Nyheter:

  • I dag kl. 8.03

    Resultatfall for ABG

    Meglerhuset tjente 75 millioner kroner i første kvartal, der markedet fortsatt var preget av få børsnoteringer.

  • I dag kl. 7.59

    Ekstremvær i Dubai – får ikke mat inn til passasjerer på flyplassen

    De forente arabiske emirater sliter fortsatt med å håndtere ettervirkningene av det kraftigste uværet på 75 år.

  • I dag kl. 7.55

    Frykter mangel på plass går ut over sikkerhet

    Russ i Agder mener de har for få steder å oppholde seg under feiringen som starter i morgen. Over halvparten av dagene står de uten en plass å samles. Russen frykter dette kan gå ut over sikkerheten. Russens sikkerhet er viktig for politiet og politistasjonssjef i Kristiansand Jan Terje Aas sier de vil sammen med kommuner og private legger til rette så godt de kan.

  • I dag kl. 7.54

    Fortsatt ikke funnet kilden til Oslofjord-lekkasjen

    Oslo brann- og redningsetat har fremdeles ikke funnet kilden til diesel-lekkasjen i Oslofjorden. Det skriver Vårt Oslo. Mandag 8. april ble det oppdaget at diesel hadde lekket ut ved indre havnebasseng i Oslo. Siden da har det blitt jobbet på spreng for å finne kilden, men foreløpig har søket ikke gitt resultater, ifølge avisa.

  • I dag kl. 7.52

    Bønder i byen – nå demonstrer de

    Flere bønder overnattet foran Stortinget natt til torsdag. I dag står politiker-slaget om hvor mange timer bonden skal jobbe.

  • I dag kl. 7.51

    Først sol, så skyer

    Statsmeteorolog Kristian Gislefoss gir deg detaljene for torsdagsværet på Sørlandet.

  • I dag kl. 7.29

    Sier nei til gullgraving i Gisna

    Statsforvalteren i Trøndelag ber Oppdal kommune si nei til gullgraving i elva Gisna. Etaten er redd mer gullgraving i elva vil føre til flere sår i terrenget, støy og potensielt forurensing fra maskinene som brukes, skriver Opp. Det er i dag lov til å grave etter gull i et område av elva som ligger i Rennebu kommune, der er blant annet Norges største gullklump funnet, men også gullgravinga her skal evalueres etter årets sesong.

  • I dag kl. 7.29

    Hvordan gikk det med Oljefondet i første kvartal?

    Ukens nest siste dag byr på en fin rekke kvartalsrapporter.

  • I dag kl. 7.22

    Flere stjeler fra dagligvare butikker i Stor-Oslo

    Så langt i år har butikktyveri i Stor-Oslo økt med litt over 25 prosent. Butikktyveriene øker i takt med flere selvbetjente kasser, og Aftenposten skriver at flere kjøpmenn velger nå å stenge disse. Ifølge kjøpmenn skanner kunder noen billige varer, men i tillegg tar de med seg langt dyrere varer. Sikkerhetskontroller og videoopptak er noen av virkemidlene butikkene nå bruker for å stoppe de som stjeler. På landsbasis er økningen av butikktyveri på 20 prosent.

  • I dag kl. 7.20

    Vil utvide Sommerbris-nettene

    Festivalen Sommerbris i Kristiansand har søkt om å utvide skjenking og DJ på festivalområdet til klokka to på natta, og ikke klokka ett som tidligere. Svaret fra kommunen er at festivalen kan holde på en time ekstra, men da uten forsterket lyd, skriver Fædrelandsvennen. Festivalledelsen er ikke fornøyd, og i dag vil Ap-politiker Abdullahi Alason ta opp saken i kulturutvalget.

  • I dag kl. 7.17

    Vil fjerne boplikt i hele Lindesnes

    Rådmannen i Lindesnes foreslår å fjerne boplikten i hele kommunen. Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har bedt rådmannen legge fram sak om fjerning av boplikt, men med mulighet for å beholde den i enkelte områder av kommunen. Rådmann Kyrre Jordbakke mener det er vanskelig å innføre geografisk boplikt på en måte som folk vil oppfatte rettferdig og fornuftig.

  • I dag kl. 7.09

    Ni av ti spurte: Mangel på sykepleiere påvirker pasienters sikkerhet

    Aldri før har så mange følt sykepleiermangelen på kroppen.

