Nyheter:

  • I dag kl. 12.29

    Siktet for å ha drept Aina (75): Erklært strafferettslig utilregnelig

    Rettspsykiaterne mener 31-åringen hadde svekket virkelighetsforståelse da Aina Hynne ble drept.

  • I dag kl. 12.29

    Utsikt fra rentetoppen: Støre skimter håp om bedre råd

    Reallønnsveksten har vært laber siden 2015. Nå tror statsministeren at lavere inflasjon og bittelitt Ap-politikk kan sørge for at nordmenn får bedre råd allerede i år.

  • I dag kl. 12.11

    Skadet i skogen

    Politiet får melding om en skadet person i skogen i Vågsbygd. Skal ikke være snakk om alvorlige skader, men. nødetatene bruker en ATV for å få vedkommende ut av området.

  • I dag kl. 12.10

    Politiet om cannabis-kafé: Selger anmeldt og avhørt på stedet

    Politiet stengte lørdag formiddag en nyåpnet cannabis-kafé i Oslo sentrum. – Vi tok kontakt med personen som formentlig solgte cannabis på stedet og forklarte at dette måtte opphøre straks, noe han har forholdt seg til, sier politiet til pressen. Selgeren har blitt anmeldt og avhørt på stedet, og det er gjort beslag av både cannabis og penger. Det vil bli opprettet en straffesak. Det var store folkemengder på stedet, som ble tømt for gjester. Det hele skjedde uten større dramatikk. Selgeren gav selv beskjed til politiet i forkant, men oppga ikke lokasjonen for kaféen. Politiet rykket dermed ikke ut før de mottok tips fra naboer.

  • I dag kl. 11.56

    Skarverennet er avlyst

    Skarverennet er avlyst, melder Hallingdølen. Rennet går frå Finse til Ustaoset. Sterk vind skal ha vore hovudproblemet. – Løperne ser ikkje frå stikke til stikke, var beskjeden frå Finse ifølge Hallingdølen. Rennet skulle etter planen blitt arrangert for 50 gong, men det blir det ikkje noko av no for dei 10.000 påmelde.

  • I dag kl. 11.54

    Åsmund Snøfugl hedra med pris

    Åsmund Snøfugl har fått Norges Mållag sin Målblome. Prisen får han fordi han gjennom et helt liv som redaktør, typograf, forlegger og forfatter har klart å gjøre nynorsk til et hverdagsspråk i Trøndelag. Han fikk prisen fredag kveld.

  • I dag kl. 11.51

    PSTs trusselvurdering for Pride: Ingen info om at det planlegges angrep, men venter mange trusler

    PST har per nå ingen informasjon om at noen planlegger voldelige angrep mot årets Pride-arrangementer, men tror det vil komme et betydelig antall trusler.

  • I dag kl. 11.48

    Aina Stenersen (Frp) vil på Stortinget

    Aina Stenersen (Frp) holder fast ved at hun ønsker å representere Oslo på Stortinget neste år. Dermed ligger det an til nominasjonskamp i Oslo-partiet. – Jeg ønsker å fokusere på Oslo-politikk. Og jeg er født og oppvokst i Oslo og brenner veldig for å få gode Oslo-saker på Stortinget, sier Stenersen til NTB. Stenersen lanserte sitt kandidatur før Frp-veteranen Tor Mikkel Wara meldte at han ønsker å stille til valg for hovedstaden. Deretter kom også FpU-leder Simen Velle på banen og ga beskjed at han ville stille til andreplassen i Oslo, selv om han i dag bor i Akershus. På spørsmål om det er aktuelt å stille, selv om hun ikke får en antatt sikker plass på lista, svarer Stenersen sier det er opp til Oslo Frp å bestemme og til slutt velgerne. Stenersen peker på ungdoms- og gjengkriminalitet, samferdsel og kvinnehelse som viktige temaer hun ønsker å jobbe for på Stortinget. – Tenker du det er viktig at Frp får inn en kvinne inn fra Oslo? – Jeg syns det er veldig hyggelig at jeg blir pekt på. Det setter jeg veldig stor pris på, og jeg stiller meg til disposisjon, sier Stenersen. – Men er du redd for at det skal bli for mye guttastemning i partiet? – Jeg er glad for å bli pekt på, og jeg setter veldig stor pris på det, så jeg stiller meg til disposisjon, gjentar hun. Stenersen har tidligere vært gruppeleder for Frp i Oslo bystyre. ©NTB

