Nyheter:

 • Torsdag 28. september kl. 23.56

  Venn av drapssiktede: – De har hatt telefonavlytting på meg i fire måneder

  KRISTIANSAND (VG) En mann den dobbeltdrapssiktede kvinnen (42) skal ha hatt et nært forhold til, forteller at han har vært avhørt en rekke ganger og avlyttet i fire måneder.

 • Torsdag 28. september kl. 23.25

  Jagland: Frykter millioner av flyktninger fra Afrika sør for Sahara

  NOBELS FREDSSENTER (VG) Thorbjørn Jagland frykter at en ny flyktningstrøm som vil komme fra Afrika gjennom Sahara til Libya og Europa – kan bli vesentlig større enn migrasjonen fra Syria og Midtøsten.

 • Torsdag 28. september kl. 22.57

  Måltørke for FC København og Solbakken

  (Sheriff-FC København 0-0) Ståle Solbakken og hans FC København har scoret 15 mål på de siste fire kampene i dansk sammenheng, men målene uteblir i Europa.

 • Torsdag 28. september kl. 22.50

  Listhaug til israelsk avis: – Nå skjønner vi hva Israel opplever

  – Europeere opplever nå den frykten som dere har opplevd i flere tiår, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et intervju med israelsk storavis.

 • Torsdag 28. september kl. 22.28

  To branner i rundballepresser

  Brannvesenet har rykket ut til det som er kveldens andre brann i en rundballepresse. Denne gang brenner det på Bore, tidligere – i 19-tiden – var det en presse på Horpestad som brant.

 • Torsdag 28. september kl. 22.17

  Røde Kors slår alarm

  Røde Kors slår alarm etter at maksimumstøtten til asylsøkerfamilier har blitt redusert. Nå må hjelpeorganisasjonen dele ut nødhjelp til familier med mange barn.

 • Torsdag 28. september kl. 22.09

  Rykker ut til bilbrann på E6

  Politiet er på vei til en brann i en bobil på Kråkmofjellet. – Alle har kommet seg ut av bobilen og det er ikke fare for spredning, sier operasjonsleder Kai Eriksen. Det skal ikke ha vært noen skader knyttet til brannen. Bobilen står på en parkeringsplass i ved E6 på fjellet.

 • Torsdag 28. september kl. 22.09

  Stavsjøtunnelen er åpen

  En elg i åpningen av tunnelen har skapt trøbbel, men nå er vegen igjen åpnet.

 • Torsdag 28. september kl. 22.06

  Avviser Bank Norwegians kapital-klage

  Bank Norwegian klagde over strengere krav fra Finanstilsynet, men får ikke gehør hos Finansdepartementet.

 • Torsdag 28. september kl. 22.05

  Banket opp av flere personer

  En mann er kjørt til sykehus med ukjente skader etter å ha blitt banket opp av flere personer i Mandalls gate på Grønland i Oslo, ifølge politiet. Ingen er pågrepet. Politiet søker etter gjerningspersonene, avhører vitner og sikrer spor på stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 21.53

  40–50 må gå i Marine Aluminium

  I dag ble de ansatte på Marine Aluminium på Karmøy varslet om at 40–50 må gå, skriver Haugesunds Avis. Ingen disipliner skal være fredet, ifølge HR-sjef Carina Ringen. Kuttene kommer i tillegg til de 13 personene som ble sagt opp i august.

 • Torsdag 28. september kl. 21.51

  Alt du trenger å vite om GoPros splitter nye toppmodell

  Her er alt GoPro lanserte i kveld.

 • Torsdag 28. september kl. 21.47

  Brann under kontroll i Sparbu

  Brannen i en garasje i Sparbu er under kontroll. Man har vært heldige med vindretningen og det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til flere bygninger, opplyser politiet.

 • Torsdag 28. september kl. 21.46

  SAS-fly på vei til Svalbard måtte snu – hadde ikke gjennomført passkontroll

  Et SAS-fly var nesten framme på Svalbard da piloten fikk beskjed om å snu. Grunnen var at passasjerene ikke hadde vært gjennom passkontroll.

 • Torsdag 28. september kl. 21.45

  Kvinne funnet i Rissa

  En kvinne i 60-årene er funnet i god behold etter at hun gikk seg vill i fjellet i Rissa. Kvinnen fant ikke veien tilbake til bilen da hun var på tur, men ble plukket opp av SeaKing i kveld, og fraktet tilbake til parkeringsplassen, melder politiet.

 • Torsdag 28. september kl. 21.41

  Støtte til storsykehus

  Regionrådene i Valdres, Nord-Gudbrandsdal og Fjellregionen reagerer sterkt på utspillet fra ordførerne i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Elverum, der de går ut mot storsykehus ved Mjøsbrua. Regionrådene mener at storsykehus er til pasientenes beste.

 • Torsdag 28. september kl. 21.38

  Östersund ga Skjelbred sjokk: – Utrolig heftig

  (Östersund-Hertha Berlin 1-0) Östersund sjokkerte Per Ciljan Skjelbred & co., vant 1-0 hjemme og står med full pott i Europa League.

 • Torsdag 28. september kl. 21.38

  Östersund ga Skjelbred sjokk

  (Östersund-Hertha Berlin 1-0) Östersund sjokkerte Per Ciljan Skjelbred & co. og vant 1-0 hjemme og står med full pott i Europa League.

 • Torsdag 28. september kl. 21.24

  – Vi hadde god flyt

  – Vi kom fint ut og satt med en god flyt hele veien, sier Nils Jakob Skulstad Hoff til NRK etter at dobbeltfirereren er klar for VM-finale etter en tredjeplass i semifinalen. I båten sitter Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Hoff.

 • Torsdag 28. september kl. 21.16

  Trafikkulykke i Eidskog

  To personer ble lettere skadd under en trafikkulykke i Skotterud i Eidskog i kveld. Politiet opplyser at det er mistanke om promillekjøring.

 • Torsdag 28. september kl. 21.15

  Trekker åtte tonn giftige blåskjell

  Åtte tonn blåskjell produsert av Snadder og Snaskum AS i Sør-Trøndelag trekkes fra markedet etter at det ble funnet algegift i dem. Skjellene er solgt i hele landet, pakket i nett med best-før-dato i løpet av oktober 2017, ifølge Mattilsynet.

 • Torsdag 28. september kl. 21.14

  Har løst søppelproblem

  Alle kommuner på Sørlandet som ble rammet av RenoNorden-konkursen, har nå fått på plass permanente ordninger for søppeltømmingen.

 • Torsdag 28. september kl. 21.09

  Vålerenga tok etterlengtet seier

  Vålerenga Hockey tok sesongens første seier da Stjernen ble slått 5-1 i Furuset Forum. Vålerenga sto uten seier, og med kun ett poeng etter de første seks kampene. Frisk Asker vant 4-1 hjemme mot Manglerud Star, og topper tabellen med 17 poeng.

 • Torsdag 28. september kl. 21.07

  Ber om bistand i brann

  – Brannvesenet har bedt om bistand fra tankbil fra Inderøy, sier Bjørn Ronny Selnes ved brannvakten til NRK. Foreløpig ser det ut til at brannvesenet har kontroll på spredningsfaren.

 • Torsdag 28. september kl. 21.05

  Vålerengas første seier etter Stjernen-smell

  (Vålerenga-Stjernen 5-1) Etter seks tap på rad og tabellbunn med ett poeng, vant endelig på mange plan skadeskutte Roy Johansens Vålerenga sin første kamp i Getligaen.