  • I dag kl. 7.01

    Bratt resultatfall for Elkem

    En utfordrende markedssituasjon fortsetter å tynge industriselskapets regnskaper. – Usikkerheten er fortsatt betydelig, uttaler toppsjefen.

  • I dag kl. 6.51

    Arbeidsulykke på Notodden

    En mann i 40-årene er fraktet til sykehus etter en arbeidsulykke på Notodden. Ulykken skjedde da mannen falt ned i en fordypning i et gulv på et verksted, opplyser politiet. Mannen har skader i brystet og en arm. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken.

  • I dag kl. 6.49

    Skal se på tunnelmuligheter på Brokke-Suleskard

    I formiddag starter arbeidet med å finne ut hvilke tunnelløsninger som er mulige på den vinterstengte Brokke-Suleskard-veien. Fylkestinget har oppnevnt et eget utvalg som skal ledes av fylkesordfører Arne Thomassen. En tunnel vil koste om lag 100.000 kroner pr. meter, og det er tidligere anslått en totalkostnad på 2 milliarder. Varaordfører i Valle og medlem i utvalget Margit Dale mener en tunnel er en vinn-vinn-situasjon som vil ta hensyn til villreinen og samtidig gagne hele Agder.

  • I dag kl. 6.48

    Norge inngår mineralavtale med USA

    Norge og USA skal øke samarbeidet om mineralutvinning.

  • I dag kl. 6.45

    Prinsesse Märtha Louise vil ikke lenger snakke med pressen

    – I dag setter vi strek, skriver hun på Instagram.

  • I dag kl. 6.42

    Mann mista lappen etter laserkontroll

    Ein mann i 20-åra mista lappen etter at han vart målt til 126 km/t i ein laserkontroll på E39 ved Reed i Gloppen onsdag kveld. Det skriv Firda. Fartsgrensa på staden er 80 km/t, og det vert også oppretta sak mot mannen. Det var til saman tre personar i bilen, og ein av mannen sine kameratar fekk jobben med å køyra bilen vidare.

  • I dag kl. 6.38

    Trafikkulykke i Birkenes

    En bil skal ha kjørt av veien ved Haredalen i Birkenes. Fører skal være ute av bilen, melder politiet. Bilen ligger på taket utenfor veibanen. Litt over klokka 07.00 melder politiet at fører er uskadd.

  • I dag kl. 6.30

    Mowi tjente 201 millioner euro på driften i første kvartal

    Kvartalsfasiten er svakere enn ventet og lavere enn året før.

  • I dag kl. 6.30

    Sniker du deg unna kjedelige oppgaver eller trening? Enkle teknikker kan gi deg bedre vaner.

    Å etablere nye vaner kan for mange være overveldende. Ifølge ekspertene kan du lykkes med noen enkle teknikker.

  • I dag kl. 6.19

    Anbefaler å opprettholde Sodevika-vedtak

    Rådmannen i Lindesnes anbefaler kommunestyret å opprettholde vedtaket om et industriområde i Sodevika i Mandal. Flere politikere har krevd lovlighetskontroll av vedtaket som ble gjort i februar og mener vedtaket må annulleres. Blant annet mener de at tre av politikere kan ha vært inhabile og at kommunestyret kan ha fått mangelfull informasjon da vedtaket ble gjort. Dersom politikerne i kommunestyret neste uke er enige med rådmannen, vil lovlighetskontrollen sendes til Statsforvalteren i Agder.

  • I dag kl. 6.12

    Kritiserer Støre for EU-nøling: – Høres ut som en senterpartist

    Det er full krangel om nye EU-regler etter at unionens energileder truet Norge med sanksjoner. Statsministeren vil ikke akseptere EUs frist.

  • I dag kl. 6.02

    Torsdag 18. april: Dette skjedde i natt

  • I dag kl. 6.00

    Annabel (37) startet bedrift: – Manglet selvtillit til det i starten av karrieren

    Småbarnsmoren bestemte seg da hun var i mammapermisjon for å bli sin egen sjef. Gründer-ekspert gir tre råd for å lykkes med å starte for seg selv.

  • I dag kl. 5.28

    UP tok mange på Svinndalveien

    31 bilister ble ilagt forenklede forelegg under en fartskontroll på Svinndalveien i Skiptvet i går. Alle for å ha kjørt for fort. En bilist ble også anmeldt av Utrykningspolitiet for høy fart. To biler ble også avskiltet på stedet, på grunn av ikke utførte periodiske kjøretøykontroller.