  • I dag kl. 11.41

    Innstillinger i Finnøysambandet

    Norled melder at rute 1 i Finnøysambandet, Fogn - Judaberg - Helgøy, er innstilt fra klokken 11.30 og inntil videre på grunn av tekniske problemer.

  • I dag kl. 11.37

    Skarverennet avlyst etter uvær

    Politiet måtte hjelpe til da løpere gikk seg bort i det dårlige været.

  • I dag kl. 11.29

    Bombetrussel mot Billund Lufthavn

    Den danske flyplassen er evakuert som følge av trusselen.

  • I dag kl. 11.18

    Kvinne med kniv bortvist

    En kvinne er anmeldt for å ha båret kniv på offentlig sted i Kristiansand sentrum. Hun blir bortvist fra Kvadraturen i 48 timer.

  • I dag kl. 11.11

    Gressbrann i Sørfold

    Det er meldt om gressbrann i Sørfold. Brannvesenet har kontroll på stedet, og det er ikke lenger åpne fammer på stedet, melder politiet i Nordland.

  • I dag kl. 11.00

    Albumanmeldelse Taylor Swift - «The Tortured Poets Department»: De glødende hjerters liga

    Smertelig å lytte til, men ikke alltid slik det er ment.

  • I dag kl. 10.55

    Stortalentet slår alarm

    Faller barn fra fotballen på grunn av økonomi, henger de kanskje med feil folk isteden, mener Omar Bully Drammeh.

  • I dag kl. 10.46

    Åpnet cannabiskafé – stengt av politiet

    På litt over én time har Roar Mikalsen solgt for 50.000 kroner, anslår han selv. Nå har politiet stengt kafeen.

  • I dag kl. 10.41

    Siktet for grov kroppsskade

    Mannen i 30-årene som ble pågrepet etter voldsepisoden på Eydehavn i Arendal i går ettermiddag, er siktet for grov kroppsskade. Ifølge politiadvokat, Ernst Ragnar Pfaff skal en annen mann i 30-årene ha blitt skutt, men er bare lettere skadet. Den sikta skal avhøres i løpet av lørdagen, og fremstilles trolig for varetektsfengsling søndag.

  • I dag kl. 10.34

    Fotoforretning satser millioner på youtubere og influencere

    Scandinavian Photo gjør sin største investering i Norge noensinne. Nå får motevarehuset Steen & Strøm sin første tek-butikk.

  • I dag kl. 10.14

    Fiasko for Lewis Hamilton – fra 2. plass til 18. plass

    Max Verstappen (26) gjør som han vil på Formel 1-banen i Kina. Lewis Hamilton (39) gikk fra opptur til nedtur.

  • I dag kl. 10.09

    Jøss, Lenin kom tilbake

    Gammelkommunismens comeback blant partiungdommene er som en guffen tyggisklyse under skoene til Rødt-toppene.

  • I dag kl. 10.03

    27 kvm kuppet etter fem timer: – Raskeste jeg har solgt

    Ettroms vendt ut mot trikkelinjene midt i hovedpulsåren på Majorstuen ble solgt fem timer etter annonsen ble lagt ut.

  • I dag kl. 10.00

    Filmanmeldelse «Fuckings bygda»: Fresh – og uferdig

    Den fortapte hovedstads-hipster vender motvillig tilbake.