 • Torsdag 28. september kl. 20.59

  Garasje er overtent på Sparbu

  Men faren for spredning er ikke lenger like stor. Nødetatene er på stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 20.53

  Stortap for Stjernen

  Stjernen tapte 5-1 for Vålerenga i eliteseriekampen i ishockey. Vålerenga hadde ikke vunnet denne sesongen før kveldens kamp.

 • Torsdag 28. september kl. 20.51

  Ishockey: Lillehammer vant 5-0

  Lillehammer ishockeyklubb var i storslag i kveld og vant 5-0 på bortebane mot Lørenskog.

 • Torsdag 28. september kl. 20.50

  Syvbarnsmoren siktet for å ha forgiftet Øystein (66): – Hun var i bisettelsen

  Øystein Hagel Pedersen (66) ble funnet død på et hotellrom i Kristiansand. Syvbarnsmoren som er siktet for ha drept ham ble observert på hotellet kvelden før. Ifølge vitner møtte hun også opp i bisettelsen.

 • Torsdag 28. september kl. 20.49

  Giroud jubilerte da Arsenal-reservene vant målfesten mot Bate Borisov

  (Bate Borisov-Arsenal 2-4) Mens Arsenals beste hvilte hjemme,  benyttet Olivier Giroud anledningen til å score mål nummer hundre for klubben.

 • Torsdag 28. september kl. 20.48

  Bendtner-show da Rosenborg imponerte

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Vardar 3-1) Sikker straffe, frekke hælspark, finter og flotte stikkere. Slik var den beste Lerkendal-kvelden så langt for Nicklas Bendtner (29).

 • Torsdag 28. september kl. 20.48

  Bendtner-show da Rosenborg imponerte: – Superklasse

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Vardar 3-1) Sikker straffe, frekke hælspark, finter og flotte stikkere. Slik var den beste Lerkendal-kvelden så langt for Nicklas Bendtner (29).

 • Torsdag 28. september kl. 20.47

  Trafikkulykke på Elstrømbrua

  Politiet er på stedet etter en trafikkulykke på Elstrømbrua. To biler er involvert. Årsaken skal være påkjørsel bakfra. En fører er kjørt til legevakta for sjekk. Vegen er nå åpnet igjen.

 • Torsdag 28. september kl. 20.44

  Hart i storform i dramatisk toppoppgjør

  KONGSBERG (VG) (Kongsberg Miners - Asker Aliens 76-89) Asker Aliens holdt på å gi fra seg en ledelse på 20 poeng i den tredje perioden, da Kongsberg Miners utlignet til 60-60. Likevel var det gjestene som trakk det lengste strået, anført av en gnistrende god Joshua Hart.

 • Torsdag 28. september kl. 20.44

  Hart henrykt over lagkamerater: – Spiller med noen av de beste i landet

  KONGSBERG (VG) (Kongsberg Miners - Asker Aliens 76-89) Amerikanske Joshua Hart var banens beste og sørget for at Asker nå har tatt seks poeng av seks mulige. Etter kampen roste han sine nye lagkamerater.

 • Torsdag 28. september kl. 20.44

  Hart henrykt over lagkameratene: – Spiller med noen av de beste i landet

  KONGSBERG (VG) (Kongsberg Miners - Asker Aliens 76-89) Amerikanske Joshua Hart var banens beste med sine 28 poeng og sørget for at Asker nå har tatt seks poeng av seks mulige. Etter kampen roste han sine nye lagkamerater.

 • Torsdag 28. september kl. 20.41

  Arven etter Playboy-Hefner: Døde fra et imperium i forfall

  Hugh Hefner er død, 91 år gammel. Tilbake står et Playboy-imperium i forfall, som nå må vinke farvel til frontfiguren gjennom mer enn et halvt århundre. 

 • Torsdag 28. september kl. 20.38

  Køyrde i 120 km/t på E39

  Ein bilførar fekk beslagt førarkortet under ein fartskontroll på E39 i Gaular torsdag. Vedkomande køyrde i 120 km/t. I tillegg vart det skrive ut heile 21 forenkla forelegg for høg fart. Den raskaste her køyrde i 111 km/t. I tillegg miste også ein annan bilførar lappen fordi vedkomande hadde for mannge prikkar.

 • Torsdag 28. september kl. 20.34

  Nils Olav Larsen ny ordfører

  Nils Olav Larsen (KrF) er valgt som ordfører i Vennesla etter Torhild Bransdal. Det kom ikke forslag om andre kandidater.

 • Torsdag 28. september kl. 20.33

  Elg stenger Stavsjøfjelltunnelen

  E6 er stengt i begge retninger i Stavsjøfjelltunnelen pga elg i tunnelmunningen. Skiltet omkjøring på gamleveien. Det er også meldt om flere elger på E6 nord for Levanger mellom Mulerkrysset og Okkenhaug.

 • Torsdag 28. september kl. 20.33

  Stavsjøtunnelen stengt

  Det er en elg i tunnelåpningen, melder Vegtrafikksentralen.

 • Torsdag 28. september kl. 20.33

  Ny triumf for Carlsen

  Magnus Carlsen vant sitt femte parti av seks i sjakkturneringen på Isle of Man torsdag. Han har 5,5 poeng så langt og ser ut til å gå mot totalseier.Torsdag slo han Pavel Eljanov etter 28 trekk og med svarte brikker.

 • Torsdag 28. september kl. 20.30

  Helsesista mottok Åpenhetsprisen

  Tale Maria Krohn Engvik, også kjent som Helsesista på Snapchat, mottok torsdag Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris for sitt arbeid med å fremme åpenhet og innsyn i livet til unge mennesker.

 • Torsdag 28. september kl. 20.30

  Endrar rutinar etter Djabrail-saka

  Fleire sjukehus endrar no rutinane sine, etter at seks år gamle Djabrail døydde som følge av feilmedisinering på Haukeland universitetssjukehus. Legen forveksla to sprøyter, og guten fekk feil stoff sprøyta inn i hjernen. Oslo universitetssykehus opplyser til BT at den farlege cellegifta ikkje lenger vert gitt via sprøyte. Også Haukeland har lagt om sine rutinar, og bruker no pose og sprøyte i staden for to sprøyter.

 • Torsdag 28. september kl. 20.29

  Brann på Sparbu

  Det brenner i en garasje på Sparbu. Det kan være fare for spredning.

 • Torsdag 28. september kl. 20.27

  Leteaksjon på Fosen

  Ei dame sliter med å finne fram til bilen ved Skurvhatten på Fosen. Letemannskap skal hjelpe henne.

 • Torsdag 28. september kl. 20.25

  Ishockeytap for Kongsvinger

  I en eliteseriekamp i ishockey har Kongsvinger tapt 5-1 for Stavanger på hjemmebane. Perioderesulatene var 0-1, 1-1 og 0-3.

 • Torsdag 28. september kl. 20.21

  Ber reisende beskytte seg

  Folkehelseinstituttet ber folk som reiser til Hellas og Nord-Kypros om å være nøye med beskyttelse mot myggstikk, melder NTB. Ifølge det europeiske smittevernssenteret (ECDC) har flere blitt smittet med malaria i sommer.

 • Torsdag 28. september kl. 20.21

  Trafikkulykke i Brumunddal

  Det har vært en trafikkulykke på E6 i Brumunddal i kveld, og det har ført til køer. Tre personer med lettere skader ble sendt til sykehuset for sjekk.