  • I dag kl. 5.24

    Undersøkt av helsepersonell etter tørrkoking

    En person ble tatt hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk på grunn av tørrkoking i Porsgrunn i natt. Nødetatene rykket ut da brannalarmen på stedet ble utløst på grunn av tørrkokingen.

  • I dag kl. 5.24

    To menn siktet for voldtekt og filming i Hallingdal

    To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

  • I dag kl. 5.18

    Bønder i opprør: – Begynner å få trening i å være pengelens

    Han anslår selv at han jobber to årsverk. Likevel måtte Grong-bonde Erlend Fiskum i fjor ta opp lån for å betale regninger.

  • I dag kl. 5.17

    Beruset mann i arresten

    Ingen ble alvorlig skadd etter et basketak på et utested i Hamar sentrum i natt. Politiet fikk melding om basketaket litt etter midnatt. Ifølge operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt hadde da flere på utestedet prøvd å gå imellom. En beruset mann i 30-åra ble tatt av politiet og satt i arresten. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 5.16

    Ruskjører stoppet i Kristiansand

    Politiet stoppet i natt en bilist i Kvadraturen i Kristiansand som fremsto som ruset. Vedkommende ble tatt med for blodprøve, og førerkort beslaglagt.

  • I dag kl. 5.04

    Vinglete bil i Skaun

    Politiet fikk tips om en bil som vingla, kjørte uten lys og hadde ujevn fart i Skaun onsdag kveld. Bilen ble stoppa og kontrollert. Det er ikke mistanke om ruskjøring, men sjåføren hadde ikke gyldig førerkort. Vedkommende blir anmeldt for det.

  • I dag kl. 4.37

    Enighet i lønnsoppgjøret for over 10.000 renholdere

    Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel har blitt enige om årets lønnsoppgjør for over 10.000 renholdere. Det skriver NTB. Renholderne gis blant annet et generelt lønnstillegg på 7 kroner per time. Det er også enighet om et lavlønnstillegg på 3,50 kroner per time. Tilleggene økes også for nattarbeidere og ansatte med fagbrev. Enigheten ble kunngjort natt til torsdag, etter to dager med forhandlinger. – En samlet forhandlingsdelegasjon mener at dette følger frontfaget godt, og anbefaler årets oppgjør, står det i en uttalelse fra Norsk Arbeidsmandsforbund.

  • I dag kl. 4.32

    Person slått ned i Oslo

    Politiet i Oslo melder at de har kontroll på en mann som er mistenkt for å ha slått ned en annen på Solli plass. – Fornærmede tilses av ambulansen, det er mulig han har vært bevisstløs og han har også hodeskader, skriver politiet.

  • I dag kl. 4.14

    T-Series kriger med MrBeast om flest følgere

    Et indisk plateselskap og en amerikansk influencer kjemper om YouTube-tronen for flest abonnenter.

  • I dag kl. 4.08

    Slått ned i Oslo - hodeskader

    Politiet har kontroll på en mistenkt etter at en mann ble slått ned på Solli Plass i Oslo.

  • I dag kl. 3.50

    Navalnaja: – Putin er min fiende

    For første gang siden ektemannens død i februar gir Julia Navalnaja (47) et intervju.

  • I dag kl. 3.30

    Enighet i lønnsoppgjøret for over 10.000 renholdere

    Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel er kommet til enighet om årets lønnsoppgjør for over 10.000 renholdere.

  • I dag kl. 3.06

    Biskop tilgir kirkeangriperen

    Den assyriske biskopen Mar Mari Emmanuel er på bedringens vei etter det dramatiske angrepet under gudstjenesten mandag.

  • I dag kl. 2.08

    Mann startet BMWs dyreste bil og stakk av med nøkkelen: – De ansatte løp etter

    Fire-fem ansatte la på sprang etter en mann som stakk av med bilnøklene til den aller dyreste bilen i forretningen. Det endte med konfrontasjon.

  • I dag kl. 1.49

    EU-ledere: Raskere luftvernhjelp til Ukraina

    Krigene i Ukraina og Midtøsten sto i fokus på EU-toppmøtet. Nye sanksjoner mot Iran og fortgang i anskaffelse av luftvern til Ukraina er resultatet.

  • I dag kl. 1.14

    Googlet «Ho long to die in cold» timer før politimannen ble funnet død i snøen

    Rettskrangler, stygge anklager og konspirasjonsteorier. Nå begynner rettssaken mot den 44 år gamle kvinnen, som er tiltalt for drapet på kjæresten og politibetjenten John O'Keefe (46).