  • I dag kl. 9.58

    Hærverk på kiosk i Stjørdal

    En kiosk i Stjørdal er utsatt for hæverk av to unge gjerningspersoner lørdag morgen. Det skal kun være gjort små skader på kiosken som ligger ved Stjørdalshallen. Politiet tok en alvorsprat med de to.

  • I dag kl. 9.52

    UiO har samlet inn datautstyr til ukrainske skolebarn

    Universitetet i Oslo har nå samlet inn og levert mer enn 400 stasjonære PC-er og laptoper til skolebarn i Ukraina. – Dette er barn fra 1. klasse og opp til tenårene som har noen ekstra behov. Mange er internt fordrevne flyktninger fra okkuperte områder lenger øst. De ble så lykkelige, og det er som en julaften nummer to for dem å få dette utstyret, sier Elisabeth Kolflaath Semprini til Khrono. Hun jobber som rådgiver og nettredaktør ved universitetet. Innsamlingsaksjonen hun tok initiativ til, har nå resultert i at over 400 stasjonære PC-er, laptoper, skjermer, kopimaskiner, printere og annet utstyr er levert til ukrainske skoler. I tillegg til laptopene Semprini hadde med til Kharkiv i Øst-Ukraina i mars, har 60 stasjonære PC-er blitt transportert til en skole i Mykolajiv. Snart vil også universitetet Ivan Franko i Lviv motta et antall PC-er fra UiO.

  • I dag kl. 9.49

    Sikta for vald og trugslar – framstilt for fengsling

    Ein 19 år gamal mann blir framstilt for fengsling i fire veker laurdag, etter at han er sikta for vald og trugslar mot politiet. Torsdag køyrde mannen inn i ein sivil politibil ved Knarvik kyrkje, utan førarkort. Mannen er tiltalt for liknande forhold som skal ha skjedd i februar i år. Denne saka har enno ikkje vore behandla i retten.

  • I dag kl. 9.48

    Måtte fjerne solfilm fra bilrutene

    Politiet i Halden stanset en bil for kontroll klokken 00.13 natt til lørdag. Bilen var påmontert solfilm som ikke var i henhold til regelverket. Føreren av bilen, en mann i 20-årene, valgte å fjerne solfilmen og fikk dermed kjøre videre.

  • I dag kl. 9.37

    Dirigering på E39 ved Eigestad

    I Eigersund kommune vert trafikken dirigert ved Eigestad mellom Bjerkreim og Helleland. Her var vegen stengd i mange timar i natt grunna eit vogntog som køyrde av vegen. Det vert framleis arbeidd på staden, men trafikken vert dirigert forbi.

  • I dag kl. 9.36

    Elg skutt ved E18 i Telemark

    En elg er skutt ved E18 i Bamble etter at den forvillet seg ut i veibanen lørdag morgen.

  • I dag kl. 9.25

    Prins Nikolaos av Hellas skiller seg

    «Vi ønsker å informere dere om en viktig og ektefølt beslutning som prins Nikolaos og prinsesse Tatiana har kommet frem til», skriver den greske kongefamilien lørdag.

  • I dag kl. 9.25

    Nektet å gå av bussen i Stavanger

    En bussjåfør har meldt fra til politiet om en mann som skal ha nektet å gå av bussen etter endt tur i Stavanger på Jernbaneveien. Mannen ville sove videre, men har nå gått av bussen. Politiet er på stedet.

  • I dag kl. 9.17

    Elg skutt ved E18

    En elg ble skutt ved E18 i Bamble, etter at den hadde tatt seg gjennom viltgjerde og ut i veibanen, opplyser politiet. Veien var stengt i begge retninger i en periode på morgenen på grunn av elgen. Politiet rekvirerte en traktor for å frakte bort elgen. Deler av veien var fortsatt stengt fram til dette ble gjort. Det var viltnemnda som tok avgjørelsen om at elgen måtte avlives.

