag 16. februar kl. 15.15

  E39 Trengereid tunnelen er opna

  Eit vogntog. som har stått farleg til inne i yunnelen er no fjerna.

 • Fredag 16. februar kl. 15.11

  Hovdetunnelen er stengd

  På grunn av ei laus matte frå tunneltaket er Hovdetunnelen på fv. 55 stengd, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 16. februar kl. 15.11

  Hovdetunnelen er open

  På grunn av ei laus matte frå tunneltaket var Hovdetunnelen i Høyanger stengd. No er tunnelen open att, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 16. februar kl. 15.09

  Fotgjenger påkjørt på Økern

  Fotgjenger påkjørt på Økern

 • Fredag 16. februar kl. 15.08

  Fotgjenger påkjørt på Økern

  Fotgjenger påkjørt på Økern

 • Fredag 16. februar kl. 15.00

  Foreslått som ny sykkelpresident

  Valgkomiteen i Norges Cykleforbund har innstilt Jan-Oddvar Sørnes fra Bodø Cykleklubb som sykkelpresident, melder NTB. Harald Tiedemann Hansen gir seg etter å ha fått voldsom kritikk etter det enorme underskuddet for sykkel-VM i Bergen.

 • Fredag 16. februar kl. 14.53

  Tiltale: To menn stripset, banket opp og ranet kvinne (67) hjemme

  To menn fra Kristiansand er tiltalt for å ha tatt seg inn i boligen til en 67 år gammel kvinne, slått og sparket henne, og ranet til seg store verdier.

 • Fredag 16. februar kl. 14.48

  Kvinne er savnet

  En kvinne er savnet fra området rundt City Lade. Politiet skriver på twitter at det er grunn til bekymring på grunn av demens. Politiet beskriver kvinnen som 75 år med grått hår, pannebånd og kledd i grønn kåpe. Politiet ber folk ringe 02800 om noen treffer på kvinnen.

 • Fredag 16. februar kl. 14.45

  Anmelder Marine Harvest

  Norges Miljøvernforbund politianmelder Marine Harvest etter rømmingen av 54000 oppdrettslaks ved et av selskapets anlegg i Nærøy tidligere i februar, ifølge Adresseavisen. Norges Miljøvernforbund (NMF) mener Marine Harvest har begått grov miljøkriminalitet og inkluderer også selskapets daglige leder i anmeldelsen.

 • Fredag 16. februar kl. 14.43

  Sykkelveg i Vinje og fortau i Skien

  Vinje får den største enkeltsummen når trafikktryggingsutvalet i fylket deler ut pengar til trafikksikring. Vinje skal bygge 600 meter med gang- og sykkelveg, og får 2 millionar kroner i tilskot frå fylke. Skien får pengar til fortau i Gregorius Dagssons gate, mens Siljan får ein knapp million til trafikktryggingstiltak ved Midtbygda skole.

 • Fredag 16. februar kl. 14.43

  Flere reiste fra Gardermoen i fjor

  I alt 27 millioner flypassasjerer, 1,7 millioner flere enn året før, reiste til eller fra Gardermoen i fjor.

 • Fredag 16. februar kl. 14.39

  Brøytebil i grøfta

  En brøytebil har veltet ved onsøy stasjon. Det er nå omkjøring forbi ulykkesstedet, begge veier, skiltes så snart det lar seg gjøre, melder politiet.

 • Fredag 16. februar kl. 14.39

  Trailervelt i Fredrikstad

  En trailer har veltet ved onsøy stasjon og det meldes om at det er redusert fremkommelighet på stedet. Det er mulig å passere, men det er kø.

 • Fredag 16. februar kl. 14.35

  Helga Pedersen: Finnmark må si nei til avtalen med Troms

  Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen mener Finnmark må avvise avtalen om sammenslåing med Troms .

 • Fredag 16. februar kl. 14.34

  Ny rapport: Sterk prisvekst i fjellhyttemarkedet

  Prisene på norske fjellhytter har vokst med over fem prosent det siste året. Sjekk områdene der prisene steg mest.

 • Fredag 16. februar kl. 14.34

  Dobbelt norsk i kvalifiseringen: - Det er en gledelig dag

  Ingen hoppet bedre enn Robert Johansson (27) og Johann André Forfang (22) i kvalifiseringen til morgendagens storbakkerenn.

 • Fredag 16. februar kl. 14.34

  Dobbelt norsk i kvalifiseringen - Johansson hoppet best av alle

  Ingen hoppet bedre enn Robert Johansson (27) og Johann André Forfang (22) i kvalifiseringen til morgendagens storbakkerenn.