 • Torsdag 28. september kl. 20.20

  Oilers vant 5–1

  Stavanger Oilers har fått ein treig start på årets seong, men fekk ein opptur i bortemøtet mot Kongsvinger i kveld. Med tre mål i tredje og siste periode vann stavangerlaget 5-1.

 • Torsdag 28. september kl. 20.18

  Bytte til vinterdekk nå? Her er 10 spørsmål du bør kunne svare på

  Er det påbudt med vinterdekk? Kan jeg få bot for å kjøre med pigger?

 • Torsdag 28. september kl. 20.09

  Innbrudd på Hommersåk

  Det har vært innbrudd i en bolig på Hommersåk. Et våpenskap skal blitt forsøkt åpnet uten hell. Ellers har det ikke blitt stjålet noe av verdi, ifølge politiet.

 • Torsdag 28. september kl. 20.03

  Google inntar TV-bransjen

  TV-leverandøren Canal Digital vil kaste dagens dekoderboks på historiens skraphaug. I stedet satser selskapet på Googles Android-plattform.

 • Torsdag 28. september kl. 20.02

  Stjernen i trøbbel

  Stjernen ligger under 3-1 etter to perioder av eliteseriekampen i ishockey mot Vålerenga. Fredrikstad-laget fikk en drømmeåpning da Didrik Tollefsen scoret på straffe tidlig i kampen, men etter det har Vålerenga scoret tre ganger.

 • Torsdag 28. september kl. 20.00

  Kjøring i ruspåvirket tilstand

  Politiet har i kveldstimene stoppet to biler i Skien, der de har mistenkt sjåførene for kjøring i ruspåvirket tilstand. Nødvendige prøver er tatt av begge sjåførene. Den ene av personene hadde ikke gyldig førerkort, men den andre fikk sitt beslaglagt.

 • Torsdag 28. september kl. 19.54

  Fly til Svalbard måtte snu

  Et SAS-fly på vei til Svalbard måtte snu grunnet manglende passkontroll. Flyet fra Oslo skulle opprinnelig mellomlande i Tromsø, men ble rutet videre via Evenes grunnet tåke. Flyet dro videre til sørspissen av Spitsbergen før det ble oppdaget manglende passkontroll.

 • Torsdag 28. september kl. 19.45

  NHLs største stjerne takker ja til Trump–invitasjon

  Ishockeystjernen Sidney Crosby (30) trosser kritikken mot Donald Trump og takker på vegne av mesterlaget Pittsburgh Penguins ja til presidentens invitasjon til Det hvite hus.

 • Torsdag 28. september kl. 19.45

  Store forskjeller på parkeringsavgifter i byene

  Selv etter en tidobling ligger Oslo langt fra øverst på parkeringspriser. Flere tusen kroner skiller det billigste og dyreste alternativet.

 • Torsdag 28. september kl. 19.43

  Har rykka ut til trafikkulukke

  Trafikkulukke mellom Storebru og Hyen. Ambulanse og lege på veg frå Florø, melder AMK i Helse Førde på Twitter.

 • Torsdag 28. september kl. 19.43

  Bil utfor vegen

  Eit einsleg køyretøy køyrde torsdag kveld utfor vegen mellom Storebru og Hyen. Politiet opplyser at sjåføren var åleine i bilen, og at vedkomande ser ut til å ha kome frå det utan synlege fysiske skader. Bilen sperrar vegbana, men bilbergar er på veg, får vi opplyst av politiet i halv ni-tida.

 • Torsdag 28. september kl. 19.36

  – Den vanligste årsaken til «bråkete» pust hos babyer

  Hørt om laryngomalasi? Denne tilstanden fører til at barnet lager rare lyder på innpust. – Som regel kommer symptomene når barnet girer seg opp når det er sultent eller skal ta puppen, sier barnelege.

 • Torsdag 28. september kl. 19.28

  Elverum kan bli ny leder

  Dorthea Elverum (21) fra Stjørdal er innstilt som første leder i Trøndelag Senterungdom. Nord-og Sør-Trøndelag Senterungdom slår seg sammen, og Elverum kan bli leder for det første sammenslåtte organet, melder Senterungdommen.

 • Torsdag 28. september kl. 19.24

  Varsler flom i Telemark

  Norges vassdrags- og energidirektorat advarer om flomfare på såkalt gult nivå, i Telemark og Agder-fylkene. På grunn av mye regn den kommende helgen vil dette i praksis betyr at det kan ventes lokale oversvømmelser.

 • Torsdag 28. september kl. 19.20

  «En medisinsk sensasjon»: Solberg skal kjøre VM to uker etter dramaet

  Petter Solberg (42) er fast bestemt på å stille på VM-startstreken i Tyskland lørdag. Takket være en spesialutrustning for å beskytte operasjonsstedet, vil han prøve å redde sølv i VM. – En medisinsk sensasjon, mener legen som han har med seg.

 • Torsdag 28. september kl. 19.19

  Gift i blåskjell fra Rissa

  Algegiften DSP er funnet i blåskjell produsert av Snadder og Snaskum i Rissa. Rundt 8 tonn blåskjell er sendt ut på markedet i hele landet. Noe av dette er sannsynlig spist, mens resterende parti tilbaketrekkes fra markedet, melder Mattilsynet.

 • Torsdag 28. september kl. 19.13

  Her blir prins Harry utsatt for «popkorn-tyveri»

  Her forsyner lille Emily (2) seg grådig av prins Harrys popkorn under en volleyballkamp i Canada.

 • Torsdag 28. september kl. 19.13

  Stjeler popkorn fra prins Harry

  Her forsyner lille Emily (2) seg grådig av prins Harrys popkorn under en volleyballkamp i Canada.

 • Torsdag 28. september kl. 19.12

  Japansk avis: USA og Nord-Korea planlegger samtaler i Norge

  USA og Nord-Korea forsøker å få til uformelle samtaler i Norge i oktober, melder en japansk avis.

 • Torsdag 28. september kl. 19.01

  Fengsel og 10.000 kroner i bot

  En mann er dømt til 24 dager i fengsel og 10.000 kroner i bot, etter at han i mai ble stoppet av politiet i nærheten av Arendal. En promilletest ga da resultatet 0,46. Mannen i 20-årene var også påvirket av andre rusmidler, ifølge Aust-Agder Blad.

 • Torsdag 28. september kl. 18.40

  Se TV-sendingen 18.45

  Se TV-sendingen 18.45

 • Torsdag 28. september kl. 18.35

  Sjå Vestlandsrevyen direkte

  Sjå Vestlandsrevyen direkte

 • Torsdag 28. september kl. 18.33

  TV-sending fra NRK Sørlandet

  Siste nytt om drapssaken, løsning på søppeltrøbbel og nyvalgt ordfører i Vennesla er blant kveldens temaer.

 • Torsdag 28. september kl. 18.21

  Enstemmig valgt

  Nils Olav Larsen (KrF) er valgt som ordfører i Vennesla etter Torhild Bransdal. Det kom ikke forslag om andre kandidater.

 • Torsdag 28. september kl. 18.20

  Skal konkurrere i Tyskland

  Norske jujutsu-utøvere fra Kristiansand og Sarpsborg reiser til det åpne tyske mesterskapet i jujutsu som arrangeres i Tyskland denne helgen. Tidligere verdensmester Margaret Knutson Aase, fra Kristiansand Jujutsu Klubb, er en av dem som skal delta.