  • I dag kl. 9.17

    Den tidligere stjernen trener 100 unge: – Du får mer enn du gir

    Hun vant ni medaljer med det norske landslaget. Nå trener Else-Marthe Sørlie Lybekk ni håndballag.

  • I dag kl. 9.09

    Valdresflye stengt på grunn av uver

    Det bles kraftig i fjellet og Fv51 over Valdresflye er stengt mellombels. Det melder Vegtrafikksentralen øst.

  • I dag kl. 8.59

    Deler av E18 stengt på grunn av elg

    Strekningen Rugtvedt og Langrønningen på E18 i Telemark har vært stengt på morgenen etter at en elg forvillet seg ut i vegbanen. Det opplyser Vegtrafikksentralen på X. Begge retningene har vært stengt, men den nordgående filen ble etterhvert åpnet. – Politi og viltnemnd er varslet, opplyser Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 8.59

    Brann i søppeldunkar

    I løpet av natta har det vore tent på søppeldunkar to stader i Elverum. Politiet trur dei to brannane heng saman, og undersøker saka. Til Østlendingen seier operasjonsleiar Haagen Løvseth at dei ikkje kan slå fast om desse brannane har samanheng med brannen under brua over Glomma.

  • I dag kl. 8.50

    Politiet rykte ut til bråk på privat adresse

    Politiet har oppsøkt ei privat adresse ved Grønnestølen i Bergen etter melding om bråk. Politiet fekk melding klokka 08.33. Det skal vere fleire som kranglar og skrik på adressa. Politiet ha rykt ut saman med ambulanse. Det er no kontroll på staden, og ingen verkar skadde, ifølge politiet.

  • I dag kl. 8.49

    Tatt for fjerde gang i år

    En bilfører ble ilagt bruksforbud på bilen i natt, etter at han ble stoppet av politiet i på Kaldnes i Tønsberg. Føreren var beruset og manglet førerkort. Han hadde blitt tatt for å kjøre uten førerkort fire ganger tidligere i år. Mannen i 30-årene ble anmeldt og fikk bruksforbud for å forsøke å hindre han i å kjøre flere ganger, opplyser politiet.

  • I dag kl. 8.38

    Idrettsforbund fyrer løs mot friidrettens historiske OL-bonuser: – Undergraver olympiske verdier

    Sammenslutningen av sommerolympiske særforbund går til et hardt angrep på friidrettens beslutning om å belønne gullvinnere i Paris-OL med pengebonuser.

  • I dag kl. 8.31

    Åtte vogntog stoppa for avrenning

    Under en kontroll på Berkåk ble åtte vogntog stoppa fordi det rant veske fra dem. Avrenning fra fisketransport kan skape glatte og sleipe veier, opplyser Statens vegvesen. I tillegg ble en sjåfør anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene og tre fikk bot for brudd på dem

  • I dag kl. 8.30

    Mistanke om promillekøyring i Flåm

    Politiet stansa natt til laurdag ein personbil på E16 ved Flåm, der føraren er mistenkt for køyring i påverka tilstand. Politiet stogga bilen litt etter klokka 01.00. Føraren vart teken med til Lærdal sjukehus for blodprøvetaking. Det er oppretta sak.

  • I dag kl. 8.22

    Årets russebuss ble «Hjuling»

    Fredag kveld ble det klart at prisen for årets russebuss gikk til guttene i «Hjuling» i Rogalandskåringen. De har blant annet viet den ene siden på bussen til uskyldig «dissing» av de andre russeguttene sine buss-tema. Juryen vektlegger alt fra eksteriør, interiør, musikkanlegg og oppførsel på rulling.

  • I dag kl. 8.19

    Rusa mann gjekk i tunnel

    Politiet fekk kontroll på ein godt rusa mann som gjekk i Løvstakktunnelen i Bergen natt til laurdag, i retning Fyllingsdalen. Han vart stogga og køyrd heim. Vegtrafikksentralen stengde tunnelen ein periode etter at meldinga kom.