 • Fredag 16. februar kl. 14.29

  – Jeg måtte putte mobilen i kjøleskapet fordi den ble så varm

  Mange har hatt problemer med den nye Samsung-oppdateringen.

 • Fredag 16. februar kl. 14.25

  Sikta rumenarar slepp fri

  Alle dei fire som er sikta for grov menneskehandel, etter at politiet aksjonerte mot eit rumensk nettverk i Bergen førre helg, vert no lauslatne. Lagmannsretten har forkasta anken frå påtalemakta. – Saka er vanskeleg og bevisbildet er komplisert, seier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

 • Fredag 16. februar kl. 14.18

  Dette skipet kan få Røkkes utbyttemotor til å fuske eller skyte ny fart

  På et skrog fra 1979 ligger det som har vært motoren i Akers utbyttemaskin, Ocean Yield.

 • Fredag 16. februar kl. 14.18

  Godt år for Hydro på Husnes

  Hydro Husnes hadde et overskudd på 178 millioner kroner før renter og skatt i 2017. I fjerde kvartal leverte de et overskudd på 44 millioner kroner før renter og skatt. Fabrikksjef ved Hydro Husnes Johan Berg, sier at de har jobbet systematisk og målrettet med å utnytte ressursene og teknologien bedre, og det er en viktig årsak til det gode resultatet.

 • Fredag 16. februar kl. 14.18

  Godt år for Hydro Husnes

  Hydro Husnes hadde et overskudd på 178 millioner kroner før renter og skatt i 2017. I fjerde kvartal leverte de et overskudd på 44 millioner kroner før renter og skatt. Fabrikksjef ved Hydro Husnes Johan Berg, sier at de har jobbet systematisk og målrettet med å utnytte ressursene og teknologien bedre, og det er en viktig årsak til det gode resultatet.

 • Fredag 16. februar kl. 14.18

  Melder seg ut av KrF

  Ståle Solberg melder seg ut av Kristelig Folkeparti. Den bitre konflikten med fylkespartiet i jernbanesaken om hvor traseen til det nye dobbeltsporet skal gå i Sarpsborg, er årsaken, skriver SA.

 • Fredag 16. februar kl. 14.16

  Prisane på hytter i fjellet opp

  Prisane for fritidseigedomar på fjellet steig med 5,4 prosent i fjor. Det syner tal frå Eiendom Norge. Gjennomsnittsprisen for hytter på fjeller var i fjor 1.760.000 kroner.

 • Fredag 16. februar kl. 14.10

  Mange kjørte for fort i Vestby

  21 personer fikk forenklet forelegg etter å ha kjørt for fort, da Utrykningspolitiet hadde kontroll ved Såner i Vestby i dag. Kontrollen foregikk i 60-sonen og høyeste målte hastighet var 84 km/t.

 • Fredag 16. februar kl. 14.09

  Beskyldes for å ha tømt lokallagets pengebeholdning før utmelding: – Det er penger igjen i kassen

  De ti medlemmene i Råde Frp som søndag meldte seg ut av partiet, tømte partikassen før de meldte overgang til Høyre, ifølge Frps Helge André Njåstad.

 • Fredag 16. februar kl. 14.08

  Jansrud frykter Svindals planer: – At han skal gi seg, det vet jeg ikke om han får lov til

  PYEONGCHANG (VG) Kjetil Jansrud (32) orker ikke å se for seg en fremtid på landslaget uten Aksel Lund Svindal (35).

 • Fredag 16. februar kl. 13.51

  Ørsdalstunnelen er åpnet

  På fylkesvei 117 i Bjerkreim er nå Ørsdalstunnelen ved Stavtjørn åpen igjen. Tunnelen har vært stengt på grunn av rasfare.

 • Fredag 16. februar kl. 13.49

  Kollisjon i Sirdal

  Flere biler var involvert i et trafikkuhell ved Lindeland nord for Tonstad i ettermiddag. Ingen personer ble skadd. To personbiler måtte taues bort.

 • Fredag 16. februar kl. 13.47

  Heving flyvrak utsatt

  Søndag styrtet et småfly fra Tromsø i havet etter avgang fra Svolvær. Planen var at hevingen av flyvraket skulle starte lørdag morgen, men på grunn av tekniske problemer med heveutstyret er arbeidet utsatt. Havarikommisjonen regner med at arbeidet vil starte på søndag.