 • Torsdag 28. september kl. 18.14

  Får tommel opp til fisk på land

  Bulandet Miljøfisk har fått tillatelse til å produsere 5.500 tonn laks og ørret i året.

 • Torsdag 28. september kl. 18.14

  Ny rekord på Oslo Børs

  Hovudindeksen på Oslo Børs steig med 0,46 pst i dag til 782,60 poeng og ny rekord. Dei fleste av dei ti mest omsette aksjane gjekk i pluss. Statoil var mest omsett, som gjekk i pluss med 0,95 pst.

 • Torsdag 28. september kl. 18.10

  Postnord-krisen: Sverige klar til å gå til sak mot Danmark

  Den svenske regjeringen skal være klar til å ta den danske staten til retten etter at forhandlingene om krisen i samarbeidsselskapet Postnord brøt sammen, skriver Dagens Nyheter.

 • Torsdag 28. september kl. 18.10

  Kilde: Sverige klar til å gå til sak mot Danmark

  Den svenske regjeringen skal være klar til å ta den danske staten til retten etter at forhandlingene om krisen i samarbeidsselskapet Postnord brøt sammen, skriver Dagens Nyheter.

 • Torsdag 28. september kl. 18.07

  Trafikkulykke mellom bil og sykkel

  En syklist meldte om litt vondt i armen etter å ha blitt påkjørt av en bil i Horpestadvegen i Klepp. En kvinne (53) fikk førerkortet beslaglagt som følge av ulykken. Politiet fikk meldingen klokka 16.50.

 • Torsdag 28. september kl. 18.01

  Sier opp avtale med Byåsentrener

  Byåsen Håndball Elite har valgt å si opp arbeidsforholdet med hovedtrener Arne Högdahl. "Som kjent kom det frem i en undersøkelse i vår at det var misnøye med hovedtreneren i spillergruppa", sier klubben i en pressemelding.

 • Torsdag 28. september kl. 17.57

  Faktisk.no: Gir Erna Solberg delvis feil om marinestyrke

  Erna Solberg har blitt faktasjekket på påstanden om at fjorårets marineflåte er den største siden den kalde krigen.

 • Torsdag 28. september kl. 17.56

  Tror ikke på redningsplan

  Seniorlångiverne i Norske Skog slår kraftig tilbake mot juniorenes forslag til redningsplan, melder Dagens Næringsliv. Gruppen representerer om lag 65 prosent av de pantsikrede obligasjonslångiverne, og slår i en melding til Oslo Børs i dag kraftig tilbake mot juniorene

 • Torsdag 28. september kl. 17.55

  Klar til å overta

  Nils Olav Larsen (KrF) er klart til å overta som ordfører i kveld etter Torhild Bransdal. Kommunestyret er nå samlet til kakefest for å markere ordførerskiftet.

 • Torsdag 28. september kl. 17.51

  Tre menn anmeldt etter brann

  Tre menn i 20-årene er anmeldt for å ha forårsaket brannen i boligen på Våland. Bakgrunnen er at de ikke har slukket sigaretter etter røyking på terrassen.

 • Torsdag 28. september kl. 17.51

  Innstilt ferge over Sognefjorden

  Innstilt ferge over Sognefjorden

 • Torsdag 28. september kl. 17.39

  Renovasjonsavtale på Helgeland

  Helgeland Avfallsforedling har fått på plass en avtale som sikrer at søpla blir henta på Helgeland i et halvt år til. Etter konkursen til Reno Norden, fikk selskapet store utfordringer med renovasjonen. Nå vil de vurdere om de selv skal overta ansvaret.

 • Torsdag 28. september kl. 17.35

  Hawaiis justisminister til VG: – Et innreiseforbud vil ikke gjøre noe forskjell

  HONOLULU (VG) Donald Trump ønsker å nekte personer fra visse land innreise i USA. Det synes ikke Douglas Chin (50) noe om. Derfor har Hawaiis justisminister saksøkt regjeringen.

 • Torsdag 28. september kl. 17.31

  Beslag av narkotika i bil

  Utrykningspolitiet stoppet i ettermiddag en bilist i Bamble. Personen er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Føreren av bilen hadde ikke gyldig førerkort, og politiet gjorde beslag av en mindre mengde narkotika i bilen.

 • Torsdag 28. september kl. 17.25

  Suveren Kristoffer Brun i semifinalen: – Kan ta VM-gull

  Kristoffer Brun (29) feide all motstand til side i semifinalen. Fredag kan bergenseren kjempe om gull under VM i roing i USA. Også dobbeltfireren tok seg til finale etter en imponerende semifinale.

 • Torsdag 28. september kl. 17.25

  Suveren Kristoffer Brun i semifinalen: – Kan ta VM-gull

  Kristoffer Brun (29) feide all motstand til side i semifinalen. Fredag kan bergenseren kjempe om gull under VM i roing i USA. Også dobbeltfireren tok seg til finale etter en imponerende semifinale.

 • Torsdag 28. september kl. 17.25

  Råkjørte med likbil - mistet lappen

  Det gikk uvanlig fort for seg da likbilen på vei fra Trøndelag til Sunnmøre skulle rekke en ferge. Sjåføren dro på i en slik grad at den sorte bilen ble tatt i 40 km/t over fartsgrensen.

 • Torsdag 28. september kl. 17.21

  Klager på avslag om utbygging

  Øystese Kraft har klaga regjeringa sitt avslag på søknaden om kraftutbygging i Øystesevassdraget inn for Kongen i statsråd, skriv Europower. BKK ville regulere øvre del av vassdraget, medan det lokale kraftselskapet ville utnytte nedre del. Øystese Kraft meiner avslaget, som kom 28. august, er underleg. Olje- og energidepartementet skal no gå gjennom klaga.

 • Torsdag 28. september kl. 17.15

  Brann i bolig på Våland

  Det brenner i en bolig i Furras gate på Våland i Stavanger. Brannvesenet melder at de har kontroll. Brannen startet på terrassen. Vitner på stedet peker på gjenglemt sigarettsneip som mulig brannårsak.

 • Torsdag 28. september kl. 17.14

  Kollisjon i Fredrikstad

  To biler har kollidert i Torsnesveien i Gamle Fredrikstad. En person klager over hodesmerter. Politi og ambulanse har rykket ut til stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 17.02

  Fikk formidlingspris

  Lokalens egen radiopsykolog, Egon Hagen, er tildelt Formidlingsprisen for 2016. Det er Stavanger Forum som står bak prisen, som har til formål å gjøre fagstoff og forskningsresultater kjent for folk flest. Hagen og programleder Ingvill Bjorland har vært innom nye tema hver uke i halvannet år.

 • Torsdag 28. september kl. 17.00

  Ønsker flere tips

  Politiet har mottatt mange tips, men ønsker flere, om kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand. Det sier fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille. – Dette er en veldig krevende sak, både for politiet og pårørende.

 • Torsdag 28. september kl. 17.00

  Politiet ønsker flere tips

  Politiet har mottatt mange tips, men ønsker flere, om kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand. Det sier fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille. – Dette er en veldig krevende sak, både for politiet og pårørende.

 • Torsdag 28. september kl. 16.55

  Ingen skadd etter Solør-brann

  Alle beboere som hører til i bygningen som brant ned i Arneberg i Solør i ettermiddag, er gjort rede for. Ingen er skadd eller savnet. Huset er nedbrent.