  • I dag kl. 8.10

    Brann under brua over Glomma

    I dag tidleg har det brent i ein fiberkabel under vegbrua (rv. 25) over Glomma i Elverum. To-tre meter leidning hadde brent, før brannvesenet fekk sløkka. Foreløpig veit ikkje politiet om det er ein teknisk brann eller om nokon har tent på brannen. Brua var stengt ei periode under sløkkinga.

  • I dag kl. 8.09

    Urolig natt for politiet

    Natt til lørdag har vært en travel natt for politiet med mye folk ute. Både i Arendal, Kristiansand og i Lindesnes har etaten tatt hånd om personer som har forstyrret ro og orden. Ved 2-tiden rykket politiet ut på slagsmål ved et utested i Kristiansand og et annet på Tyholmen i Arendal. Begge steder ble enkeltpersoner tatt hånd om og anmeldt for forholdene. Både i Grimstad og i Mandal har det vært flere meldinger om høy musikk fra russebusser som forstyrrer natteroen for naboer. Politiet tok kontakt og fikk dempet støyen. Både i Øyslebø og i Lillesand ble bilførere anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand og uten førerkort. 2 andre bilførere ble anmeldt og fikk inndratt førerkortet etter å ha ha kjørt 96 og 91 km/t i en 60 sone i Blødekjærtunellen i Arendal. 6 andre fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort fart.

  • I dag kl. 8.08

    Kjørte i 160 km/t i 90-sone med promille

    I natt ved 3.30-tiden stanset politiet en personbil som kjørte i 160 kilometer i timen i 90-sone. Føreren tok en blåsetest som indikerte en promille på 1,7. Førerkortet ble beslaglagt, bilen tauet og fører måtte på legevakten for å ta blodprøver.

  • I dag kl. 8.07

    Støttet sønnens erkerival-valg: – Tar på meg pappa-hatten

    Storoppgjøret Lyn – Vålerenga er vest mot øst og slaget om Oslo. Og sønn mot far.

  • I dag kl. 8.07

    Støttet sønnens erkerival-valg: – Tar på meg pappa-hatten

    Storoppgjøret Lyn – Vålerenga er vest mot øst og slaget om Oslo. Og sønn mot far.

  • I dag kl. 8.01

    Norske barn leser mindre - og gjør det dårligere på skolen

    Stadig færre barn og unge leser bøker. Stadig færre blir lest for.

  • I dag kl. 8.00

    Iransk professor i Teheran til VG: – Angrepet fremstår som pinlig

    Iran kommer med et seriøst angrep mot Israel, mener professor i Teheran.

  • I dag kl. 7.44

    Knuste rute på hytte

    En 18 år gammel mann knuste ei rute på ei NTNUi hytte i Rognes. Det var studenter som meldte fra om dette. Da politiet kom var 18-åringen rolig, men ble bortvist fra stedet av politiet. NTNUi vil muligens anmelde ruteknusinga.

  • I dag kl. 7.42

    Blanda seg inn i arresten i Trondheim

    Politiet holdt på å snakke med en person som hadde vært utaggerende og lite samarbeidsvillig da det kom en mann i 20-åra og blanda seg inn i samtalen. Mannen hindre politiet i å gjøre jobben sin og nekta i tillegg å oppgi navnet sitt. Han ble tatt med til arresten og blir anmeldt for dette.

  • I dag kl. 7.39

    Slåssing på Solsiden

    Politiet fikk i natt melding om flere personer som slåss ved et utested på Solsiden i Trondheim. Politiet fikk kontroll på en mann i 40-åra som ble tatt med til arresten. En vakt på utestedet vil muligens anmelde han i etterkant. Ingen ble skadd i slåssinga.