 • Fredag 16. februar kl. 13.47

  Utsetter heving av styrtet småfly

  Småflyet fra Tromsø som styrtet i havet etter avgang fra Svolvær søndag, skulle etter planen heves lørdag morgen. På grunn av tekniske problemer med heveutstyret er arbeidet utsatt. Havarikommisjonen regner med at arbeidet vil starte på søndag.

 • Fredag 16. februar kl. 13.35

  Økt aktivitet i bemanningsbransjen

  Bemanningsbransjen på Sørlandet har opplevd en vekst siste kvartal i fjor, viser tall fra NHO. På Sørlandet økte aktiviteten i bemanningsbransjen med 11,7 prosent i fjerde kvartal i fjor.

 • Fredag 16. februar kl. 13.34

  Ope ved Alstokka

  Fv. 152 ved Alstokka i Balestrand er no open for trakk, skriv Statens vegvesen.

 • Fredag 16. februar kl. 13.31

  Sogndøl er styreleiar for Utøya

  Tord Dale er blitt styreleiar for kurs- og konferansestaden Utøya. Staden er mest kjent for å huse sommarleiren til ungdomspartiet AUF. Dale er tidlegare statssekretær og fylkespolitikar for Arbeidarpartiet. Han jobbar som dagleg leiar i bransjeorganisasjonen Maritimt Forum.

 • Fredag 16. februar kl. 13.31

  Stort overskudd i Agder Energi

  Agder Energi fikk et overskudd etter skatt i fjor på over 1,2 milliarder kroner. Dette er nesten dobbelt så mye som året før, viser selskapets foreløpige tall som ble presentert i dag.

 • Fredag 16. februar kl. 13.31

  Hjartdal-rådmannen til Tinn

  Rune Engehult får tilbod om jobben som rådmann i Tinn. Engehult er 50 år, og har dei siste 8 åra vore rådmann i nabokommunen Hjartdal. Det er eit samrøystes administrasjonsutval som tilbyr Engehult jobben, skriv RA.

 • Fredag 16. februar kl. 13.26

  Utforkjøring i Eidskog

  Ingen personer ble alvorlig skadd etter at en bil havnet på taket på riksveg 2 mellom Skotterud og Magnor i Eidskog i formiddag. Sjåføren ble sendt til legevakten for sjekk.

 • Fredag 16. februar kl. 13.26

  Tre skadd etter ulykke

  Totalt tre personer er skadd etter trafikkulykken på fv. 546 Fanavegen, der to biler fikk store materielle skader. To er sendt Haukeland, en til legevakt, men politiet har ikke fått melding om alvorlige skader. Veien er åpnet igjen.

 • Fredag 16. februar kl. 13.25

  Får ikke reise med tog i påskeuka

  Tusener må finne andre måter å reise i påsken enn tog når Lieråstunnelen stenges. Lørdag 24. mars til søndag 1. april blir det ingen togtrafikk Drammen-Asker fordi Bane Nor skal gjøre vedlikeholdsarbeid i tunnelen. NSB ordner alternativ transport.

 • Fredag 16. februar kl. 13.23

  Vogntog stenger E16

  E16 er stengt i Trengereidtunnelen etter at et vogntog sto fast inne i tunnelen. – Det skapte en del farlige situasjoner og forbikjøringer og vi så oss nødt å stenge tunnelen, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland.

 • Fredag 16. februar kl. 13.22

  Ønsker 100.000 kroner i erstatning

  Bistandsadvokat Beate Hamre ønsker at den tiltalte 27-åringen skal betale 100.000 kroner til hver og en av de fornærmede som i dag ville vært omfattet av den nye voldtektparagrafen. For de resterende jentene, ønsker Hamre om erstatning på 75.000 kroner.

 • Fredag 16. februar kl. 13.22

  Ønsker 1,3 millioner i erstatning

  Bistandsadvokat Beate Hamre ønsker at den tiltalte 27-åringen skal betale 100.000 kroner til de seks jentene som i dag ville vært omfattet av den nye voldtektparagrafen. For de ti resterende jentene, ønsker Hamre om erstatning på 75.000 kroner.

 • Fredag 16. februar kl. 13.21

  Tromsdal konstituert konsernsjef

  Utviklingsdirektør Bjørnar Tromsdal er konstituert som ny konsernsjef og adm.dir. i Trønder-Avisa AS, som er morselskap for Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen og Snåsningen, utviklingsselskapet Ofag og distribusjonsselskapet Trønder-Distribusjon, melder Trønder-Avisa AS.