 • Torsdag 28. september kl. 16.55

  Branntilløp i enebolig

  Beboere i en enebolig i Verdal oppdaget et branntilløp da de kom hjem. Brannvesen er på stedet, og politiet er på veg, varsler de på Twitter.

 • Torsdag 28. september kl. 16.55

  VG på treningsleir med Brækhus: «Mikaela virker jo helt besatt»

  MELSOMVIK (VG) Allerede nå har Cecilia Brækhus (36 år i dag) tatt i bruk bokseringen inne i arenaen der hun møter Mikaela Laurén (41) 21. oktober.

 • Torsdag 28. september kl. 16.54

  Eirik Jensen-anke kommer på mandag

  Ekspolitimann Eirik Jensen vil mandag anke dommen på 21 års fengsel, opplyser hans advokat John Christian Elden.

 • Torsdag 28. september kl. 16.54

  Eirik Jensen-anke kommer på mandag

  Ekspolitimann Eirik Jensen vil mandag anke dommen på 21 års fengsel, opplyser hans advokat John Christian Elden.

 • Torsdag 28. september kl. 16.52

  Tyven fersket etter en time

  Klokka 15.10 fikk politiet inn melding om tyveri av en elektrisk sykkel fra Lanstadsgata i Skien. En time senere ble en mann fra Skien stanset på den frastjålet sykkelen. Mistenkte ble avhørt på stedet, men ikke pågrepet. Sykkelen er levert tilbake.

 • Torsdag 28. september kl. 16.50

  Avtale om søppelhenting

  Nå i ettermiddag skreiv kommunane Hå og Klepp ein avtale med det private transportselskapet Brødrene Håland om søppeltømming. Avtalen kjem på plass som følgje av konkursen i renovasjonsselskapet RenoNorden.

 • Torsdag 28. september kl. 16.44

  Ny rapport: Unge jenter dårligst på trygg mobilbruk

  DRAMMEN (VG) Jenter er dårligere på trygg mobil- og databruk enn gutter, viser en ny rapport fra NorSIS. Mange foreldre er for sløve, mener rådgiver Bjarte Malmedal.

 • Torsdag 28. september kl. 16.43

  Nedslående kontroll i Løten

  Politiet tok 23 av 25 bilister på fersk gjerning under en kontroll på rv. 25 i Brenneriroa i Løten i ettermiddag. 14 kjørte på rødt lys, åtte brukte håndholdt mobiltelefon og én kjørte over fartsgrensen.

 • Torsdag 28. september kl. 16.42

  E134 åpnet for trafikk

  E134 ved Høgåskrysset, like øst for Notodden er igjen åpnet for trafikk. Veien har vært stengt på grunn av et trafikkuhell i ettermiddag.

 • Torsdag 28. september kl. 16.39

  Leirvåg-Sløvåg tilbake i drift

  Ferjesambandet Leirvåg-Sløvåg på fylkesveg 57 vil gå som normalt igjen frå klokka 16-45, etter å ha vore innstilt på grunn av tekniske problem.

 • Torsdag 28. september kl. 16.36

  Jensen leverer anken måndag

  Ekspolitimannen Eirik Jensen vil levere si anke på dommen på 21 års fengsel førstkomande måndag, opplyser advokaten hans, John Christian Elden. Også medtiltalte Gjermund Cappelen har anka dommen.

 • Torsdag 28. september kl. 16.35

  Pågrepet etter knivstikking

  En mann er knivstukket på Lisleby i Fredrikstad. Politiet og ambulansepersonell er på stedet, og har kontroll på gjerningspersonen, skriver politiet på Twitter. Den knivstukne er skadet i armen, men ikke alvorlig, skriver Fredriksstad Blad.

 • Torsdag 28. september kl. 16.27

  Byfjordtunnelen er stengt

  Det ligger en stein i veibanen i Byfjordtunnelen på E39, melder Statens vegvesen.

 • Torsdag 28. september kl. 16.24

  Fraktet til legevakta

  Begge de involverte i kollisjonen på Notodden er fraktet til legevakta. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men politiet opplyser om at personene muligens vil bli kjørt til Sykehuset Telemark, avdeling Skien.

 • Torsdag 28. september kl. 16.18

  Mann (40) truet naboer med vold

  Politiet har pågrepet en mann (40) under en væpna aksjon i Sandnes i ettermiddag. Mannen skal ha truet flere naboer med vold. Politiet vil foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for truslene.

 • Torsdag 28. september kl. 16.18

  Herman Stengel vil vente med ny VIF-kontrakt

  Herman Stengel (22) har fått tilbud om ny kontrakt med Vålerenga, men vil foreløpig ikke signere for klubben.

 • Torsdag 28. september kl. 16.15

  Roper varsko: Norsk ungdom er sinker på digital sikkerhet

  En generasjon kommer inn i arbeidslivet med dårligere ballast enn de burde, avslører ny rapport.

 • Torsdag 28. september kl. 16.11

  Trafikkuhell i Hydro-krysset

  Det har vært et trafikkuhell i «Hydro-krysset» på Karmøy. Tre biler var involvert, men ingen personer ble skadet. Nødetatene er på stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 16.09

  Pulten er ryddet

  Etter 18 år som ordfører i Vennesla har Torhild Bransdal (KrF) ryddet pulten på herredshuset. I kveld fratrer hun som ordfører. – Jeg er spent på det som kommer, og takknemlig for det som har vært.

 • Torsdag 28. september kl. 16.09

  Bot for ulovlig opphørssalg

  Skobutikken Crossway i Oslo sentrum får 100.000 kroner i gebyr for brudd på markedsføringsloven etter å ha skilta med «opphørssalg» i et helt år uten at de stengte. Selskapet bak skobutikken mener at de ikke har gjort noe galt.

 • Torsdag 28. september kl. 16.04

  Sykkel-VM: Bakrusen burde vært unngått

  Uansett hvor morsom en fest har vært, blir totalinntrykket påvirket dersom det ikke er dekning på kortet når regningen skal gjøres opp.

 • Torsdag 28. september kl. 16.02

  Norske Skog-kreditorer svarer nei til nytt forslag

  Etter at de usikrede kreditorene avviste redningsplanen som ble lansert av styret i Norske Skog kom de med sitt eget forslag. Det sier de pantsikrede kreditorene nå blankt nei til.

 • Torsdag 28. september kl. 15.59

  Kjørte 82 km/t med moped

  En mopedfører er anmeldt etter at fartsmåleren viste 82 km/t i Gjøvik i dag. Mopeden er også avskiltet. I alt 35 mopeder og lette motorsykler ble kontrollert.

 • Torsdag 28. september kl. 15.58

  Alle involverte ute av bilene

  Alle de involverte i kollisjonen i Høgåskrysset har kommet seg ut av bilene. Det er ukjent om noen av de involverte har kommet til skade under ulykken. Politiet begynner nå å rydde opp på stedet, så trafikken igjen kan åpne.

 • Torsdag 28. september kl. 15.55

  Møteulykke i Flekkefjord

  Det har vært en trafikkulykke mellom en motorsykkel og en bil på fylkesvei 44 i Flekkefjord. En person er sendt til Flekkefjord sykehus.

 • Torsdag 28. september kl. 15.54

  Kjørte uten gyldig førerkort

  Utrykningspolitiet stanset en bil på Herre like før klokka 14.30 i ettermiddag. Sjåføren hadde ikke gyldig førerkort. Politiet fant også ett elektrovåpen i bilen som ble tatt i beslag. Saken er anmeldt.