  • I dag kl. 7.37

    Prøve å stikke av fra politiet i Heim

    Politiet stoppa en bil i nærhetne av Halsa i Heim kommune. De tre personene i bilen prøvde å stikke av da de ble stoppa. Sjåføren, en mann i 20-åra, mistenkes for å ha kjørt bilen i rusa tilstand. Bilen hadde også falske skilter.

  • I dag kl. 7.36

    Russ bråkte i Namsos

    Politiet i Namsos fikk flere klager fra folk på en russebuss som spilte veldig høy musikk. Politiet dro til bussen og tok en prat med russen om dette og reglene som gjelder for sånt.

  • I dag kl. 7.24

    Det er mørkere enn før

    Det går et spøkelse gjennom de styrende klasser – usikkerhetens spøkelse.

  • I dag kl. 7.12

    Kampen mot Tesla

    MIAMI (E24): Dillon Angulo (27) var på tur med kjæresten Naibel Benavides (22) da de ble påkjørt av en Tesla på autopilot. Hun døde. Han kjemper for å stille selskapet til ansvar.

  • I dag kl. 6.21

    Mann funnet forslått i Oslo sentrum

    En mann ble natt til lørdag funnet liggende forslått i Lybekkergata ved Gunerius i Oslo sentrum. Mannen var uten personlige eiendeler og politiet tror at han kan ha blitt ranet.

  • I dag kl. 5.37

    Verstappen slo tilbake og vant sprinten

    Formel 1-sprinten i Kina var spennende i noen runder. Så var det slutt. I Ferrari endte det med oppvaskmøte.

  • I dag kl. 5.13

    – Rødt er ikke et kommunistparti, sier Mímir Kristjánsson

    Den nye ledelsen i Rød Ungdom (RU) står ikke for Rødts politikk, mener Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant for Rødt. Men han vil likevel gi dem en sjanse.

  • I dag kl. 5.06

    En mann er knivstukket i Ski - en er pågrepet

    En mann er knivstukket i Ski i Akershus natt til lørdag. Han er frakta til Ullevål sykehus med skader flere steder på kroppen, men politiet kan ikke si noe om hvor alvorlig de er, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt. De fikk melding om hendelsen like etter klokka 03, og det var den fornærma som selv ringte politiet, opplyser politiet til NRK. En annen mann er pågrepet, og politiet håper å avhøre ham i løpet av formiddagen lørdag. Politiet vil natt til lørdag ikke si om de to kjente hverandre.

  • I dag kl. 5.06

    En mann er knivstukket i Ski

    En mann er knivstukket i Ski i Akershus natt til lørdag. Personen er frakta til Ullevål sykehus, tilstanden er ikke kjent. En annen mann er pågrepet, melder Øst politidistrikt. De fikk melding om hendelsen like etter klokka 03. Den pågrepne vil bli avhørt lørdag formiddag.

  • I dag kl. 5.06

    En mann er knivstukket i Ski – en er pågrepet

    En mann er knivstukket i Ski i Akershus natt til lørdag. Han er frakta til Ullevål sykehus med skader flere steder på kroppen, men politiet kan ikke si noe om hvor alvorlig de er, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt. De fikk melding om hendelsen like etter klokka 03, og det var den fornærma som selv ringte politiet, opplyser politiet til NRK. En annen mann er pågrepet, og politiet håper å avhøre ham i løpet av formiddagen lørdag. Jourhavende i Øst politidistrikt, Johanna Lundstrøm sier at knivstikkingen ikke fremstår tilfeldig. – Det vi vet så langt er at partene møttes tidligere på dagen og dro sammen til den aktuelle leiligheten. Men vi jobber videre med å kartlegge hele hendelsesforløpet, sier Lundstrøm.

  • I dag kl. 5.06

    Person knivstukket i Ski

    En person er knivstukket i Ski i Akershus natt til lørdag. Personen er frakta til Ullevål sykehus, tilstanden er ikke kjent. En person er pågrepet, melder Øst politidistrikt.