 • Fredag 16. februar kl. 13.17

  Løberg slutter i Trønder-Avisa

  Arve Løberg ga i dag styret i Trønder-Avisa AS beskjed om at han slutter som administrerende direktør med øyeblikkelig virkning. Løberg har vært sjefredaktør i Trønder-Avisa siden 2001, fra 2004 også direktør, og fra 2016 kun adm.dir.

 • Fredag 16. februar kl. 13.14

  Oljefondet-sjefen: Selskaper bør gjøre mer enn å tjene penger

  Yngve Slyngstad støtter verdens største forvalter om at selskaper bør ha et formål utover å tjene penger. Norsk gjødselgigant har merket et skifte blant investorene.

 • Fredag 16. februar kl. 13.13

  Serveringstelt tok fyr

  Det ble en het start på rally-VM-runden på Finnskogen i dag tidlig. Et serveringstelt tok fyr ved Nysætra i Hof. Årsaken var at det ble det for varmt i en strømledning inn til teltet med kiosken, skriver Østlendingen.

 • Fredag 16. februar kl. 13.11

  Feiret storkontrakt med Statoil

  Ansatte og ledelse på Aker Kværner på Stord hadde i dag en stor markering for å feire at de skal stå for byggingen av Johan Castberg-skipet. Tirsdag ble det kjent at Kværner får milliardkontrakten som kan gi arbeid til så mange som 4800.

 • Fredag 16. februar kl. 13.11

  Dobling av snøskader: – Det hørtes ut som hele huset skulle rase sammen

  Signe Melar og familien fikk seg et realt sjokk da de hørte et høyt brak, og hele huset ristet. Snøen kan på landsbasis nå ha forårsaket skader for minst 20 millioner kroner - og verre kan det bli.

 • Fredag 16. februar kl. 12.58

  Stenger vei på grunn av rasfare

  Fylkesvei 503 er nå stengt mellom Byrkjedal og Veen på grunn av rasfare. Det blir gjort en ny vurdering i morgen klokka 12.

 • Fredag 16. februar kl. 12.55

  Politiet fikk tak i hunden på E6

  Politiet fikk tak i hunden på E6

 • Fredag 16. februar kl. 12.55

  Fikk gjev pris

  Rådet for folkemusikk og folkedans har tildelt Tom Willy Rustad fra Sør-Fron en pris for sin innsats som musiker og pedagog. Rustad mottar prisen i Oslo 14.mars.

 • Fredag 16. februar kl. 12.51

  Berging av vogntog etter en uke

  Politiet melder om at det blir berging av det latviske vogntoget som står i fjæra ved Budalsneset. Bergingen vil skje fra klokken 18:00 fredag ettermiddag. Veien blir sperret og omkjøring blir via FV 888, Fiskebøl - Vestpollen.

 • Fredag 16. februar kl. 12.51

  Klager til samferdselsministeren

  Fylkesordfører Even Aleksander Hagen i Oppland og ordførerne i Lunner og Gran mener Vegvesenets prioriteringer fører til forsinkelser for neste utbygging av riksveg 4 på Hadeland. Det går fram i et brev til samferdselsministeren, skriver Hadeland.

 • Fredag 16. februar kl. 12.46

  Sparer 2000 tonn CO2

  Glasopor i Skjåk sparer klimaet for 2000 tonn CO2-utslipp årlig etter at de begynte med elektrisk energi istedenfor gass i smelteovner. Bedriften lager isolasjon av resirkulert glass. Glasopor har fått tilskudd til prosjektet fra kommunen og Enova.

 • Fredag 16. februar kl. 12.46

  Ny byggesmell reiser tvil om Thommessens fremtid

  Tre stemte blankt og 80 stemte imot da Olemic Thommessen ble gjenvalgt som stortingspresident i høst. På nytt reises spørsmålet om han har Stortingets tillit.

 • Fredag 16. februar kl. 12.46

  Ny byggesmell reiser tvil om Thommessens framtid

  Tre stemte blankt og 80 stemte imot da Olemic Thommessen ble gjenvalgt som stortingspresident i høst. På nytt reises spørsmålet om han har Stortingets tillit.

 • Fredag 16. februar kl. 12.38

  Leicester-sjefen irritert på City etter Mahrez-bud

  Leicester-trener Claude Puel (56) mener Manchester City viste mangel på respekt på tampen av overgangsvinduet.

 • Fredag 16. februar kl. 12.32

  Store materielle skader

  Fire personar var involverte i møteulukka i Fana. Det er store materielle skader, opplyser politiet. Skadeomfanget er ikkje kjend, men to personar sit fastklemd etter ulukka.