 • Torsdag 28. september kl. 15.54

  NOSO avlyser konsert

  I en pressemelding skriver NOSO at de må avlyse kveldens konsert i Stormen konserthus. På grunn av tett tåke i Tromsø klarer ikke bandet å sende hverken musikere eller utstyr til Bodø.

 • Torsdag 28. september kl. 15.51

  Avdøde kun på besøk i Kristiansand

  Mannen som politiet mener ble drept i Kristiansand i 2014 heter Øystein Hagel Pedersen. Ifølge kilder NRK har vært i kontakt med hadde mannen nylig flyttet ut av byen, og var kun på besøk i Kristiansand da han ble funnet død i en hotellseng. Les mer.

 • Torsdag 28. september kl. 15.50

  Brann i Etnedal

  Politiet melder om brann i en fritidseiendom i Etnedal. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 15.50

  Brann i Etnedal var bål

  Politiet meldte om brann i en fritidseiendom i Etnedal. Brannen viste seg å være et bål. Brannvesenet har kontroll.

 • Torsdag 28. september kl. 15.49

  Trafikkulykke på Notodden

  På E134 øst for Notodden har det vært en kollisjon mellom to biler i Høgåskrysset. Skadeomdanget er ikke kjent. Veien er stengt i begge retninger, ifølge politiet. Bergingsbil er bestilt.

 • Torsdag 28. september kl. 15.49

  Bilbrann på Gjøvik

  En bil står i brann Gjøvik. Brannvesenet har kontroll på brannen. Ingen har kommet til skade.

 • Torsdag 28. september kl. 15.45

  Kunnskapsministeren om voldsepisoder på Stovner-skole: – Vi har mistet kontrollen

  Politiet i Oslo møter nå daglig opp på Stovner videregående skole etter flere voldshendelser. – Vi kan ikke ha det slik i norsk skole, sier kunnskapsministeren.

 • Torsdag 28. september kl. 15.44

  Fløyfjellstunnelen open

  Fløyfjellstunnelen er no opna att, etter å ha vore stengd ein periode på grunn av inspeksjon etter at ein trailer var borti tunnelveggen.

 • Torsdag 28. september kl. 15.39

  Mobbeombod frå neste skuleår

  Fungerande kunnskapsminister Henrik Asheim (H) opplyser at ei ordning med regionale mobbeombod skal etablerast frå skulestart 2018. Departementet skal i løpet av tre veker leggje fram forslag til korleis ordninga skal organiserast.

 • Torsdag 28. september kl. 15.35

  Får regionale mobbeombud

  En ordning med regionale mobbeombud skal etter planen sjøsettes neste skoleår, varsler kunnskapsminister Henrik Asheim (H).

 • Torsdag 28. september kl. 15.33

  Siktet for vold mot baby

  En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for vold mot sitt fire måneder gamle barn. Det skriver Adresseavisen. St. Olavs Hospital slo alarm etter at en baby kom inn med brudd i låret sist helg. Faren til babyen er nå varetektsfengslet.

 • Torsdag 28. september kl. 15.33

  Stengd i høgre felt

  Fløyfjellstunnelen er no stengd i høgre felt i nordgåande retning, på grunn av inspeksjon av tunnelveggen.

 • Torsdag 28. september kl. 15.28

  Leirvåg-Sløvåg innstilt

  På fylkesveg 57 er ferjesambandet Leirvåg-Sløvåg innstilt inntil vidare på grunn av tekniske problem, melder Norled.

 • Torsdag 28. september kl. 15.27

  Fløyfjellstunnelen stengd

  Fløyfjellstunnelen stengd

 • Torsdag 28. september kl. 15.20

  Fortalde om vanskeleg oppvekst

  Mannen som er tiltalt for overgrep mot sju barnehagegutar i Bergen, fortalde i retten i dag at han sjølv vart utsett for eitt seksuelt overgrep i barndomen, skriv BA. Også i dag fekk tiltalte pusteproblem under forklaringa. Dei sakkunnige greip inn og bad om ein pause då 33-åringen byrja å hyperventilere, skriv BT.

 • Torsdag 28. september kl. 15.19

  Fastlåst kråke til veterinær

  Den «større fuglen» som hadde sett seg fast i ein bakgard i Markeveien, viste seg å vera ei kråka. Den hang fast i ein netting og måtte fraktast til veterinær etter at brannvesenet fekk fuglen laus.

 • Torsdag 28. september kl. 15.15

  Prisvekst på landbrukseigedom

  Prisveksten på landbrukseigedom har vore langt større enn på bustader, skriv Nationen. Frå 2006 til 2016 har prisveksten på landbrukseigedommar i Sogn og Fjordane vore på 137 prosent. I Bondelaget fryktar generalsekretær – Per Skorge- at dei som vil kjøpe og drive garden oftare kjem til å bli skvisa ut av dei som vil ha eigedommen til jakt- og fritidsføremål.

 • Torsdag 28. september kl. 15.09

  Kutt til Frelsesarmeen

  Frelsesarmeen får over seks millioner kroner mindre i byrådets budsjettforslag. Fyrlyset, Slumstasjonen og Jobben får mindre penger å rutte med. Tilskuddet til Jobben kuttes med hele fem millioner kroner.

 • Torsdag 28. september kl. 14.58

  Betew nektet å forklare seg

  Nokas-dømte Metkel Betew nektet å forklare seg da han skulle forklare seg i rettssaken mot ialt 13 personer i Oslo tingrett. 13 menn er tiltalt for smugling av store mengder narkotika, drapsforbund og ransforbund. Betew står sentralt i tiltalen.

 • Torsdag 28. september kl. 14.57

  Fastleger i Oslo: – For dårlig tid til pasientene hver eneste dag

  Her rer fastlege Heidar Olsson opp sengen på kontoret øst i Oslo. Der sover han når arbeidsdagen blir for lang.

 • Torsdag 28. september kl. 14.57

  Hotellkonge kjøper eigedom

  Erling Falch Monsen kjøper den tradisjonsrike bygården Rosenkrantzkvartalet i Bergen sentrum for ein ukjend sum, melder BA. Det var DNB Næringseiendom som la ut dei 12.300 kvadratmetera for sal i april i år.

 • Torsdag 28. september kl. 14.57

  Skal selge RenoNorden-restene før jul: – Interessen er ganske stor

  Mens det torsdag var slutt for RenoNorden i Norge, legges de øvrige nordiske datterselskapene ut for salg. Hittil har det meldt seg rundt ti interessenter, ifølge bobestyrer.  

 • Torsdag 28. september kl. 14.56

  Nordkoreanske bedrifter i Kina må stenge dørene

  Som et ledd i sanksjonene mot Nord-Korea, har landets bedrifter i Kina fått en frist på under fire måneder til å legge ned driften.

 • Torsdag 28. september kl. 14.56

  Varsler kraftig vind de neste døgna

  Det er sendt ut obs-varsel om sterk vind på Vestlandet fram til lørdag ettermiddag. Lokalt kan vindkastene komme opp i 30 meter per sekund fra torsdag og fram til lørdag ettermiddag, ifølge Yr.no.