  • I dag kl. 5.00

    Samsungs beste: dyr og svak

    Men for en skjerm, da!

  • I dag kl. 4.59

    Knivstikking i Ski – fraktet til Ullevål

    En mann er knivstukket i en leilighet i Ski.

  • I dag kl. 4.40

    Mann funnet forslått i Oslo

    En mann ble funnet forslått og ble kjørt til legevakta i Oslo natt til lørdag. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen. – Han hadde knust nese og flere kuler i bakhodet, forteller operasjonsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NTB. Han hadde verken mobil eller lommebok på seg da han ble funnet. Så politiet vet ikke om han har vært utsatt for et ran eller tyveri i etterkant av voldsutøvelsen, sier operasjonslederen. Han har ikke sagt så mye til politiet ennå. De har opprettet sak og prøver nå å se om de finner hendelsen på video.

  • I dag kl. 4.40

    Mann funnet bevisstløs i Oslo

    En mann ble funnet bevisstløs på gaten i Oslo natt til lørdag. – Han hadde knust nese og flere kuler i bakhodet, forteller operasjonsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NTB. Han hadde verken mobil eller lommebok på seg da han ble funnet, så politiet antar at mannen har vært utsatt for et ran.

  • I dag kl. 4.06

    Person knivstukket i Oslo sentrum

    En mann i 30-årene er alvorlig skadd i det politiet sier framstår som en knivstikking på Vaterland i Oslo sentrum natt til lørdag. – Han er alvorlig skadet, men ikke kritisk, sier Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NRK. Han sier de har kontroll på en kniv som er funnet i området. Ingen er så langt pågrepet i saken, og politiet har søkt etter en eller flere gjerningspersoner. – Vi har hatt søkt i området etter personer med den beskrivelsen vi har fått av vitner. Og vi jobber med vitneavhør på stedet og tar åstedsundersøkelser, sier operasjonslederen.

  • I dag kl. 4.06

    Mann knivstukket i Oslo sentrum - to er pågrepet

    En mann i 30-årene er alvorlig skadd i det politiet sier framstår som en knivstikking på Vaterland i Oslo sentrum natt til lørdag. To personer er pågrepet, oppdaterer politiet klokka 06.30. Det skjedde rett før klokken 06 da en patrulje så to stykker på Grønland som passet beskrivelsen av gjerningspersonene fra knivstikkingen. De er satt i arrest, i påvente av avhør. – Fornærma er alvorlig skadet, men ikke kritisk, sier Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NRK. Han sier de har kontroll på en kniv som er funnet i området. Politiet tror det har vært en form for konfrontasjon mellom to fraksjoner hvor en person har knivstukket en annen person. – Vi jobber med vitneavhør på stedet og tar åstedsundersøkelser, sier operasjonslederen natt til lørdag.

  • I dag kl. 4.06

    Mann knivstukket i Oslo sentrum

    En mann i 30-årene er alvorlig skadd i det politiet sier framstår som en knivstikking på Vaterland i Oslo sentrum natt til lørdag. – Han er alvorlig skadet, men ikke kritisk, sier Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NRK. Han sier de har kontroll på en kniv som er funnet i området. Ingen er så langt pågrepet i saken, og politiet har søkt etter en eller flere gjerningspersoner. – Vi har hatt søkt i området etter personer med den beskrivelsen vi har fått av vitner. Og vi jobber med vitneavhør på stedet og tar åstedsundersøkelser, sier operasjonslederen.