 • Torsdag 28. september kl. 14.54

  Dårlig vær i sikte

  Dårlig vær i sikte

 • Torsdag 28. september kl. 14.50

  Etterforsker voldtekt på Karmøy

  Politiet på Karmøy mistenker en 17-åring for å ha voldtatt ei 15 år gammel jente, skriver Karmøynytt. Hendelsen skjedde utendørs i Kopervik i august. Politiet avhørt vitner og sikra tekniske spor, men etterforskninga er ikke helt ferdig.

 • Torsdag 28. september kl. 14.45

  Mann fastklemt etter arbeidsulykke

  Nødetatene jobber med å frigjøre en mann som ble klemt under store steiner i en arbeidsulykke torsdag ettermiddag. Skadeomfang og årsaken til ulykken er ukjent.

 • Torsdag 28. september kl. 14.45

  Fløyet til St. Olavs

  Mannen som ble klemt under store steiner etter en arbeidsulykke i Garmo i Lom er fløyet i luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim. Mannen var bevisst og hadde bruddskader, ifølge politiet.

 • Torsdag 28. september kl. 14.41

  Bygger selvkjørende lasteskip

  Enova gir selskapet Yara 133 000 000 kroner i støtte til å bygge verdens første elektriske og selvkjørende containerskip. Skipet skal frakte gjødsel fra Porsgrunn til havnene i Brevik og Larvik. Målet er å kutte 40 000 lastebiltransporter per år.

 • Torsdag 28. september kl. 14.39

  Fugl får hjelp Bergen

  Brannvesenet er ute på et heller uvanleg oppdrag i Markeveien i Bergen sentrum. Ein større fugl har satt seg fast i ein bakgård og treng hjelp til å koma seg ut.

 • Torsdag 28. september kl. 14.39

  Fugl får hjelp i Bergen

  Brannvesenet er ute på et heller uvanleg oppdrag i Markeveien i Bergen sentrum. Ein større fugl har satt seg fast i ein bakgård og treng hjelp til å koma seg ut.

 • Torsdag 28. september kl. 14.33

  Flomfare på Sørlandet

  Norges vassdrags- og energidirektorat advarer om flomfare på såkalt gult nivå i Agder-fylkene og Telemark på grunn av mye regn i helgen. I praksis betyr dette at det kan ventes lokale oversvømmelser. Varselet er imidlertid usikkert og kan bli endret.

 • Torsdag 28. september kl. 14.30

  Bøter for mobiler og bilbelter

  Også i Mo i Rana er det gjennomført kontroll. Utrykningspolitiet endte opp med å gi sju forenklede forelegg for mobilbruk, og fem gebyrer for kjøring uten bilbelte.

 • Torsdag 28. september kl. 14.30

  Døde av drukning

  Kvinnen, som i forrige uke ble funnet død i Audna i Lindesnes, døde som følger av drukning, skriver Lindesnes avis. Det kommer frem fra den foreløpige obduksjonsrapporten. Endelig obduksjonsrapport vil være klar om tre til seks måneder.

 • Torsdag 28. september kl. 14.28

  To anmeldt etter kontroll på E 10

  Politiet har gjennomført trafikkontroll på E 10 ved Skullbru i Lofoten. Kontrollen resulterte i to anmeldelser. En ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort for henger og en annen ble anmeldt for overlast, melder politiet i Nordland.

 • Torsdag 28. september kl. 14.23

  Truende mann i Mandal

  Truende mann i Mandal

 • Torsdag 28. september kl. 14.22

  Til sykehus etter arbeidsulykke

  En mann i 20 årene fra Skien ble klemt på et transportbånd i en arbeidsulykke på Kjørholt. Mannen ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Skien. Personen kom fra ulykken med et brudd i en arm. Politiet er på stedet og har igangsatt etterforskning. Arbeidstilsynet er varslet.

 • Torsdag 28. september kl. 14.16

  Gebyrer virket dårlig for London

  Gebyrer ga nesten ingen bedring i byluften i London. Likevel er det dit norske myndigheter har sett når Oslo skal få landets første lavutslippssone. Les mer.

 • Torsdag 28. september kl. 14.15

  Sportssjefen slår alarm: Bekymret for rekrutteringen til norsk damelangrenn

  HAFJELL (VG) Den yngste løperen på damelandslaget fyller 26 år neste måned.

 • Torsdag 28. september kl. 14.10

  Etterspør nasjonale retningslinjer

  – Det har vært gjort for få obduksjoner på Sørlandet, mener KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad, som også sitter i justiskomiteen på Stortinget. En kvinne i Kristiansand er siktet for drap på faren sin i 2002, men liket ble aldri obdusert.

 • Torsdag 28. september kl. 14.10

  Sjå Richard kjempe om å bli best

  Richard Eide Sundal frå Florø kjempar om å bli beste kokken i Norge under kokke-NM i Bergen.

 • Torsdag 28. september kl. 14.10

  Fritidsbolig brant ned

  En bygning brant ned i Arneberg i Solør. Det er uvisst om det var personer i bygningen da brannen brøt ut.

 • Torsdag 28. september kl. 14.10

  Hus overtent i Solør

  En bygning er overtent i Arneberg i Solør. Brannvesenet er på stedet. Det er uvisst om det er noen inne.

 • Torsdag 28. september kl. 14.01

  Vil ha førerløse skip i Glomma

  Førerløse skip kan ta mye last og fjerne store mengder utslipp i godstrafikken i nedre Glomma. Det mener havnedirektør og daglig leder i Borg havn, Tore Lundestad. I dag lanserte Borg Havn ideen på Ørakonferansen i Fredrikstad.

 • Torsdag 28. september kl. 14.00

  Sårbare for cyberkriminalitet

  Norge er så gjennomdigitalisert at det gjør oss særlig sårbare for cyberkriminalitet og IKT-uhell, viser en ny rapport fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Å tjenesteutsette IKT-tjenester, slik som i Helse Sør-Øst-skandalen, er med på å øke risikoen.

 • Torsdag 28. september kl. 13.52

  Har signert byvekstavtalen

  Jan Tore Sanner (H), Solveig Ege Tengesdal (KrF) og Ketil Solvik-Olsen (Frp) har i dag signert byvekstavtalen, hvor staten blant annet forplikter seg til å dekke halvparten av kostnadene for bussveien. Bompengeinntekter er også med i finansieringa.

 • Torsdag 28. september kl. 13.51

  Tårnet på Majorstua

  Det omstridde tårnet på Majorstua blir truleg ingenting av, skriv Aftenposten. Eit breidt politisk fleirtal er imot det 14 etasjes bygget, som vil sperre for lys til skolen. Det var også teikna inn ein idrettshall som heller ikkje blir noko av.

 • Torsdag 28. september kl. 13.43

  Sterk vind i vente

  Sterk vind i vente

 • Torsdag 28. september kl. 13.34

  Væretunnelen åpnet

  E6 gjennom Væretunnelen i Trondheim er åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av en bilstans.

 • Torsdag 28. september kl. 13.24

  Vogntogsjåfør hadde ikke førerkort

  I en kontroll på E39 har Vegvesenet stoppa en tsjekkisk vogntogsjåfør som politiet tidligere har tatt førerkortet fra. Sjåføren hadde imidlertid skaffa seg nytt førerkort i Tsjekkia, og kjørte nå et norsk vogntog.

 • Torsdag 28. september kl. 13.24

  Vogntogsjåfør kjørte uten førerkort

  På Sokn på E39 i går stoppa Vegvesenet en tsjekkisk sjåfør av et norsk vogntog som politiet tidligere har tatt førerkortet fra. Sjåføren hadde skaffa seg nytt i Tsjekkia. Han hadde også brutt kjøre- og hviletidsbestemmelsene, og er nå politianmeldt.

 • Torsdag 28. september kl. 13.22

  Tror ikke politiet griper inn

  Biskop i Agder og Telemark, Stein Reinhartsen, sier han ikke frykter at politiet skal blande seg inn i håndteringen av 17-åringen som søker kirkeasyl i Arendal. – Vi har lang historie med at politiet velger å ikke gå inn i slike saker.

 • Torsdag 28. september kl. 13.22

  Ingen tidsgrense på kirkeopphold

  Biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen, sier kirken har rutiner de nå har tatt i bruk for å ta hånd om 17-åringen fra Afghanistan som søker kirkeasyl i Arendal. – Det er ingen øvre grense på hvor lenge han kan oppholde seg i kirken.

 • Torsdag 28. september kl. 13.20

  «Oljesøl» var høstløv

  Brannvesenet i Vaksdal rykket ut til Stanghelle i formiddag, etter melding om mulig oljeutslipp i sjøen. Det viste seg til alt hell å være falsk alarm. Det eneste som lå på sjøen, var masse løv.

 • Torsdag 28. september kl. 13.13

  Ber om tips etter ny do-brann

  Etter to branner på Kulåsparkens offentlige toalett på kort tid ber politiet i Sarpsborg om tips fra publikum. Det melder sa.no. Det brant første gang på stedet mandag i forrige uke, og igjen i går ettermiddag.

 • Torsdag 28. september kl. 13.11

  Krever full stans av nye reklamer: Ba boligkjøpere bruke forbrukslån

  Forbrukerombudet langer ut mot påståtte lovbrudd og varsler en hard linje mot lånetilbydere fremover.

 • Torsdag 28. september kl. 13.11

  Krever full stans av nye reklamer: Ba boligkjøpere bruke forbrukslån

  Forbrukerombudet langer ut mot påståtte lovbrudd og varsler en hard linje mot lånetilbydere fremover.

 • Torsdag 28. september kl. 13.11

  Krever full stans av nye reklamer: Ba boligkjøpere bruke forbrukslån

  Forbrukerombudet langer ut mot påståtte lovbrudd og varsler en hard linje mot lånetilbydere fremover.

 • Torsdag 28. september kl. 13.10

  Sykehustopp måtte slutte i jobben

  Klinikksjef Eirik Eliassen har måttet fratre stillingen som klinikksjef ved kirurgisk klinikk ved Sykehuset Telemark, på grunn av dårlige resultater. Administrerende direktør Tom Helge Rønning, bekrefter til Telemarksavisa at dette stemmer.

 • Torsdag 28. september kl. 13.10

  Sykehustopp sparket av direktør

  Klinikksjef Eirik Eliassen har måttet fratre stillingen som klinikksjef ved kirurgisk klinikk ved Sykehuset Telemark, på grunn av dårlige resultater. Administrerende direktør Tom Helge Rønning, bekrefter til Telemarksavisa at dette stemmer.

 • Torsdag 28. september kl. 13.08

  Husholdningenes gjeldsvekst holder seg høy

  Norske husholdninger har 3.201 milliarder kroner i gjeld.

 • Torsdag 28. september kl. 13.08

  Husholdningenes gjeldsvekst holder seg høy

  Norske husholdninger har 3.201 milliarder kroner i gjeld.

 • Torsdag 28. september kl. 13.08

  Husholdningenes gjeldsvekst holder seg høy

  Norske husholdninger har 3.201 milliarder kroner i gjeld.

 • Torsdag 28. september kl. 13.07

  Vil ha interkommunalt samarbeid

  Stange-ordfører Nils A. Røhne er positiv til å skrote anbudsordningen på søppeltømming og heller gå for et interkommunalt samarbeid. På Hedmarken har Nortransport nå tatt over søppeltømmingen etter RenoNorden-konkursen.

 • Torsdag 28. september kl. 13.07

  NHO skrur ned vekstprognosen

  Sjeføkonom Øystein Dørum og NHO tror norsk økonomi vil vokse med 1,5 prosent i år. Det er markant nedjustering fra forrige rapport, men NHO mener fortsatt det er en rekke lystegn som driver økonomien oppover.

 • Torsdag 28. september kl. 13.07

  NHO skrur ned vekstprognosen

  Sjeføkonom Øystein Dørum og NHO tror norsk økonomi vil vokse med 1,5 prosent i år. Det er markant nedjustering fra forrige rapport, men NHO mener fortsatt det er en rekke lystegn som driver økonomien oppover.

 • Torsdag 28. september kl. 13.07

  NHO skrur ned vekstprognosen

  Sjeføkonom Øystein Dørum og NHO tror norsk økonomi vil vokse med 1,5 prosent i år. Det er markant nedjustering fra forrige rapport, men NHO mener fortsatt det er en rekke lystegn som driver økonomien oppover.

 • Torsdag 28. september kl. 13.04

  Oslo-bolig ble fem millioner dyrere på tre år

  Toppleiligheten på fasjonable Fagerborg ble solgt for 7,55 millioner vinteren 2014 – da nesten en halv million under takst. Nå er den solgt på nytt – til 13 millioner kroner.

 • Torsdag 28. september kl. 13.04

  Oslo-bolig ble fem millioner dyrere på tre år

  Toppleiligheten på fasjonable Fagerborg ble solgt for 7,55 millioner vinteren 2014 – da nesten en halv million under takst. Nå er den solgt på nytt – til 13 millioner kroner.

 • Torsdag 28. september kl. 13.04

  Oslo-bolig ble fem millioner dyrere på tre år

  Toppleiligheten på fasjonable Fagerborg ble solgt for 7,55 millioner vinteren 2014 – da nesten en halv million under takst. Nå er den solgt på nytt – til 13 millioner kroner.

 • Torsdag 28. september kl. 12.59

  Væretunnelen stengt

  E6 er stengt nordover i Værtunnelen mellom Trondheim og Værnes på grunn av bilstans. Omkjøring er skiltet og bergingsbil er på vei, melder Statens vegvesen..

 • Torsdag 28. september kl. 12.58

  Aarbergsbotten vraket

  Torhild Aarbergsbotten er vraket som nestleder i det samlede Høyre i Trøndelag. Hun var innstilt på andreplass av valgkomitéen, men da den nye fylkestingsgruppen konstituerte seg i går, valgte de Henrik Kierulf.

 • Torsdag 28. september kl. 12.58

  Hadde notater om tilsette

  Museumsdirektøren ved Naturhistorisk museum hadde handskrivne notater, om innsats og evner til tilsette, liggande på kontoret. Saka er meldt inn til UiO som varslingssak. Direktør Tone Lindheim seier til Uniforum at notatane ikkje var meint for andre.

 • Torsdag 28. september kl. 12.56

  Kunnskapsministeren kaller inn til hastemøte om vold på osloskole

  Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) er sjokkert over situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo og kaller nå inn til hastemøte om saken.

 • Torsdag 28. september kl. 12.56

  Kunnskapsministeren kaller inn til hastemøte om vold på osloskole

  Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) er sjokkert over situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo og kaller nå inn til hastemøte om saken.

 • Torsdag 28. september kl. 12.56

  Kunnskapsministeren kaller inn til hastemøte om vold på osloskole

  Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) er sjokkert over situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo og kaller nå inn til hastemøte om saken.