  • I dag kl. 4.06

    Mann knivstukket i Oslo sentrum – to er pågrepet

    En mann i 30-årene er alvorlig skadd i det politiet sier framstår som en knivstikking på Vaterland i Oslo sentrum natt til lørdag. To personer er pågrepet, oppdaterer politiet klokka 06.30. Det skjedde rett før klokken 06 da en patrulje så to stykker på Grønland som passet beskrivelsen av gjerningspersonene fra knivstikkingen. De er satt i arrest, i påvente av avhør. – Fornærma er alvorlig skadet, men ikke kritisk, sier Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NRK. Han sier de har kontroll på en kniv som er funnet i området. Politiet sa først at det hadde vært en form for konfrontasjon mellom to fraksjoner hvor en person har knivstukket en annen person. Men krimleder i Oslopolitiet, Johan Jahr sier at det ikke er relasjon mellom partene. – Det fremstår som at det er mer vanlig utelivsproblematikk som har startet denne hendelsen, sier Jahr.

  • I dag kl. 3.42

    Knivstikking i Oslo – alvorlig skadet

    En person er alvorlig skadet, to mistenkte er pågrepet.

  • I dag kl. 3.30

    En kraftig advarsel. Faren er ikke over

    Israel sendte Iran et tydelig budskap. Men ikke på en måte som gjorde at det iranske regimet måtte svare. I hvert fall ikke umiddelbart.

  • I dag kl. 3.17

    Finn.no kastet ut 7000 brukere i fjor

    Finn.no utestengte drøyt 7000 brukere for regelbrudd i fjor. Det er nesten 20 personer per dag.

  • I dag kl. 2.22

    To personer skadd i trafikkulykke i Oslo

    To personer er lettere skadd i en trafikkulykke på Ekeberg i Oslo. Føreren av bilen var mindreårig, og det var fem personer i bilen. Det var kun den ene bilen som var involvert i ulykken, melder politiet.

  • I dag kl. 2.16

    Ecuador erklærer unntakstilstand

    Ecuadors president Daniel Noboa erklærer unntakstilstand på grunn av konsekvensene av strømkrisen i landet.

  • I dag kl. 2.01

    Oslo: Politibil nesten påkjørt av rusa sjåfør

    En person er arrestert etter at politipatrulje nesten ble påkjørt av en bil i Oslo sentrum. Ved kontroll viste det seg at han var rusa. Politiet etterforsker saken.

  • I dag kl. 1.55

    25 år siden Columbine: – Startet masseskytteræraen

    Massesdrapene på Columbine High School regnes for å ha startet en æra av skoleskytinger. 25 år senere forteller overlevende om livet etter.

  • I dag kl. 1.36

    Mann falt i vannet i Arendal

    En mann er kjørt til sykehus etter å ha falt i vannet i Arendal natt til lørdag. Personell på en redningsskøyte hørte rop om hjelp og fikk han på land. Han er frakta til sykehus for videre oppfølging med tanke på nedkjøling, skriver politiet.

  • I dag kl. 1.04

    Eksplosjon på militærbase i Irak

    En kraftig eksplosjon har rystet en militærbase som brukes av en sjiamilitsgruppe nær Iraks hovedstad Bagdad, melder Reuters.

  • I dag kl. 0.56

    Påkjørt av personbil

    En person har blitt påkjørt av en personbil på Brattvåg i Ålesund.

  • I dag kl. 0.30

    Nancy Pelosis ektemann til VG om angrepet: – Veldig traumatisk

    Midt på natten dukket en fremmed mann med hammer opp på soverommet hans. Halvannet år etterpå, hjemsøker det Paul Pelosi (84).

  • I dag kl. 0.14

    Full forvirring om Sainz og Red Bull: – Tilbud fra Audi

    Snakker Red Bull med Carlos Sainz (29) eller ikke?

  • I dag kl. 0.05

    Semitrailer har veltet på E39 i Eigersund – veien er stengt

    En semitrailer har kjørt i en lyktestolpe og veltet i Eigersund, melder Politiet i Sør-Vest. Føreren er lettere skadet. Traileren ligger delvis i veibanen, og trafikken står på stedet. Det er lokal omkjøring. Strømmen har gått og energiselskapet på stedet er varslet. Nødetatene er på stedet.